Napisano 13 Kwiecień 200717 l No...pokręcony trochę. Warty obejrzenia. ee Polacy to już widzieli ze 20 lat temu ;) dyć to miś!
Napisano 13 Kwiecień 200717 l Labirynt Fauna - już dawno nie widziałem takiego filmu, który by mnie na poważnie przykul do fotela. Szczerze polecam. Calkiem trzeźwo polecam ci Knysha, plecy diabła czy jakoś tak, z resztą tego samego autora. A ja osobiście obalam właśnie siedem mieczy, straszna chała jednym słowem, skośneoczy z reszt ą coś maja z tą 7 przypomnę: 7samurajów, samuraj 7 itp. [EDIT]7samurajów jak najbardziej bardzo lubię, moge się pochwalić wersją DvD w mojej mini kolekcji.
Napisano 13 Kwiecień 200717 l Calkiem trzeźwo polecam ci Knysha, plecy diabła czy jakoś tak, z resztą tego samego autora. A ja osobiście obalam właśnie siedem mieczy, straszna chała jednym słowem, skośneoczy z reszt ą coś maja z tą 7 przypomnę: 7samurajów, samuraj 7 itp. Siedmiu Samurajow to klasyka. Ubostwiam ten film.
Napisano 14 Kwiecień 200717 l Byłam w tym tygodniu w kinie na "Testosteron" i na "ktoś całkiem obcy" Pierwszy film ma niektóre dobre teksty,ale fabuła jak to bywa w polskich produkcjach nie powala na nogi-ale beka z tekstów jest. Drugi film bardzo dobry, wg mnie i polecam. Myślałam,że będzie nudnawy ale bardzo mi się podobał.
Napisano 14 Kwiecień 200717 l Trochę stare ale co tam. Polecam 'Deja Vu' z Denzelem Washingtonem. Co prawda, znam takich, którzy omijają go z daleka, ale wg mnie całkiem sprawne są z nim filmy. O filmie: thriller plus element Sci-Fi.
Napisano 15 Kwiecień 200717 l prestiż- film kosmos, zdecydowanie polecam:) irreversible- slad na psychice gwarantowany...
Napisano 15 Kwiecień 200717 l JohnZi skoro podobal ci sie prestiz to i pewnie to ci sie spodoba http://www.imdb.com/title/tt0443543/ podobne klimaty, oba fajnie pokrecone ;o Mordercza Zaraza - aaa dzieci zombie, nie wiadomo skad, po co - przyszly, zakonczenie beznadziejne.... 2+/10 hleee
Napisano 15 Kwiecień 200717 l a nie wiecie czy istnieje cos takiego jak angielskie napisy do testosteronu?
Napisano 15 Kwiecień 200717 l zobaczcie co bedzie w kinach :D http://www.filmweb.pl/Michael+Bay+re%C5%BCyserem+filmu+%22Prince+of+Persia++Sands+of+Time%22+,News,id=34424
Napisano 15 Kwiecień 200717 l hehe dobrze ze tego Uwe Boll nie rezyseruje:D ciekawe kto ksiecia zagra:P
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Hmm obejrzałem A Night at The Roxbury, film chyba z 1989r. Fajowa komedia, dość oldschoolowa, ale mi się podobała. Dosyć znany powinien wam być klip oparty na filmie i nagrany wraz z Jimem Carrey'em do piosenki What is love, a zatytuowany Saturday Night (trzech kiwających się w samochodzie kolesi ;) ).
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Straszny Dom - fabuła może nie powala na kolana ale to bajka dla dzieciaków więc sie nie czepiam, od strony graficzne tytułowy bohater mi się podobał szczególnie w scenie pościgu odemnie 7/10
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Oglądaliście może "The fountain". KOSA film totalny, największy twardziel poczuje, szczypanie oczu, przy niektórych akcjach. Sekwencja końcowa to moim skromnym zdaniem "Katedra", Bagińskiego. Film wypas. Polecam.
Napisano 19 Kwiecień 200717 l Oglądaliście może "The fountain". KOSA film totalny, największy twardziel poczuje, szczypanie oczu, przy niektórych akcjach. Sekwencja końcowa to moim skromnym zdaniem "Katedra", Bagińskiego. Film wypas. Polecam. Ja widziałem i bardzo mi się podobał. Niektórzy twierdzą, że Aronofsky poszedł nieco na łatwiznę w porównaniu do 'PI' i 'Requiem...', ale mnie 'Źródło' bardzo przypadło do gustu.
Napisano 19 Kwiecień 200717 l starszy film (jakos kolo 2000r) z Sylwkiem Stalonym: Get Carter. Mnie sie bardzo podoba, swietny klimat zbudowany dziekie swietnej muzyce. A w media widzialem ze mozna go kupic za 10zl ;P pozdr
Napisano 20 Kwiecień 200717 l Labirynt fauna - hmmmmmm... dziwi mnie, że tytułowy Labirynt jak i sprawa z nim związania była w filmie elementem drugoplanowym (według mnie) ... nie tego się spodziewałem i szczerze mówiąc się zawiądłem ... jednak ogólnie film ciekawie wykonany ... :D
Napisano 20 Kwiecień 200717 l Też uważam The Fountain za najlepszy film Aronofsky'ego. Wgniata w fotel, dialogi, zwłaszcza niektóre kwestie (np. pod koniec, kiedy ukazują się wizje królowej i Izzy z przeszłości - "I'm going to die" i ta radośc na twarzach - coś niesamowitego). Do tego muzyka Mansell'a - idealna, doskonała. Ogólnie - ten obraz to forma sztuki na najwyższym poziomie, film stanowiący "wyzwanie" dla umysłu (coś a'la Matrix Wachowskich, wyraźnie widać zresztą podobieństwa). Coś, co najbardziej uwielbiam w kinie, zasypywanym obecnie przez tandetę i banał. Oglądałem już trzy razy i pewnie mógłbym więcej. Huter - każdy to może w sumie odbierać inaczej - dla mnie owy "labirynt" to właśnie okrutny świat, w którym znalazła sie dziewczynka (Ofelia miała na imię?) i rozpaczliwie próbuje się z niego wyrwać, znaleść wyjście. Ucieka przez to do świata marzeń i fantazji, idyllicznego królestwa, w którym znajduje szczęście. Jak wiemy - udało się jej w końcu wyjść z tego labiryntu...
Napisano 21 Kwiecień 200717 l piotrek - a przyznam racje ... można i tak to uznać ... ale wówczas świat który widziała (np. fauna) powinna tylko ona widzieć i tylko na nią powinien ten świat działać - niby tak było (kapitam nie widział fauna mimo, że ten stał koło Ofelii) ... ale jak Ofelia wyszła z zamkniętego pokoju? Przecie Faun dał jej krede by narysowała drzwi i wyszła - tak też uczyniła ... czemu w labiryncie ściana otworzyła się dla Ofelii a potem zamknęła ratując ją przed kapitanem? Z tego wynika, że świat baśni wpływał na świat realny więc za tem czy można się w pełni zgodzić z Twoją opinią? To kwestia interpretacji ...
Napisano 21 Kwiecień 200717 l W stronę słońca - 2 kilometry mulu. Nic wiecej nie mowie. Caly film {fabula} mozna zmiescic w gora 30min. Reszta to renderowane scenki. Fabula denna jak malo co. STANOWCZO NIE POLECAM.
Napisano 21 Kwiecień 200717 l Little Miss Sunshine - nie wiedziałem na początku, że to komedia. W sumie nawet dało się oglądnąć... The Queen - ot, dramat obyczajowy, dobrze zrobiony. W ciekawy sposób przedstawia kulisy rodziny królewskiej. Mogę polecić. Perfume - the Story of a Murderer - świetny film, genialna muzyka. Świetny scenariusz. Nie bardzo podobało mi się jednak zakończenie - myślę, że mogło być lepiej przemyślane. Ogólnie jednak pozytywne wrażenia. Jak najbardziej polecam.
Napisano 22 Kwiecień 200717 l ooo little miss sunshine bardzo prześmiewcza jest, dziadek troche wulgarny ale i tak dobra zabawa
Napisano 23 Kwiecień 200717 l Johnny Got His Gun w AleKino. Był dzisiaj. chciałem go zobaczyc od zawsze a dzisiaj była okazja. nastepna emisja: 28 kwietnia, sobota, godz. 02:00. Uwierzycie, że ani książka z 39-go ani film z 71 nigdy nie weszły do polskiej dystrybucji. Aż do dzisiaj. Polecam.
Napisano 23 Kwiecień 200717 l "The tale of two sisters" vel Janghwa, Hongryeon (horror koreański na DVD, jest w kioskach)- wszyscy pieją pod niebiosa, rzecz na pograniczu horroru i jakiegoś psychologicznego "czegoś". Jak dla mnie- niedosyt. Obejrzeć można, napewno warte tych 20 zygli ale spodziewałem się czegoś lepszego
Napisano 23 Kwiecień 200717 l hitcher, remake filmu z 1986 roku:) co prawda oryginalu nie widzialem, ale remake wyszedl imo calkiem calkiem. Moze niektore sceny byly zbytnio naciagane, ale mozna przymnknac na to oko. Jak dla mnie 7/10. Sean Bean bardzo ciekawie zagral postan Rydera:)
Napisano 23 Kwiecień 200717 l ogladalem te wasze Źródło ciekawy film, nie poplakalem sie :P ale ogolnie niezle zmontowany trzeba przyznac a tak to jeszcze ogladam Family Guy 1,2 i 3 sezon, stara bajeczka ale dobra, sporo gagow z filmow, humor cos jak SouthPark+ŚWBundych ekhmehe...
Napisano 25 Kwiecień 200717 l Ghost Rider Lubię lekkie filmy, ale ten jest tak infantylny i niespójny, że Paris Hilton czułaby się zdegustowana. Ogień też mnie jakoś nie rajcuje, wolę ten z reklam piwa. Zero bezwzględne w skali dziesięciostopniowej. 300 Spodziewałem się czegoś lepszego po zapowiedziach wszelakich, ale mocne 8/10 się należy. Queen Świetny film, tylko ten Blair jakiś gejowaty wyszedł. 8,5/10 Top Gear Wszystkie serie wreszcie zobaczyłem. Nie ma co się rozpisywać, 10/10.
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Witam otóz od dawna obserwujac pewien film wkoncu no dość dawno pojawił sie trailer do niego :) http://www.transformersmovie.com/main.html Jest oczywiście na stronce która z deka sie ładuje wejdźcie w trailers i cieszcie oczy na przepiękna grafike poąłczona z fimem :D pS; nigdzie nei znalazłem tematu o tym filmie...
Napisano 30 Kwiecień 200717 l No hehe były. Ale pod względem graficznym jest to eye-candy :) Do kina nie pójdę, ale obejrzeć - obejrzę.
Napisano 30 Kwiecień 200717 l zastanawialem sie jak jako dzieciak moglem sie tym interesowac.coz,za pewne jedyne co bedzie fajne w filmie to efekty.. tak przy okazji twojego podpisu,sadowski, gdzie mieszkasz tak konkretnie??fajniebyloby wiedziec skad zalatwic sprzet w razie czego:P
Napisano 30 Kwiecień 200717 l No hehe były. Ale pod względem graficznym jest to eye-candy :) Do kina nie pójdę, ale obejrzeć - obejrzę. bedziesz czekal az puszcza w tv?! ;P czy wypozyczysz sobie?!
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Renual : za daleko dla ciebie :P Ale efekty w filmie piękne a przedewszystkim chodzi o fabułę :D
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Cholera, teraz jak wytłumaczyć tej inteligentniejszej, nie-amerykańskiej części widowni dlaczego roboty z kosmosu zmieniają się w ciężarówki... ;)
Napisano 30 Kwiecień 200717 l bedziesz czekal az puszcza w tv?! ;P czy wypozyczysz sobie?! poczekam aż na dvd wyjdzie :) RA - niewątpliwie trudne i odpowiedzialne zadanie - myślę, że podołasz ;)
Napisano 30 Kwiecień 200717 l A bo to jest ta technologia, że cyborg zmienia się w co chce, no tak. Ale czemu mój plastikowy transformer z dzieciństwa zmieniał się tylko w czołg, wolałbym żelkę.
Napisano 30 Kwiecień 200717 l ee przybieraja postać naszych pojazdów by sie ukryć ?? Nie przesadzaj, to nie może być takie proste, to pewnie ma jakiś głębszy sens:rolleyes: --- edit : mój też był czołgiem.
Napisano 30 Kwiecień 200717 l nie no nie zmianiaja się w swoje super auta bo jeszcze bardziej prawdopodobne ze jakiś polak spotka i ukradnie
Napisano 30 Kwiecień 200717 l hahaha...polskie realia: Transformers sprowadzone z niemiec! ahahahhaa....
Napisano 30 Kwiecień 200717 l RA ja slyszalem, ze na poczatku zabawki transformersow zmienialy sie w zelki, tylko sie dzieciaki nimi dlawily i pozmieniali na roboty;) Mialek kiedys komiks o transformersach... jeden... ale za kazdym razem jak go czytalem (tzn co wieczor) to mnie zaskakiwal nieprzewidzialnoscia akcji i zawila fabula;) pozdr
Napisano 2 Maj 200717 l Film Mistrz...raczej trzeba jechać do Kina i nie kalać oczu Divixami ;) Mój Transformers zmieniał się w motocykl...miałem co prawda jeszcze jakiegoś ale nie pamiętam w co sie zmieniał Swoją droga nie wydaje się wam, ze moda na transformersy...nie mówie tu o zabawkach, których sprzedaż pewnie wzrośnie po premierze filmu. Mode na transformersy można zaobserwowac zwłaszcza w reklamach samochodów...choć motyw był już chyba wykorzystany takze m.in przez Sony.
Napisano 4 Maj 200717 l Wlasnie wrocilem ze spidermana 3. Zawsze bylem fanem spidermana i ekranizacji. Cos niesamowitego. POLECAM!
Napisano 4 Maj 200717 l Ouu a już premiera była? Jakie ograniczenie wiekowe bo nie wiem czy iść do kina czy, ekhm, załatwić sobie inaczej xD
Napisano 4 Maj 200717 l No dzisaj jest premiera. 4 maja. http://3.spiderman.filmweb.pl/ :) Bylem na pierwszym seansie we Wroclawiu;p
Napisano 4 Maj 200717 l nadrabialem zaleglosci: Deja Vu - calkiem calkiem, nie to co Man on Fire ale tez dobry i nie wiem czemu troche mi przypominal ten film Ghost rider - lubie takie "bajki" i ten film tez byl dobry wg mnie Butterfly Effect 2 - chyba przez to ze wiadomo czego sie spodziewac az tak mnie nie wciagnal :/; Crank (Adrenalina) - yyyy, troche smieszny i troche akcji; na rozluznienie na wieczor moze byc :)
Napisano 4 Maj 200717 l spajdi 3 ...probowalem wysiedziec do konca, ale po tym jak zobaczyłem amerykanska flage wyszedłem z kina...żenuła :|