chudy Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 krowy w kaskach ala milicja poprostu rządzą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 dawno nie widzialem tak krowiastych krow :D superowo jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 no no krowy rządzą, mam nadzieję że zobaczymy w końcu głównego pilota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 31 Maj 2009 Share Napisano 31 Maj 2009 Scenka wymiata. zaba711: bo to ciągnik pionowego startu to ma latać, a nie jeździć ;) Może Wędrowycz pomoże w referencji Pana Bronisława, jeśli oczywiście nie będzie zbyt zajęty zbieraniam buraków i pokaże się na scenie. http://www.fabryka.pl/imgs_upload/Image/gadzety/01operatorwidel_06.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 31 Maj 2009 Autor Share Napisano 31 Maj 2009 Dzięki wszystkim za dobre słowo :) Sam nie wiem jeszcze jak scenariusz tych wydarzeń się kończy ;) Czy Pan Bronisław został uwieczniony na jakiejś fotografii ? Czy zachowały się w tajnych archiwach jakieś dokumenty, które uchyliłyby rąbka tajemnicy co do wyglądu Pana Bronisława? Czas pokaże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 super to wygląda, wydaje mi się że kurczaki i kogut również powinny mieć kaski, świetna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 przesłanie dla obcych cywilizacji jest tez dobre ;D Marks Engels i Lenin....godne przesłanie ludzkości :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Cool :D Dziwnie wgląda ta tekstura na tum balonie ,takie wielkie porządne płótno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Wszystko fajnie tylko tekstura na kołach do kitu a dokładnie jej mapowanie, tak idealnie poziomo te pasy rdzy na boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 eee super :) czolowka jak nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Świetnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Witam Dziękuję wszystkim za komentarze - to zawsze motywuje :) Uwaga na obrazkach to nie są kury - to "sondy szperacze" udomowione przez Pana Bronisława :D powoli do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Hej Jedyna co mi się nie podoba w twojej pracy to zbyt wielki chaos jaki się dzieje, Ja bym troszkę to uprościł. może podpiąć tę krowy do wozu w tedy kamerkę dać od ich frontu od dołu i łby mogłyby mieć odwrócone w stronę balonu. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 A tych tekstur na kołach nie poprawisz?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Bardzo fajnie wygląda jak na razie, ale Ferni ma rację z tym chaosem, dodatkowo plan pierwszy zlewa się trochę z drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Te zwierzęta są niesamowite! Kura z kogutem na grzbiecie po prostu mnie zachwyca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 ferni - dzięki za dobre rady:) W zasadzie jednak to pewna chaotyczność jest elementem zamierzonym tej pracy - dość spójna idea "wielkiego czynu" wyłaniająca się z chaosu ;) hehe ale oczywiście jeżeli ten efekt nie broni się sam to będę musiał faktycznie to przemyśleć :) Freedom Fighter - oczywiście, że poprawię ;) - w zasadzie zająłem się tym zaraz po Twojej słusznej uwadze, a powyższy obrazek to zlepek starszych warstw z nowym background em :) Ania - dzięki :) mookie - dzięki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Drażni mnie jedyna rzecz, z tyłu z zielonym wozem jest drabina, chodzi o te belki bezpieczeństwa, niesamowicie wpadają mi w oko i kłują je, najlepiej jak byś je zmienił na takie jak są przy ciągniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Kury najlepsze :D Zrób świnie lotnika :D Głupie wrażenie mam ,że silnik w balonie i ciągniku nie ma textury :D no ale pewnie mylę się ^^ bo tak ma być :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) ciekawy pomysł i fajne modele ale wszystko takie sterylne- szopa jest zbyt równa, zbyt idealna jak na dzieło ludzkie- tekstury niestety nie ratują sytuacji- podobnie snopki słomy Byłbym zapomniał- wydaje mi się że platforma na której to wszytsko stoi jest zbyt wątła- cienkie to to i trochę nijakie (zwykła płyta) - może jakaś drewniano stalowa konstrukcja ? Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez eco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Kura zdecydowanie kultowa :) Ale całość cały czas wygląda jak szkic, brakuje pewnej naturalności, jak to napisał eco, wszystkie takie sterylne. Może warto by dodać jakiś kurz, czy lekką mgłę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Byłbym zapomniał- wydaje mi się że platforma na której to wszytsko stoi jest zbyt wątła- cienkie to to i trochę nijakie (zwykła płyta) - może jakaś drewniano stalowa konstrukcja ? True true. Pracka super ale koniecznie popraw plyte. Ani stal ani zelbet tego nie wytrzyma. Chyba ze dodalbys pare mocowan po srodku, czyli na 6 lin a nie 4 :) nadal moj faworyt :) edit: ale nawet liny tego nie ratuja konstrukcyjnie :) mysl mysl! ja bym dal 6 lin (chociaz wiem ze ci to nie pasuje kompozycyjnie) i uzebrowal jakos plyte. moze na jakiejs kratownicy czy cos. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Po prostu zrób podwójną płytę ,między nimi zbrojenie krzyżowe i do tego jakieś mocowanie ,które by skręcało te dwie płyty do kupy w jedną :) takie coś by wytrzymało ;] mpta też się czepiasz płyty :P widziałeś kiedyś krowy z kaskami ? kury ze światełkami ? bo ja nie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Podejrzewam że mpta jest po budowlance albo mechanice :P Pewnie takie spaczenie zawodowe :P Rzucił mi się w oczy dach szopy, trochu za płaski;) matizlob Nie chce być adwokatem, ale wydaje mi się, że takie niuanse lepiej robić w postprodukcji ...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 mandragora - Pan Bronisław używał w swej pracy tylko materiałów dostępnych w owym czasie w kraju. Dowiedziałem się jednak od informatorów, że kilka może kilkanaście elementów wykorzystanych w projekcie dostał Pan Bronisław od Ericha Honeckera - pierwszego uciekiniera z eReFeNu i wielkiego konstruktora murów. Element który Ciebie kuje w oko to właśnie jeden z nich ;) Dziwne bo podobnie jak ciebie kuł w oko imperialistów jego projekt w Berlinie :) zaba711 - dzieki zobaczymy eco i mpta - dzieki za rady ale chciałbym żebyście spojrzeli na to jak na prackę przedstawiającą pewien absurd Praca nie ma przedstawiać fizycznej poprawności :) - a raczej irracjonalne podejście do rzeczywistości :) matizlob - dzieki RaVirr - dzięki :) pozdrawiam wszystkich dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 oj w sumie co racja to racja :) RaVirr - :P kiedys mechanika teraz architektura krajobrazu :D lol zgejowalem sie :P ale z ta plyta to bylo tak ze sa takie betonowe prefabrykowane i jak kiedys na budowie pracowalem to zle podpialem haki od dzwigu (za dalego wlasnie) i pekla :P soska a ty sie mechanicznymi muchami teraz nie zajmuj bo to trzeba skonczyc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Podejrzewam że mpta jest po budowlance albo mechanice :P Pewnie takie spaczenie zawodowe :P Rzucił mi się w oczy dach szopy, trochu za płaski;) matizlob Nie chce być adwokatem, ale wydaje mi się, że takie niuanse lepiej robić w postprodukcji ...:) Widzisz ... on nie jest po , nie robił takiej szkoły itp. a ja robię budowlankę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Ja też :P I się nie czepiam :P Sorry za zaśmiecanie wątku :PP Mam nadzieję, że wybaczysz offtopic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 up :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Kura po lewej jakoś straciła nogi ... inwalida ,zrób jej wózek :D Światło w stodole takie "mgliste" :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 hehe fakt. Kurze łapki grillują się u mnie na ogródku ;) Acha - to nie kura :) to sonda szperacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon Heart Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 True true. Pracka super ale koniecznie popraw plyte. Ani stal ani zelbet tego nie wytrzyma. Chyba ze dodalbys pare mocowan po srodku, czyli na 6 lin a nie 4 :) nadal moj faworyt :) edit: ale nawet liny tego nie ratuja konstrukcyjnie :) mysl mysl! ja bym dal 6 lin (chociaz wiem ze ci to nie pasuje kompozycyjnie) i uzebrowal jakos plyte. moze na jakiejs kratownicy czy cos. :] Jeśli chodzi wam o płyte na podłodze, to jak dla mnie może być taka cienka kto wie ile reszty tej płyty znajduje się w ziemi?? A odnośnie pracki to zmieniłbym również to zabezpieczenie przy drabince z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 (edytowane) fajna praca i pewnie jestes jednym z faworytów nie mam siły przekopywac sie przez wszystkie posty więć tylko moje spostrzeżenia Po pierwsze przy całej tej dbałości o detale powinieneś zdecydowanie zrobić coś z dachem szopy. te dachówki w tej cghwili wiszą sobie dość optymistycznie w powietrzu (co widać sczególnie tam gdzie zrobiłes dziure w dachu) i są zdecydowanie za cieniutkie tow sumie żadna robota to poprawić. W godzine sie uwiniesz a mnie w tej chwili to razi mocno Może jeszcze ogłnie powyginaj troche ta stodołe? To juz żadna robota, dajesz FFD na całośc i gniesz.. Po drugie nie podoba mi sie (sory za sformułowanie, w końcu to twoja koncepcja) że cały ten bałagan na platformie jest ciagle w stanie spoczynku, na ziemi. Wg mnie to wszystko jest przez to troche nieczytelne i ja potrzebowałem paru sekund żeby zaczaić że to jest jakaś platforma która ma sie unieść (zakładając że tak jest), a te słupki nie są wbetonowane w ziemie tylko przymocowane do platformy własnie. Gdybyś to wszystko pokazał w chwili startu miałbyś szanse na nadane całości jakiejś dynamiki (kury biegają, krowy ryczą, dzieci płaczą, woda sie gotuje, para bucha z komina, motion blur itd) a cała koncepcja stałaby się o wiele bardziej zrozumiała od pierwszej chwili. Teraz to troche takie "spokojne popołudnie na farmie porabanego rolnika" po trzecie to juz drobiazg ale zmien troche kadr żeby sterowiec nie "lizał" sie tak z krawędzia obrazka. Albo go utnij albo dodaj nieba. ogólnie ja bym w ogóle zmienił ustawienie kamery na bardziej "wzdłuż.." Bardziej wypełniłbyś kadr a perspektywa byłaby bardziej dramatyczna. W dodatku mógłbyś wtedy bardziej zawalczyć DOFem a to łatwy efekt a fajnie robi. Rozpisałem sie... Sorki że tak sie troche wymądrzam Kura jest boska Edytowane 15 Czerwiec 2009 przez pabulo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 dzieki za rady pabulo :) Stodołe i jej dach zostawię na koniec. Narazie dodaję trochę balastu hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 ...nooo pomysł z oderwaniem tego cyrku od ziemi jest krokiem w dobrym kierunku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 HAhahahahah ... o kurde, swietny pomysl z tym balastem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Bardzo zabawna scena w dodatku z dobrym wykonaniem :) dodal bym jedynie jeszcze kilka krzaczkow, drzew a w oddali slupy w wysokim napiecienciem. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 buehehe super zmieniłabym te lotki z tyłu na cepelinie na coś cienszego, i nie powlekałabym ich materiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Satola Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Obserwuję bitwy od 2 edycji i zawsze prace, które były najlepsze z początku przegrywały. Ktoś zawsze psuł coś przy nich na końcu. Miałem jakiś czas temu napisać, że najprawdopodobniej to samo czeka Twoją prace. Z początku wszystko było kapitalne, ale jak wszystko poskładałeś do kupy to jakoś nie komponowało się ze sobą. Nie wyglądało to realistycznie. Jednak manewr z podniesieniem wynalazku w powietrze, dodanie takiego balastu uporządkowały pracę i wygląda to prawie jak klatka z dobrej komedii z dobrymi efektami specjalnymi. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Bitwę wygrywają prace pomysłowe, niekoniecznie najlepsze graficznie. Twoja praca jest i zabawna, i pomysłowa, i dobrze wykonana:). Jeśli tak dalej pójdzie to miejsce poza podium będzie w mojej opini krzywdzące dla Ciebie :) Dodałbym trochę zieleni bo jakoś pusto, parę drzew, krzaków. Dopisuję sie do uwagi Juniora. Zrobiłbym coś z tymi lotkami. Ania ma rację. Poza tym kogut nie jest realistyczny jak reszta. Wygląda jakby był wklejony w photoshopie lub domalowany. Kostki siana po lewej. Wydaje mi się,że trochę źle tekstura rochodzi sie na nich. Bynajmniej na poprzednich renderach. oki Pozdrawiam. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Genialne ! Świnki trochę wyglądają jak by był nalepione a szczególnie pierwsza i trzecia patrząc od lewej. Tak krytykuję itp. a sam nie umiem czegoś takiego zrobić ;] Przynajmniej jak na razie ^^ Ach te teksturowanie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Świetny kadr :), dodał bym tu trochę zabawy światłem i cieniem, jakieś promienie słońca, refleksy itd, coś co by ożywiło kolorystycznie pracę. Generalnie cała postprodukcja :), ale i tak już teraz jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 No staaary :) Jest 200% lepiej Jeśli moge sie jeszcze poprodukowac troche to ja bym sie tutaj nie bał nawet bardziej drastycznych ruchów Spróbuj na jaiejś szybko renderującej sie prefce pomachac tym kosmolotem jeszcze bardziej. Może sie okaże że coś z tego wyniknie ciekawego Zwierzaki mogłyby troche bardziej reagowac na to co sie dzieje też. Świnia pędząca z dużą predkością w strone kamery zawsze robi dobre wrażenie :D Baaardzo fajny pomysł z przekrzywieniem kamery. Może by tak skontrować to wychylając pojazd w przeciwną strone.. sam nie wiem Ogólnie super, naprawde nabiera to charakteru wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 bardzo mi sie podoba.... ale nie czuć ciężaru, niech liny mocniej przyciskają balon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba711 Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Tak sobie popatrzałem i sobie pomyślałem ,że ten "Ursus" zjedzie xD Zrób tam jakieś małe zabezpieczenia :) bo szkoda krowy z tyłu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Quoche Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 nigdy nie bawiłeś się ręcznym... co kolwiek miałoby to znaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Zajefajne :D i lata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Dziękuję wszystkim za komentarze. Wszystkie wasze rady biorę pod uwagę i pewnie jeszcze dużo do poprawek ;) narazie dorzuciłem parę klamotów :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 hehehe świetne. :D na dużym kole dalej mapowanie jest zrypane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamoulian Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 (edytowane) Coś nie tak jest z tymi kołami. Za bardzo się zlewają w całość i wyglądają przez to płasko. To najgorszy element tej pracy, od razu rzuca się w oczy. Wnętrze kół, te szprychy według mnie powinny być w innym kolorze. najlepiej czerwonym. urozmaiciłoby to pracę kolorystycznie. Możesz też koła zrobić w kolorze niebieskim: No i nie zapomnij o dymku ;) A jeśli dawno traktor nie była na chodzie to podoba mi się ten efekt na szprychach: Edytowane 23 Czerwiec 2009 przez mamoulian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Super Brakuje jakiejś pompy wodnej albo jakiś kombajn w tle Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi