dac77 Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Jeden z płatków lilii przebija drugiego. Spróbuj poprubować SSS i daj jakieś odbicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 24 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2009 z sss to nic z tego yafray takowego jeszcze nie posiada niestety progresik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 24 Wrzesień 2009 Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Przepiękna robota! Lilia jak dla mnie wygląda bardzo real! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 Wow! Powala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 bardoz bardzo przekujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 no panie lilie bardzo fajne - jest szansa na jakis "making of" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 26 Wrzesień 2009 Share Napisano 26 Wrzesień 2009 Kwiatki świetne,autka i motory też;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 ostatni swietny ale samochod wklejony w foto niewlasciwie - dobrze ktos zauwazyl ze świat sie wali- samochody w tle stoja na innej plaszczyznie niz twoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 27 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2009 z samochodem się zobaczy jeszcze a tu finał lilii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Wgniotło mnie 10x mocniej niż jazda z kokpitu w nfs shift ! :) Genialne ... genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Piękne, piękne... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Nie wiem ile to jest warte dla grafika ale wg mnie jest poprostu piękne. No to jest sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Tłum żąda making off'a! Hua! Hua! Hua! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Bardzo mi sie podobaja Twoje prace. Doskonale pokazales ze to nie software czyni artyste:) Lilia wyszla fantastycznie! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 thanks, "making of" powiadacie.....OK -------------- coby lud nie zapomniał o tym modelu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 3 Październik 2009 Autor Share Napisano 3 Październik 2009 poprawiłem teksturę, shader- teraz wygląda mniej bajkowo chociaż poprzedni też mi się podobał, za to ten szybciej się liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 Wow! Co za ust... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 Lilie swietne. Mordka jak na razie realistyczna. Trzymaj tak dalej. Jednego nie rozumiem. Tyle pozytywnych komentarzy i ani jednej gwiazdki? **** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 Dobra dałem 5 gwiazdek;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 no dobra jak mafida, to i ja dam :) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 eno eno... pory to bump czy diffuse? super jest :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 dzięki, trochę się wciągnąłem w malowanie tekstur - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Jak dokładnie malujesz te tekstury, pierwsze szukasz zdjęć a potem clonetoolem pobierasz ze zdjęcia obraz i przenosisz na swoją teksturę czy, tylko się wzorujesz, bo jeśli się tylko wzorujesz to naprawdę jesteś bardzo dobry w malowaniu tekstur. Pomarańcza jak żywa. Brakuje tylko wypukłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) Jak dokładnie malujesz te tekstury, pierwsze szukasz zdjęć a potem clonetoolem pobierasz ze zdjęcia obraz i przenosisz na swoją teksturę czy, tylko się wzorujesz, bo jeśli się tylko wzorujesz to naprawdę jesteś bardzo dobry w malowaniu tekstur. Pomarańcza jak żywa. Brakuje tylko wypukłości. tekstury maluję w blenderze dzięki "projection painting", po prostu mam 3 UV-ki, 1 główna, 2 z widoku z boku i 3 od góry , mapuje do nich zdjęcia (wystarczą tylko 2 ) i przenoszę kolor z pomocniczych na główną, coś jak w zbrush'u projection master ale w blenderze chodzi na różnych UV wypukłości już są ;) a tutaj koszyk plotę // już skończyłem // gruszka i kokos Edytowane 11 Październik 2009 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 13 Październik 2009 Autor Share Napisano 13 Październik 2009 "odgrzewany kotlet" - takie sformułowanie pojawia się ostatnio dość często na forum, i ja pokazuje starego kotleta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Fajnie że Ci się chce takie niepozorne obiekty robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 16 Październik 2009 Autor Share Napisano 16 Październik 2009 obiecałem tut więc jest, modelowanie i teksturowanie, rozmiar ~16MB czas ~20min http://odsiebie.com/pokaz/6190181---27ce.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 Stary jedziesz z tym modelowaniem jak szalony, zazdroszczę skilla oraz oczywiście gratuluję. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 dzięki za tutka, rep leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Koszyczek wymiata... jak go wymodelowałeś, możesz zdradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 12 Listopad 2009 Autor Share Napisano 12 Listopad 2009 (edytowane) Koszyczek wymiata... jak go wymodelowałeś, możesz zdradzić? krzywymi baziera , później zapodam video ........................... elementy zawieszenia MAZ-a // // Edytowane 15 Listopad 2009 przez kellyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 normalnie maniak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 kellyq, twój skill wpędza mnie o kompleksy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 bardzo ładnie Ci idzie. keep going :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 Konkurencja rośnie kurna pod bokiem, człowiek już nie może być niczego pewny.. co za czasy, co za czasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 co ty z tym blenderem wyczyniasz, stary zaczynam się martwić o Ciebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 piekna robota... prosze zrob videotutka pokazujacego modelowanie tego koszyka wiklinowego. wyglada pieknie. i tak pewnie w 3ds nie ma narzedzi zebym mogl to odwzorowac ale przynajmniej zobacze mozliwosci blendera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 20 Listopad 2009 Autor Share Napisano 20 Listopad 2009 @pabulo @Matchias @trosiek @kliment woroszyłow , dzięki za uznanie ;) @t0m3k, obiecałem to zrobię , właściwie miałem go na pewnym serwisie, ale niestety jak się okazało padł, niedługo zapodam jak moje łącze pozwoli ........................................ przednie zawieszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Listopad 2009 Share Napisano 20 Listopad 2009 No blenderek daje piękne narzędzia do modelingu. Cieszę się, że dajesz tutaj takie pro modele i rendery bo młodzi z chęcią wezmą się za niego a i może starzy maxowcy się przesiądą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Listopad 2009 Autor Share Napisano 22 Listopad 2009 wybaczycie za słabą jakość? Jak w końcu zrobię coś żeby mój net się tak nie zacinał to wrzucę jeszcze raz ten tut o koszyku pozdro http://kellyq.wrzuta.pl/film/4cNmLrBCnCe/koszyk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 no całkiem spoko tutek. przyda się poczatkującym. pozwolisz, że wrzucę tu tutorial robienia czegoś podobnego - http://www.evermotion.org/tutorials/show/7840/making-simple-plant :) (poniżej robienia drzewka jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 22 Listopad 2009 Autor Share Napisano 22 Listopad 2009 spoko ten tut ......................... wzór moro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzio Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 czy blender jest darmowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 czy blender jest darmowy? Tak jest darmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 27 Listopad 2009 Autor Share Napisano 27 Listopad 2009 Tak jest darmowy. ołówek - 50 groszy blok rysunkowy - 1,8 zł V-Ray for 3ds Max- 3500,26 zł Autodesk 3ds Max 2010- 17 652,61 zł współpraca z blenderem - bezcenne ............................................................. up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Hewusz Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Fajna mocna maszyna, super wyszło podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 łwaaaaaaaaaaaa xD... osz q.... xD pozdrawiam za podwozie :D model mega ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 super modelik, AO jakies wrzuć koniecznie i ubłoć go :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 niee - zroob go w studio ;) hehe - model bajera a i oponki mi sie bardzo podobaja - fajne ogumienie im domalowales :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi