Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak widać to na razie szkic fotelika... postawione kilka boxów. Zrobi się siedzonko tak, żeby pasowało. Dzięki kozioo za cenną uwagę ;)

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

co do fotela to uważam że jest ok. biorąc pod uwagę fakt że to toonkowa koncepcja to proporcje mogą być poturbowane. narazie praca super tylko przemyśl opcję by Frędzel (czy jak mu tam) wrócił do wersji węża z pierwszego szkicu (dodaj mu zeza ;]) i żeby trzymał się paszczą za szkrzydło;p

Napisano

obserwuje, bedzie dobra pracka, dobry pomysl

zgadzam sie z Beatou ze TV trzeba bedzie wyeksponowac bardziej, zeby sie motyw przewodni nie zagubil

pozdrawiam

Napisano

Trochę progressu... na razie tylko screeny bo światła nie są w ogóle ustawione i jeszcze nic nie renderowałem. Teksturki in progress, postaci powoli powstają, chmurki się robią... itp. :)

tvprogresses5.jpg

Gość _Kreska_
Napisano

praca nabiera rumiencow, bedzie fajnie cos czuje:)

Napisano

Bardzo fajne

I pomysł ciekawy i wykonanie jak do tej pory bardzo ok

Przyłącze się do opinii dotyczącej skali poszczególnych elementów. Osobiście też starałbym się utrzymać je mniej więcej w jednej parafii.

Do tego kwestia stylizacji. To też tylko moja subiektywna opinia, ale masz bardzo mocno wystylizowane postacie a pojazd poskładany z właściwie realistycznych częsci. Może też wartoby było to wszystko troche pokrzywić?

Napisano

Staram się wszystko jakoś pogodzić, ale chwilami nie jest to łatwe :) Na szczęście jeszcze nie ugrzązłem i cisnę ostro do przodu... codziennie troszkę :)

Napisano

Wprawdzie nie bardzo kumam po co ten telewizor tam, i dlaczego fotel tylem do kierunku lotu, ale calkiem fajnie to wyglada. Mechanik swietny, pilot troszke gorszy, wyglada jakby jego cialo bylo zbyt boxowe, a nie oblo-kuliste jak jego glowa np.

Gość _Kreska_
Napisano

daj spokoj z bitwa, dzidzia wazniejsza a i konkurencja bedzie mniejsza ;)

no zastanow sie czy warto zaniedbywac dziecko?

? no warto czy nie warto?

no a powaznie, gdzie apdejty?

Napisano

Ze wszystkich SSAT-ów Twój podoba mi się najbardziej i trzymam kciuki czekając na apdejt:)

Mam tylko uwagę: fotel jest zdecydowanie za mały w stosunku do telewizora... ale może tak miało być...?

Napisano (edytowane)

te skaly na dole chyba lepiej jakby byly w kierunku spadania samolotu - wiesz, w jednej linii żeby podkreślic dynamikę ujecia - poza tym POEZJA !

Edytowane przez jaras
Napisano

Dzięki za sugestie Jaras :) rozważę ;) myślę, że zasugeruję jakiś skos kamery ustawieniem chmur i skał na dole, aby całość nie była taka grzeczna i prostopadła do krawędzi kadru... pomysł z odwróceniem tych większych skałek na pierwszym planie wydaje się być słuszny - zobaczę jak to wyjdzie w praniu jeszcze.

Napisano

Jezeli bys Krzysiu zapytal mnie, to bym owszem zostawil przechylone tlo, bo wyprostowanie wcale mu dynamiki nie dodaje, ale odbilbym w lustrze, zeby bylo w kontrze do kata spadania samolotu.

Napisano

Bardzo fajna scenka. Kucza, za dużo tych fajnych scenek tutaj! Ciężko będzie.

Ja mam taką uwagę, telewizor sprawia wrażenie niesprawnego już od dawna. Skoro ten telewizorolot spada, bo nastąpiła awaria tv, to może dodać jakieś iskry w pudle, a sam tv zrobić czysty w odróżnieniu od reszty, aby sugerował niedawną sprawność.

Koleś na fotelu mnie rozwalił.

Powodzenia

Napisano

O mój boże;D Zacne!:D Prawie nie zaglądałem do wątku z obecną bitwą, a teraz szczęka opada;)) Cieszy oczy, świetny cartoonowy klimat, dodaje pracy smaczku;)

Pozdrawiam i powodzenia!

Napisano

Jakos tak ubogo jest, wydaje mi sie ze do tej konwencji pasowaloby wiecej kolorow. Teraz jest dosc szaro-buro i sporo tego nad czym sie napracowales zlewa sie w nieczytelna calosc. Szkoda byloby gdyby tak zostalo. Nie bardzo wiem na czym skupic wzrok, biegam, szukam i oczywiscie znajduje sporo fajnych rzeczy, ale nic nie przykuwa mojej uwagi jako glowny element. Nie wiem, nie znam sie.

Napisano

Bardzo fajne.

Chmury powinny być bardziej takie skłębione, a ta dziura powinna być podobna do tunelu, bez nieba widocznego za nią.

Gdzie Frendzel? Brakuje Frendzla!

Napisano (edytowane)

Chmury są wrzucone na szybko, frędzel będzie ;) Spokojna głowa... dzięki za czujność! :) Do finału jeszcze trochę..

....

zmiana koncepcji na chmury.. takie pseudo realistyczne coś mi nie siedziały - szybki szkic w ZB i potem już zabawa w renderingu.

[/url]chmurkascreenba4.jpg

Zapodaję też najnowszy update i tym samym kończę tą bitwę :) Dzięki wszystkim za bardzo fajną zabawę i dobrą lekcję.. pozdrawiam!

finalsmallfg1.jpg

Edytowane przez Kris_R
Napisano

jak dla mnie praca genialna w swej prostocie ;) chmurki rewelacyjnie spelniaja swoje zadanie. miodna paleta barw i stylizacja postaci. oswietlenie mogloby byc nieco bardziej podciagniete ale to tylko moja niestosowna uwaga :P

gratuluje ukonczenia i zycze powodzenia!

Napisano

Rewelacja! Świetnie się to ogląda.

Jakbym miał się czepiać to smugi nie bardzo, ale to nie zmienia faktu, że pracka jest wyczesana.

Gratuluję ukończenia.

Napisano (edytowane)

bardzo podoba mi się to, że wygląda jakby było namalowane by hand :)

świetna praca! gratuluję! :)

o i muszę pochwalić za czytelny napis na miniaturce :D

good job! :D

Edytowane przez Destroyer
Napisano

Świetne, a pierwsze co mi się skojarzyło to "Sąsiedzi" tudzież "Listonosz Pat" :).

Jedyne co to rozmycie dziwne takie jakieś.

Winszuję :).

Napisano

Jest sparawa, jak to sie mowi:) Postacie sa rozbrajajace. Szczegolnie mechanik. Kolorki moje ulubione. Wszystko jest na tak, oprocz tego motiona... Gratuluje ukonczenia i zycze podium.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności