Pionier Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Witam po dłuższej przerwie, Tym razem chciałbym przedstawić projekt całkowicie prywanty. Jest to model rzymskiego Koloseum. Główną inspiracją był film „ Gladiator”. Czas pracy wyniósł ok. 45- 50 h. Serdeczne podziękowania dla znajomych z Poznania i Częstochowy, którzy pomogli wyrenderować scenę w pełnym HD. hardware: AMD Athlon XP 2.0 GHz with 1 GB RAM and GeForce 6200 soft: 3ds max 9 + Vray (AO liczone Mental Rayem) & photoshop Mam nadzieję, że Wam się spodoba Pozdrawiam, pionier 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 O mamafaka zacne :) Widać ogrom pracy, bo pewnie wiele modelunku było :) Aczkolwiek nie przykuwa uwagi od razu przy pierwszym spojrzeniu...jest takie...jednolite? Peace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 piękne, super światło i kolor detale wysmienite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 no ja jako ze nazwaci sie wymiatatorem nie moge, jestem pod wrazeniam, bardzo dobra praca. Oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Faaaaaaaaaaaaaaaajne Jak dla mnie troche dziwna kompozycja, nie mowie, ze zla, ale kadr mi tak srednio lezy. Jak na moj gust przydalby sie jakis detal na pierwszym planie, w dolnej prawej czesci, cos w innym kolorze, na przyklad jakas postac czy cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Bardzo konkretne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 świetna praca, osobiście bym zrobił bardziej jasne niebo, robiłeś to na sprzęcie który podałeś ?? pokaż siateczke i powiedz ile scena ma poly :) gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 no panie Pionier :) zacnie zacnie :) widać kawał dobrego modellingu i oświetlenia. ale wyłażą ci trochę te vizki ;) leko płaskie jest to wszystko. trochę kontrastu (niebem lub innym kolorem budynku frontowego...) i już inaczej to wyglada. ale to tylko marudzenia. jest nieźle :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 superos ! flagi mogłeś zrobić czerwone - byłby kolorowy akcent - no chyba że chciałeś w sepii ? bardzo mi się podoba - gratulacje p.s. ściąłeś piórnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 No i jest super.Co ja sie bedę rozpisywać....Mi sie podoba i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 super Pionierku :) talent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Swietna pracka, dobry pomysl z ptaszkami..;] Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Brakuje mi małego panzera stojącego pod koloseum:) Świetny motyw na plakat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 uczta dla oka :) gratuluje i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Prześliczne! Dlaczego jeszcze nie ma tego na stronie głównej? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 a jednak pokazałeś ;) Niesamowita robota Pionierze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 kawał dobrej roboty model, textury i oświetlenie jak dla mnie super a i dzięki za nową tapetę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 bedzie jakis making of ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 bardzo ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Ładne. Naprawdę :) Może lepiej nazwać tę pracę Koluseum? ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 bardzo realistycznie to wyglada. podoba mi sie swiatlo na murach. no coz. klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 bedzie jakis making of ? :) nie ma innej opcji super robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 czaaaaad, troche gora i na pierwszym planie za sterylne i czyste, lekka podmalowka by sie przydala, nielzy jestes to kazyd wie:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 no to się nazywa solidna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Że ten tego teges, nawet spoko to wygląda Ale wydaj mi się że coś jest nie tak z oświetleniem, chyba pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 świetna praca :) Fajny klimat, tak jakby zaraz sie miały rozpocząć igrzyska ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekk Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Świetny nastrój. Kawał naprawdę dobrej roboty !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 no pionier kolejny raz pokazałeś klasę! widać ogrom i czas jaki na to poświęciłeś! gratuluje skończenia! ile czasu się renderowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 bardzo ladne swiatelko:) vray sun? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4cku Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Robi spore wrażenie , lepsze niż w rzeczywistości ;] ! wielki plus za detale ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jefim Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 genialne po prostu wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 miłe światło, fajne- właśnie miałem nadzieję coś tak dobrego zobaczyć; dokładnie w stylu "Gladiatora". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 hej :) supper ze dales sie namowic na pokazanie :) rewelacja po prostu zycze powodzenia na cgt, bardzo podoba mi się swiatlo, modeling i klimat sam w sobie. Mimo wszystko bardziej mi podchodzila wersja flipnieta NIE WIEM dlaczego :) ciesze sie ze moglem podziwiac etapy powstawania 3m sie Pionier i powodzenia w nozym zyciu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 wszystko fajne i prześliczne ale płachta najlepsza, zamawiam render płachty z innego ujęcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 wiesz co napisze - Masakryczne :D gratulacje wytrwałości super scenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 filmowo, super światło i kolorki ! Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 bardzo ładne...domyslam sie ze będzie dodatkowo making of :) Zawsze robisz profesjonalne prace...juz mnie nie zaskoczysz. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 swietna robota, gratuluje :) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Jońskie kapitele robia duże wrażenie jak i cala reszta. Widać Tój potencjal. Pracuj dalej. Whoa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Szkoda że areny nie ma ;( może dorobisz w przyszłości? ;P o i jeszcze samotny gladiator pośrodku. Było by też na co popatrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 bardzo ladnie :) duzy poziom pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Megas wypasus!!! Fulus profesjonalus!!! Odlotus:) a tak szczerze to obleci :P (żart oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 świetne, super detale i fajna atmosfera, bardzo mi się podoba. można zobaczyć bez textur? bo ciekawa jestem czy te kamienie modelowałeś czy zrobiłeś je texturą. jedyne czego bym się mogła czepić to poręcz na dolnym obrazku przy schodach, tam textura diffuse wskazuje na to że poręcz jest uszkodzona ale na modelu tego nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 -rewalacja Pionier;) masz jakieś work in progress?( rendery ... lub cokolwiek) ciekawi mnie jak to powstało Dodawałeś coś w postprodukcji ? domalówki, kolory ? czy surowy render? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 bardzo fajne. przyjemne swiatlo. moze kolorystyka troche monotonna ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.jacek Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 wysoka jakość! wymodelowany jest caly obiekt czy tylko widoczna na renderze część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 super pracka, bardzo mi sie podoba, ja chetnie bym sie dowiedzial czym to renderowane, i jakies siatki zobaczyl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Kupa dobrej roboty , monumentalnie i filmowo powodzenia Pionierze , gratuluje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 no łał choć materiał koloseum mógłby być lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharp Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 swietna robota;, prawdziwa uczta dla oka w filmowym stylu; ja tesh chcetnie bym siateczke ogladnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi