olaf Napisano 18 Styczeń 2013 Share Napisano 18 Styczeń 2013 fajne, pozytywne, ale jakbyś dał kota z lewej patrzącego się w spławik, to mysle ze dopełniłbyś scene, a teraz rozproszyłeś widza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Styczeń 2013 Share Napisano 18 Styczeń 2013 Świetne zderzenie realizmu z kreskówką, bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 18 Styczeń 2013 Share Napisano 18 Styczeń 2013 Nooo, moj ulubiony Twoj obrazek od dawna, klimat zlapany swietnie, osom job! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 super pomysł i super praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 drobna rzecz dopadła moje oko... wędka-żyłka w miejscu spotkania z płotem wydaje się jakby była za nim, a płot jest dalej. Siatka na ryby zdaje się ze powinna się nieco zaginać bo teraz spłaszcza to odbior kamiennej głowy, rybak siedzi ponad łukiem czołowym, dalej niż sugeruje to siatka ktora jest swoją droga fajnie wykonana. Dobre rzeczy ostatnio, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2013 Koniu dzięki ale nie chciałem z tego zrobić life of pi. olaf akurat pomysł na kota od początku był klarowny RaVirr Mocnek artki Dzięki ciesze że sie podoba :)! Rotcore shame on me z tą żyłką najpierw narysowałem żyłke ale było jakoś pustawo to dodałem płotek co do siatki i rybaka raczej juz to tak zostanie. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Styczeń 2013 Share Napisano 19 Styczeń 2013 a wiesz spoko jak zobaczylem na drugim monitorze, to nawet fajnie to wyglada. Net ogladam w 256kolorach przez VNC z drugiego komputera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2013 tego tygodniowe malowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2013 takashmen do powyższej pracy użyłem tych brushy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_eyeglasses Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 21 Styczeń 2013 Share Napisano 21 Styczeń 2013 super scena z wędką-zastanawiam się tylko czy jego kubrak/ubranie powinno tak mocno odbijać światło-no chyba,że w jedwabie się stroii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 CUKIERASS raczej nie chodziło o odbicie a raczej o prześwietlenie "zdjęcia" lunch sketches part 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Zajefajna gama w tych szkicach. Ten 2, to już 1 liga kolorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 KaliditusZaliditey dzięki :) te prace namalowałem z abstrakcji powstałej z wycięcia części poprzedniej, ten widoczek u góry powstał pana macki a "wróżek" z widoczku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Haha, coś między Sparthem a Levim :D Kolorki bardzo, bardzo! Czekam w takim razie na lunch sketches part 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Wiadomo, szkice żądzą się swoimi prawami, ale pierwsze dwa aż chciałoby się pociągnąć trochę dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 WojtekFus mimo że sparth to mutant w swojej dziedzinie to levi zawsze bardziej mi sie podobał :) dzięki jak sie nazbiera wieksza paczka to wrzuce nie bede spamował codziennie jak niektórzy. Bedyk wielce prawdopodobne że oba trafią do mojego folderu "niezrealizowane" (jeszcze) i będą czekały na swój czas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2013 najbardziej udany lunch sketch z ostatniej tury, reszta na blogu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 Super! Nie wiem, czy jest sens to wykańczać, bo już wygląda na skończone, Mr Levi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 oh so sweet! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diem Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 fajnie ta woda wyszła, to jakiś trik z pedzlami albo filtrami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 25 Styczeń 2013 Share Napisano 25 Styczeń 2013 Przeprzyjemniaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 26 Styczeń 2013 Share Napisano 26 Styczeń 2013 Też mnie ta woda zaintrygowała! Wyskakuj z tajemnic!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 26 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2013 WojtekFus szkoda zeby dobre kompo sie zmarnowało pożyjemy zobaczymy ;) olaf KaliditusZaliditey podziękował Diem Urbanboogie co ja wam bede gadał jak wam moge psdka zarzucić w razie pytań walcie śmiało jak czegoś tam nie ogarniacie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 przezayebiste-filmowo, nastrojowo-świetny obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88grzes Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 fajne, fajne te twoje ostatnie pracki, mołszyn blury i te lassa wszedzie, kolorki moze trochu za kosmiczne ale to kwestia gustu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 CUKIERASS dzięki! 88grzes a bo te kolory to troche z czapy ;) dzięki dzięki dla odmiany coś bardziej malowanego niz lassowanegoblurowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Świetny pomysł, poprawiłeś mi humor ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 (edytowane) kolorki pełne życia, aż się czuje ten skwar sawanny, brawo! Tylko chmury bym wolał jakbyś porozbijał na mniejsze kształty, żeby nie były takie w kształcie kulek, ale to takir tam czepianie.... Edytowane 28 Styczeń 2013 przez CzAk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubush Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Bardzo dobre kolego:) coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 wypas! spory level up ostatnio, gratulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 Bombadil dzięki ciesze cie, taki był zamysł. EthicallyChallenged chciałem troszkę ugrać kompozycyjnie z tymi chmurami. Zapodać taką kompozycyjną strzałeczkę na małpkę if you know what I mean. Kubush dziękuje kolego ;) Varmer dziękóweczka samą prace skończyłem juz w piąteczek ale chciałem troszkę poczekać aż cały omenowogrześkowy hajp trochę zmaleje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milena Mlynarska Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Jak tę zebrę na fb zobaczyłam w pierwszej chwili, to myślałam, że fotomontaż. Pojechałeś hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Swietny pomysl i wykonanie, jedyne do czego bym sie przyczepil to do konczyn tej zebry, momentami niezla masakra, ale nie rzuca sie to w oczy tak w stylu " ojapierdziele ale czarnobyl" wiec jest spoko :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 planeta małp :D dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 27 Styczeń 2013 Share Napisano 27 Styczeń 2013 Hehe, fajowy pomysl :D Imho warto by było na szyi i na zadzie filuternie pozakręcać końcówki tych zebrowych pasków wzdłuż bryły, nawet jakimś smudge-toolem na szybko, bo w tym momencie trochę ją spłaszczają, a mogłyby akcentować Myślę że mógłbyś też sporo ugrać na + dla efektowności pracy, gdybyś obświecił obu koleżków tym światłem padającym na drzewa -> tak po kuciarowatemu :) http://1.bp.blogspot.com/_07aU-A0_XNw/S8DlGc3p90I/AAAAAAAAANg/e6LnmK1sxwI/s1600/bullshit.jpg (rozumiem że u Ciebie te czerwienie to w tym momencie raczej światło odbite od ziemi). Taki by był bardziej I'm_a_poor_lonesome_cowboy klimat, chociaż to już w sumie trochę inny pomysł na pracę, a i tak jest fajnie, więc może nie na miejscu są takie dywagacje - chciałem raczej zwrócić uwagę na to, że warto już na etapie planowania dokładnie przemyśleć wszystkie okazje dla podboostowania kolorów/kontrastów i nastroju :) Bo tak ostatnio (i chyba trochę za późno) zauważyłem, że ci wszyscy najlepsi digital painterzy nie tylko świetnie operują kolorem samym w sobie, co potrafią sobie przede wszystkim stwarzać świetne sytuacje żeby to pokazać :) Gratuluję progresu! Ps. Sądzę że bardzo chytrym zabiegiem kompozycyjnym, pozytywnie wpływającym na czytelność pracy, było nieumieszczenie bohaterów na tle brzozowego gaju :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 hehhe nic oryginalnego nie napisze, git pomysł!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 otwieram dzisiaj nowego imagine fxa, kartkuje te nudne "FX pose" przewracam kartki, i lol. morda coyota. czemu taka slaba grafike Ci dali na całą strone? :PPPP Mogłeś wysłać ten domek górala. Fajniejszy był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2013 telthona jak wysyłałem do fx pose to był listopad taki mają dealay że dopiero do tego wydania mnie wrzucili, tak czy inaczej ciesze sie że jestem w gazetce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 zwodowy ten małpi szefunio-miodna rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 No przynajmniej Cię już wydrukowali, ja im wysłałem w 2009 i wciąż czekam. To trochę jak z PRLem i mieszkaniami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 Bardzo spoko te sketche, no i ostatni art też do gustu mi przypasił zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 Fajna ta ostatnia pracka :) lubię takie z humorem :D A to to jest tak że można samemu wysłać prace do imaginefx i oni to drukują [oczywiscie jak jest ok] :o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 pumax: w imagine FX aż roi się od działów typu "wyślij prace już dziś!" :P czasem straszny chłam publikują. Dziwne, że Cie EC jeszcze nie wzieli. Wyślij drugi raz, z nowszymi pracami. Ja jeszcze nigdy im nie wysyłałam nic. Może kiedyś.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 telthona jak wysyłałem do fx pose to był listopad taki mają dealay że dopiero do tego wydania mnie wrzucili, tak czy inaczej ciesze sie że jestem w gazetce ;) Scans or didn'happen! :D Gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2013 Milla wszystko malowane tymi rencoma :D! ICE odpuszczanie kończyn to mój znak rozpoznawczy! a tak serio, giry nie zmieniły sie praktycznie od szkicu dałem ciał mea culpa dobrze że aż tak nie daje po oczach. WWWoj CUKIERASS resh grass dziękóweczka! Urbanboogie jednym z moich błędów ze nie robię szkiców przed rozpoczęciem pracy, raczej pomysł i kadr gdzieś tam mi sie w głowie gotują. EthicallyChallenged wyślij jeszcze raz napewno cie drukną ostatnio sporo polaków w IFX ;) pumax zrob dokłądnie to o co cie tam proszą(rozmiar nazwa opis o sobie etc.) i wyslij ! telthona miałem być w isue 93 a dopiero co wyszedł 92, skąd ty masz jakieś hakiejrskie dojścia? Urbanboogie dzięki ale ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 coyote, u mnie na collegu tez swiezutki nr imaginefx lezy :) gratulacje! no i ostatni zebro malun wypasny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 Dzięki wszystkim za objaśnienie :D ale jaja nie wiedziałam :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 coyote: po prostu mam prenumerate... wpada mi co miesiac na wycieraczke gazeta z takim trzasnieciem ze zawału można dostać :/ wszędzie gdzie mieszkam mam do czynienia z jakimś evil postmanem. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 29 Styczeń 2013 Share Napisano 29 Styczeń 2013 Może po prostu to ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi