Napisano 16 Lipiec16 Lip 3 minutes ago, michalo said:jeśli chodzi o superbohaterksie klimaty, to jeden z lepszych filmów ostatnich lat.no ostatnio to chyba nie można powiedzieć żeby poprzeczka było płytko zakopana? :)
Napisano 17 Lipiec17 Lip 11 godzin temu, Destroyer napisał:no ostatnio to chyba nie można powiedzieć żeby poprzeczka było płytko zakopana? :)To nic nie zmienia :) Nie wiem czemu tak bronię tego filmu, bo w sumie mam wywalone na to wszystko, ale nie był zły. Może jestem jakimś debilem skoro mi się podobał no ale trudno. Niech tak będzie :)Film to mocne 6/10 z plusem a w tych Marvel/DC tworach to nawet i 7,5 - 8/10. Na pewno zapamiętam że go oglądałem, w przeciwieństwie do tych poprzednich co nie mogę sobie nawet przypomnieć tytułów :P
Napisano 17 Lipiec17 Lip 1 hour ago, michalo said:To nic nie zmienia :)Nie wiem czemu tak bronię tego filmu, bo w sumie mam wywalone na to wszystko, ale nie był zły. Może jestem jakimś debilem skoro mi się podobał no ale trudno. Niech tak będzie :)Film to mocne 6/10 z plusem a w tych Marvel/DC tworach to nawet i 7,5 - 8/10. Na pewno zapamiętam że go oglądałem, w przeciwieństwie do tych poprzednich co nie mogę sobie nawet przypomnieć tytułów :PLuzik, po prostu superpies Krypto w pelerynie wydawał mi się zawsze strasznie głupkowatym dodatkiem do Supermana, nawet za dzieciaka, więc zaskoczyło mnie, że przy obecnej tendencji do traktowania superbohaterów bardzo serio coś takiego dodali :D
Napisano 17 Lipiec17 Lip 48 minut temu, SebastianSz napisał:Luzik, po prostu superpies Krypto w pelerynie wydawał mi się zawsze strasznie głupkowatym dodatkiem do Supermana, nawet za dzieciaka, więc zaskoczyło mnie, że przy obecnej tendencji do traktowania superbohaterów bardzo serio coś takiego dodali :Dbo krypto jest na topie, to dlatego
Napisano 17 Lipiec17 Lip 13 minutes ago, EthicallyChallenged said:bo krypto jest na topie, to dlategoMom, can we buy some crypto?We have crypto at home.At home:
Napisano 17 Lipiec17 Lip 59 minut temu, SebastianSz napisał:Luzik, po prostu superpies Krypto w pelerynie wydawał mi się zawsze strasznie głupkowatym dodatkiem do Supermana, nawet za dzieciaka, więc zaskoczyło mnie, że przy obecnej tendencji do traktowania superbohaterów bardzo serio coś takiego dodali :DJa też tak zawsze myślałem. Nie podobał mi się i tyle bo to durne, do tego pelerynka.W filmie był taki wkurwiający.. taki mix szalonego szczeniaka z kotem.. do tego jak ktoś ma psa to zobaczy że średnio go zanimowali. plus na zbliżeniach wyglądał mało realistycznie. Ale wychowała go super girl - silna niezależna kobieta co jest niezłym smaczkiem na końcu tego filmu XDMa parę dobrych momentów też oczywiście.Fabułą jest pełna wymuszeń i uproszczeń żeby scenarzysta się zbytnio nie przemęczył, niektóre tak debilne że aż wołają o pomstę do nieba. No i ten łysy łeb Luthora.. jak ja go z gęby nie cierpię. Dobrze że na końcu się popłakał.. Jednakowoż cały ten film miał taki trochę cringowy klimat. Coś jak animacje w stylu niesamowitej czwórki itp.. Przynajmniej mi się to kojarzyło, ale nie widziałem ich od lat dzieciństwa.. Lub z komiksów kiedy jeszcze nie było wszystko tak na poważnie.. Pierwsze spidermany, x-many. Jednez z bohaterów ma debilną fryzurkę, hawk girl drze się jak kolorowa gruba feministka. W ogóle ta ekipa bohaterów nie przejmuje się zabijaniem i zniszczeniami. Robota my być wykonana i tyle a potem autografy.Super man dostaje ostry łomot i denerwuje się na to co inni o nim myślą. Ma usłużne roboty co włączają mu filmiki na uspokojenie nerwów.Jest dyktator żywcem skrojony z każdego filmu akcji lat 90. Sporo śmiesznych scen.Jak ktoś jest w stanie to udźwignąć, to polecam :)
Napisano 17 Lipiec17 Lip Gorsze od pierwszego filmu MK chyba nie może być... ale wielkich nadziei nie ma co sobie robić.Chociaż dla fanów serii o jakieś 20 lat za późno, raczej... ale kto wie.
Napisano 17 Lipiec17 Lip 35 minutes ago, kengi said:Gorsze od pierwszego filmu MK chyba nie może być... Mam nadzieję, że nie mówisz o klasyku z 1995!
Napisano 17 Lipiec17 Lip Just now, SebastianSz said:Mam nadzieję, że nie mówisz o klasyku z 1995!Dokładnie o tym... ja nie dałem rady obejrzeć w 95, jako gówniarz. 🤷♂️
Napisano 17 Lipiec17 Lip 2 minutes ago, kengi said:Dokładnie o tym... ja nie dałem rady obejrzeć w 95, jako gówniarz. 🤷♂️E tam, film miał swój głupkowaty urok, w przeciwieństwie do sequela - MK Annihilation. Tamto to dopiero był gnój :D
Napisano 17 Lipiec17 Lip No mnie to na tyle zraziło, że nie widziałem niczego filmowego ze świata MK. Dla mnie, mimo że zagrywałem się w MK2 na śmierć, film nie podszedł na maksa. Dobrze, że nie w kinie tylko jakiś pirat na VHS i dało się toto wyłączyć i iść pograć w grę :)... ale to nie rozdzielczości mi w tym brakowało, tylko jakiegoś sensu. Więc podejrzewam, że przy Annihilation mógłbym dostać udaru. Nawet nie wiedziałem, że taki film istnieje.
Napisano 17 Lipiec17 Lip Teraz, kengi napisał:Dokładnie o tym... ja nie dałem rady obejrzeć w 95, jako gówniarz. 🤷♂️18 minut temu, kengi napisał:No mnie to na tyle zraziło, że nie widziałem niczego filmowego ze świata MK. Dla mnie, mimo że zagrywałem się w MK2 na śmierć, film nie podszedł na maksa. Dobrze, że nie w kinie tylko jakiś pirat na VHS i dało się toto wyłączyć i iść pograć w grę :)... ale to nie rozdzielczości mi w tym brakowało, tylko jakiegoś sensu. Więc podejrzewam, że przy Annihilation mógłbym dostać udaru. Nawet nie wiedziałem, że taki film istnieje.Ja sobie obejrzałem jakiś czas temu MK1 i było git. Annihilation też obejrzałem i... no teraz mi się przypomniało, że w ogóle to oglądałem, nie pamiętam ani sekundy. Na MK1 byłem w kinie 2x za dzieciaka i podobało mi się bardzo.
Napisano 17 Lipiec17 Lip 21 minutes ago, kengi said:Nawet nie wiedziałem, że taki film istnieje.To pozostań w błogiej nieświadomości, chyba że masz ochotę na ironiczne (masochistyczne?) oglądanie jakiegoś crapu. Jedynka to Obywatel Kane przy MK2:A.Na tle innych eGranizacji z lat 90. (Street Fighter albo Mario) to MK1 był spoko, miał jakiś tam prosty pomysł na siebie i był lekkim akcyjniakiem bez przerostu ambicji. No i muza była spoko
Napisano 17 Lipiec17 Lip 4 minuty temu, SebastianSz napisał:No i muza była spokoSPOKO?!? Miałem oryginalną kasetę i katowałem na okrągło. Dzisiaj też się dobrze słucha, chociaż może nie z kasety :)
Napisano 17 Lipiec17 Lip 31 minutes ago, SebastianSz said:No i muza była spokoA tak, pamiętam... to mnie bolało najbardziej... nie trawie tej muzy na maksa 🤮
Napisano 17 Lipiec17 Lip 14 minutes ago, kengi said:A tak, pamiętam... to mnie bolało najbardziej... nie trawie tej muzy na maksa 🤮Ale musisz przynajmniej przyznać, że była bardzo charakterystyczna i do dzisiaj jest od razu rozpoznawalna. Jak na taki w sumie niszowy film to już coś :DNo i nuta z walki Liu Kanga z Reptilem, Control, to dobry kawałek!
Napisano 17 Lipiec17 Lip ja już wolę to techno, disco czy jak to zwał z pierwszego filmu, niż ten hippidy hop z trailera dwójki.
Napisano 17 Lipiec17 Lip 4 minutes ago, EthicallyChallenged said:ja już wolę to techno, disco czy jak to zwał z pierwszego filmu, niż ten hippidy hop z trailera dwójki.Obie rzeczy razem z wszelkim rapem wrzucam do worka z napisem diskopolo i niezależnie czy jest rozpoznawalna i charakterystyczna, omijam szerokim łukiem. Być może to jest rodzaj fobii, ale mi nie przeszkadza. Po prostu ignoruję, po kilku nutkach, niczym w jaka to melodia ;P
Napisano 17 Lipiec17 Lip Kurde, schrzanią kolejny film MK :CPierwszy, za dzieciaka ogladałem więc miło wspominam. No i ten motyw muzyczny.. w każdej chili mogę go przywołać w pamięci a i niektóe sceny dobrze pamiętam.Drugiego filmu nie wytrzymałem chyba nawet do połowy.Tutaj ledwo trailer przetrwałem. No i znowu MK od początku... i gdzie Liu Kang? Mieli hajs tylko na jednego aktora?Street Fightera też robią. Pamiętacie ten film z Van Dame'm? Ja kiedyś wypożyczałem na VHS wszystkie filmy z tym aktorem i Street Fightera miło wspominam, chociaż był dziwny ;) Edytowane 17 Lipiec17 Lip przez michalo
Napisano Piątek o 06:175 dn 9 godzin temu, michalo napisał:Street Fightera też robią. Pamiętacie ten film z Van Dame'm?Haha w zeszły weekend widziałem, strasznie rozczarowujący, bardzo mało fightingu a street fightingu tyle, co nic, powinni byli to zatytuować Bunker Talker.
Napisano Piątek o 06:545 dn 35 minut temu, EthicallyChallenged napisał:Haha w zeszły weekend widziałem, strasznie rozczarowującyBo ty go o 30 lat za późno oglądasz.. XD
Napisano Piątek o 07:595 dn Godzinę temu, michalo napisał:Bo ty go o 30 lat za późno oglądasz.. XDnieprawda, bo oglądałem też Bloodsport i był tak samo zajebisty, jak 30 lat temu ;p
Napisano Piątek o 08:175 dn No nie wiem, nie wiem. Bloodsport za gówniarza, to było oglądane z pełną wiarą, że to praktycznie dokument o Franku Dux-ie. Jak się dorosło, to stało się kinem hongkongskim made in juesej, w wersji komediowej. I ma to swoje plusy, ale to jednak inny rodzaj zajebistości, taki mix sentymentu, zażenowania i masochizmu. Nie wiadomo czy śmiejesz się z filmu, czy ze wspomnień o samym sobie, przypominając sobie co czułeś za gówniaka. Podobnie mam z American Ninja... ile to ja się po drzewach nałaziłem, żeby zostać nindżą. Edytowane Piątek o 09:245 dn przez kengi
Napisano Wtorek o 23:291 dn Creative team:o! i niech strzela z laserowego łuku! XDwiem, że to jak wybieranie ziarenek niestrawionej kukurydzy z wielkiej kupy no aleJeszcze ma łuk dla dzieci w którym strzała przechodzi przez majdan żeby nie spadała jak ktoś jest łamagą lub dzieciaczkiem do lat 5, apex preadator XD Edytowane Wtorek o 23:421 dn przez Destroyer
Napisano 15 godzin temu15 godz lol na pomysł laserowego łuku mógłby wpaść tylko ktoś, kto nie rozumie ani laserów, ani łuków, może zobaczymy też katapultę, do której Predator ładuje piorun kulisty, żeby pierdolnąć z niego w tego dinozaura? Byłby to koncept podobnego kalibru
Napisano 15 godzin temu15 godz Nie wiem co mam powiedzieć na to :( Pójdę do kina pewnie, ale ja pierd..... Teenage Mutant Ninja Predator
Napisano 14 godzin temu14 godz 31 minutes ago, michalo said:Nie wiem co mam powiedzieć na to :( Pójdę do kina pewnie, ale ja pierd..... Teenage Mutant Ninja Predatorja to myślę czy na piracie chociaż przeskoczyć i grafikę i efekty zobaczyć czy już jestem wystarczająco ukontentowany samym trailerem :)