dynia Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 fajny pojazd masz cierpliwość do detali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Nazwy wątku nawet nie próbuję przeczytać ;) Perfekcja, ale u Ciebie to standard. Przydał by się tym razem jakiś spektakularny finisz na miarę Golden Gallery bo szkoda modelu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 chveti - kiedys moze mi sie uda ta sztuka ;) Wracam do pracy po małej przerwie. ostatni render żeby pokazać skale tego monstrum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Narobiłeś detalu ,narobiłeś i na koniec wszystko zakryłeś ;P Cały Ty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 no rzeczywiście małe to nie jest, fajnie czasem zobaczyć tak świetny modeling :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 ale mam satysfakcje bo wiem ze To tam jest :P. a powaznie to czesc paneli bedzie w finale zdjętych.. bo chyba go zrobie jako wrak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 jest rzeznia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 rewelacja, znowu zdążyłem się załapać z komentarzem dopiero na 6 stronie a jestem na forum praktycznie cały czas, jak to jest Kliment ty robisz te czołgi jakoś potajemnie, ze kiedy ja widze to juz 5-6 stron komentarzy. Jest rewelacyjnie i tyle moge powiedziec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Świetna robota. Jak zwykle zresztą... Ilość detalu sugeruje dewiacje – w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Szkoda tylko trochę tych osłon – osłaniających esencję modelu. Dopiero ten podoficer w przyciasnych portkach daje poczucie wielkości maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Ekstra, brak mi słów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Usz no ja tam zara tego niemca pogonie! Uciekej mi stamtad! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 kliment woroszyłow Niemcy czołga Ci rozkładają na części ;) Detal jak zawsze na zadowalającym poziomie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 mrkrzysiek: Nie daj sie zwieść. To Polacy przebrani za niemców :D Detal powala na kolana, az prosi się jakaś scenka do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Kliment! Jak Ty harujesz na czarno, to jest czadowe!!! Rep. (ale juz niestety dać nie mogę) :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Luty 2009 Autor Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) dzieki chłopaki! mrkrzyś- bo to jakis złomiarz jest, śruby kradnie !;) ja powoli jade z tym dalej: Edytowane 25 Luty 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Oooo fajne :). Temat dobry. Tylko śrubki są 2 um za nisko ;). Co za bydle. Niemcy to chyba z 88ek albo z powietrza to "uziemiali". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) kurcze Kliment, ja nie wiedziałem, że Ty z taka pasja potrafisz robic modele. Świetnie to wszystko wygląda, aż nie mogę doczekać się finisza! W ogóle rozbraja mnie to, że trzaskasz detal i później zakrywasz z satysfakcją świadomości, że to tam jest :p ceni się, ceni! BTW. Scena mi się widzi tak, że ten czołg miażdży jakieś auto. Np. Forda. No dobra, znowu mnie poniosło :D U mnie na OSP to tylko mecze ogladaja i w karty graja :( Edytowane 25 Luty 2009 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Zgadzam się ze Świerszczem. Scenka z miażdżonym autem byłaby super. I wszystko na wstecznym w chmarach spalin! Miałoby moc. Chociaż tak naprawdę jakbyś postawił go na płytkach i pomalował na różowo tez byłby git ;) A tak poważnie to modelik jest miodzio, no i te spawy! ja odpadam! Pozdrawiam Wojtku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 jaka miazga ;) niedługo trzeba będzie teksturować i zrobić otoczenie. Tiażełyj przydałby się do War Games ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Jak ja lubię takich ludzi z taką pasją ! Tak bez komentarzy przyglądałem się temu progresowi i naprawdę WIELKI POKŁON oraz szacun ! Mam nadzieję, że ten soldat będzie poprawiony wydaje mi się, że jest trochę niewymiarowy zbyt duży tyłek tak samo te zagięcia na wysokości kolan jakieś dziwne oraz na rękach. Ta kapotka "kangurek" powinna byś chyba troszkę dłuższa i popraw te dziurę na plecach - dookoła jest zbyt mało zagięć by powstała. Jak możesz to wrzuć rendery samego Niemca. Pozdrawiam i życzę dobrej pracy Panie Woroszyłow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Luty 2009 Autor Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) DonJakub-sołdata robiłem dość dawno temu i teraz mi sie przydał do pokazania skali..ale kto wie, moze faktycznie go poprawie i użyje w finale. świerszczu z samochodem fajny pomysł..ale przy tej skali czołgu ford byłby za mały, musze poszukać jakiegoś dłuższego autka... co by tu... może peugeota 407?! :D A w ogóle to ja jestem państwowy strażak a nie gminny ;P A powaznie już, to widze go jako stojący wrak na poboczu jakiejś ruskiej drogi , dzięki temu bede mógł zdjąć cześc osłon bocznych by pokazać troche detalu zawieszenia Edytowane 25 Luty 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 poobkręcaj troche śruby na panelu bocznym, bo wszystkie są w tej samej pozycji troche to razi, poza tym bardzo dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gekkor Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Bardzo solidna robota. Mozna wiedziec na jakim sprzecie pracujesz? A w szczegolnosci ile ramu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Luty 2009 Autor Share Napisano 25 Luty 2009 gekkor-Q6600 podkrecony do 3,2 GHZ, 8 GB Ramu, gigowa grafika GF 9600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 bogaty - to ma ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Nic sie przed Qba nie ukryje! :D malienkije baszty, ale jeszcze brakuje im kilku małych detali ;) no co.. mało casu miałem kruca bomba dzisiaj Panie resyseze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Tak się dziś zastanawiałem jak daleko zdołasz się posunąć Wojtku w dążeniu do detalu :) I wymyśliłem! Modeling na poziomie molekularnym! Też nie widać ale na pewno tam jest ;) Poza tym fajną scenę wymyśliłeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 kurz tez bedziesz modelowal?;) Ja wierze ze to nie Kliment modeluje, ale cala jego OSP....bo skad u jedego pracujacego czlowieka tyle czasu na takie modele...mnie "zgasiles" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMoonwalker Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 jak sie otwiera ten przedni wlaz? bo jesli do gory, to chyba by zawadzal o ta wiezyczke wyzej... :) moza oczywiscie przekrecic wiezyczke, ale to chyba niezbyt praktyczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Na bocznej referce wygląda, że chyba nie wchodzi pod wieżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Odsyłam do drugiego rendera w kolejności w pierwszym poście, widać tam ten fragment na blueprincie rzutu z góry. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 A to byłoby ciekawe, jeżeli po trafieniu nie działa mechanizm wieży to kierowca się grilluje. Chyba, że ma jeszcze wyłaz w podłodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 A na tej stronie, na drugim od góry zdjęciu jest otwarta. Nie znam się, ale to chyba to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 zawsze jeszcze moze wyjść przez wieże. ale rozwiązanie dziwaczne fakt. mam kilka fotek porzuconych wraków i na większości otwarty był właz na wieży, widocznie był cześciej w użyciu. Sebastaian- zgadza sie! widac ze istotnie by otworzyć ten właz trzeba było obrócić wieże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMoonwalker Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 no wlasnie, w takim razie cos nie tak jest w modelu. ups, nie doczytalem innych odpowiedzi w tym watku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 No i widać, że wieża jest obrócona bokiem lub prawie do tyłu. Musi być wyłaz w podłodze. Chociaż przecież tam nie liczono się z za bardzo z życiem, a jeden kierowca w tą czy tamtą, co za różnica. 48 kierowców to żadna ilość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Sprawdziłem rzut od dołu - nie było takiego wyłazu. Kierowca mógł wyjść omawianym włazem po obróceniu wieży, lub włazem wieżowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 kurz tez bedziesz modelowal?;) Ja wierze ze to nie Kliment modeluje, ale cala jego OSP....bo skad u jedego pracujacego czlowieka tyle czasu na takie modele...mnie "zgasiles" ;) Pff zdziwilbys sie jaki on zapracowany....xD Siedzi tam i zarzadza tlumem ;] Klimek gdzie moje koncepcyjne rendery ?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 dorabiam pierdółki z doskoku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Ładny, ile ma juz poly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość foliescu Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Co do włazów, to w t35 bodajże czterech członków załogi miało problemy z opuszczeniem pojazdu.. bo włazy w 2 wieżyczkach zawadzały o tą z działem 75 mm.. ot taki większy braterski grób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 dzisiaj powinienem dac rade skonczyć drugoj baszticzku;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 kapitalnie ! nie lubie twoich modeli bo nie ma sie do czego przyczepic ;) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 (edytowane) hcpiter- jak znam nasze forum to zawsze jest ;) z lekkim opóźnieniem skończone wieże nr 2 i 3. musze jeszcze wyciąć otwory w boku tych wież, wiem ;) Edytowane 28 Luty 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Super sprawa , on zaraz wyjedzie z tego ekranu :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Spawy ołnują, nie pogadasz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Uwielbiam taką masę detali a szczególnie w twoim wykonaniu. Gratuluję umiejętności. PS. Może makietę kiedyś zrobimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 Tores - nie wiem czy mam odpowiednie umiejętności, o makiecie architektonicznej rozumiem mowa? Wychodzą ci przejedwabiście, przyznaję ;) Czemu nie, lubie wyzwania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Mi by podchodziła jakaś scenka w zniszczonym miasteczku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 Miasta to ten tank omijał z daleka zwykle( wyjatek parada na placu czerwonym w Moskwie ;) ), przejrzałem masę archiwalnych zdjęć z tym monstrum i ogromna z nich pokazuje opuszczone lub zniszczone pojazdy gdzieś w szczerym polu lub jakiejś podrzędnej drodze w rosji...nie nawalczył sie ten czołg. Niemal wszystkie krasna armia utraciła w pierwszych tygodniach "wojny ojczyźnianej". I taki mam plan na niego, ale dlaczego by nie postawić go wśród zabudowań, można zrobić kilka wersji w końcu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi