wieslaw_ Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 Słowo się rzekło, pomimo iż konkurs nie jest jeszcze rozstrzygnięty to wrzucam swoją pracę. Shoty są trochę inne niż końcowe na Comiconie ale to chyba nie ma znaczenia ;)
PIraT Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Wygląda świetnie, jedyne co mnie nie przekonuje to siwy kolor włosów. Zrobiłbym je bardziej białe. Całe ubranie mega wypaśne :D
Selena Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 :) ładna postać...chyba nie ma się czego czepić oprócz rękawów... trochę nienaturalnie fałdy wyglądają... poza tym dobrze :) gratuluje
Kruku Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Wygląda bardziej ..posępnie ;], jak dla mnie spoko, porządna praca. Textury i siatkę możesz pokazać ?
Konras Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Oryginalny wiedzmin nie miał wiele wypisane na twarzy, u tego widać doświadczenie, które nie koniecznie podyktowane musi widać być szrama jak u Sub-Zero. Cała postać wydaje się jednak trochę starawo wyglądać, ale co tam w brudzie średniowiecznej polski nikt nie będzie miał śnieżnobiałych włosów. Szkoda, że strój tak bardzo przypomina ten z edycji gry, jest za to realniejszy, lepiej wykonany. No nic, pozostaje jedynie życzyć powodzenia na comiconie :)
ofca Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 w koncu sie zdecydowales :D front jak sie patrzy! gratki
Kirian Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 (edytowane) twarz odstaje strasznie od reszty, ale to itak kawal niezlego modelu:) http://www.zbrushcentral.com/zbc/attachment.php?attachmentid=160574 tu najwyrazniej to widac Edytowane 1 Październik 2009 przez Kirian
ptaszek Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 swietne :) gratuluje fronta. Co do rekawow to sa ok. twarz fajnie ze "posepna". Moglbys pokazac siatke? Ciekawia mnie proporcje model - diffuse - normal mapa
wieslaw_ Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 Dzięki za opinie, twarz odstaje strasznie od reszty Jeśli chodzi o twarz, no cóż generalnie budzi ona różne opinie (czasem skrajne) między innymi o to chodziło, natomiast jeśli chodzi o samą teksturę twarzy to nie jestem z niej zadowolony. Niestety nie było już czasu żeby to poprawiać, przyjmuję więc to na klatę :) bo to niedoróbka. Tekstury wrzucę jak wrócę z tyry :)
Kuba Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Świetna postać, jeden z moich faworytów w konkursie.
Gomez Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Groźna mina z zatwardzeniem, i dobrze :) Powodzenia
wieslaw_ Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 Groźna mina z zatwardzeniem, i dobrze :) Powodzenia ... wiedziałem, że twarz rodzi skrajne skojarzenia ale żeby aż gastryczne? :D
Ardeni Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Fajno fajno. Mógłbys tą twarz bardziej pokazac? Mało jej troszke widać niestety. Dziwnie troszke wyglądają pomarszczenia na koszuli/rękawach. Ogólnie jestem na tak :)
goral_44 Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Gratuluje. Piękna praca Wiesław. Teraz czekam na dokończenie ijn, zgodnie z obietnicą. Pozdrawiam. Waldek
plasti Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 o belzebubie!!!! swietne!!!!!!! 18* ode mnie nawet 54* jakby mogly byc:P:D
Gość Marioza Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 postać extra! twarz moze faktycznie budzic kontrowersje, skriny lepsze od tych z czelendżu, moze włosy są zbyt "koszulowe" poza tym git malinka , 5*, jak juz pokazałeś wicka, to poka jeszcze wacka :D
Nezumi Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Moze podeslij do UBISOFTu zeby ci pozwolili wymodelowac postac do 3 czesci assassins creed... Pierwsza klasa!
Luki Luki Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Bardzo fajny, swietnie wymodelowana postac. Tylko ta twarz, hehe, ma nos jak baba jaga, no i wkurw wiekszy nawet niz snake z mgsa;).
n-pigeon Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Z mordy za brzydki, pamiętaj że laski muszą mu chcieć dać "nawet na jeżu", a włosy za siwe bardziej białe powinny być, po za tym to fajnie wyszedł.
Nezumi Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 (edytowane) Z mordy za brzydki, pamiętaj że laski muszą mu chcieć dać "nawet na jeżu" Dobry jest - pamietaj, ze to nie jest dziesiejszy swiat gdzie nastki wzdychaja do wydepilowanych, metroseksualnych lalusiow. Edytowane 1 Październik 2009 przez Nezumi
Chrupek Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 mnie się jego buźka podoba, jest napiętnowana doświadczeniem. Gdyby Ibisz trudnił się chędożeniem potworów z pewnością też by tak wyglądał. pozdrawiam
Kirian Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Dobry jest - pamietaj, ze to nie jest dziesiejszy swiat gdzie nastki wzdychaja do wydepilowanych, metroseksualnych lalusiow. prosze Cie;P chodzby Brad Pitt wyglada jak lalus? a laski sikaja jak go widza... jak napisal pigeon geralt ma byc twardy ale tez przystojny, a nie tylko twardy jak menel z pod alkocholowego
wieslaw_ Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 (edytowane) miło patrzeć na tak ożywioną dyskusję, najgorszym by było jakby nie działo się nic :) Podrzucam jeszcze parę produkcyjnych shotów donMario: za stary jestem żeby pokazywać wacka :P Edytowane 2 Październik 2009 przez wieslaw_
Luki Luki Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 I nie potrzebnie dorzuciles te screeny glowy;). Model totalnie odstaje jakosciowo od reszty. Ubranie jest sliczne, swietnie wymodelowane faldki, a twarz to taki bohater drugiego planu, i nie chodzi mi o brak detalu, tylko o jakis taki ogolny odbior.
n-pigeon Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Dobry jest - pamietaj, ze to nie jest dziesiejszy swiat gdzie nastki wzdychaja do wydepilowanych, metroseksualnych lalusiow. Wiesz, ale nie wiadomo jak usytuowany jest ten świat na linii czasu, w końcu Cirri trafiła do XIX wiecznej Anglii w naszym świecie i ogólnie tam jest wszystko poplątane xD Po za tym nawet w świecie wiedźmina, siwy, orlonosy, bez brwi nie wzbudziłby furory. Po za tym jeśli mowa o średniowieczu to popularne były baby "przy kości", a w książce smukłe (ale nie anorektyczki, fuj) seksowne nimfomanki, to mi bardziej na współczesne kategorie podpada. Wracając do tematu, czekam na twoją Yenne :D Zrób jej loczki proooosze, bo oklapnięte długie kudły niezbyt mi się widzą przy tej postaci xD
Konras Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Kurcze chłopaki nikt wam nie broni zrobić wiedźmina pół-elfa, tutaj widać Wiesław tak to widział i nie ma się co go o to czepiać. Technicznie jest dobrze. Zawsze jednak znajdzie się ktoś kto wie lepiej od artysty jak on ma to pokazać. Zważcie też na to, że comicon nie trwał wiecznie, limitowany czas nie zawsze sprzyja dopięciu wszystkiego na ostatni guzik :)
n-pigeon Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 I tak jak sam artysta powiedział lepiej żeby gadali, a niżeli przeszli obojętni obok xD, bo to by dopiero bolało.
Đraven Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Moim zdaniem twarz ma lepszą niż ten w grze
Reanimator Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Wieslaw, doigrales sie. Nasylamy na Ciebie nasze bojowki groupies, za robienie konkurencji wizerunkowi jedynie slusznemu!
plasti Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 truchleje.... wody!!! pokaz z laski:P swojej model bez shaderow, tj bump'u same poliki:D:D:D plisssssssssssssss:D
Gość Marioza Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Wieslaw - e tam zaraz za starym ;) i zależy o którego wacka chodzi hehe, Kirian - no akurat Brad Pitt to klasyczny goguś laluś :P
F/X Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Bardzo fajny. Twarz to kwestia gustu, mi np pasuje
wieslaw_ Napisano 3 Październik 2009 Autor Napisano 3 Październik 2009 (edytowane) Witam wszystkich, Wieslaw, doigrales sie. Nasylamy na Ciebie nasze bojowki groupies, za robienie konkurencji wizerunkowi jedynie slusznemu! spoko, mam wielki szacun dla tego co zrobiliście w swojej produkcji, Bardzo zacne. :D W czym renderowałeś? modo 301 Edytowane 3 Październik 2009 przez wieslaw_
Reanimator Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Ugh, zazartowalem sobie, a Ty tak powaznie odpowiadasz, ze az mi glupio sie zrobilo;)
Bruneq Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 no no, reanimator...uwazaj, my tez mamy swoje Bydgoszkie bojowki ;) BDG ROX ;););)
jacenty Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Eh mialem tego nie pisac ale co mi tam ,dla mnie model jest bardzo sredni i zalatuje oldschoolem.
Gomez Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Empeck nie daj się sprowokować bo będzie że nie można krytykować na forum :/~ Oldschool to takie modne slowo którego znacenia nikt nie zna dla tego używa się go kiedy nie wiesz co powiedzieć ale chcesz być trendy...
Bruneq Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Oldschool to znaczy ze cos jest zacne, archetypowe i przygotowane z miloscia, a nie na odwalsie i za pomoca pluginow :) chyba o to chodzi z tym oldschoolem!
jacenty Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 A co w nim oldschoolowego O.o?[/quote ech ciezko mi ujac to w slowach a pozatem sie boje bo znowu mnie tu jacys masterzy dojada za madrzenie sie.:P
Bruneq Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 A co w nim oldschoolowego O.o?[/quote ech ciezko mi ujac to w slowach a pozatem sie boje bo znowu mnie tu jacys masterzy dojada za madrzenie sie.:P jezeli pijesz do mojego postu, to chodzilo mi o to ze ja, jak slysze ze model jest zrobiony oldschoolowo, to widze model bez normalmap, bez speca, i do 400 tri! a przy tym modelu trudno stwierdzic jakikolwiek z tego! czy sie podba design czy nie, to zecz gustu, jedni lubia ogórki, inni jak im nogi smierdza! za to wykonanie dla mnie jest na poziomie, i to na tym wyzszym! wykonanie textur rzadzi!
plasti Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 oldschool to zrobienie czegos na starych kanwach, powrot do przeszlosci, ujecie mysli z przed paru/parunastu lat, i jacenty ten model wg mnie jest w pelni nowoczesny, technicznie odwalony i dopracowany, i ze spokojem moge stwierdzic ze nadaje sie na wiedzmina 2 oraz stoi na polce ze wszystkimi dzisiejszymi produkcjami, i nie nazwal bym go oldschoolowym pod zadnym wzgledem peace
Rekomendowane odpowiedzi