Mario Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Witam Tym razem mam do zaprezentowania coś innego niż zwykle robie czyli kolej na jakiś exterior. Ostatnio na forum dość często pojawiają się exteriory to ja też postanowiłem powalczyć. Przeglądając cypryjską gazetę natrafiłem na dość interesujący dom a raczej wille. Nie mając wymiarów, model zrobiłem tylko na podstawie kilku ujęć. Sam render a dokładnie testy zajęły mi około tygodnia. Testowałem na prawie wszystkie możliwe sposoby. Narzędzia to: Max9 & Vray wszystko jest 3D oprócz tła. Zapraszam do komentarzy na temat zamieszczonych renderów. P.S. Ale by zorganizował imprezę na takiej posiadłości uffffff :) Pozdrawiam Mario wersja nocna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 chrom tragedia reszta na 5+ :) no chyba ze chromik zamierzony albo to taka porecz nie znam sie , ale psuje efekt wyglada jak material z podstawowych matlibsow a to zle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ifonka Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 NOOOO wypasik, wszystko takie przystrzyżone, zaplanowane, jejciu! co za porządeczek! Masz niezłego ogrodnika heheh Pozdro dla sąsiada i reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 rewelka :) zwłaszcza to wszystko co zielone i rośnie. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Ładny Exterior, taki...Vryjowy :) A co do imprezki, kojarzą mi się od razu czarne dupeczki w strojach bikini kręcące pośladkami, DJ za konsoletą, kilka panienem w basenie no i ja na srodku w wielkim kole ratunkowym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 fantastyczne rendery, cieszą oczy :) ps. ja juz kupie tą wille to organizuje tam zlot max3d :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 no sasiad , bardzo fajna wizka widok na mozre extra (ale na tym Cyprze są ładne widoczki co nie:-)) woda ladna, nie ma co sie czepiac .pozdr Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Mario rzadzisz :D. Patrzac na takie klimaty w mrozna ponura styczniowa srode odrazu poprawia mi sie samopoczucie i nabiera sie checi do zycia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 cos mi to slabo wyglada... bryla budynku to pewnie nei Twoja wina tylko tego co ja wymyslil... ale drzewka i trawa jakies takie razace, faktura scian budynku tez dziwna.... woda dziwna (w basenie) cien palmy na wodzie?-ostatni render woda neiprzejzysta w basenie? tez widok z gory... mam wrazenie ze to jest nie do przyjecia... jakby sie materialy porozjezdzaly (bo slonce chyba im tak nei szkodzi)... edit: dobra, jzu rozumiem, basen ma glebokosc 1 feet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 ...następny hardcore dzisiaj;D Litości;)) 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz90 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 woooooooooooooooooooooow. Nie no 9,5/10 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 bardzo ladne, az jestem zadziwiony ze tak ladnie mozna poustawiac klocki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 bardzo przyjemny widok na morze macie tam, fajnie ciepło(u mnie w miliczu dziś spadło 30 cm śniegu) wiec tak, wszytko mi sie podoba nawet chrom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Calkiem ladne, ale tekstura trawy sie powtarza, te plytki zreszta tez. Ladne oswietlenie, vraysun idealnie sie nadaje do uzyskania takiej pogody. aha i jeszcze material tego stropodachu ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 woda w basenie za niebieska jak na moje oko, nie widac kafelkow. a tak to git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 To już chyba druga pracka w której użyłeś tego stereoskopowego/anglifowego efektu ze zdjęć 3d , tylko tutaj subletlniej :) Sama wizka dość ładna , nie podoba mi się chrom i woda w basenie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Tej ja kojarze te chate skads. To nie jest czasem z tych gazet co kupowalem przed wyjazdem? Tylko tam chyba byly ciemno szare kafelki na schodach czy jakos tak. Mnie tam sie podoba, tylko jedna rzecz. Wiem ze to cyprolska chata i sie nie czepiam, bo oni tam tak maja, ale jakbys zlamal kolor budynku przez np. ciemny marmur posadze albo cos takiego, to sadze ze dom wizualnie duzo by zyskal. Ale to taki detal, naprawde fajna pracka. ... a paski i tak ci krzywe wyszly hahaha. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 jak dla mnie bomba. PS: roslinki jakiego pochodzenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retardedanimal Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Bardzo ładne. Świetny kolor cieni. Podoba mi się efekt pseudo-aberracji chromatycznej. Czy nie wydaje Wam się głupie "wystawianie ocen" w stylu DAJĘ 9/10!!!!! Mnie to zawsze irytowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Witam!! swietne!! roslinki powalaja jakbym widzial Lis'a :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 wszystko pieknie ale... czemu to takie zolte ;> i faktycznie woda nietransparentna zielen zdecydowanie na plus. ogolnie ladnie ale moglbys chyba lepiej ;P p.s. evermotion rzadzi!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackzone Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Fajny 5 render :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IQW Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 ..imprezy tylko nocą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Bardzo fajne. Szkoda ,że projekt z gazety, jak Byś sam zaprojektował to arch. przed nazwiskiem daje z miejsca. Jak taki bede miec zrobimy impreze, nawet koło odstąpie...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 No Mario jak bym nie znał twoich prac to bym Ci dał **** , ale że wiem na co Cię stać więc na zachęte i dobr chęci ** ps. nabrałem tylko ochoty na pływanko w parku wodnym w sopocie ;-))) a imprezka była by przednia ;-))) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Polski Zuliban:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Mario nie umie robić wizek!! Widzialem jak wkleja foty zamiast renderów haha pozdro pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 calkiem niezle.obrazek z widokiem na ocean jest najladniejszy.material poreczy niedopracowany no i uklad plytek podloza.powinienes troche bardziej sie pobawic kierunkami.nie sadze zeby na schodach ktos ukladal po ukosie takie plytki i lekko za duze mi sie wydaja.ale ogolnie jest ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Świetne, bardzo mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Łoołoo łooołaaa :) , bardzo fajna robota , teraz jak dla mnie jestes Super Mario :D Poza tym jakiego ty masz kompa ze Ci to uciągnoł ?? Ja mam Sempron 3000+ , 640RamDRR itp i mi przy 50 tys poly :/ sie muli , poza tym to notebook , moze to jest tego przyczyną. A własnie skąd takie krzaczki ,roslinki itp dorwałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 saskybody bo wyświetlanie należy do karty graficznej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Miłe :) Fajnie się mają na tym Cyprze czy gdzie tam. Ale basen chyba by lepiej wyglądał bez bumpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Render smakowity :) Gratulacje, - jak wczesniej ktos zauwazyl - modele zieleni (pomijajac trawe) rewelacyjne, - slabiutko wyszlo mapowanie kafli przy basenie, - troche szkoda ze nie chcialo Ci sie pobawic z zaslonami - taka suchota przy calej reszcie, Widok z gory zdecydowanie najslabszy ;) jak juz zauwazono powierzcnia stropodachu, brak kominow, trawa itp PS. Pada w ogole tam kiedys deszcz - jak odprowadzana jest ewentualna woda opadowa Swietna robota, ale do poziomu z interiorow jeszcze ciut brakuje ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 vv3k70r ...a to cien na wodzie nie ma prawa zaistniec:>?? hehe - woda przejrzysta ( przy krawedziach widag glebie) basen wymalowany na niebiesko wiec cien ladnie sie przyjmuje na dnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 świetny exterior, szkoda tylko że wszystkie okna są zasłonięte :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Landryna :) Te Wasze cypryjskie wizualki powalają jakością renderingu. Szkoda że brakuje w nich seksu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 eco-cien jest na dnie basenu, nie moze byc na wodzie... wez latarke i idz sprawdz w wannie... a na renderze cien jest na powierzchni bo pokrywa sie z cieniem poza basenem... no lipa na biegunach... bylo renderowac wode oddzielnei i nalozyc z przzroczystoscia na basen jak jzu sie komus bardzo nie chcialo :) zebym ja nie przepracowal w zdjeciach swojego to bym takich rzeczy nei widzial, ale mi sie na oczy rzucaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 Witam no to czas na kilka odpowiedzi ::KLICEK, krzyhhh, Owen, Baczuś, Tomuś, @seba@, tadzio, chveti, retardedanimal, nielot007, blackzone, vinc, drakul, Obywatel, maczuga, eco, dzięki za opinie ::Ifonka & Marek G nie mam ogrodnika to ja tam co 3 dni kosze przycinam i oczywiście pływam w baseniku :) Trzeba jakąś ipre zrobić Co wy na to? ::MaGuu co tam czarne? Najlepiej nasz POLSKIE bo są the best :P ::Predator dzięki – fajnie że jeszcze na ziemi można spotkać ciekawe widoki które to ładują nam akumulatory do życia ::vv3k70r muszę cię zmartwić ale basen ma więcej niż jedną stopę. Po prostu tak zrobiłem żeby to soczyście wyglądało a że się nie podoba to juz kwestia gustu która to już nie raz była poruszana na forum ::Touch „...następny hardcore dzisiaj;D Litości” dzięki ::deshu fakt może i to są boxy ale jakoś szczególnie mi się spodobał ten budynek ::Por@szek dokładnie to ta sama gazeta kupiłem jeden egzemplarz dla siebie. Na tej wizce też ta ściana jest Ciut ciemniejsza od pozostałych. Obiecuje że następnym razem urozmaicę budowlę A co do pasków to mój drogi to są teraz eleganckie pierwsza klasa hahahahah Trzymaj się Majster ::klikus1984 drzewa to onyx i kilka krzaczków pochodzi z evermotion ::oo79 żółte a to dlatego że słońce jest dość nisko ładniej to może będzie następnym razem co to byśmy zrobili bez evermotion ::IQW imprezy nocą przy światłach i głośnej muzyce yeee ::Raffaello interiorsy troszkę inaczej się robi spoko spoko poćwiczę i zobaczymy co wyjdzie dalej z tego ::Z-Brush spoko dzięki za Zulibana ::Mirkowaty ty to chyba musisz mieć tutaj kamery bo ja to sklejałem po nocach żeby nikt tego nie widział, a jednak ty to wyczaiłeś. Pozdro ::lord_saskybody Super Mario :) co do kompa to on juz prawie rok ma czyli juz staruszek a składa się on z: AMD x2 4400, 4 GB RAMu, GF7900GTX OC, Raptor 150GB Win64 no i myszka i jeszcze klawiaturka :P scena ma ponad 500 tysięcy poly i 80 Vrproxy ::MOTHMAN deszcz pada w tak zwanej porze deszczowej od listopada do marca ale w tym sezonie jakoś słabo leci :P Ale potem przez kilka miesięcy to ani kropelki nie zobaczysz. A jeśli chodzi o system odprowadzenia wody to są stosowane rury wbetonowane w ścianach tak że nic nie widać. ::Georgas teraz to żałuje że nie zostawiłem kilka otwartych – Przyznaje się do błędu bez bicia :P ::SansSerif spoko spoko już mam pewien pomysł aby wprowadzić troszkę seksu. Jak test wyjdzie to zamieszczę i dam do oceny. Pozdro Jeszcze raz Wszystkim chcę podziękować za opinie Pozdrawiam Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Oo boskie, IMO brzydka trawa x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 piekna robota, aż miło popatrzeć - brak zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 co tam czarne? Najlepiej nasz POLSKIE bo są the best :P Proste ze najlepsze są polskie, jakoś tak mi się tylko nasuneło :D za duzo Vivy i czarnych murzynskich hip hopowych teledysków :P co do kompa to on juz prawie rok ma czyli juz staruszek a składa się on z: AMD x2 4400, 4 GB RAMu, GF7900GTX OC, Raptor 150GB Win64 no i myszka i jeszcze klawiaturka :P Taaaa rzeczywiscie staroc! Jak staroc to mozesz troszeczke ramu wyslac do Polski? Najlepiej to do Łęcznej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Mario, jak ten komp taki stary to możesz się go prosto i tanio pozbyć np wysyłając do mnie :P dwa athlony 4400 i 4 giga ramu... oohh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Maczuga, schowaj maczugę i nie jęcz, to nie Twoje... Mnie nasuwa się pytanko o morze; to jest fota w tle, czy może czymś je zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2007 Komputer to jeszcze chwile mi będzie służyć i póki co nie będę się go pozbywał. W dzisiejszej dobie postępu to on wygląda przeciętnie ale i tak jestem z niego bardzo zadowolony „moja stara poczciwa rakieta” ::Shogun 3D w tle to jest fota zrobiona w październiku czy jakoś tak. Chciał bym żeby to było 3D :P Pozdrawiam Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powelt Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Siema. Świetna praca. Ostatnio byłem na wykładzie Łukasza i pokazywał nam co nieco o waszej robocie. Świetnie, naprawde:) Po wykłądzie dopiero zrozumiałem, że nie niektóre komentarze tutaj to jest ylko czepianie się, hehe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 No comment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Hech, a już myślałem, że do tego zaprzęgłeś Vue lub inny soft... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 4 Luty 2007 Autor Share Napisano 4 Luty 2007 Witam Po kilku testach nad oświetleniem nocnym wyszło mi cos takiego. Pozdrawiam Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Mamafaka! Piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 całkiem całkiem ;) . hm.. te palmy coś podświetla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi