JohnZi Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 wszystko ze zdjec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Na jakiej uczelni jesteś? Zdjęcie suuper przerobiłeś. Mógł byś podesłać oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 DSW we Wroclawiu:) Tutaj masz glowne zdjecie http://img208.imageshack.us/img208/5016/newyorkskyline01.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Dalej mecze to intro. Nie wiem za bardzo w która strone isc. Wiekszy motion blur czy ten mniejszy? Troszke szkoda detalu w smiglowcu. W sumie nie ma jeszcze wszystkich tekstur ale juz prawie koniec. Prosze o opinie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Ale fajne :D Strasznie mi się klimat podoba i kolorki. Z blurem to by trzeba było porównać na samej animacji, z pojedynczego kadru trudno się zorientować, który lepszy. Czekam na update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Najważniejszy będzie mustang, więc helikopter musi być zblurowany, tak jak by to było w rzeczywistości. :) Super jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Na stillu lepiej wygląda mniejszy, ale to nie znaczy, że na animacji będzie lepiej akurat ten wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Majstersztyk :] Super kolorki, wszystko super ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 trez jestem za wersją z wiekszym mb:) fajnie idzie, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eff Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 (edytowane) ...noo powiem Ci, że zapowiada się bardzo interesująco:D aż nie mogę się doczekać następnych etapów:) prześlicznie :D ...ale ile razy to będę powtarzać :P Edytowane 18 Czerwiec 2009 przez eff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 No brawo wygląda świetnie kawał dobrej roboty mistrzu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Wow, to dopiero coś nowego :) Według mnie wersja z blurem zdecydowanie będzie lepiej pasować, tak jak mówi RA, heli nie jest tu głównym bohaterem, a jeśli szkoda Ci detalu jaki w niego wpakowałeś to zrób dla niego osobną galerię, nie zmarnuje się ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Dzieki za opinie. Postanowilem zrobic cos pomiedzy, czyli troszke mniejszy MB niz pokazany na ostatnim stillu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 Witam po dlugiej przerwie. Jako, ze wracam teraz do prac nad animacja chcialbym pokazac co do tej pory udalo mi sie zrobic. Chcialbym poznac wasze opinie no i czy ide w dobrym kierunku. Na poczatek krotki teaser, ktory zostal zrobiony dosyc dawno jednak czekal na lepsze dni. Obie wersje w rozdzialce 720p, taka tez bedzie koncowa rozdzielczosc vimeo - youtube - A tutaj pare stillow: hires - http://img341.imageshack.us/img341/3971/helifronthires.jpg hires- http://img341.imageshack.us/img341/4120/tophires.jpg i taki renderek do folio: hires- http://img689.imageshack.us/img689/2981/empirestatehiresps2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 ja chce więcej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Ja też! Fajnie, że wróciłeś do pracy nad tym, wygląda obiecująco :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Rendery pełen profesjonalizm. Co do montażu: 1. Dodaj lekki MB przy pierwszym ujęciu kamery jadącej w górę. 2. Cięcie pomiędzy 2 ujęciami budynku nienaturalne. (Za mała różnica w kadrze na taki przeskok, musiała by być zmiana perspektywy czy też większy zoom, ale może tylko mi się tak wydaje). Na duży plus klimat ujęć. Pozdrawiam Marvin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Znowu bedziesz nam glodzil, zanim sie zjawi premiera. ;) Jednym slowem Wypasik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Wow, zajebiśc.. ,WOW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 dalbym duzo duzo wiekszy motion blur na smigla, moze jakies ujecia zza innych obiektow.. ale to treaser nie wiem jak wyglada zamysl calosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Klasa sama w sobie :D Normalnie jakbyś mi dał takie folio/cv to bym cię nie przyją bo za dużo kasy byś chciał ;) Czuć tą najwyższą półkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Przefajna sprawa się szykuje. Nie daj nam długo czekać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 A budynek jak wymodelowałeś masz jakieś BP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 Dzieki wszsytkim za wspierajace komentarze. Bede staral sie pokazywac progress jak najczesciej, jednak nie jest to takie proste jak wczesniej myslalem. Co do Empire State Building to zostal on wymodelowany na podstawie zdjec, bp nawet nie szukalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Chyba założę śliniak! Autko jest przewyborne a szykuje się dużo więcej :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Będzie na co iść latem do kina:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Łał! Obejrzymy w oqlarach 3d? :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2010 na 3d za pozno, jak zaczynalem nie bylo takiego boom:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2010 Na razie taki progres maly Forda GT40, mam troche do pokonczenia innych rzeczy wtedy sie wezme pelna para. Ehh troche mam dosc juz modelowania, chcialoby sie juz zabrac za konkrety, no ale wszsytko po kolei:) Co do modelu to chyba najgorsze za mna, troszke dal po oczach i po nerwach. Teraz powinna byc ta przyjemniejsza czesc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Trzymam kciuki za tego forda bo to jedna z moich ulubionych fur. Póki co idzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Myślałem że to ja wymyśliłem metodę robienia ostrych krawędzi przed ms ktora w lancerze zastosowałem:P Teraz już nie czuje sie taki fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2010 hehe ta metode podwedzilem od Qby:D a tak to wszesniej chyba ktos ja stosowal na cg-cars.com:) Przydatna sprawa:) Edit: Aha i fele przy okazji przygotowuje na speedmodeling chalange na cg-cars:) jeszcze brakuje pare pierdol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Ale gładziutko, aż miło się ogląda, piękne powierzchnie, jak zwykle czekam na więcej :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 ładnie, zapowiada się kolejny rewelacyjny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 superancko, zawsze masz niebieski kolor, widze ze lubisz go bardzo, mam wrazenie ze krawedzie sa za ostre, stal sie tak nigdy nie podda przy wygieciu(moge sie mylic, znasz sie napewno lepiej) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2010 plasti na poczatku jade na samych smoothing groups, dlatego ostre krawedzie, tutaj nie ma zadnego chamfera:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 aha no to luz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 pięknie panie. dolny tylni narożnik szyby bocznej wyśmienity. i to przejście z dachu na tylne nadkola. pięknie się odbicia będą układały. nie skalecz go później hdrką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2010 Polka chyba zostaje tylko kaleczenie hdrka, no ale raczej sie nie zmarnuje model:P Taki progress na dzisiaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Jest pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Jeśli chodzi o klapę silnika to gdybyś nie pokazywał siatek to można by spokojnie powiedzieć, że to nurbs modeling :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Absolutnie rewelacyjna robota! Te wyloty rządzą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Lakier też będziesz modelował :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 bardzo fajnie sie prezentuje, syta siatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 piękne i zazdroszczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 modeling PRO jak zawsze, a samochód brzydaaal :D Chciałbym zeby johnzi kiedys cos takiego wymodelował ( załącznik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 To chyba najpiękniejsze powierzchnie zrobione w polygonach jakie kiedykolwiek na tym forum widziałem. :) Tylko patrzeć i patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2010 Dzieki za komenty, niestety do nurbsow jeszcze brakuje troche, uwierzcie mi:) Kliment wymodeluje ten Twoj dupowóz jak Ty wymodelujesz ten:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Bardzo ładny modeling i siatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 sodoma i gomora !:) pro model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi