ReflectVision Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 nie ma zle panie Male :D czekamy na upczana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 ładny detal, ale u Ciebie to normalka:) P.S. jak możesz i będziesz miał zmapowaną oponę to pokaż jak siatkę rozłożyłeś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Ja się nie znam ale te wycieraczki na takich cieńkich dupelkach mają wisieć? Oprócz tego świetny model. edit: dopiero teraz widzę że wycieraczki są sprzed dwóch lat, wyświetliła mi się pierwsza strona, sory, przypuszczam że tamto już zmieniłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Witam, Dzisiaj zobaczylem ten watek i przygladnalem mu sie uwazniej i normalnie wgniotlo mnie w fotel. Model rewelacja. Textury te poczatkowe tez bardzo mi sei podobaja. Wiecej wiecej wiecej :D I rowniez dolaczam sie do apelu pozostalych, czy mozna liczyc na przepis na takie fajne swiatla? Pozdrawiam i zycze powodzenia, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 21 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Aniu: Mają, czy nie, sprawdzę to przy okazji finalizowania szyby. Ale faktycznie wygląda trochę kiepsko. xaoo: Chcąc zbudować realistyczny reflektor musisz o nim myśleć jak o rzeczywistym obiekcie. Wnętrze ma odbijający materiał z dużą ilością trace depth. W miejsce żarówki wstawiłem vray light, a na przednią szybkę poza materiałem szkła dodałem displacement. Dziękuję za wszystkie komentarze. Podwozie jest skończone, zabieram się za górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 fajna dioramka... bardzo ładnie!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2008 Mały upek, żeby nie było, że nic nie robię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 MF, jesteś szalony :] Massive respect za taką dłubaninę. Lina na zderzaku chyba w pewnym miejscu przechodzi przez blachę, ale nie poprawiaj tego bo wtedy model będzie doskonały, a wiadomo że doskonałości nie ma :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gekkor Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 Dobre! Jak zrobiles ta line stalowa na zderzaku?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 (edytowane) super sprzęty na burcie i lina po prostu wymiata !! zapas nieco niżej chyba powinien być ? Edytowane 1 Lipiec 2008 przez routee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 blachy takie zostaną czy może je troche powyginasz? o i widze poważy bug :D felgi od tyłu nie mają rantu w który wchodzi opona, jak ona się tam niby trzyma ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2008 It's me again... Dzięki za wszystkie komentarze. @arev: poprawione ;) @gekkor: Przejrzyj wątek, znajdziesz odpowiedź na temat liny. @javor: Przed mapowaniem delikatnie powyginam tu i tam. Natomiast rożne drobniejsze wgniecenia, zniszczenia dodam przy teksturowaniu. Do następnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 MF - baaardzo ładnie... - nie jestem przekonany do pedałów (za przeproszeniem) - ale nie widziałem oryginalnego willysa.. gekkor - MF chyba nie chce zdradzać szczegółów jak modeluje, ale powiem ci że można zrobić to tak: spline-extrude-pathDeform -> twist..;) można też inaczej... pozdrawiam... P.S. - opony nadal nówki...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 nie no jeep'ek kojot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Pieknie Ci to idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 co to jest to cos pod szybą od środka? pokrowiec na szczelbe czy co?:D rewelka detal!! 5*! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 pięknie Ci to idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Super model na super renderach, wszystko super. Położenie wskaźników i całej deski rozdzielczej było w tych willisach dość niepraktyczne chyba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2008 @Sly: Homofob! Ale pomimo tego dzięki za komentarz. A co do lin jest link do tutoriala Pioniera w tym wątku ;)... Wiec wystarczyło trochę poszukać. @J|L: Dzięki :) @JohnZi: Dzięki :) @Kliment: Tak to jest mocowanie na strzelbę. @mrKrzysiek: Dzięki :) @Freedom Fighter: Dzięki. Praktyczność na wojnie nie ma znaczenia. Znaczenie natomiast miał fakt ze produkcja jednego modelu Willysa kosztowała mniej niż 1000$. :) Jeżeli będzie padało to będzie porządny update w weekend. Do następnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Bo mu akumulator padnie... ;P Slicznie slicznie ale koncz to juz ;P Dawaj ekstury!! :) ale juz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Wszedlem, zobaczylem, szczeke zgubilem. Juz WIPie robi ogromne wrazenie, wiec mysle ze finish bedzie rownie zabojczy. Co tu duzo mowic, super ci to idzie. Nie moge sie doczekac kiedy zarzucisz jakies teksturki. No i domagam sie siatek, dawaj siatki !! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Extra to wygląda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 piękna robota .... jak zwykle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 superancki łilis powodzenia dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 /me nie wie co powiedziec, cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2008 @..:: 3D CREATIVE ::.. Pawelkos Levus piksar Badyl Kr3tz : Dziękuję bardzo za opinie :) Nie ma jeszcze upka, ale szukając referencji znalazłem ciekawy filmik ;): Oraz hymn willysowcow: A kiedy przyjdą parne noce..................a Wyrwiemy Jeepem na bezdroża............aE Pojadą z nami ciepłe koce....................E Pół litra i dziewczyna hoża!...................Ea I popędzimy wprost przed siebie............ad Przez doły, piachy i rozstaje..................da Bo Willys wszędzie Cię zawiezie.............aE Jak mu się tylko żaru daje....................Ea Piękna polanka jest gdzieś w lesie Na tej polance Willysowcy Ognisko płonie, pieśń się niesie Już odbijają flaszki chłopcy A potem cała Polska nasza! Świat taki piękny, kolorowy Niech żyją Panie, Willys, wódka Mocne są dzisiaj nasze głowy Szybko przemija piękna nocka Już świt ozłocił wokół pawie I tylko kotki sk***ysyny Tak strasznie tupią po murawie! Więc wyciągamy wtedy dłonie Gdzie mleka stoi pełen dzbanek Na Willysowca nie ma silnych Lecz straszny, straszny jest poranek!!! wracam do modelowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Nie ma co czarować , świetnie to wygląda. Nie dość że ładny model to jeszcze potrafisz go dobrze sprzedać oświetleniem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2008 (edytowane) UP UP UP Edytowane 27 Sierpień 2008 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Cud i miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 juz chyba wiecej sie tam nie da wcisnac:) swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit17 Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 po prostu rewelka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2008 (edytowane) DraB, pit17: Dzięki. JohnZi: Uwierz mi, da się jeszcze wcisnąc nawet calkiem sporo ;)... Dla ciekawskich siatka... http://wyszolmirski.com/forums/willys/siatka_1007.jpg Edytowane 27 Sierpień 2008 przez MF 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 nie no normalnie brak słów:) super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gekkor Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Wypasik! Panie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Heh chyba nie ma sensu tu za czesto zagladac bo kometarze stana sie monotnne w stylu "swietnie" itp ;) Super wyszla sakwa, dopoki nie zobaczylem siatki myslalem ze to moze jakis cloth albo brush deform, ale cos mi sie zdaje ze modelowales ja recznie (chodzi mi o marszczenie materialu). Super robota no i czekam na tekstury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 TheCapo; Gekkor; Pawelkos: Thanks :) Trochę przystopowałem z modelowaniem... Komercha wyssała ze mnie soki na chwilę. Update: Teraz pozostało tylko zmapować 700 000 poly (przed turbosmoothem). :) Do kolejnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 nieźle pojechałeś z detalem, miszczostwo, powodzenia z mapowaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 grubo:) jakie było czwarte ujęcie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Nice, siatkę clothem położyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 niezły model robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Oooo mniam. Co jeszcze chcesz władować do tego modelu ? Fajny ten ostatni render. Jak masz tyle detalu to może jakiś render z miejsca tego operatora radia czy jak to się zwie :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 a myslalem, ze wiecej juz sie nie da upchac... powiedz, ze to juz koniec:D cudo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Przed chwilą wstałem i pomyślałem że się wezmę za mojego willysa, wchodzę na forum a tu takie cudo. Teraz to już sam nie wiem czy mi to dało kopa żeby skończyć czy załamało bo i tak mistrza nie przeskoczę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielo^ Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 DraB: orzeszki :( Dla mnie to jest jakiś... kosmos. Szaleniec. Ambramowice czekają ;) . @EDIT: szukam, szukam i szukam i nie wiem, do czego się przyczepić. Wszystko perfekcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Witam, Podobnie jak inni forumowicze jestem pelen podziwu i uznania. Po raz kolejny odebralo mi mowe :) Mam jedynie nadzieje, ze ciezka praca i wytrwaloscia kiedys sam osiagne podobny poziom. Zycze powodzenia przy tworzeniu sceny, ktora wszystkich wprawi w zdumienie :) Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Ale modelisko! Znakomite! Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 o panie, srogo, grubo ;( chlip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 serwus :) MF - dobre dobre :) rob dalej :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 badyl- pochlip w kąciku a od jutra bierz sie za kończenie swoich wipów! do roboty, juz! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 panie, daj pan spokoj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi