Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O ja o ja :D hehe ale łechcecie moją pruznosc :D

Dzieki wszystkim - naprawde jest to budujace.

3grosze -> BINGO. Generalnie na samym poczatku praca miala byc czysto w klimatach Burtonowaskich - ale po drodze wymieszzalo sie to mocno z moim stylem (o ile moge mowic o czyms takim) Napewno Stylistyka postaci mocno nawiazuje do tego co robil Pan B. Podyktowane to bylo rowniez wzgledem praktycznym - dzieki temu zabiegowi jestem w stanie zmiescic wiecej postaci na tym kadrze.

KoMic -> dzieki robie co moge :)

chudy -> no juz nie przesadzajcie z _kreska_ fajnie ze sie podobal - ale do nalepszego renderu to jak z tad do marsa.

Raffaello -> rozmiark kiepow jest ok - porownaj je do rozmiaru dloni doroslych a nie dzieci :) Jestem bylym ponad 10 - letnim palaczem wiem o czym pisze ;D pozatym p[amietaj ze sporo rzeczy jest tu przerysowanych

Co do klap - jest wysunieta zeby byla ja widac - bedzie ok ;)

Jonasz_Real - Fajnie bracie ze Ci sie podoba :)

Napisano

barton- no nie dziw się bo pracka jest naprawdę oryginalna i ma klimat.

Bardzo podobają mi się robale i cały ten staff na ziemi :) moze w tej wnęce na ścianie dasz jakieś szyby ? jest tam ciemno i fajnie by sie odbijało całe otoczenie

Napisano

Faktycznie klimat swietny :] (szczegolnie te pieski mnie rozbrajaja :))

A i caroonowy render jest lux (jak dokladniej go zrobiles ? to zwykly celshading czy jak ?)

Powodzenia oby bylo tylko lepiej :]

Napisano

Jeśli chodzi o tę postać w czapce, to... to ułożenie rączki od wózeczka jest trochę... nieszczęśliwe... może się kojarzyć... ja już się nic nie odzywam :)

Kolejna sprawa z ułożeniem to kontur drugiej pani po lewej dotykający konturu lampy. Ale pewnie wiesz. :)

Napisano

Coraz bardziej mi się podoba... i jest ten tego... może to zabrzmi głupio ale podoba mi się bo jest duża i można się dopatrzeć tych wszystkich "ciekawostek" czy też jak kto woli "smaczków" jak pety,śmieci czy pieski nie wspominając o przewspaniałych robaczkach :) nie mogę się zdecydować czy robaczki czy kółka od wózka są lepsze ;) w ogóle wymiata wszystko. O ile wypada coś zaproponować to wg mnie można by pomyśleć nad pokolorowaniem jedynie oświetlonych miejsc :D wtedy będzie dużo smaczków albo można pokolorować całość ale miejsca zaciemnione poddać zmniejszeniu nasycenia. (desaturate)

Napisano

Mam kolejny powod zeby sobie kupic nowego kompa.

po godzinie poprawek - az do teraz sralem sie zeby to wyrenderowac hmmmmmm

generalnie tylko trawa jest zmniejszona - ruznica jest spora.

small4dn6.jpg

i detalik

larg4az5.jpg

Napisano

no rzeczywiście lepiej wygląda, jakoś teraz ta trawa się tak w oczy nie rzuca ;]

teraz dopiero zauważyłem, że chłopiec ma na wózku ufoki z teledysko Mobiego :D

pieski przy panu z trębką mnie po prostu rozbrajają ;]

Gość Ravzone
Napisano

baardzo nice:) powiem

Napisano

te dwie kaczki z pętlą na szyi wiszące u kierownicy to dobry motyw :D

Bardzo ładna całość, toon uwydatnia detal i widać włożoną pracę.

Pozdrawiam.

Napisano

Heh

no super super panowie

naprawde sie ciesze ze ostatnio pokazana wersja sie podoba - ale to co mi sie renderuje - zupelnie mnie nie zadowala ehh wiekszosc jest skladana na szybko, niekture tekstury robione w 1 min :D hahaha

no ale jak dedline to dedline. Wlasnie renderuje wszystko i powinienem w terminie wszystko posklejane ladnie tu zlozyc :)

kiedy ja sie w koncu naucze rozplanowywac czas. :D hehe choc moze to nie czas byl tu problemem - ale zlozonosc tego projektu.w kazdym badz razie

gratuluje wszystkim ktorzy juz ukoczyli. Samo ukonczenie takiego wiekszego projektu zawsze zasluguje na szacunek :)

Gość _Kreska_
Napisano

Piękna scena! no po prostu piękna! Wymiękam normalnie....

Gość Raffaello
Napisano

w czarno-białej wersji było fajnie ale w kolorze jeszcze lepiej!

Jak by był na Bourbon Street in New Orleans ;)

barton_fink great job!

pozdrowionka

Napisano

jestes niesamowity

rewelacyjny detal

i fajnie umieszczona dedykacja :)

btw nie dorenderowało Ci sie to ? co to za czarny kwadracik nad glowa niewidomego ?

Napisano

O zebycieeee... fantastyczny klimat... te wasze dzieciece prace w 3d kiluja po prostu... Nie wiem czy te biale elementy to mialy byc czy z braku czasu ale pasuja wysmienicie! Podium jak w morde strzelil :D

Napisano

:) dobre ! łądne kolorki - takich się nie spodziewałem ale robią wrażenie! no i to zagranie - taka widać polityka hehehe (pewnie miałeś już wszystko gotowe i tylko czekałeś do ostatniej chwili żeby wywołać burzę;) dżołk of kors.... )

Teksturki absolutnie nie wyglądają na robione w 1min!

GRATULUJĘ! Można rzec że przecudnej urody pracka :)

Napisano

Slicznie, tylko zeby postacie byly widoczne musiales przepalic kolory.

Moze lepiej dodac lekki blur na innych postaciach? Dzieki temu stanie sie bardziej dynamiczne, a postacie glowne beda glowne.

Napisano

_Kreska_ -> dzieki man :)

MaGuu-> dzieki :D

KLICEK-> hehe powaga nie jestem do konca zadowolony , zrobie jeszcze kilka poprawek poza konkursem. Zanim wkleje na CGtalk.

Co do bialego koloru to masz racje. Jest to zamierzone - chodzilo o skupienie oko na tych miejscach. Ale ruwniez przyznaje ze braklo czasu na teksture fakrtury i kilka drobnych elementow - takich jakk owieczki na pizamie dziwewczynki i symbol super bohatera u chlopca- ale tak jak pisalem bedzie to poprawione jeszcze.

jaras -dzieki :) Sam sobie tez gratuluje ukonczenia. Bylo Ciezko na finishu - - 2 dniowa bezsenna dieta na batonikach ciasteczkach i redbulu (i nic wiecej hahahah)

Raffaello-> dzieki , no mniej wiecej taki efekt mial by byc :D jakos mi sie "design" amerykanskich ulic strasznie podoba.

Fr3d3k-> zapomniales dodac ze mam 23 cm w obwodzie pisiora ;)

Dzieki misq

Jonasz_Real-> piwo to malo zasluguje na znacznei wiecej - co jutro sie zreszta wypelni, albo moze opruzni mu mu mua muaahahah ;) dzioeki bracie za pomoc

Mr. MtS-> mialem wczesniej oprzygotowany schemat kolorow wiec z grubsza wiedzialem co chce osiagnac i na co moge sobie pozwolic bez niszczenia kompozycji. Nie obylo sie jednak bez wpadek. Glownym powodem byl brak czasu - autentycznie korekcje kolorow robilem w czasie liczonym w sekundach - a posrednim to ze po 48 h bez snu na dopalaczach czlowiek traciu juz orientacje co jest ok a co nie :D . Do teraz jak patrze jak spartolilem pieski to az mnie nerw skreca. ehhh

Dzieki

krzyhhh -> dzieki

Cerebrate- dzieki man

OmeN2501-> dzieki :D . tak jak odpisalem Klickowi - bialy byl zamiezony.

Mironeczek -> dziuje :D Co do tekstur - to nie przesadzam kilka jest expresowych . Np sciany to jedno z moich teksturowych zdiec,. Zupelnie nie obrobine, wzucone centralnie na obiekt zmapowany uvw mapingiem (box)

wiec generalnie prowizorka.

Elmo22- > hehe no fajnie ze zauwazyles. Generalnie mialo to byc nie jedyne odneisienie do tych klimatow. (co moze jeszcze poprawie.) Generalnie cala scena dzieje sie w tym ulamku sekundy gdy swiat milknie.

Reanimator -> dzieki. Niestety nie mialem na nic takiego czasu. Moze sie jeszcze pobawie poza konkursem.

Drakon -> dzieki

Lewus -> tez sie ciesze choc decyzja byla ciezka. Dzieki

Chcialem wszystkim uczestnikom pogratulowac. Szczegulnie tym ktorzy ukonczyli swoje prace. Pelen szacunek dla was panowie i panie :)

Dzieki za swiertna zabawe, porady, poswiecony mi czas i pomoc.

Szczegulne podziekowania dla mojej wspanialej i kochanej dziewczyny ktora jak zawsze trzymala za mnie kciuki i wytrzymala moje kolejne zaszycie sie w jaskini :*

Napisano

rewelacyjny pomysł super klimat i niepowtarzalny styl .Gratuluję masz duze szanse na 1.

ps.szkoda ze wszyscy maja te same spodnie.ale to taka moda :)

Napisano

Genialny finał!:)) Dla mnie numer 1. To ma klimat i patrzenie na to daje naprawdę dużo radochy;) Gratuluję ukończenia i stylu w jakim to zrobiłeś;)

PS. Fajny myk z dedykacją;P

Napisano

ehhh jak przeczytałem, że chcesz wrzucić kolorki na to, to sceptycznie do tego podszedłem, myślałem, że pracka straci troche klimat............aaaaale nic bardziej mylnego :P wyszło naprawde świetnie. jak będziesz miał chwile to wyrenderuj osobno pieski bo są super ;]

gratulacje, gratulacje

Napisano

JmTm00 - Dziekuje :) milo slyszec ze sie podoba. :D Tez kocham Burtona

tomeg-> Dziekuje :D - NAwet mi nie przypominaj o spodniach ehh to byl maly hardcor.

kliment woroszyłow -> Dziekuje.

Touch -> Milo slyszec ze moja praca sprawila komus radosc :) bardzo mi milo dziekuje :) Co do dedykacji to moja jeszcze albo nie zauwazyla albo uidaje z e nie widzi ;)

Morbid Karbid -> wow :) dzieki

chudy -> musze powiedziec ze stracila jeden klimat na rzecz drugiego. Przyznam sie szczerze ze troche komercyjne zagranie zrobilem ;) Generalnie wolal bym zrobic bardziej mroczna pracke :) ale to juz przy nastepnej :) Zdradze ze bedzie nawiazywala do odysei kosmicznej 2001 :)

sand - he he bardzo mi milo ale juz nie przesadzajmy :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności