Leru Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 No...pokręcony trochę. Warty obejrzenia. ee Polacy to już widzieli ze 20 lat temu ;) dyć to miś!
misiold Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 Labirynt Fauna - już dawno nie widziałem takiego filmu, który by mnie na poważnie przykul do fotela. Szczerze polecam. Calkiem trzeźwo polecam ci Knysha, plecy diabła czy jakoś tak, z resztą tego samego autora. A ja osobiście obalam właśnie siedem mieczy, straszna chała jednym słowem, skośneoczy z reszt ą coś maja z tą 7 przypomnę: 7samurajów, samuraj 7 itp. [EDIT]7samurajów jak najbardziej bardzo lubię, moge się pochwalić wersją DvD w mojej mini kolekcji.
Knysha Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 Calkiem trzeźwo polecam ci Knysha, plecy diabła czy jakoś tak, z resztą tego samego autora. A ja osobiście obalam właśnie siedem mieczy, straszna chała jednym słowem, skośneoczy z reszt ą coś maja z tą 7 przypomnę: 7samurajów, samuraj 7 itp. Siedmiu Samurajow to klasyka. Ubostwiam ten film.
kropa Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 Byłam w tym tygodniu w kinie na "Testosteron" i na "ktoś całkiem obcy" Pierwszy film ma niektóre dobre teksty,ale fabuła jak to bywa w polskich produkcjach nie powala na nogi-ale beka z tekstów jest. Drugi film bardzo dobry, wg mnie i polecam. Myślałam,że będzie nudnawy ale bardzo mi się podobał.
makak Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 Trochę stare ale co tam. Polecam 'Deja Vu' z Denzelem Washingtonem. Co prawda, znam takich, którzy omijają go z daleka, ale wg mnie całkiem sprawne są z nim filmy. O filmie: thriller plus element Sci-Fi.
JohnZi Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 prestiż- film kosmos, zdecydowanie polecam:) irreversible- slad na psychice gwarantowany...
Leleń Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 JohnZi skoro podobal ci sie prestiz to i pewnie to ci sie spodoba http://www.imdb.com/title/tt0443543/ podobne klimaty, oba fajnie pokrecone ;o Mordercza Zaraza - aaa dzieci zombie, nie wiadomo skad, po co - przyszly, zakonczenie beznadziejne.... 2+/10 hleee
kru Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 a nie wiecie czy istnieje cos takiego jak angielskie napisy do testosteronu?
Knysha Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Raczej nie ma, ale mozesz przetlumaczyc i napisac :]
..::Krzysiek M::.. Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 zobaczcie co bedzie w kinach :D http://www.filmweb.pl/Michael+Bay+re%C5%BCyserem+filmu+%22Prince+of+Persia++Sands+of+Time%22+,News,id=34424
JohnZi Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 hehe dobrze ze tego Uwe Boll nie rezyseruje:D ciekawe kto ksiecia zagra:P
DraB Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 A ja tam ostatnio oglądam Prison Breaka - Powiadam wam, genialne :)
veri_jr Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Hmm obejrzałem A Night at The Roxbury, film chyba z 1989r. Fajowa komedia, dość oldschoolowa, ale mi się podobała. Dosyć znany powinien wam być klip oparty na filmie i nagrany wraz z Jimem Carrey'em do piosenki What is love, a zatytuowany Saturday Night (trzech kiwających się w samochodzie kolesi ;) ).
mrkrzysiek Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Straszny Dom - fabuła może nie powala na kolana ale to bajka dla dzieciaków więc sie nie czepiam, od strony graficzne tytułowy bohater mi się podobał szczególnie w scenie pościgu odemnie 7/10
Simple_man Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Oglądaliście może "The fountain". KOSA film totalny, największy twardziel poczuje, szczypanie oczu, przy niektórych akcjach. Sekwencja końcowa to moim skromnym zdaniem "Katedra", Bagińskiego. Film wypas. Polecam.
aspenboy Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Oglądaliście może "The fountain". KOSA film totalny, największy twardziel poczuje, szczypanie oczu, przy niektórych akcjach. Sekwencja końcowa to moim skromnym zdaniem "Katedra", Bagińskiego. Film wypas. Polecam. Ja widziałem i bardzo mi się podobał. Niektórzy twierdzą, że Aronofsky poszedł nieco na łatwiznę w porównaniu do 'PI' i 'Requiem...', ale mnie 'Źródło' bardzo przypadło do gustu.
tadzio Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 starszy film (jakos kolo 2000r) z Sylwkiem Stalonym: Get Carter. Mnie sie bardzo podoba, swietny klimat zbudowany dziekie swietnej muzyce. A w media widzialem ze mozna go kupic za 10zl ;P pozdr
Huter Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Labirynt fauna - hmmmmmm... dziwi mnie, że tytułowy Labirynt jak i sprawa z nim związania była w filmie elementem drugoplanowym (według mnie) ... nie tego się spodziewałem i szczerze mówiąc się zawiądłem ... jednak ogólnie film ciekawie wykonany ... :D
piotrek Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Też uważam The Fountain za najlepszy film Aronofsky'ego. Wgniata w fotel, dialogi, zwłaszcza niektóre kwestie (np. pod koniec, kiedy ukazują się wizje królowej i Izzy z przeszłości - "I'm going to die" i ta radośc na twarzach - coś niesamowitego). Do tego muzyka Mansell'a - idealna, doskonała. Ogólnie - ten obraz to forma sztuki na najwyższym poziomie, film stanowiący "wyzwanie" dla umysłu (coś a'la Matrix Wachowskich, wyraźnie widać zresztą podobieństwa). Coś, co najbardziej uwielbiam w kinie, zasypywanym obecnie przez tandetę i banał. Oglądałem już trzy razy i pewnie mógłbym więcej. Huter - każdy to może w sumie odbierać inaczej - dla mnie owy "labirynt" to właśnie okrutny świat, w którym znalazła sie dziewczynka (Ofelia miała na imię?) i rozpaczliwie próbuje się z niego wyrwać, znaleść wyjście. Ucieka przez to do świata marzeń i fantazji, idyllicznego królestwa, w którym znajduje szczęście. Jak wiemy - udało się jej w końcu wyjść z tego labiryntu...
Huter Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 piotrek - a przyznam racje ... można i tak to uznać ... ale wówczas świat który widziała (np. fauna) powinna tylko ona widzieć i tylko na nią powinien ten świat działać - niby tak było (kapitam nie widział fauna mimo, że ten stał koło Ofelii) ... ale jak Ofelia wyszła z zamkniętego pokoju? Przecie Faun dał jej krede by narysowała drzwi i wyszła - tak też uczyniła ... czemu w labiryncie ściana otworzyła się dla Ofelii a potem zamknęła ratując ją przed kapitanem? Z tego wynika, że świat baśni wpływał na świat realny więc za tem czy można się w pełni zgodzić z Twoją opinią? To kwestia interpretacji ...
Knysha Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 W stronę słońca - 2 kilometry mulu. Nic wiecej nie mowie. Caly film {fabula} mozna zmiescic w gora 30min. Reszta to renderowane scenki. Fabula denna jak malo co. STANOWCZO NIE POLECAM.
piotrek Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Little Miss Sunshine - nie wiedziałem na początku, że to komedia. W sumie nawet dało się oglądnąć... The Queen - ot, dramat obyczajowy, dobrze zrobiony. W ciekawy sposób przedstawia kulisy rodziny królewskiej. Mogę polecić. Perfume - the Story of a Murderer - świetny film, genialna muzyka. Świetny scenariusz. Nie bardzo podobało mi się jednak zakończenie - myślę, że mogło być lepiej przemyślane. Ogólnie jednak pozytywne wrażenia. Jak najbardziej polecam.
superKOKO Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 ooo little miss sunshine bardzo prześmiewcza jest, dziadek troche wulgarny ale i tak dobra zabawa
Gordy Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 Johnny Got His Gun w AleKino. Był dzisiaj. chciałem go zobaczyc od zawsze a dzisiaj była okazja. nastepna emisja: 28 kwietnia, sobota, godz. 02:00. Uwierzycie, że ani książka z 39-go ani film z 71 nigdy nie weszły do polskiej dystrybucji. Aż do dzisiaj. Polecam.
RK Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 "The tale of two sisters" vel Janghwa, Hongryeon (horror koreański na DVD, jest w kioskach)- wszyscy pieją pod niebiosa, rzecz na pograniczu horroru i jakiegoś psychologicznego "czegoś". Jak dla mnie- niedosyt. Obejrzeć można, napewno warte tych 20 zygli ale spodziewałem się czegoś lepszego
JohnZi Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 hitcher, remake filmu z 1986 roku:) co prawda oryginalu nie widzialem, ale remake wyszedl imo calkiem calkiem. Moze niektore sceny byly zbytnio naciagane, ale mozna przymnknac na to oko. Jak dla mnie 7/10. Sean Bean bardzo ciekawie zagral postan Rydera:)
Leleń Napisano 23 Kwiecień 2007 Napisano 23 Kwiecień 2007 ogladalem te wasze Źródło ciekawy film, nie poplakalem sie :P ale ogolnie niezle zmontowany trzeba przyznac a tak to jeszcze ogladam Family Guy 1,2 i 3 sezon, stara bajeczka ale dobra, sporo gagow z filmow, humor cos jak SouthPark+ŚWBundych ekhmehe...
RA Napisano 25 Kwiecień 2007 Napisano 25 Kwiecień 2007 Ghost Rider Lubię lekkie filmy, ale ten jest tak infantylny i niespójny, że Paris Hilton czułaby się zdegustowana. Ogień też mnie jakoś nie rajcuje, wolę ten z reklam piwa. Zero bezwzględne w skali dziesięciostopniowej. 300 Spodziewałem się czegoś lepszego po zapowiedziach wszelakich, ale mocne 8/10 się należy. Queen Świetny film, tylko ten Blair jakiś gejowaty wyszedł. 8,5/10 Top Gear Wszystkie serie wreszcie zobaczyłem. Nie ma co się rozpisywać, 10/10.
Sadowski25 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Witam otóz od dawna obserwujac pewien film wkoncu no dość dawno pojawił sie trailer do niego :) http://www.transformersmovie.com/main.html Jest oczywiście na stronce która z deka sie ładuje wejdźcie w trailers i cieszcie oczy na przepiękna grafike poąłczona z fimem :D pS; nigdzie nei znalazłem tematu o tym filmie...
chveti Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 No hehe były. Ale pod względem graficznym jest to eye-candy :) Do kina nie pójdę, ale obejrzeć - obejrzę.
RENUAL Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 zastanawialem sie jak jako dzieciak moglem sie tym interesowac.coz,za pewne jedyne co bedzie fajne w filmie to efekty.. tak przy okazji twojego podpisu,sadowski, gdzie mieszkasz tak konkretnie??fajniebyloby wiedziec skad zalatwic sprzet w razie czego:P
Bruneq Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 No hehe były. Ale pod względem graficznym jest to eye-candy :) Do kina nie pójdę, ale obejrzeć - obejrzę. bedziesz czekal az puszcza w tv?! ;P czy wypozyczysz sobie?!
Sadowski25 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Renual : za daleko dla ciebie :P Ale efekty w filmie piękne a przedewszystkim chodzi o fabułę :D
RA Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Cholera, teraz jak wytłumaczyć tej inteligentniejszej, nie-amerykańskiej części widowni dlaczego roboty z kosmosu zmieniają się w ciężarówki... ;)
chveti Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 bedziesz czekal az puszcza w tv?! ;P czy wypozyczysz sobie?! poczekam aż na dvd wyjdzie :) RA - niewątpliwie trudne i odpowiedzialne zadanie - myślę, że podołasz ;)
Sadowski25 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 ee przybieraja postać naszych pojazdów by sie ukryć ??
RA Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 A bo to jest ta technologia, że cyborg zmienia się w co chce, no tak. Ale czemu mój plastikowy transformer z dzieciństwa zmieniał się tylko w czołg, wolałbym żelkę.
chveti Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 ee przybieraja postać naszych pojazdów by sie ukryć ?? Nie przesadzaj, to nie może być takie proste, to pewnie ma jakiś głębszy sens:rolleyes: --- edit : mój też był czołgiem.
AGmakonts Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 nie no nie zmianiaja się w swoje super auta bo jeszcze bardziej prawdopodobne ze jakiś polak spotka i ukradnie
Bruneq Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 hahaha...polskie realia: Transformers sprowadzone z niemiec! ahahahhaa....
Sadowski25 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Ej skoro tak to ja chce jednego!! model Optimus Prime poproszę ! :D
tadzio Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 RA ja slyszalem, ze na poczatku zabawki transformersow zmienialy sie w zelki, tylko sie dzieciaki nimi dlawily i pozmieniali na roboty;) Mialek kiedys komiks o transformersach... jeden... ale za kazdym razem jak go czytalem (tzn co wieczor) to mnie zaskakiwal nieprzewidzialnoscia akcji i zawila fabula;) pozdr
CzAk1 Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 Film Mistrz...raczej trzeba jechać do Kina i nie kalać oczu Divixami ;) Mój Transformers zmieniał się w motocykl...miałem co prawda jeszcze jakiegoś ale nie pamiętam w co sie zmieniał Swoją droga nie wydaje się wam, ze moda na transformersy...nie mówie tu o zabawkach, których sprzedaż pewnie wzrośnie po premierze filmu. Mode na transformersy można zaobserwowac zwłaszcza w reklamach samochodów...choć motyw był już chyba wykorzystany takze m.in przez Sony.
SSn4k3 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Wlasnie wrocilem ze spidermana 3. Zawsze bylem fanem spidermana i ekranizacji. Cos niesamowitego. POLECAM!
maczuga Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Ouu a już premiera była? Jakie ograniczenie wiekowe bo nie wiem czy iść do kina czy, ekhm, załatwić sobie inaczej xD
SSn4k3 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 No dzisaj jest premiera. 4 maja. http://3.spiderman.filmweb.pl/ :) Bylem na pierwszym seansie we Wroclawiu;p
thud Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 nadrabialem zaleglosci: Deja Vu - calkiem calkiem, nie to co Man on Fire ale tez dobry i nie wiem czemu troche mi przypominal ten film Ghost rider - lubie takie "bajki" i ten film tez byl dobry wg mnie Butterfly Effect 2 - chyba przez to ze wiadomo czego sie spodziewac az tak mnie nie wciagnal :/; Crank (Adrenalina) - yyyy, troche smieszny i troche akcji; na rozluznienie na wieczor moze byc :)
Fr3d3k Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 spajdi 3 ...probowalem wysiedziec do konca, ale po tym jak zobaczyłem amerykanska flage wyszedłem z kina...żenuła :|
Rekomendowane odpowiedzi