Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

2_2009-09-01-233944_g.jpg

Przyszedl czas na renderki bmw x6 przedstawionego niedawno temu przeze mnie w wipie :) obiecywalem exterior ale ostatecznie wzialem sie za studio. Do exteriora powroce.

42d550702a257bc3.jpg

e1616f36cd8d5502.jpg

41e895b432623f6a.jpg

C&C mile widziane

Pozdrawiam

Edytowane przez KLICEK

• Odpowiedzi 74
  • Wyświetleń 41,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Brak mi słów...

FRONTA !!!!! *****

Pzdr.

Cornelius.

Edytowane przez Cornelius Scipio

Napisano

bardzo ładne studio, lakier i materiał felg super o modelu niema co pisać wiadomo mistrzostwo z czystym sumieniem *****

Napisano

Qbal stajesz się obrzydliwie przewidywalny... kolejna świetna praca... miej litość :-P

Nie wiem jak Ty to robisz, że z taką łatwością Ci przychodzą takie piekne i modele i rendery?!?

... ale nie, nie! przednie koło tonie w podłożu - hura znalazłem buga! buuu ale wstyd, hi hi hi ;-)

Napisano

Czapki z głów... Chyba zostaniesz moim niedoścignionym wzorem :P

Model, materiały, render - cud, miód i orzeszki. Ba, nawet sam samochód mi się podoba (mimo swej kontrowersyjności) :)

Z ciekawości spytam, ile zajęło Ci wyrenderowanie tego cuda? I na jakim configu?

Napisano
  • Autor

Dzieki za komentarze :)

Homa mylisz sie, Kliment juz myslal tez ze to blad do czasu jak mu nie powiedzialem ze to fdd :) uwierz ze o to mi chodzilo :)

KamillM: Renderowalem go na ultra ustawieniach w rozdzielczosci 5000x3333, zajelo to ok 8h :)

Napisano

Faktycznie super wyszło.

Te rozproszone odbicia światła to zasługa lakieru czy studia? Ciekawi mnie jak takie coś osiągnąć.

Napisano

nio dobra... a tak się cieszyłem :-P

żądam lekcji renderingu (może być cały kurs)!!!

pozdr :)

Napisano
  • Autor

Freedom Fighter: Tylko i wylacznie otoczenia, taka mala slodka tajemnica :) Lakier jest bardzo zwylky. taki chromik ze zmniejszonym glossem

Napisano
taka mala slodka tajemnica :)

Cholibka, no trudno, będę musiał kombinować:P

Napisano

Masakrycznie dobre :O

Mógłbyś powiedzieć ile mniej więcej godzin zajmuje Ci modelowanie, a ile ustawienie studia i materiałów?

I najważniejsze - czy mógłbyś pokazać siateczkę? ;]

Napisano

gościu to żeś pojechał... no normalnie... :D nie ma czego się przyczepić. mi tylko brakuje tych tzw. car flakes na lakierze i byłoby super ekstra real a teraz jest tylko ekstra real ;) ale *****. jestes geniuszem

Napisano
  • Autor

Patry, siatki pokaze wkrotce, modelowanie ok tygodnia zajelo bo bylo duzo dupereli, ale spedzilem po ok 6 godzinek dziennie tylko. W sumie siedzialem nad nim od 3 miesiecy ale samego modelowania tak jak mowie bylo tydzien (matura). Ustawianie studio - kwestia kilku godzin + 8h renderu + postprodukcja w PS

Trosiek w otoczeniu i w takiej malej rozdzialce i tak nie byloby widac, pozatym to nie musi byc metallic :>

Napisano

ReflectVision ogladales "tenacious-D the pick of destiny" [z jack'iem, blac'kiem itp]??

Jack spiewa tam taka absurdalna (jak to na niego przystalo) piosenke ktora leci jakos tak:

"half-man, half-machine, another cover from the magazin..." mam wrazenie ze to o Tobie ;)

W jakim hangarze Cie zmontowali, ze te Twoje autka sa takie mniamniusne???

Supcio.

pozdrawiam

Napisano

Świetny model, a jeszcze lepszy render. Najbardziej podobają mi się felgi, bardzo ładnie wygląda lakier przy przetłoczeniach.

Napisano

No co tu duzo mowic, super model, super materialy, suber render, w sumie nie ma za bardzo do czego sie przyczepic, full real. gratuluje umiejetnosci no i oczywiscie wyniku koncowego pracy. Rowniez ode mnie *****

Napisano

Ja jak już widzę takie prace to sie nie cieszę. Przytłaczają mnie :( Bo wiem, że nigdy nie osiągnę takiego poziomu. Mimo to wielki respekt *****.

Napisano

wlasnie na cg zobaczylem x6'stke i odrazu wszedlem w temat zobaczyc czy to twoje :-) naprawde robi wrazenie

Napisano

extra, tylko, buahaha ten daszek na dachu to autentyk LOL jak zobaczyłem go na ulicy to myślałem że koleś sobie takie przykleił i jest fajny, ale widzę że to nie zasługa typa, tylko projektanta :D obciachowe strasznie jak dla mnie

Napisano

Bardzo piekny model , render slodzi oczy naprawde do bolu, ale wole jak palicie (tu mowa do wszystkich samochodowcow) rendery niestudyjne, naturalne . Gratulacje !

Napisano

Fajnie wyszła bryczka. Tylko nie wiem dlaczego gdy patrze na przód samochodu to wydaje mi się zbyt... pofolgowany w dużych kształtach (nos). Ale może ten typ tak ma ;)

Napisano

wgniata i to mocno. Zawsze podopbaly mi sie Twoje rendery o modelach nie wspominając.

Napisano
  • Autor
ReflectVision ogladales "tenacious-D the pick of destiny" [z jack'iem, blac'kiem itp]??

Jack spiewa tam taka absurdalna (jak to na niego przystalo) piosenke ktora leci jakos tak:

"half-man, half-machine, another cover from the magazin..." mam wrazenie ze to o Tobie ;)

W jakim hangarze Cie zmontowali, ze te Twoje autka sa takie mniamniusne???

Supcio.

pozdrawiam

czemu dopiero teraz tego posta zauwazylem :D

tadzio, nie widzialem ale zaraz zobacze :)

Napisano

Teraz z przodu dowalił. Przestań! Przestań! Bo będziesz miał nas na sumieniu ;)

Napisano

ReflectVision: Co ja mówiłem ? ;) Trochę tło sie pogorszyło.

Napisano

Odbiega trochę bo za bardzo widać co jest w środku jak by tam jakieś oświetlenie było. Ale i tak poziom jest baardzo wysoki.

Napisano

Nie ten dział ! Przestaniesz zaśmiecać forum łobuzie jeden ? To jest galeria 3d a nie foto.

OK. Pożartowaliśmy. Poziom pracy wprost chory. Niesamowite. Chciałbym tak.

Napisano

Qba przodziki piękne. To sie nazywa dobry render! Brawo chłopie!!!

Tylko pozazdrościć i wziąść się porządnie do roboty jeno zostaje :)

Napisano

Za poprzedni pochwalilem a teraz sie przyczepie ;p wydaje mi sie (ale to tylko mi sie wydaje) ze za duzy bump na tarczach (na tym renderze z przodu) no a tak poza tym to oh i ach ;)

Napisano

autko wygląda bjuti mimo ze we wspolczesnych nie gustuję, eh szkoda ze nie umiem takich fot trzaskać :o) 5*

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.