Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ostatnio mialem okazje wykonac pare modeli aut:) sredni czas wykonania takiego modelu to okolo tydzien, wliczajac oczywiscie duza doze lenistwa:P Mam jeszcze w zapasie pare modeli ale na nie przyjdzie jeszcze czas:) na pewno je umieszcze tutaj w najblizszym czasie:)

Na poczatek Mitsubishi Lancer Evo X

evo1vp3.jpg

evo4dq7.jpg

evo2pe9.jpg

evo5ss5.jpg

Edytowane przez JohnZi

• Odpowiedzi 180
  • Wyświetleń 54,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

genialne !!

robiles dla seibie czy zlecenia ?

pokaz siatki

kurde normalnie widzac takie model az sie chce jakis samochod wymodelowac :D

Napisano

Super modele w końcu je zobaczyłem, pokaż siatki i daj jakiś większy render Lancera pierwsze ujecie tak 1600 na 1200.

Napisano

Modele jak zwykle od Ciebie ******* :D Super clay. Mógłbyś powiedzieć jak robisz takiego clay'a ?

Napisano

Mmmmm kosa.... tak z ciekawości ... to ile te autka mają poly ? :)

Napisano

co już pomyśle, że reprezentuje jakiś poziom w tym 3d to wpadam na taki wątek... i wracam do rzeczywistości... ehhh potrafisz zmotywować do dalszej pracy !! Modele full total WYPAS !!....

Napisano

I tym samym... nie lubię cię. :)

No wiadomo, że piękne... bla...

EDIT:

Takie jedno pytanko, żeby post nie był zupełnie bezwartościowy:

Standard modelowanie czy może splajny?

Napisano
  • Autor

dzieki bardzo za te mile komentarze, na prawde uskrzydlaja:D no i jeszcze te gwiazdki, moje pierwsze:D

klicek aa gdzieniegdzie siada bo dodalem do niektorych renderow sharpena ot tak;]

nielot to bylo zleconko;]a ty zrob sobie przerwe w organice i rob jakas fure:D

piksar, tam po prostu klosza nie schowalem jednego;]

mrkrzysiek siatki beda, render wiekszy tez bedzie;]

slajver, uzylem 3 swiatelek falrejowskich, jedno na gorze i dwa z przodu i z tylu;] jedno jest jasno brazowe, a drugie niebieskie;] pozniej tylko troche postproducji:)

D4D4L hehe sprawdzalem w evo to z kolami mialo prawie rowno milion, ale to same opony u mnie z 400k maja:P

RA wszystko w poly, od splajna zaczynam zawsze auto, obrysowujac nadkole:P

pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje wszystkim;]

JohnZi

Napisano

piękne modele, ale ale na ostatnim renderze tiburona coś tylni "słupek" nie bardzo wygląda

Napisano

Co tu dużo pisać. Modele super ;)

Napisano

piekna robota!! Gratulacje! :) Sliczny modelling, to cieszy, ze jest coraz wiecej ludzi na tym forum, ktorzy potrafia wymodelowac konkretne obiekty. Milion poly to mnie troche przeraza jezeli chodzi o mojego kompa ;P Ale kupie wkrotce nowego to tez poszaleje ;P Ogolnie gratki wielkie i chyle czola!

Napisano

gimme wires :)

Napisano

Bardzo ladne modele. Wrecz fantastyczne:) Szkoda tylko ze nie przyłozyles sie do porzadnej prezentacji (wiele detali zanika przy obecnych ustawieniach renderera). Pokaz siateczki.

Pozdrawiam,

S3b

Napisano
  • Autor

Jak juz mowilem, siateczki beda, z nimi nie jest taka prosta sprawa:)

Trojkat chcialbym wyrenderowac evo, bo bardzo mi sie podoba, co z reszta to nie wiem, nie myslalem o tym:)

S3B tez troche ubulewam nad jakoscia tych renderow, nie moglem tak tego ustawic aby bylo widac fajnie rowki pod katem. Z obecnymi ustawieniami i tak dosyc dlugo mi sie renderowalo:/

pozdro, JohnZi

Napisano
  • Autor

no wlasnie nie wystarczy, niektore miejsca mam po bolku i musze montowac karoserie ze starszych sejwow:D

aha dzieki bardzo za fronta:):) pozdro

Napisano

rowki po bolku itp?? no to ja juz wiem jak ta siatka bedzie wygladac ;P Dlatego wiem ze to nie takie proste wyrendzic tego typu siatke :/ Ale gratki jeszcze raz! Ja nie mam teraz za szybkiego sprzetu dlatego tym sposobem rowkow jeszcze nie robie choc to rewelacyjna metoda.

Napisano
  ..:: 3D XTREME ::.. napisał:
rowki po bolku itp?? no to ja juz wiem jak ta siatka bedzie wygladac ;P Dlatego wiem ze to nie takie proste wyrendzic tego typu siatke :/

hmmm ale przeciez po uzyciu bolka sie siatke naprawia ? wiec nie wiedze problemu ;)

szkoda ze uzywales bolka :(

Napisano

chyba chodzi o to że będzie gęęęsto

wydaje mi się że widziałem rendery Twoich autek, ale może to przewidzenia ;)

Napisano

podobnie jak pecetowi mi sie tez wydaje Squir.com ?:) , modele bardzo fajne.Bolek nie bolek co to za roznica pokaz siatke jaka jest w chwili obecnej zageszczenie niema przeciez znaczenia.

Napisano
  • Autor

ok udalo mi sie sklecic jakos te siatki, postaralem sie zeby nie bylo gesto:) tego czego nie widac to jest zalatwione bolkiem:)

evo

evoprzodsd9.th.jpg

evotylpm5.th.jpg

freelander

freepu3.th.jpg

freetyljp6.th.jpg

tiburon

tibprzoduu3.th.jpg

tibtylhm8.th.jpg

chyba wystarczajaco duze:)

pozdro, JohnZi

Napisano

No to teraz rozumiem wszystko. Myslalem ze robisz tym sposobem gdzie pozniej jest "czesto gesto" ;) Siateczki ladne dlatego wiem ze modele nie beda mialy bledow.

P.S.

W grudniu (koncem) pokaze moja kolekcje z tego roku :D

Napisano

Piękne, piękne i jeszcze raz piękne wykonanie :) (autka też fajne ;) kiedy ja coś tak porządnie zrobię ehhh ............

Napisano

Super modele!

BTW o co chodzi z tym bolkiem i problemem z siatkami ?? nie rozumiem może ktoś mi to wytłumaczyć?

Napisano
  • Autor

z booleanem jedyny problem wiaze sie z pozniejszym poprawiem siatki a konkretnie usuwaniem zbednych vertexow:) ale warto sie pomeczyc bo efekt jest na prawde dobry:)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności