JohnZi Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 (edytowane) Witam ostatnio mialem okazje wykonac pare modeli aut:) sredni czas wykonania takiego modelu to okolo tydzien, wliczajac oczywiscie duza doze lenistwa:P Mam jeszcze w zapasie pare modeli ale na nie przyjdzie jeszcze czas:) na pewno je umieszcze tutaj w najblizszym czasie:) Na poczatek Mitsubishi Lancer Evo X Edytowane 4 Kwiecień 2010 przez JohnZi 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Land Rover Freelander 2 (2008) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Hyundai Tiburon (2007) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 wow, miales zdecydowanie za dlugie wakacje :) a tak na serio modeliki super :) dawaj wieksze aa, bo kratownica troche :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 genialne !! robiles dla seibie czy zlecenia ? pokaz siatki kurde normalnie widzac takie model az sie chce jakis samochod wymodelowac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 modele boskie ale na pierwszym renderze lewa lampa inna niż prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Super modele w końcu je zobaczyłem, pokaż siatki i daj jakiś większy render Lancera pierwsze ujecie tak 1600 na 1200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Modele jak zwykle od Ciebie ******* :D Super clay. Mógłbyś powiedzieć jak robisz takiego clay'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 pozamiatales, dowidzenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Mmmmm kosa.... tak z ciekawości ... to ile te autka mają poly ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 co już pomyśle, że reprezentuje jakiś poziom w tym 3d to wpadam na taki wątek... i wracam do rzeczywistości... ehhh potrafisz zmotywować do dalszej pracy !! Modele full total WYPAS !!.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 I tym samym... nie lubię cię. :) No wiadomo, że piękne... bla... EDIT: Takie jedno pytanko, żeby post nie był zupełnie bezwartościowy: Standard modelowanie czy może splajny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 standard ;) widac ze wszedzie krzywo :D joke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 dzieki bardzo za te mile komentarze, na prawde uskrzydlaja:D no i jeszcze te gwiazdki, moje pierwsze:D klicek aa gdzieniegdzie siada bo dodalem do niektorych renderow sharpena ot tak;] nielot to bylo zleconko;]a ty zrob sobie przerwe w organice i rob jakas fure:D piksar, tam po prostu klosza nie schowalem jednego;] mrkrzysiek siatki beda, render wiekszy tez bedzie;] slajver, uzylem 3 swiatelek falrejowskich, jedno na gorze i dwa z przodu i z tylu;] jedno jest jasno brazowe, a drugie niebieskie;] pozniej tylko troche postproducji:) D4D4L hehe sprawdzalem w evo to z kolami mialo prawie rowno milion, ale to same opony u mnie z 400k maja:P RA wszystko w poly, od splajna zaczynam zawsze auto, obrysowujac nadkole:P pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje wszystkim;] JohnZi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 hmmm...siatki dawaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 piękne modele, ale ale na ostatnim renderze tiburona coś tylni "słupek" nie bardzo wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 pecet hehe widze ze masz podobne oko do qby, tez to zauwazyl;] ale tam wszystko jest ok, poprostu 3 zrodla swiatla dziwnie cienie tam ukladaja, tutaj screen z viewporta;] http://img401.imageshack.us/img401/5757/tibxu6.jpg pozdro;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 ***** :) genialne....cos mi sie robi jak na to patrze....znaczy jeszcze nie wiem co, juz boje ze mi sie zachce robic nowe fury..to straszne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 swietne modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 a ja to gratuluje wytrwalosci.. 3 auta, nie kazdy by dal rade;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 no gdzie sa te linki do sciągania?:D:D:D Super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Co tu dużo pisać. Modele super ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 piekna robota!! Gratulacje! :) Sliczny modelling, to cieszy, ze jest coraz wiecej ludzi na tym forum, ktorzy potrafia wymodelowac konkretne obiekty. Milion poly to mnie troche przeraza jezeli chodzi o mojego kompa ;P Ale kupie wkrotce nowego to tez poszaleje ;P Ogolnie gratki wielkie i chyle czola! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Respect! Heh... bardzo łaaadnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 pokazalbys studio i ustawienia rendera :P?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 hej tutaj macie screeny z viewporta:) http://img251.imageshack.us/img251/4319/studio1gs0.jpg http://img524.imageshack.us/img524/1610/studio2fi5.jpg a ustawienia rendera to na prawde nic szczegolnego, prawie ze standardzik, irr + light map(tutaj sampling podbity do 1000) aa to catmull :) aha na siatki musicie jeszcze troche poczekac:) pozdrawiam, Johnzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 oł szit, piękna sprawa, gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Brawo Star Star Star Star Star Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 gimme wires :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Swietne :) beda jakies rendery z materialami ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Bardzo ladne modele. Wrecz fantastyczne:) Szkoda tylko ze nie przyłozyles sie do porzadnej prezentacji (wiele detali zanika przy obecnych ustawieniach renderera). Pokaz siateczki. Pozdrawiam, S3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 w pyte:P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Jak juz mowilem, siateczki beda, z nimi nie jest taka prosta sprawa:) Trojkat chcialbym wyrenderowac evo, bo bardzo mi sie podoba, co z reszta to nie wiem, nie myslalem o tym:) S3B tez troche ubulewam nad jakoscia tych renderow, nie moglem tak tego ustawic aby bylo widac fajnie rowki pod katem. Z obecnymi ustawieniami i tak dosyc dlugo mi sie renderowalo:/ pozdro, JohnZi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 jak nie taka prosta sprawa??:D nie wystarczy zrobic printscreen?:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 no wlasnie nie wystarczy, niektore miejsca mam po bolku i musze montowac karoserie ze starszych sejwow:D aha dzieki bardzo za fronta:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 rowki po bolku itp?? no to ja juz wiem jak ta siatka bedzie wygladac ;P Dlatego wiem ze to nie takie proste wyrendzic tego typu siatke :/ Ale gratki jeszcze raz! Ja nie mam teraz za szybkiego sprzetu dlatego tym sposobem rowkow jeszcze nie robie choc to rewelacyjna metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 rowki po bolku itp?? no to ja juz wiem jak ta siatka bedzie wygladac ;P Dlatego wiem ze to nie takie proste wyrendzic tego typu siatke :/ hmmm ale przeciez po uzyciu bolka sie siatke naprawia ? wiec nie wiedze problemu ;) szkoda ze uzywales bolka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 chyba chodzi o to że będzie gęęęsto wydaje mi się że widziałem rendery Twoich autek, ale może to przewidzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 podobnie jak pecetowi mi sie tez wydaje Squir.com ?:) , modele bardzo fajne.Bolek nie bolek co to za roznica pokaz siatke jaka jest w chwili obecnej zageszczenie niema przeciez znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2007 ok udalo mi sie sklecic jakos te siatki, postaralem sie zeby nie bylo gesto:) tego czego nie widac to jest zalatwione bolkiem:) evo freelander tiburon chyba wystarczajaco duze:) pozdro, JohnZi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 no siatki wyglądają imponująco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 No to teraz rozumiem wszystko. Myslalem ze robisz tym sposobem gdzie pozniej jest "czesto gesto" ;) Siateczki ladne dlatego wiem ze modele nie beda mialy bledow. P.S. W grudniu (koncem) pokaze moja kolekcje z tego roku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 no no imponujące :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Piękne, piękne i jeszcze raz piękne wykonanie :) (autka też fajne ;) kiedy ja coś tak porządnie zrobię ehhh ............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjas Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 w mitsubishi opony są tył na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flashmaster Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Super modele! BTW o co chodzi z tym bolkiem i problemem z siatkami ?? nie rozumiem może ktoś mi to wytłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 z booleanem jedyny problem wiaze sie z pozniejszym poprawiem siatki a konkretnie usuwaniem zbednych vertexow:) ale warto sie pomeczyc bo efekt jest na prawde dobry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi