olaf Napisano 1 Grudzień 2015 Share Napisano 1 Grudzień 2015 taki news CG - Flash zmienia nazwe i fokus - Adobe Animate CC http://gizmodo.com/adobe-is-finally-killing-the-flash-name-1745473766 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 1 Grudzień 2015 Share Napisano 1 Grudzień 2015 Quixel zrobił update'a i dodał miedzy innymi support dla blendera YEY! cycles! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 1 Grudzień 2015 Share Napisano 1 Grudzień 2015 Prawie się oplułem :D http://zippy.gfycat.com/FriendlyInfantileBlueshark.webm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 1 Grudzień 2015 Share Napisano 1 Grudzień 2015 O tak to jest geniusz widziałem dzisiaj rano! :D To pasuje do blendera i Zbrusha :D Natomiast plakat gwiezdnych wojen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 To tak propo prezydenckiego programu ratowania zarejestrowanej i kontrolowanej prawnie organizacji przestępczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 3 Grudzień 2015 Share Napisano 3 Grudzień 2015 http://vadrouillegraphique.blogspot.com.au/2015/11/rire-path-tracer-in-osl.html Gość roz**bał kosmos. Pathtracer z GI napisany w shaderze OSLa, odpalony w innym renderzerze. Ciekawe co na to Albert. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 3 Grudzień 2015 Share Napisano 3 Grudzień 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Grudzień 2015 Share Napisano 8 Grudzień 2015 aj ubiegli mnie- chciałem sobie diody do swoich kamerek dołączyć w podobny sposób. Nie fair, ze im płaca za takie rzeczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 8 Grudzień 2015 Share Napisano 8 Grudzień 2015 Kurde Diseny robi masakryczna robote z tymi ich wszystkimi patentami. Rozumiem ze to nie jest realtime? :] Nie fair, ze im płaca za takie rzeczy :P olaf zatrudnij sie u nich, tez ci beda placic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Grudzień 2015 Share Napisano 9 Grudzień 2015 To z mruganiem z różnych kątów podczas skanu widziałem już kilka lat temu więc ich też ubiegli. Tylko że w tamtej metodzie światła były 3 (R,G,B). Tutaj jest więcej i szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Styczeń 2016 Share Napisano 6 Styczeń 2016 Brak oklaskow rozumiem spowodowany byl omdleniem calej widowni. Jeszcze kilka naprawde dobrych - dzialajacych - technologii pokazali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Styczeń 2016 Share Napisano 21 Styczeń 2016 Fxguide zrobil dluzszy wywiad z ekipa od efektow wpecjalnych. Ńie chce mi sie ogladac calego wiec nie mam pewnosci czy tylko od efektow praktycznych czy jeszcze cyfrowych ale wrzucam do watki cg bo ladnie pokazuja passy i kompozycje. [video=youtube_share;G42oiW2EosU] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 21 Styczeń 2016 Share Napisano 21 Styczeń 2016 do 26 minuty jest o SW. w sumie głównie jest o cyfrowych i ogólnie no o efektach dlaczego takie a nie inne jak wygląda balans. itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Chyba mozna wplesc to w cg. 50plakatow filmowych z ostatnich dekad - amerykanskie filmy z lokalnymi plakatami. Jak latwo sie domyslic jest sporo polskich. http://www.denofgeek.com/movies/foreign-movie-posters/38713/50-great-foreign-movie-posters-for-english-language-films Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis8787 Napisano 7 Luty 2016 Share Napisano 7 Luty 2016 Dobre. Sporo polskich jest: "Of course Poland decided to do things a little differently." ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Luty 2016 Share Napisano 9 Luty 2016 https://2015.avocode.com/?utm_source=newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=avcd-2015 czujecie sie dobrze czy źle gdy okazuje sie, ze pasujecie do średniej? Dobre. Sporo polskich jest niestety, znajac juz polskie plakaty chciałoby się zobaczyc coś z innych kultur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Luty 2016 Share Napisano 9 Luty 2016 czujecie sie dobrze czy źle gdy okazuje sie, ze pasujecie do średniej? raczej średnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 13 Marzec 2016 Share Napisano 13 Marzec 2016 Ej może ktos to potwierdzić ale obiło mi się żę AMD porzuca support GPU dla linuxsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Marzec 2016 Share Napisano 23 Marzec 2016 Lepszej komedii nie ma. http://sklep.bardins.pl/brazil.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Kwiecień 2016 Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Jaw drop. Wyglada jak ten fejk pokazywany na tizerze [video=youtube_share;3ZMU7hlC-Hk] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Drukarka 3D, oparta o żywice utwardzane światłem z ekranu dowolnego smartfona. Za 99 dolków... Kupiłem z miejsca. :D W updatach można zobaczyć jakość wydruków, nie jest to Form1 ale jest dużo lepiej niż drukarki FDM jak Makerbot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Też mnie korci żeby to kupić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Koles na podkascie Makermuse na poczatek to podwazal, bo wygladalo jak fejk, a prototypy wydrukow to niekiedy czyste fejki. Pozniej sie z nim skontaktowali i wytlumaczyli, ale on nadal jest pewien ze czesc prototypow to fejki. Ogolnie to dziala - bo sa takie technologie utwardzania swiatlem. Liczcie sie z bardzo drogim filamentem, bo to musi twardniec z samego swiatla z ekranu. No i drukujecie kilka godzin bez podgladu czy w ogole dalo rade. Chyba makerboty to lepsze rozwiazanie, za tysiaka da sie cos tam zlozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnique Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Drukarka 3D, oparta o żywice utwardzane światłem z ekranu dowolnego smartfona. Za 99 dolków... Kupiłem z miejsca. :D W updatach można zobaczyć jakość wydruków, nie jest to Form1 ale jest dużo lepiej niż drukarki FDM jak Makerbot. Hej, jak Ci się to sprawuje? Co się dzieje jak np. telefon zacznie dzwonić w trakcie drukowania i czy proces można przerwać i później kontynuować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Olaf- Rower jest tańszy od samochodu. Bardziej opłaca się kupić rower? Porównujesz 2 zupełnie inne technologie do odmiennych zastosowań. Żadna drukarka FDM nie da ci takiej precyzji wydruku jak Stereolitografia. W najsłabszej drukarce SLA rozdzielczość X/Y będzie i tak o rząd wielkości gęstsza niż w najlepszej drukarce FDM. Warstwy na osi Z mogą być cieniutkie przy FDM ale żeby detal się trzymał potrzebna jest dobra rozdziałka na wszystkich osiach, mechanika takiego druku na to nie pozwala. Ja zawsze chciałem drukować swoje sculpty w formie figurek. Drukarek FDM nie brałem pod uwagę przez bardzo słaby detal. Nie da się na nich uzyskać takiej jakości jaką masz np w figsach do Warhammera. Oczywiście że litr żywicy kosztuje więcej niż kilogram filamentu ("filament" to po prostu "włókno" po angielsku), tak samo jak gips dentystyczny kosztuje więcej niż gips budowlany. W temacie ceny samego sprzętu, najtańszy Makerbot kosztuje 6 tysięcy zeta, pewnie pomyliło ci się z RepRapem. Tylko że jest straszny to badziew, nawet przy sporych wydrukach detale są zblurowane, po szorowaniu acetonem jeszcze bardziej. jamnique- Kupiłem ale to Kickstarter. Sprzęt będą wysyłać dopiero gdzieś w okolicach sierpnia. Do tego czasu nastukam trochę modeli i jak tylko dostanę tą drukarkę to przetestuje i zdam relacje. Telefon musi być w trybie samolotowym, z wyłączonym netem i notyfikacjami. Jak ktoś musi być ciągle dostępny to będzie się musiał zaopatrzyć w drugiego smarkfona (da się za 3 stówy ogarnąć chińskie telefony ze świetnymi ekranami). Proces na pewno można przerwać i na pewno nie można go kontynuować. ;) Jak we wszystkich drukarkach SLA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 9 Kwiecień 2016 Share Napisano 9 Kwiecień 2016 http://centrumdruku3d.pl/ludzie-ludzie-zwariowalem-pieniadze-rozdaje-czyli-o-tym-wsparlem-kampanie-olo-kickstarterze/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Kwiecień 2016 Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Nie kumam tych "przedplat" :D Znaczy rozumiem idee kickstartera ale jesli chodzi o sprzet to juz wielokrotnie pokazala historia, ze moga to byc pieniadze wyrzucone w bloto. Osobiscie poczekam az to bedzie dzialajace, sprawdzone i z kilkoma pozytywnymi recenzjami. Po cholere wywalac pieniadze na czyjes obietnice? Spokojnie, nie pali sie. Jesli jest taka technologia to predzej czy pozniej bedzie to dostepne i popularne. Ale spoko, jak Monio ma kase do spalenia to jego sprawa. Z przyjemnoscia przeczytam recenzje i obejrze zdjatka wydrukow. Zakladajac oczywiscie, ze sie to ukaze w ogole ;) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Kwiecień 2016 Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Po cholere wywalac pieniadze na czyjes obietnice?Na przykład obietnice nowych ficzerów w Blenderze albo Kricie. Rajt? ;) To Kickstarter a nie sklep, tu się rozchodzi o zaufanie. Nigdy nie wiesz z jakim skutkiem, kiedy i czy w ogóle uda im się coś zaimplementować a jednak płacisz za obietnicę bo im ufasz. Były już kiedyś 2 kampanie dotyczące super-taniej drukarki SLA, obie zebrały sporą kasę, okazały się niewypałem i backerzy do dziś nie dostali drukarek. Jest zasadnicza różnica pomiędzy tymi projektami. Autorzy 2 poprzednich nigdy nie stworzyli żadnego sprzętu który wszedł na rynek, natomiast autorzy OLO zaprojektowali ponad 1200 urządzeń. Główny pomysłodawca był pierwszą osobą we Włoszech która miała drukarkę 3D, kilkanaście lat temu, jak jeszcze nie istniały konsumenckie drukarki i software do nich. To profesjonaliści. Ryzyko zawsze jest, ale kto nie ryzykuje ten nie zyskuje. Jakby ich kampania zebrała tylko sumę o którą prosili to sprzęt byłby produkowany tylko w USA i dystrybucja dotarłaby do nas z bardzo dużym, wielomiesięcznym lagiem. Byłoby krucho z supportem i sprowadzaniem części, żywic. Pękły 2 duże bańki i goście już mają podpisane kontrakty na jednoczesną produkcje w Stanach, Europie i Azji, ugadują sieć dystrybucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Kwiecień 2016 Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Monio - softy maja zdecydowanie wieksze szczescie na kickstarterze jak sprzet, na co sam podales swietne przyklady. Co do ponoszenia ryzyka - osobiscie nie musze miec najnowszego gadzetu JUZ DZIS. Jesli to na prawde dziala to super. Tez mysle glownie o bizuterii i figurkach wiec taki rozmiar by mi wystarczyl. Mam nadzieje ze sie uda. Koniecznie sie pochwal jak juz bedziesz mial to cudo, ryzykancie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 9 Kwiecień 2016 Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Nie kumam tych "przedplat" :D to jest podstawa dobrej inwestycji. Kupujesz firmę za nim jest gigantem. Lub produkt któy potem będzie kosztował setki. tysiecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Kwiecień 2016 Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Hej Monio, faktycznie pomylilem z rep rapem. Wiem, ze jakosc jest slaba, nawiazalem do tego ze technologia druku telefonem tez moze sie okazac wiele mniej precyzyjna niz sama technologia pozwala. Ale faktycznie wlasnoreczny druk figurek, to nisza w ktora tez bym zainwestowal doleary gdybym byl na Twoim miejscu. Mam nadzieje, ze ceny figurek z chin czy inego regionu nie zejda rok po premierze do ceny domowej produkcji. Dzieki za wytkniecie slowa filament - bylem zbyt leniwy by sprawdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 10 Kwiecień 2016 Share Napisano 10 Kwiecień 2016 to jest podstawa dobrej inwestycji. Kupujesz firmę za nim jest gigantem. Lub produkt któy potem będzie kosztował setki. tysiecy. Mowie o dawaniu przez zwyklych ludzi kasy na produkt, ktory jeszcze nie istnieje, nie o swiecie wielkich pieniedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Kwiecień 2016 Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Caly kickstarter chyba opiera sie na tym, ze ludzie czuja sie jak inwestorzy, wyszukujacy interesujacych rzeczy. Wrocmy do grafiki: [video=youtube_share;D1pa2KWMRhc] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 11 Kwiecień 2016 Share Napisano 11 Kwiecień 2016 nieźle, sporo wycisnęli z tej konsolki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 21 Kwiecień 2016 Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Dobrze zobrazowane ISO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Maj 2016 Share Napisano 16 Maj 2016 Fajna anima promujaca overwatch [video=youtube_share;YCc_BdBwFJQ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 16 Maj 2016 Share Napisano 16 Maj 2016 Z ciekawostek bardziej graficznych mogę dodać, że Blizzard renderuje te cinematicki z overwatcha na GPU przy użyciu Redshifta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Czerwiec 2016 Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Pixar animuje osmiornica. [video=youtube_share;Nn0S2vmSCU0] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Czerwiec 2016 Share Napisano 21 Czerwiec 2016 v-ray, lumion und corona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 9 Lipiec 2016 Share Napisano 9 Lipiec 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guzowaty Napisano 9 Lipiec 2016 Share Napisano 9 Lipiec 2016 renderki wygladaja PRO ;) mniemam ze to chyba robione vrayem i baaardzo duzo w poscie, fog itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 2 Wrzesień 2016 Share Napisano 2 Wrzesień 2016 holly molly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Październik 2016 Share Napisano 25 Październik 2016 lista bohaterów należąca do Domeny Publicznej: http://comicvine.gamespot.com/profile/elderfingolfin/lists/best-public-domain-characters/18883/ tu macie wiecej o tym, czym jest DP: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 wow, surface studio - masakra - na video w kazdym razie https://www.youtube.com/watch?v=ivAWBAQrt1M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 aj mialem to wklejać :P prezentacja wyglada mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 nom, prezentacja naprawde dobra - w kazdym razie ten skrót: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 oh crap teraz zobaczyłem że wrzuciłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertP Napisano 28 Październik 2016 Share Napisano 28 Październik 2016 Ciekawostka - hight mapy generowane z prawdziwych lokalizacji http://terrain.party/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keajra Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 Piekne :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Listopad 2016 Share Napisano 18 Listopad 2016 artysci testuja Surface Studio - spoiler - w pro pracy chyba sie nie sprawdzi i wielu z nas [video=youtube_share;9NhyDiiaXic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi