Koniu Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 (edytowane) Cześć Chciałem wam zaprezentować projekt dostępny również pod stroną http://gorechristmas.carbonmade.com/ Jest to mój własny projekt który miał się doczekać fajnej strony i oprawy niestety jak to w życiu bywa...umiesz liczyć licz na siebie... Projekt miał polegać na prostej animacji tych obrazków oraz na ew. możliwości wysyłaniu takich obrazków jako kartki świąteczne. Dodatkowo myślałem o dodaniu do każdego obrazka prawdziwych przepisów...no nic... poniżej ilustracje... merry fakin krismas... Edytowane 17 Grudzień 2008 przez Koniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 wymiatasz człowieku :], pierogi z kapustą i śledzie w oleju najlepsze :D:D, i mina karpia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Takie bardzo happytreefriendsowe Fajnie wykonane :) + za humor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Hehe, fantastyczne, pomysl moze i zaczerpniety z HTF, ale tchnales w niego nowego ducha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 wow genialne kadry i kompozycje! mistrz mistrz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 ahahahah super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 (edytowane) Świetne :D Próbowałeś skontaktować się z kimś, kto jednak puściłby to dalej? jeomonster czy ktoś :D bo szkoda, żeby coś takiego się zmarnowało Sprawdź np to http://www.joemonster.org/konkurs/56/Niegrzeczne_kartki_swiateczne :) Edytowane 17 Grudzień 2008 przez prrrszalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Sledzie w oleju sa do lez :D Kawal dobrej roboty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2008 W sumie to taki był zamysł żeby na tej stronie ( która nie powstała ) była możliwość wysyłania kartek. Chciałem coś zrobić niekomercyjnego żeby nie tylko siebie wypromować ale również osobę która by to animowała itd. Ale jak rozmawiałem ze znajomym z którym realizowałem kilka projektów to spytał się mnie jaki mam budżet na to i ile mogę mu zapłacić to mi ręce opadły... Może za rok coś się spłodzi... Dzięki wszystkim za miłe słowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 świetne porównania i wykonanie też niczego sobie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 genialne, pierogi z kapustą świetne są. podoba mi się typo frontowe. Masz styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 (edytowane) Żart z opłatka jest niesmaczny. Gdyby chociaż miał pomysłowość na wzór Monty Pythona, to byłoby przynajmniej jakieś uzasadnienie. A tak jest po prostu głupawy. Pozostałe już lepiej. Graficznie jednak są zbyt "zabrudzone" przypadkowymi plamami. Lepiej było w "Happy tree friends". Widać że autor umie rysować, ale w moim odczuciu, za słabo dopracował kompozycję. Za dużo drobnych elementów rozpraszających uwagę, czasem też brak zdecydowania kolorystycznego. Edytowane 17 Grudzień 2008 przez Brat kuzyna mojej ciotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 5 gwiazdków ode mnie ;) Zmasakrowałeś mnie barszczem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 haha, zaje#$ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Rewelka! :) Ode mnie również 5 świątecznych gwiazdek ;) Tak w ogóle to skąd ostatnio ta moda na nielubienie świąt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Bossskie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pix-o-matic Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 a według mnie jest to totalnie niesmaczne i chore. a w dodatku mało oryginalne: połaczenie happy three friends z reklama biedronki (ziemniaczki w mundurkach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Cudo! Podziwiam i pokłony składam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Jedni uważają za niesmaczne inni za cudowne a ja za boskie. :P Wygrywają śledzie w oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Jak dla mnie 5* ,a jak ktos jest zniesamoczony to niech nie oglada :)) podpisane przeciez jest "Gore" PS. Zdefiony Karp miazdzy !!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Nie powiem genialne, od razu przypominają mi się happytreefriends ;] Apropo topic trafił na główną wykopu więc podwójnie gratuluję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Hehe niezłe, myśl nad już nad Wielkanocą. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 (edytowane) ilustracje dają radę. HTF pełną gębą. masz gdzieś jakiś high res? tak do druku... znajomym może bym wysłał :) Edytowane 17 Grudzień 2008 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Bardzo lubi Twoje obrazki, nawet te ieruchome;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość perkristo Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Jak sobie wyobrażałeś tę stronkę? Jakieś konkretne wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Kompot z suszu wymiata! HAHAHAHAHA świetna dramaturgia :d !! DZIEKI ZA TO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Rozmiotło mnie to na wszystkie strony :) 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Niektore ilustracje mnie rozwalily! Naprawde niezle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Mnie do gustu najbardziej przypadł karp w galarecie. Aczkolwiek ogólnie to idea jest chora lub przynajmniej niesmaczna, tyle że dobrze wykonana. A jako że wokół jest dużo dobrze wykonanych prac z pomysłami o wiele ciekawszymi, to mnie te pracki nie podniecają. Osobiście wolę święta tradycyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 noiprox, czego ja nie narysuje to albo jakieś japońskie postacie, albo z gry, albo pokemony, albo htf :) WTF ? :) lordbiernac, dziekuje, milo ze ktos zwrocil uwage wlasnie na kadrowanie :) ferni,żółty,OmeN2501,KLICEK,ndru,M@Ti,Robertus,kozioo,heavymental, Elvans,09121986,Hindus,Ex3,Apollo thnx :) BizU, tez wyjatkowo jestem zadowolony z tego typo..sam go naśmigałem bez żadnej czciony :) Brat kuzyna mojej ciotki, w sumie to dobrze że ten obrazek wywołał skrajne reakcje. Zdziwiłbym się jakby tak nie było. Jakbyś mógł rozwinąć drugą część to chętnie posłucham... blinq, ja tam święta lubie...ale ile istot musi zginąć :D żeby się nażreć :) pix-o-matic, :) tak tym razem odrysowałem coś od platige'a :) zdunek89, heh..no ilość przeglądających w ciągu jednego dnia jest dość spora. Mam nadzieje że nie zostanie wykorzystany transfer miesieczny na max3d ;))))) vrocker, ajt ! :} tweety, jaką to rozdzielczość potrzebujesz ? Tortur, podziekował :} perkristo, w sumie mniej wiecej napisałem na 1 stronie jak to miało wyglądac Spore zainteresowanie jest..pewnie przez ten wykop ;)..i tym bardziej żałuje że nie udało się pocisnąć strony. Cóż... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malwi Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Swietne prace :) Baaardzo podobami sie nawiązanie do "The Saw" :) P.S. Moge to porozsyłać jako kartki swiateczne ?? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 Swietne prace :) Baaardzo podobami sie nawiązanie do "The Saw" :) P.S. Moge to porozsyłać jako kartki swiateczne ?? XD tak pewnie...takie bylo zamierzenie..tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Wykonanie fajne (mimo że o wiele lepsze prace robiłeś) Co do tematyki - bez urazy ale z tego co pamiętam co roku się pojawia podobny koncept - na przykład Mikołaj jako psychopata. Za pierwszym razem może to i śmieszne, ale tutaj powstała cała seria obrazków obracających się wokół tego samego schematu. No ale to tylko takie moje marudzenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 T_T ja tez tak chce umieć!!! mistrzostwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 zdunek89, heh..no ilość przeglądających w ciągu jednego dnia jest dość spora. Mam nadzieje że nie zostanie wykorzystany transfer miesieczny na max3d ;))))) Po dostaniu się linku na główną wykopu, liczba odwiedzin rośnie ok 15k pierwszego dnia, drugiego koło 5k a potem wraca do normy ;] myślę że to serwer naszego kochanego forum wytrzyma :) PS: Jak coś zajmuję się tworzeniem stron internetowych(http://www.creaweb.pl), bardzo spodobały mi się Twoje grafiki, jeśli byś zrobił w ten deseń lay do strony, to z chęcią bym go wdrożył, za darmo, lub za jakąś ewentualną, klimatyczną pracę graficzną. Pozdrawiam Zdunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) ok, to moje zarzuty i wskazanie kierunku ;) Poprawki które pozwoliłem sobie wprowadzić, są tylko zaczątkiem, po to by pokazać różnicę. Żeby praca była na prawdę dobra wymaga więcej zabiegów. Pozdro Edytowane 19 Grudzień 2008 przez Brat kuzyna mojej ciotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 ps. dodaję grafę bez liter gdyż przeszkadzały w porównaniu, generalnie musisz popracować nad kolorem i syntezą. Pomyśl nad znaczeniem koloru w kompozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Brat kuzyna mojej ciotki: toc to chyba przerebel jest. Podbijajac kolor nie poprawiles przesteni, raczej zaburzyles jej charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Jak napisałem wcześniej trzeba znacznie więcej pracy. Podkreślając kolor ludka, pokazałem że poprawia to kompozycję obrazka (dla mnie osobiście obraz bez przestrzeni ale z dobrą kompozycją, góruje nad obrazem z przestrzenią ale bez kompozycji) Kwintesencją obrazu jest kompozycja (na którą składa się kolor, rysunek, walor itd) a nie przestrzeń. To zalerzy od autora co chce pokazać. Zgadzam się że ludek wyskoczył do przodu lecz przynajkmniej pojawiła się w obrazku dominanta, i to dla mnie podnosi jego wartość , nawet kosztem jego przestrzenności. By zachować kompozycję i sworzyć iluzję przestrzeni, potrzeba więcej pracy, a ja jak piszę chciałem zasygnalizować problem. Generalnie odnoszę wrażenie że dominuje tu fascynacja anatomią przestrzenią i iluzją rzeczywistości, jednak małe zainteresowanie kompozycją. Doskonale to rozumiem bo sam przez to przechodziłem (może nadal trochę w tym tkwię). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Jak dla mnie belkoczesz od rzeczy ==' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Sądząc po twoich pracach , rzeczywiście moje wywody mogą być dla ciebie bełkotem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 No belkoczesz. Jak juz sie trzymasz ksiazkowych definicji, to jesli juz odlaczasz przestrzen od kompozycji, to musisz wylaczyc tez kolor i uznac kompozycje jedynie jako "ulozenie form na plaszczyznie". Ale w znaczeniu bardziej ogolnym przestrzen owszem buduje kompozycje i ma takie samo znaczenie jak kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 łoł! naprawdę śliczne prace :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 (edytowane) To nie książkowe definicje -to wręcz fundament i dogmat hehe. Bardziej to czuję niż wiem z ksiązek. Teoretyzować moglibyśmy długo, ale faktem jest że ilustracje tu prezentowane są niedopracowane. I nie umniejszając talentu autorowi, myślę że mógłby zrobić je znacznie lepsze. I tyle :) Edytowane 19 Grudzień 2008 przez Brat kuzyna mojej ciotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 faktem jest że ilustracje tu prezentowane są niedopracowane. Twórca ilustracji operuje takim poziomem uproszczenia i dobiera taką formę przedstawienia pracy jaka jego zdaniem będzie odpowiadać większości odbiorców. Zawsze znajdzie się ktoś komu prace nie będą odpowiadać, trzeba się więc kierować statystyczną większością. Sądząc po popularności tematu i ilości pochlebnych wypowiedzi autor sprostał temu zadaniu... Mnie osobiście tego typu prace niespecjalnie odpowiadają, głównie ze względu na formę i przekaz, ale zdaję sobie sprawę z tego że jestem w mniejszości i szanuję zdanie ogółu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 19 Grudzień 2008 Share Napisano 19 Grudzień 2008 Hehe fajne pracki, jaki i pomysl oby co wrazliwszym userom tego forum po tym potrawy wigilijne nie stanely w gardle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 19 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2008 miło mi zakomunikować że praca została nagrodzona Digartem Dnia... pożałować jedynie że strona nie wypaliła...chlip... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Hehe! Uwielbiam czarny humor :) Szkoda że się wszystkim z HTF kojarzy - miło by było jakbyś własny styl wymyslił. btw - pierogi z kapustą ROX i te Twoje i te w realu :) P.S: Powiększyłbym nieco napisy tytułowe, albo jakoś wyeksponował bo dopiero przy trzecim je spostrzegłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 gratuluje wyróżnienia na DA :) zasłużone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 20 Grudzień 2008 Share Napisano 20 Grudzień 2008 Fajowe, pierogi i śledzie to po prostu czyste rodzyneczki. Zazdroszczę też porządnego zbulwersowania "polskiego katolika", doprawdy bezcenne :). Trzymam kciuki aby za rok projekt kartkowy wypalił. Brat kuzyna mojej ciotki- Hmmm, czyli zupełnie nie mam wyczucia... w twoim kompocie zniszczyłeś efekt patrzenia z pewnej głębokości pod wodą... No i na moje oko to są bombelki powietrza a nie śnieg... Więc nie nazwał bym tego poprawkami. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi