JohnZi Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 (edytowane) Witam ostatnio mialem okazje wykonac pare modeli aut:) sredni czas wykonania takiego modelu to okolo tydzien, wliczajac oczywiscie duza doze lenistwa:P Mam jeszcze w zapasie pare modeli ale na nie przyjdzie jeszcze czas:) na pewno je umieszcze tutaj w najblizszym czasie:) Na poczatek Mitsubishi Lancer Evo X Edytowane 4 Kwiecień 2010 przez JohnZi 1 1
KLICEK Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 wow, miales zdecydowanie za dlugie wakacje :) a tak na serio modeliki super :) dawaj wieksze aa, bo kratownica troche :)
nielot007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 genialne !! robiles dla seibie czy zlecenia ? pokaz siatki kurde normalnie widzac takie model az sie chce jakis samochod wymodelowac :D
piksar Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 modele boskie ale na pierwszym renderze lewa lampa inna niż prawa
mrkrzysiek Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Super modele w końcu je zobaczyłem, pokaż siatki i daj jakiś większy render Lancera pierwsze ujecie tak 1600 na 1200.
makbol Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Modele jak zwykle od Ciebie ******* :D Super clay. Mógłbyś powiedzieć jak robisz takiego clay'a ?
D4D4L Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Mmmmm kosa.... tak z ciekawości ... to ile te autka mają poly ? :)
sysol Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 co już pomyśle, że reprezentuje jakiś poziom w tym 3d to wpadam na taki wątek... i wracam do rzeczywistości... ehhh potrafisz zmotywować do dalszej pracy !! Modele full total WYPAS !!....
RA Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 I tym samym... nie lubię cię. :) No wiadomo, że piękne... bla... EDIT: Takie jedno pytanko, żeby post nie był zupełnie bezwartościowy: Standard modelowanie czy może splajny?
ReflectVision Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 standard ;) widac ze wszedzie krzywo :D joke
JohnZi Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 dzieki bardzo za te mile komentarze, na prawde uskrzydlaja:D no i jeszcze te gwiazdki, moje pierwsze:D klicek aa gdzieniegdzie siada bo dodalem do niektorych renderow sharpena ot tak;] nielot to bylo zleconko;]a ty zrob sobie przerwe w organice i rob jakas fure:D piksar, tam po prostu klosza nie schowalem jednego;] mrkrzysiek siatki beda, render wiekszy tez bedzie;] slajver, uzylem 3 swiatelek falrejowskich, jedno na gorze i dwa z przodu i z tylu;] jedno jest jasno brazowe, a drugie niebieskie;] pozniej tylko troche postproducji:) D4D4L hehe sprawdzalem w evo to z kolami mialo prawie rowno milion, ale to same opony u mnie z 400k maja:P RA wszystko w poly, od splajna zaczynam zawsze auto, obrysowujac nadkole:P pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje wszystkim;] JohnZi
pecet Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 piękne modele, ale ale na ostatnim renderze tiburona coś tylni "słupek" nie bardzo wygląda
JohnZi Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 pecet hehe widze ze masz podobne oko do qby, tez to zauwazyl;] ale tam wszystko jest ok, poprostu 3 zrodla swiatla dziwnie cienie tam ukladaja, tutaj screen z viewporta;] http://img401.imageshack.us/img401/5757/tibxu6.jpg pozdro;]
kliment woroszyłow Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 ***** :) genialne....cos mi sie robi jak na to patrze....znaczy jeszcze nie wiem co, juz boje ze mi sie zachce robic nowe fury..to straszne:D
3dwisdom Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 a ja to gratuluje wytrwalosci.. 3 auta, nie kazdy by dal rade;)
!Ewert Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 no gdzie sa te linki do sciągania?:D:D:D Super:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 piekna robota!! Gratulacje! :) Sliczny modelling, to cieszy, ze jest coraz wiecej ludzi na tym forum, ktorzy potrafia wymodelowac konkretne obiekty. Milion poly to mnie troche przeraza jezeli chodzi o mojego kompa ;P Ale kupie wkrotce nowego to tez poszaleje ;P Ogolnie gratki wielkie i chyle czola!
JohnZi Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 hej tutaj macie screeny z viewporta:) http://img251.imageshack.us/img251/4319/studio1gs0.jpg http://img524.imageshack.us/img524/1610/studio2fi5.jpg a ustawienia rendera to na prawde nic szczegolnego, prawie ze standardzik, irr + light map(tutaj sampling podbity do 1000) aa to catmull :) aha na siatki musicie jeszcze troche poczekac:) pozdrawiam, Johnzi
TrojkaT Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Swietne :) beda jakies rendery z materialami ? pozdro
-=S3B=- Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Bardzo ladne modele. Wrecz fantastyczne:) Szkoda tylko ze nie przyłozyles sie do porzadnej prezentacji (wiele detali zanika przy obecnych ustawieniach renderera). Pokaz siateczki. Pozdrawiam, S3b
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 Jak juz mowilem, siateczki beda, z nimi nie jest taka prosta sprawa:) Trojkat chcialbym wyrenderowac evo, bo bardzo mi sie podoba, co z reszta to nie wiem, nie myslalem o tym:) S3B tez troche ubulewam nad jakoscia tych renderow, nie moglem tak tego ustawic aby bylo widac fajnie rowki pod katem. Z obecnymi ustawieniami i tak dosyc dlugo mi sie renderowalo:/ pozdro, JohnZi
hkropinski Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 jak nie taka prosta sprawa??:D nie wystarczy zrobic printscreen?:D pozdr
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 no wlasnie nie wystarczy, niektore miejsca mam po bolku i musze montowac karoserie ze starszych sejwow:D aha dzieki bardzo za fronta:):) pozdro
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 rowki po bolku itp?? no to ja juz wiem jak ta siatka bedzie wygladac ;P Dlatego wiem ze to nie takie proste wyrendzic tego typu siatke :/ Ale gratki jeszcze raz! Ja nie mam teraz za szybkiego sprzetu dlatego tym sposobem rowkow jeszcze nie robie choc to rewelacyjna metoda.
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 rowki po bolku itp?? no to ja juz wiem jak ta siatka bedzie wygladac ;P Dlatego wiem ze to nie takie proste wyrendzic tego typu siatke :/ hmmm ale przeciez po uzyciu bolka sie siatke naprawia ? wiec nie wiedze problemu ;) szkoda ze uzywales bolka :(
pecet Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 chyba chodzi o to że będzie gęęęsto wydaje mi się że widziałem rendery Twoich autek, ale może to przewidzenia ;)
Predator Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 podobnie jak pecetowi mi sie tez wydaje Squir.com ?:) , modele bardzo fajne.Bolek nie bolek co to za roznica pokaz siatke jaka jest w chwili obecnej zageszczenie niema przeciez znaczenia.
JohnZi Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 ok udalo mi sie sklecic jakos te siatki, postaralem sie zeby nie bylo gesto:) tego czego nie widac to jest zalatwione bolkiem:) evo freelander tiburon chyba wystarczajaco duze:) pozdro, JohnZi
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 No to teraz rozumiem wszystko. Myslalem ze robisz tym sposobem gdzie pozniej jest "czesto gesto" ;) Siateczki ladne dlatego wiem ze modele nie beda mialy bledow. P.S. W grudniu (koncem) pokaze moja kolekcje z tego roku :D
NV Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Piękne, piękne i jeszcze raz piękne wykonanie :) (autka też fajne ;) kiedy ja coś tak porządnie zrobię ehhh ............
flashmaster Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Super modele! BTW o co chodzi z tym bolkiem i problemem z siatkami ?? nie rozumiem może ktoś mi to wytłumaczyć?
JohnZi Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Napisano 9 Wrzesień 2007 z booleanem jedyny problem wiaze sie z pozniejszym poprawiem siatki a konkretnie usuwaniem zbednych vertexow:) ale warto sie pomeczyc bo efekt jest na prawde dobry:)
Rekomendowane odpowiedzi