Maqs Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 (edytowane) Witam, Taka prace udało mi się zrobić. Blender, Zb, Indigo. http://xs137.xs.to/xs137/09111/final_a436.jpg Edytowane 10 Marzec 2009 przez Maqs 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 bardzo fajny shaderek skóry :) ogólnie bardzo dobra praca IMO tylko mam dwa pytania czy sss na uszach nie jest za mocny (za bardzo swieca imo) i czy skoro to wampir nie wypadało by zaznaczyć jakos tych zębów całych? nie mówie o otwieraniu szczęki na chama i wpychaniu mu kłów po pas tylko o takim delikatnym uwidocznieniu że faktycznie te zęby ma ale cóż finished to finished dla mnie co najmniej 4* jak głębiej zanalizuję temat to coś wystawię :) edit: fajne ziarno wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis3k Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 (edytowane) bardzo mi się podoba, fajnie wyszedł. W niektórych miejscach trochę się błyszczy za bardzo, ale daje to fajne wrażenie, jakby był pokryty śluzem czy czymś takim, więc z tego punktu widzenia jest OK. Szacuneczek. Edytowane 10 Marzec 2009 przez mis3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Świetne!!! Gratuluję umiejętności. Ja daję 5* Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 nie no gites wampir herbu "w czele" ;), ma skórę jak na wędzonym oscypku, tylko ściągać :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 spoko model i shader postaci, ale nad tłem mogłeś nieco popracować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ricardo Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Suuuper! Robi wrażenie! Chciałoby się powiedzieć, że wygląda jak żywy ale w tym miejscu to złe określenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 wyglada bardzo filmowo, czyli super! Bardzo chetnie bym go zobaczyl w ruchu. Jaki rendertime? Nigdy nie uzywalem Indigo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Bardzo fajne ! pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 gratki fronta Maqs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 ... slicznie wykonany BRZYDAL :D. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Bardzo zacnie wykonany, tylko te uszy faktycznie chyba za dużo sss mają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Nie lubie potworow, ale z tym bym sie nawet umowil, jest zajebisty. Powaznie mowiac kawal swietnej roboty, najbardziej podoba mi sie naturalny wyraz twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Bardzo fajnie -faktycznie jak klatka z jakiegoś filmu,może tylko łapę jedną mogłeś podnieść i dłoń pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 A tak zapytam ile go robiłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Masakra, i to blender... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Miażdzysz !!! powaga nie wiem co napisac :O zniszczyles mnie ;) ***** gratuluje fronta rownież :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Rewelacyjnie wygląda! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 No Maqs dałeś do pieca, fajnie wyszedł panek. Render świetny, ale nie jest to najlepszy model jaki zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hendels Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 fakt miazga, shaderek świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Elegancko, czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooL666PL Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 O widzę że kolejny "Underworld" się szykuje:P 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 Dzieki za komentarze chłopaki i za fronta oczywiście. Shader nie ma sss, tylko kilka materiałów z blendowanych ze sobą, uszy rzeczywiste za dużo czerwonego maja. kubi, no model taki sobie, trochę pogięty bo miał wyglądać dobrze na renderze, a nie w zbrushu. Czas renderu to 8 godzin, jak na mlt nie jest źle, biorąc pod uwagę ze po 3 godzinach miałem już dość fajny render, ale smażyłem dłużej musiałem pozbyć się szumu żeby potem trochę w postprodukcje się pobawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Mocny... fajna buzia... górna warga ładnie wyszła. może bicepsa ma zbyt jędrnego.. ale cały efekt powala... powiedziałbym że to charakteryzacja. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Renderek wyszedł bardzo realistycznie, podoba mi się. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 to ja się też dołączę do zachwytów. prawdę powiedziawszy to wgniotło mnie w fotel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Cookiez_ Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Stoi taki zamulony vampir -> -_- ciekawy renderek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 bardzo udane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion85 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 po prostu powala!! a może Ty masz takiego ukrytego w piwnicy w domu i zrobiłeś mu fotkę :D lol :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Super pracka; graficznie rewelacja i świetna reklama możliwości Blendera. Grafika wygląda faktycznie jak żywcem wyjęta z kadru, albo inaczej - jak zdjęcie ekranu telewizora (to przez ten szum). Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 czad render! podziwiam cierpliwość do indigo:P ale coś mi sie widzi ze jak bym zobaczył screeny modelu z Z to bym tu i tam sie czepnął. Nie mniej bardzo super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 zacnie kolego zacnie :) bardzo mi sie podoba postac shadery , otoczenie mniej gratulacje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Bardzo dobrze wyszedł, z tymi lekkimi rozmyciami wygląda jak kadr z jakiegoś filmu. Trochę irytuje czarna plama na czole (nie wiem co to jest). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 spoko jest bardzo fajnie, ale nie wiem czy wiesz ze z aberka sie powinno raczej walczyc niz ja uskuteczniac, pewne materialy ja tworza, ale na pewno nie nalezy do nich skora, to tak jakbys robil zdjecia przyjaciolce, ktora jest oswiatlona padajacymi rejami przez liscie... takich rzeczy po prostu sie nie robi. Tak czy inaczej przynam sie, ze lubie aberacje hehehe, fajnie sprzedaje obrazek. Wydaje mi sie ze jest tutaj nie potrzebna, jezeli Twoim celem byla klatka filmowa, to strzal w plot jak nic, jezeli chciales uchwycic potwora atakujacego swoja dziewice i w tym czasie ona robi mu fote komorka to spoko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 Aberracja, ta, takie moje zboczenie, lubię aberracje:) następnym razem będzie bez, dzięki za komentarz. Ania, czarna plama, to taka dziura, przekombinowałem model i tyle, mój błąd, mi również się nie podoba, dzięki za komentarz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Poza tym, że robisz świetne postacie cholernie podoba mi się sposób w jaki je oświetlasz :) Robisz może jakieś efekty do filmów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Model rewela, światło i rendering śliczne, to ja o czymś innym. Kompozycja kadru. Nie potrzebna zupełnie ta przestrzeń z prawej, nic nie daje. Monster się prosi o ciaśniejszy i bardziej dopasowany kadr. Owszem, z prawej wypada mu dać trochę więcej powietrza niż z prawej bo się minimalnie na lewo przechyla i patrzy lekko w prawo ale nie aż tyle. Ogólna zasada brzmi: lewa strona = prawej. Co ma oznaczać że nie należy obiektu osadzać bez powodu z boku kadru. Jeśli się osadza to z drugiej strony trzeba dać coś co szalki wyrówna. Czasem może być to i kompletnie pusta przestrzeń ale tu nie wypaliło, może dlatego że nie jest taka całkiem nieokreślona. Wiem że to niby filmowo wygląda, jednak jak prześledzisz filmy to albo w takich kadrach znajdziesz jakąś plamę czy obiekt wyrównujący kompozycję albo jest to dynamiczne ujęcie gdzie rekompensuje się nieprecyzyjną kompozycję ruchem. Tło u ciebie w ogóle jest trochę od czapy, nie bardzo wiadomo co ma wspólnego z postacią, za bardzo dosłowne żeby wyłącznie wydobywać postać i za mało tematycznie związane. Byś mu wcisnął kawał trumny, ozdobną framugę, krucyfiks czy dziewice po prawej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Ile liczyłeś w indyku? Genialny jesteś! A tak to ja mam problemy z indykiem więc sobie idę liczyć w Kerkythea :( naucz mnie po polsku indyka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Świetny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 biglebowsky, nie ukrywam ze kompozycja to mój najsłabszy punkt, przez ostatni rok kładłem nacisk na shading i oświetlenie, testowanie rożnych enginow itd, czyli tak bardziej technicznie, teraz poświecę czas właśnie na kompozycje dobieranie kolorów itd dzięki za sensowny komentarz. arev, Nie:) Dunablaster, 8 godzin na 4 rdzeniach. natas, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 ładnie wyszło dobra stylizacja na kadr z filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 a co to za film ? super robota z checia zobaczyl bym siatke i jakis kruciutki paro godzinny tutorialik jak to robisz :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi