Napisano Środa o 21:113 dn 3 minutes ago, michalo said:jeśli chodzi o superbohaterksie klimaty, to jeden z lepszych filmów ostatnich lat.no ostatnio to chyba nie można powiedzieć żeby poprzeczka było płytko zakopana? :)
Napisano Czwartek o 09:142 dn 11 godzin temu, Destroyer napisał:no ostatnio to chyba nie można powiedzieć żeby poprzeczka było płytko zakopana? :)To nic nie zmienia :) Nie wiem czemu tak bronię tego filmu, bo w sumie mam wywalone na to wszystko, ale nie był zły. Może jestem jakimś debilem skoro mi się podobał no ale trudno. Niech tak będzie :)Film to mocne 6/10 z plusem a w tych Marvel/DC tworach to nawet i 7,5 - 8/10. Na pewno zapamiętam że go oglądałem, w przeciwieństwie do tych poprzednich co nie mogę sobie nawet przypomnieć tytułów :P
Napisano Czwartek o 10:412 dn 1 hour ago, michalo said:To nic nie zmienia :)Nie wiem czemu tak bronię tego filmu, bo w sumie mam wywalone na to wszystko, ale nie był zły. Może jestem jakimś debilem skoro mi się podobał no ale trudno. Niech tak będzie :)Film to mocne 6/10 z plusem a w tych Marvel/DC tworach to nawet i 7,5 - 8/10. Na pewno zapamiętam że go oglądałem, w przeciwieństwie do tych poprzednich co nie mogę sobie nawet przypomnieć tytułów :PLuzik, po prostu superpies Krypto w pelerynie wydawał mi się zawsze strasznie głupkowatym dodatkiem do Supermana, nawet za dzieciaka, więc zaskoczyło mnie, że przy obecnej tendencji do traktowania superbohaterów bardzo serio coś takiego dodali :D
Napisano Czwartek o 11:302 dn 48 minut temu, SebastianSz napisał:Luzik, po prostu superpies Krypto w pelerynie wydawał mi się zawsze strasznie głupkowatym dodatkiem do Supermana, nawet za dzieciaka, więc zaskoczyło mnie, że przy obecnej tendencji do traktowania superbohaterów bardzo serio coś takiego dodali :Dbo krypto jest na topie, to dlatego
Napisano Czwartek o 11:462 dn 13 minutes ago, EthicallyChallenged said:bo krypto jest na topie, to dlategoMom, can we buy some crypto?We have crypto at home.At home:
Napisano Czwartek o 11:512 dn 59 minut temu, SebastianSz napisał:Luzik, po prostu superpies Krypto w pelerynie wydawał mi się zawsze strasznie głupkowatym dodatkiem do Supermana, nawet za dzieciaka, więc zaskoczyło mnie, że przy obecnej tendencji do traktowania superbohaterów bardzo serio coś takiego dodali :DJa też tak zawsze myślałem. Nie podobał mi się i tyle bo to durne, do tego pelerynka.W filmie był taki wkurwiający.. taki mix szalonego szczeniaka z kotem.. do tego jak ktoś ma psa to zobaczy że średnio go zanimowali. plus na zbliżeniach wyglądał mało realistycznie. Ale wychowała go super girl - silna niezależna kobieta co jest niezłym smaczkiem na końcu tego filmu XDMa parę dobrych momentów też oczywiście.Fabułą jest pełna wymuszeń i uproszczeń żeby scenarzysta się zbytnio nie przemęczył, niektóre tak debilne że aż wołają o pomstę do nieba. No i ten łysy łeb Luthora.. jak ja go z gęby nie cierpię. Dobrze że na końcu się popłakał.. Jednakowoż cały ten film miał taki trochę cringowy klimat. Coś jak animacje w stylu niesamowitej czwórki itp.. Przynajmniej mi się to kojarzyło, ale nie widziałem ich od lat dzieciństwa.. Lub z komiksów kiedy jeszcze nie było wszystko tak na poważnie.. Pierwsze spidermany, x-many. Jednez z bohaterów ma debilną fryzurkę, hawk girl drze się jak kolorowa gruba feministka. W ogóle ta ekipa bohaterów nie przejmuje się zabijaniem i zniszczeniami. Robota my być wykonana i tyle a potem autografy.Super man dostaje ostry łomot i denerwuje się na to co inni o nim myślą. Ma usłużne roboty co włączają mu filmiki na uspokojenie nerwów.Jest dyktator żywcem skrojony z każdego filmu akcji lat 90. Sporo śmiesznych scen.Jak ktoś jest w stanie to udźwignąć, to polecam :)
Napisano Czwartek o 18:082 dn Gorsze od pierwszego filmu MK chyba nie może być... ale wielkich nadziei nie ma co sobie robić.Chociaż dla fanów serii o jakieś 20 lat za późno, raczej... ale kto wie.
Napisano Czwartek o 18:472 dn 35 minutes ago, kengi said:Gorsze od pierwszego filmu MK chyba nie może być... Mam nadzieję, że nie mówisz o klasyku z 1995!
Napisano Czwartek o 18:482 dn Just now, SebastianSz said:Mam nadzieję, że nie mówisz o klasyku z 1995!Dokładnie o tym... ja nie dałem rady obejrzeć w 95, jako gówniarz. 🤷♂️
Napisano Czwartek o 18:522 dn 2 minutes ago, kengi said:Dokładnie o tym... ja nie dałem rady obejrzeć w 95, jako gówniarz. 🤷♂️E tam, film miał swój głupkowaty urok, w przeciwieństwie do sequela - MK Annihilation. Tamto to dopiero był gnój :D
Napisano Czwartek o 19:022 dn No mnie to na tyle zraziło, że nie widziałem niczego filmowego ze świata MK. Dla mnie, mimo że zagrywałem się w MK2 na śmierć, film nie podszedł na maksa. Dobrze, że nie w kinie tylko jakiś pirat na VHS i dało się toto wyłączyć i iść pograć w grę :)... ale to nie rozdzielczości mi w tym brakowało, tylko jakiegoś sensu. Więc podejrzewam, że przy Annihilation mógłbym dostać udaru. Nawet nie wiedziałem, że taki film istnieje.
Napisano Czwartek o 19:222 dn Teraz, kengi napisał:Dokładnie o tym... ja nie dałem rady obejrzeć w 95, jako gówniarz. 🤷♂️18 minut temu, kengi napisał:No mnie to na tyle zraziło, że nie widziałem niczego filmowego ze świata MK. Dla mnie, mimo że zagrywałem się w MK2 na śmierć, film nie podszedł na maksa. Dobrze, że nie w kinie tylko jakiś pirat na VHS i dało się toto wyłączyć i iść pograć w grę :)... ale to nie rozdzielczości mi w tym brakowało, tylko jakiegoś sensu. Więc podejrzewam, że przy Annihilation mógłbym dostać udaru. Nawet nie wiedziałem, że taki film istnieje.Ja sobie obejrzałem jakiś czas temu MK1 i było git. Annihilation też obejrzałem i... no teraz mi się przypomniało, że w ogóle to oglądałem, nie pamiętam ani sekundy. Na MK1 byłem w kinie 2x za dzieciaka i podobało mi się bardzo.
Napisano Czwartek o 19:342 dn 21 minutes ago, kengi said:Nawet nie wiedziałem, że taki film istnieje.To pozostań w błogiej nieświadomości, chyba że masz ochotę na ironiczne (masochistyczne?) oglądanie jakiegoś crapu. Jedynka to Obywatel Kane przy MK2:A.Na tle innych eGranizacji z lat 90. (Street Fighter albo Mario) to MK1 był spoko, miał jakiś tam prosty pomysł na siebie i był lekkim akcyjniakiem bez przerostu ambicji. No i muza była spoko
Napisano Czwartek o 19:402 dn 4 minuty temu, SebastianSz napisał:No i muza była spokoSPOKO?!? Miałem oryginalną kasetę i katowałem na okrągło. Dzisiaj też się dobrze słucha, chociaż może nie z kasety :)
Napisano Czwartek o 20:072 dn 31 minutes ago, SebastianSz said:No i muza była spokoA tak, pamiętam... to mnie bolało najbardziej... nie trawie tej muzy na maksa 🤮
Napisano Czwartek o 20:282 dn 14 minutes ago, kengi said:A tak, pamiętam... to mnie bolało najbardziej... nie trawie tej muzy na maksa 🤮Ale musisz przynajmniej przyznać, że była bardzo charakterystyczna i do dzisiaj jest od razu rozpoznawalna. Jak na taki w sumie niszowy film to już coś :DNo i nuta z walki Liu Kanga z Reptilem, Control, to dobry kawałek!
Napisano Czwartek o 20:522 dn ja już wolę to techno, disco czy jak to zwał z pierwszego filmu, niż ten hippidy hop z trailera dwójki.
Napisano Czwartek o 20:582 dn 4 minutes ago, EthicallyChallenged said:ja już wolę to techno, disco czy jak to zwał z pierwszego filmu, niż ten hippidy hop z trailera dwójki.Obie rzeczy razem z wszelkim rapem wrzucam do worka z napisem diskopolo i niezależnie czy jest rozpoznawalna i charakterystyczna, omijam szerokim łukiem. Być może to jest rodzaj fobii, ale mi nie przeszkadza. Po prostu ignoruję, po kilku nutkach, niczym w jaka to melodia ;P
Napisano Czwartek o 21:032 dn Kurde, schrzanią kolejny film MK :CPierwszy, za dzieciaka ogladałem więc miło wspominam. No i ten motyw muzyczny.. w każdej chili mogę go przywołać w pamięci a i niektóe sceny dobrze pamiętam.Drugiego filmu nie wytrzymałem chyba nawet do połowy.Tutaj ledwo trailer przetrwałem. No i znowu MK od początku... i gdzie Liu Kang? Mieli hajs tylko na jednego aktora?Street Fightera też robią. Pamiętacie ten film z Van Dame'm? Ja kiedyś wypożyczałem na VHS wszystkie filmy z tym aktorem i Street Fightera miło wspominam, chociaż był dziwny ;) Edytowane Czwartek o 21:062 dn przez michalo
Napisano Piątek o 06:172 dn 9 godzin temu, michalo napisał:Street Fightera też robią. Pamiętacie ten film z Van Dame'm?Haha w zeszły weekend widziałem, strasznie rozczarowujący, bardzo mało fightingu a street fightingu tyle, co nic, powinni byli to zatytuować Bunker Talker.
Napisano Piątek o 06:542 dn 35 minut temu, EthicallyChallenged napisał:Haha w zeszły weekend widziałem, strasznie rozczarowującyBo ty go o 30 lat za późno oglądasz.. XD
Napisano Piątek o 07:592 dn Godzinę temu, michalo napisał:Bo ty go o 30 lat za późno oglądasz.. XDnieprawda, bo oglądałem też Bloodsport i był tak samo zajebisty, jak 30 lat temu ;p
Napisano Piątek o 08:172 dn No nie wiem, nie wiem. Bloodsport za gówniarza, to było oglądane z pełną wiarą, że to praktycznie dokument o Franku Dux-ie. Jak się dorosło, to stało się kinem hongkongskim made in juesej, w wersji komediowej. I ma to swoje plusy, ale to jednak inny rodzaj zajebistości, taki mix sentymentu, zażenowania i masochizmu. Nie wiadomo czy śmiejesz się z filmu, czy ze wspomnień o samym sobie, przypominając sobie co czułeś za gówniaka. Podobnie mam z American Ninja... ile to ja się po drzewach nałaziłem, żeby zostać nindżą. Edytowane Piątek o 09:241 dn przez kengi