chveti Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 ouszyns tłelf :) - takie sobie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 The Colaeral fajowe, podobalo mi sie strasznie :) Nie wiem czemu, ale po prostu wypas Phone Booth tak samo, pelne napiecie non stop, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 A co powiesz na Eve Mendes O MY GOD!! na końcu jak tańczyli ... MMmmmm Fabulous :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 4 Kwiecień 2005 Share Napisano 4 Kwiecień 2005 "101 Rejkjawik" Pikny film o nic nierobieniu, polecam:) "Wiosna lato jesien zima i wiosna" ehh chcialoby sie tak zyc. "Kontrolerzy" polubilem kanarow po obejrzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polik Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 To jak ogladal juz ktos "Cień Wampira"? Polecalem tan film juz wczesniaj ale jakos nikt nie byl zainteresowany. a to przeciez wedlug mniejeszcze lepszy film niz Martwica Mozgu!! :) Naprawde!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 The Colaeral fajowe, podobalo mi sie strasznie :) Nie wiem czemu, ale po prostu wypas Phone Booth tak samo, pelne napiecie non stop, colaeral masz na mysli ten z tomem kruzem coto taksowka jezdza? collateral czy jakos tak... wlasnie dzis obejrzalam. fajne kino :] telefon tez bardzo fajny. a wydaje mi sie ze filmy niedocenione.a warte polecenia :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Kwiecień 2005 Share Napisano 6 Kwiecień 2005 telefon ... ostatnio szedl na Canal+ czekalem do 3 w nocy zeby obejzec ten film ... no i juz nie zasnalem bo tak trzyma w napieciu ... ;] "zakładnik" tez byl niezly ... choc jakos specjalnie nie przypadl do gustu ... kawal dobrego kina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 ktos widzial? ja mam mieszane uczucia. przez pierwsza polowe bylam mocno wciagnieta, potem jakos zaczela ogarniac mnie nuda... ale warto obejrzec dla samych wrazen wizualnych. chinskie retro daje rade. plus za stylizacje i sposob nakrecenia. sama historia jak dla mnie sie nie broni.zabraklo chyba pomyslu. mogl byc wyjatkowy film,a jest po prostu niezly :] ps: i na videuo 'miedzy slowami'.zabawne i oryginalne. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 nom telefon (ten o tej budce telefonicznej) fajny byl racja, ja wczoraj obejzalem Man On Fire, spodziewalem sie czegos gorszego, ale sie mile zawiodlem, godny polecenia film! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Ja polecam trzy filmy: Memento, Basic(Sekcja 8) i Identity. dla mnie to są jedne z najlepszych filmów w historii kina. A ostotnio oglądalem Robots, fajna bajeczka;), świetna animacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Hm. Odkopałem na lokalnym hubie DC++ parę odcinków Mystery Science Theater 3000 - i zmiażdżyło mnie dosłownie... kiedyś ludzie potrafili niekomercyjne rzeczy robić... fakt, napisów raczej się do tego nie znajdzie, więc trzeba się namęczyć samemu wsłuchując się, rozgryzając amerykańskie idiomy i odniesienia, ale warto - poprawa humoru na długi czas - gwarantowana :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MIDELEC Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 "Wesele" - zrobił duże wrażenie, jeden z lepszych polskich filmow ostatniego 10 - lecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 "dom latajacych sztyletow" - typowy chiński (sanki - dzieki za korekte) klimat scenariusza ... jednoznacznie film mi sie podobał ... "intermission" - ekm ... lubie angielski humor ... ale tu czegos zabraklo i i w drugiej polowie filmu z niecierpliwoscia czekalem az sie skączy ... "be cool" - ekm ... ekm ... spodziewalem sie czegos innego ... typowe amerykanskie podejscie do filmow ... teraz objeze sobie mechanika ... zobaczymy co tam Sydney wymodził ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Sahara Za tydzień nowe filmy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Mechanik - ciekawy film ... moze nie trzyma w napieciu tak jak "Saw" ale jak na thriller jest calkiem smaczny ... warto obejzec ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Ostatnio odsiezylem sobie pamiec i i ogladnalem Cruel Intentions, jak dla mnie bardzo dobry film, ale tylko jedynka reszta to jakas totalna porazka. A pozatym to teraz przerzucilem sie chwilowo na anime, zdecydowanie moge polecic serie "Elfen Lied", swietna fabula i doskonala, klimatyczna muzyka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chojraq Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Eurotrip - poprostu jedna z lepszych komedii jaka ostatnio ogladalem, "Mi scusi..." ;) :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 marcin: sztylety sa chinskie i raczej chinskie klimaty ;p szczegolnie cala wuxia i sposob opowiadania historii. film fajny i polecam Z azjatyckich filmow to juz pisalem wczesniej ze polecam: battle royale tae guk gi brotherhood of war - swietny film wojenny historia lepsza niz szeregowce i inne amerykanskie kicze, a zdjecia i sposob filmowania na takim samym poziomie czyli swietny :) ogolnie polecam stronke http://www.nanikore.pl w celu znalezienia ciekawych filmow a ostatnio to obejrzalem national treasure i blade 3 oba slabe jesli chodzi o cokolwiek, ale doskonale sie po nich odprezylem po calym dniu, bo nie wymagaly myslenia ;p finding neverland fajny film, chociaz pewnie nie dla kazdego i jeszcze serial police squad z leslie nielsenem, z ktorego potem wyrosly nagie bronie wypas jakich malo jak ktos moze sie do nich dorwac to szczerze polecam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Basic [sekcja 8] - zajefajny film. Szczerze polecam :). Assault on Precinct 13 - nawet ciekawe, mozna ogladnac. Flight of The Phoenix - 50/50. Ciekawy z poczatku, pozniej juz sie oczka zamykaja same ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 "Eurotrip" - rewelka, uśmiałem się do łez ;) "Saw" - psychodelia do kwadratu, warto zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Mechanik hmmm taki nawet calkiem ciekawy i zawsze mozna popatrzec na meskiego anorektyka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isera Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 "Mi scusi" :D Widziałam. Polecam "Kontrolerzy", węgierski (brzmi kosmicznie ale...Polak Węgier dwa bratanki..:), oraz "Old Boy" -świetny bez dwóch zdań. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 To jak ogladal juz ktos "Cień Wampira"? Polecalem tan film juz wczesniaj ale jakos nikt nie byl zainteresowany. a to przeciez wedlug mniejeszcze lepszy film niz Martwica Mozgu!! :) Naprawde!!!! Świetna rekomendacja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Może i wstyd ale dopiero ostatnio udało mi się obejrzeć Angel's Egg (1985) Mamoru Oshiego. Dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Ja przedwczoraj obejrzałem Spirited Away... Bardzo mi się podobało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Sin City ...wystarczy zerknac na urywek i wiadomo ze Tarantino i Rodrigez maczali w tym paluchy ...film wgniótł mnie w fotel ! 11:14 zeswirowany troche...ale warto luknąć Zakladnik....ale nie Collateral .. z Brucem Willisem ... takze pozytywne wrazenie ..choc schemat. White Noise... hmm..takie se....ile ludzi tyle rozwazan na temat zycia po smierci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 13 dzielnica - fabuła kijowa, film prosty jak konstrukcja cepa, ale efektowny ;) Bieganie po dachach wymiata ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Doszło do mnie Appleseed i roczarowałem się koszmarnie. Kiepskie shadery, animacja postaci na poziomie pół amatorskim (za to landmates wypadły świetnie), fabuła... lepiej nie mówić. I to miał być konkurent dla Innocence ? Wolne żarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Za wszelka cene - nawet nawet ;> Meet the Fockers - lol i tyle xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 RK, ja bym polemizował ;) dla mnie Appleseed był świetnym odpoczynkiem od Innocence, którego obejrzałem dzień wcześniej (a może tego samego dnia, whatever), lubię gdy fabuła jest taka, że trzeba trochę wysilić szare komórki a nie tylko wpatrywać się w wybuchy i strzały, ale GITS2 to istny gray-cells-killer, zakończenie dobre, nie powiem, ale droga do niego mnie po prostu męczyła... za to AS miło mnie połechtał efektami, które wiele razy powtarzałem a także uczuciem mocy broni, każdy strzał czy uderzenie pięścią (zwłaszcza Briaeosa) można było poczuć ;) tego niestety brakuje w wielu filmach, dobrych efektów dźwiękowych... jednak na korzyść GITSa przemawia przedstawiony tam świat, który bardziej do nas trafia jako prawdziwy, nie wieje tam science-fiction tylko daleką przyszłością, podczas gdy Appleseed to bajka z fajnymi efektami :) jakby nie patrzeć oba filmy są godne obejrzenia, ale mało znajdzie się chyba osób, którym jeden i drugi spodoba się tak samo... gdybym miał wybierać pomiędzy GITS 1 (ta muzyka, ehh...) i AS to pewnie wybrałbym to pierwsze, ale w bitwie GITS 2 vs AS niestety ten pierwszy u mnie odpada :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 "Dom Latajacych Sztyletów" podobał mi się. Mam słabość do takich filmów. Tak jak już ktoś zauważył.. pierwsza połowa filmu a szczególnie początek z niesamowitymi scenami walki w "Pawilonie Piwonii" mocno wciąga. "Zakładnik" był fajny, strzelanina w dyskotece bardzo ładnie nakręcona, ale do poziomu "Goraczki" to daleeeeko ;) Rola taksówkarza jakoś niespecjalnie mi się podobała. Tomcio pluch wypadł nawet ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Heh- może i jestem zboczony ( no dobra... napewno jestem) ale widziałeś shadery w AS ? Wszystkie powierzchnie wyglądały jakby miały połysk. Postaci ruszające się jakby kij połknęły i chodzące jak w anime z lat 80- tych. GITS2 z częścią postaci rysowanych ręcznie miał dużo płynniejszą animację (BTW- doszły do mnie DVD z serialem... usłyszałem piosenkę tytułową i zajęło mi dwa filmy zanim uprzytomniłem sobie że śpiewali po rosyjsku- w oryginale. Ciężki szok.). Co do świata przedstawionego- u Shirow oba miejsca są dużo bardziej podobne... ...dobra, bo ja tak mogę offtopować długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 Kurcze Marcin pisale ze sredni jest be cool... nieuwiezylem ale ogladnelem i sie rozczarowalem, jakis taki mdly, humoru trzeba bylo ostro szukac i wogole akcja taka smetna byla, to juz nie dorwac malego :( ale obejzalem tez zajawke jakiegos amerykanskiego filmu o Kung Fu, i sie ostro na niego nakrecilem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 "Boccaccio 70" albo samo Boccaccio.... włoska komedia w 3ch aktach ... pierwszy naprawdę śmieszny , pozostałe też fajne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 13 Dzielnica (Banlieue 13) - zajefajny ^^. Auta, bron, akcja, Yamakasi! :D Szczerze polecam, jesli komus podoba sie Yamakasi [skakanie po dachach] oraz duzaaaa ilosc strzelaniny i walki wrecz :). Rozczarowalem sie baaaardzo pozytywnie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 Nightmare before Christmas. Genialny film. Burton rulez. Wiecie że właśnie zaczęli kręcić Silent Hill? Główną role (chyba) gra Sean Bean. Miasteczko wygląda jak z gry wyjęte, OST ponoć pisze Akira Yamaoka. Oby scenariusz dał radę. Nie mogę się doczekać *sigh* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 13 dzielnica - prosta fabula, duzo biegania po scianach i balkonach, mi sie podobalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Polecam trailer Rosyjskiej produkcji fantasy, coz moge smialo powiedziec ze pokazali klase w tym trailerku. http://www.apple.com/trailers/fox_searchlight/night_watch/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Robots - ciekawa animka :> Antidotum [unstoppable] - tez mozna ogladnac, chociaz wspanialy nie jest xP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 Polecam trailer Rosyjskiej produkcji fantasy, coz moge smialo powiedziec ze pokazali klase w tym trailerku. to ruscy tacy mocni są? no no ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 ja tam "Constantina" polecam, troche kiczowaty ale jak ktos(tak jak ja lubi takie s-f klimaty) to film jest naprawde fajny, nie brac go powarznie poprostu sie trzeba dobrze bawic:) POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 constantine zgodze sie ze fajny.nie spodziewalam sie po tym filmie niczego,a naprawde mnie wciagnal. no i polecam PITBULLA - mocne kino.niezbyt lekkie,ale swietnie zrealizowane i zagrane.no ido tego polskie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 ja z kolei ogladnalem dzis film pt. Donnie Darko. Nie jest to nowy film. Polecił mi go znajomy. Film jest zakręcony, psychologiczny, pełny mistycyzmu, poruszający temat zjawisk paranormalnych i nie tylko. Super. Tutaj link do stronki. http://www.donniedarko.com pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Donnie Darko - popieram, jeden z ciekawszych filmów ostatnich lat - i z dobrym sountrackiem na dodatek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 A ja w końcu obejrzałem underworld... troszkę rozczarowuje ale lubie teakie klimaty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 "Miasto Boga" (City of God) .... film jest chyba brazilijscki, albo chiszpaniski... nie jest to lekkie kino...jest swietnie zagrany oraz majacy niepowtarzalna fabule/scenariusz... masa zwrootoow akcji...i ciezkie zycie...film dla aktywnych nie dla osoob lubiacych Lekkie kino...polecam osobom o mocych nerwach... nie bojacych sie prawdy...przestepstw...zycia itd...a film oparty na faktach autentycznych...co gorsze...kto by sie spodziewal ze tak moze wygladac swiat p.s. film ogladalem dawno bo jest to produkcja z 2002r...ale takiego filmu juz od dawna nie widzialem:D POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Notebook - kolezanka mnie meczyla to ogladalismy, ale raczej jakis romantyk w latach '30 nie dla mnie Nigdy w zyciu - jw tyle ze czasy obecne, standartowo jak w polskich filmach, redaktorka gazety trAci prace, rzuca ja maz itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 ja widziałem "Młodego Adama" szczeże niepolecam tego filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 hehehehe Mlody Adam hehehe kiedys dziewczyna mnie namowila zeby isc na to do kina bo podobno czytala ze dobry film i jej kolezanka "znawczyni" polecala jedyne co tam fajne bylo to te Aj jak mowili :D AJ :D film gorzej niz z dupy :D Baldack miasto boga to jest cos! kurcze w krk grali to za 5zl we wakacje w kinie apollo... jeden z lepszych filmow ktore ostatnio ogladalem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 Ja ostatnio ogladalem "Kubusia puchatka i malenstwo":) Jak ktos lubi kubusia to koniecznie musi obejrzec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi