Kris_R Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) Story: A TV as a flying machine / flying cinema. Some weired, cartoony characters are flying it. They build it by themselves from different household elements, making their dream about flying came truth. But the joy of the flight doesn't last for too long. Their Flying-Cinema is broken - they are GOING DOWN! Opis: Telewizor jako maszyna latająca / latające kino, na której podróżują dziwne, bajkowe stworki. Same ją zbudowały z różnych przedmiotów domowego użytu, spełniając swe marzenie o lataniu. Niestety radość szybowania w obłokach zakłóca awaria. Latające Kino nie działa.. SPADAJĄ W DÓŁ! Niebawem pierwsze szkice ;) Wersja dla Jury do oceny: http://img91.imageshack.us/img91/849/finalsmallfg1.jpg Wersja do druku: Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 fajnie ujęte, no zatem nic tylko czekać. Jestem ciekaw stworków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 temat bardzo Kris_R'owy :D Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 I oryginalny - i to w się w tym temacie, gdzie 3/4 jedzie na jednym motywie, liczy - powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Kilka miniaturek z szbkich szkiców.... Pilot - stara się wyciągnąć spadający TV_lot z korkciągu Skaut - pokazuje palcem w stronę zbliżającej się w oczach ziemi krzycząc do pilota Mechanik - usiłuje szybko coś zdziałać, dokrecić, naprawić Grucha - wciska guziki w pilocie od TV... w panice.. na oślep - jak popadnie Frendzel - powiewa sobie z tyłu Niebawem kolejne szkice już na pokładzie TV_lotu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Przyjemne koncepty :) Mechanik taki Team Fortressowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Mechanik najpewniej ulegnie zmianie, bo teraz odstaje od reszty. A że ostatnio grywam w TF2 to pewno mi się łeb rzuciło ;) To na razie 'thumbnail shetches' - na koncepty jeszcze przyjdzie czas, choć nie planuję rozrysowywać postaci super dokładnie. W końcu to bitwa3d :) Tylko ogólnie stylistykę łatwiej w 2d postawić... potem już z górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 jeszcze spaja daj co im kable podcina :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Fantastyczne szkice! Pan mechanik to chyba udzielony klimat Team Fortressa ;) (o już Creator to napisał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Jak już wcześniej pisałem, kolejne szkice postaci rozjaśnią sytuację a mechanik stanie się na pewno mniej Team Fortressowy bo teraz jest totalnie od czapy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Nie no sam pomysł rzucił mnie na kolana , masakra . Fajne szkice najlepszy pilot i grucha ;] Pomyśl jeszcze nad dobrym konceptem tego latającego tv , bo muszą się tam ładnie wszyscy pomieścić tak żeby każdego z nich było mniej więcej widać . Pozdrowienia i czekam na pierwsze modele :] mileS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Jak dla mnie to jeśli to skończysz to będziesz miał 1 z 3 pierwszych miejsc :) Tyle odemnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Szkice super. Zapowiada sie smakowicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 będzie super pracka :) bardzo fajne koncepty i grucha rox :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Grucha faktycznie ROX :D Świetnie narysowane i pomysł nieziemski. Naprawdę jestem pod wrażeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Kris_R - czekam na więcej, bo nieźle się zapowiada. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Tak czekacie na więcej no to proszę :) Szkiców ciąg dalszy - zmiana mechanika. No i gitara :) Za jakiś czas ogólny szkic koncepcyjny całego kadru i lecimy... a raczej spadaaaamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omar Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Fajny koncept i szkice, życze powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 mechanik kozacki :D Mam już faworyta hehehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 no teraz mechanik pasuje jak ulał :D choć z twarzy to mi policjanta NYPD przypomina :D aj tylko pozazdrościć talentu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Moim komentarzem moze byc poza tego pierwszego :) Super! Powodzenia zycze i pozdrawiam, Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 hehe Kris szaleje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Nie no to jest już mój faworyt :D Będzie genialnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Grucha wymiata :D Świetne szkice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 podział na klasy....mechanik, scout... czuję silną inspirację Team Fortress ;D pomysł oryginalny, szkice czadowe, powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 swietne szkice ! powodzenia Kris ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 czekam na pilota w 3d bo genialny jest, podobnie jak cala reszta :) Pozdro i powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Już szkice mają klimat :) Pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Fajne to :) Frendzel w pierwszym szkicu (bez czapeczki) mi się bardziej podobał, ale pewnie każdy ma inny gust jeśli chodzi o frendzle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 Co do frendzla to akurat sprawa jest najbardziej otwarta, bo to takie dziwne stworzonko, które podróżuje na gapę i powiewa sobie za TV_lotem nie zważając na nieprzyjemności i niedogodności :) Wygląd ustawię już w 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 mi teżpierwsza wersja frendzla bardziej się podoba, wydaje się bardziej zadowolony z życia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Ja chcę pierwszego Frendzla ale już !! .... :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 super koncepty powodzenia w bitwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Frenzdel jest naprawdę najmniej istotny :D uwierzcie mi :) w ogóle te postaci będą dodatkiem do całości - głównym elementem sceny będzie przecież sam TV_lot, którym postaci będą podróżować / spadać.... więc proszę o spokój i cierpliwość! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 hehe widocznie Frendzel jest uznawany za najważniejszą postać ;) Kris, rób pierwszego, pod publikę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Nie ma bata :) Frendzel powstanie jako ozdobniczek i mały dodatek - niebawem pierwszy koncept TV-lotu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 super, postacie są pierwsza klasa, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Heh ja też troszkę posłodzę, fajne koncepciki, mnie się mechanik podoba, fajna krecha. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 No, super Kris. Mam nadzieję że 3D będzie równie plastyczne co koncepty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 bardzo fajny i oryginalny pomysł - mam nadzieję że nawał nowych obowiazków pozwoli Ci to skończyc - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 Dzięki Jaras :) Jak tylko się córeczka urodzi to pewno będzie mały zawrót głowy, ale może to właśnie jej zadedykuję ten obrazek - to będzie mi się też łatwiej przebić przez ten "nawał obowiązków" o kórym wspominasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 jakies meshe ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 (edytowane) Do meshy to jeszcze trochę drogi Klicku :) Choć to bitwa 3d, to minimum szkiców zawsze dobrze robi. Pierwsza odsłona szybkiego szkicu TV_lotu, który zrobiłem przed chwilą w odpowiedzi na Twoje pytanie o meshe! ;) Na pocieszenie powiem Ci Klicku, że kolejne updaty będą już w 3d ;) Do czasu szkicu kolorystycznego, który jeszcze się pojawi na pewnym etapie. Więc będziesz mógł mnie besztać za siateczki już niegługo :D Edytowane 17 Lipiec 2008 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 super concepty, swietnie sie zapowiada w dol bardziej samolot bym dal, ma spadac, a nie obnizac lot :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Yyyy... to nie jest koncept finalnego kadru tylo samego modelu.. kadrowanie będzie zupełnie inne :D ale dzięki za cenną uwagę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrMetal Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 To wszystko pachnie mi świetnym wykonaniem! Naprawdę nieźle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Yyyy... to nie jest koncept finalnego kadru tylo samego modelu.. kadrowanie będzie zupełnie inne :D ale dzięki za cenną uwagę ;) ah hehe, myslalem ze to final kadr :P zmylily mnie te umiejscowienia postaci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polik Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 widac, ze masz talent chlopie :) Szkice czadowe oby efekt finalny byl rownie dobry. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Spoko spoko - damy radę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Całość prezentuje się smakowicie i apetycznie:) Tylko ja bym chyba w twoim tvlocie...nieco bardziej zaakcentował TV bo trochę ginie pod masą LOTU:) Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi