Napisano 9 Listopad 200915 l hej taka tam AirFormula 1, inspirowana starymi wozami formul 1. Edytowane 21 Marzec 201014 l przez KLICEK
Napisano 9 Listopad 200915 l Niby fajnie ale z przodu jak by zabrakło pomysłu na wykończenie, do tego całkiem zbańczona kompozycja (za ciasno). Po za tym bardzo pozytywnie. 4*
Napisano 9 Listopad 200915 l Fantastyczne jest to! Może materiał miejscami ciut za "mokry" wyszedł, ale i tak jest bomba.
Napisano 9 Listopad 200915 l bardzo dobre, mam wrażenie ze ciut góra hali za ciemna ale to pitolenie takie tylko tetryka. 5 *
Napisano 9 Listopad 200915 l A ja poproszę go jeszcze w powietrzu coś w stylu Redbull Air Race:D Na wypasie!:) Pozdr
Napisano 9 Listopad 200915 l OOOO. Mistrz :). A jak zobaczyłem formula one w tytule to już miałem nie wchodzić :D.
Napisano 10 Listopad 200915 l Fenomenalna robota! Dawno nie było czegoś tak genialnego! Świetny koncept, model, tekstury (jaka rozdziałka tekstur z nitami?) i otoczenie wypickane maksymalnie! Front i 5***** to myślę naturalnie będzie. Moim zdaniem powinno pójść do złotej jak nic! P.S. możesz pokazać tą formułę z innych rzutów także? Czym rendziłeś? Pozdrawiam
Napisano 10 Listopad 200915 l bardzo fajne, jak patrzę na ten obrazek to az w nosie czuje zapach pasty polerskiej G3 ;) fajf points
Napisano 10 Listopad 200915 l Szkoda że cały na kadr się nie załapał, ale to drobiazg :) Naprawdę świetne!
Napisano 10 Listopad 200915 l Super, bardzo miodne światełko. Jedyne co mi nie pasuje to sterylność i brak "atmosfery", w sensie objętości powietrza. jakiś volumek czy drobinki kurzu by nie zaszkodziły. Ale ogólnie, jest bardzo fajnie :) Pozdrawiam
Napisano 10 Listopad 200915 l ładna praca, interesujący koncept może jakieś inne ujęcia screeny czy coś?
Napisano 10 Listopad 200915 l hej dzieki wszystkim za komenty. render w falreju spode maxa, ponizej pare zrzutow z ekranu tekstura statku w 4k
Napisano 10 Listopad 200915 l Świetny, realistyczny render! Może zdradzisz jakie ustawienia vray'a przyczyniły się do tak spektakularnego efektu? Pozdr.
Napisano 10 Listopad 200915 l Hej. Wiem że to koncept. Ale mam jedno pytanie. Jak napędzany jest ten samolot :D Wloty jak w odrzutowcu a silnik jak w rajdowce :D Pięknie się prezentuje. Hehe. Idealnie nadawał by się do gry Wipeout 1960 :D
Napisano 14 Listopad 200915 l _Kreska_ czemu nie wrzucasz nowych pracek do folio? Wchodzę i spodziewam się khatarsis a tutaj rozczarowanie. Bardzo fajnie wyszlo - będzię scenka w locie?
Napisano 22 Marzec 201014 l Witam. Na wstępie chciałem napisać, że moim zdaniem jest to bardzo ładnie wykonana praca (tekstury, oświetlenie) fajny klimat, ALE od razu widać, że nie masz pojęcia o konstrukcji samolotów:) (zakładam, że pomysł jest Twojego autorstwa). Przy projektowaniu wykazano się rażącą niekonsekwencją: 1. SIŁA CIĄGU: Jeśli samolot ma silnik tłokowy (tak jak tutaj widać) to MUSI mieć śmigło, inaczej nie wygeneruje siły ciągu i nie ruszy z miejsca, nie mówiąc już o wzbiciu w powietrze, 2. ROZKŁAD MASY: Z tego ujęcia wyraźnie widać, że kabina i silnik jest ulokowana bliżej tyłu samolotu, a co za tym idzie środek ciężkości takiej maszyny także przesunięty byłby ku tyłowi, więc koła nośne powinny być z tyłu a koło sterujące z przodu (taka konstrukcja jaką zastosowałeś miała racje bytu w przypadku starych samolotów z silnikami umieszczonymi przed kabiną, w których masa była skupiona bliżej przodu). 3. CHŁODZENIE: Następna zagadka to przedni dziób z wlotem powietrza. Jeśli silnik jest umieszczony z tyłu to co jest w tym długim kadłubie? Widać ze chciałeś, jak napisałeś, nawiązać do bolidu F1, ale trochę na siłę, bo w starych bolidach były silniki chłodzone cieczą i ten duży przedni wlot kierował powietrze do chłodnicy, a tu widać silnik chłodzony powietrzem (żebra na cylindrach), a taki silnik nie ma chłodnicy. Poza tym Twój silnik nie ma głowic i wydechów. Sugerowałbym poprawki: Silnik przenieść do kadłuba przed kabinę (poprawa aerodynamiki i rozkładu masy), ZAMONTOWAĆ ŚMIGŁO, albo przesunąć kabinę do przodu, a koła nośne ulokować pod skrzydłami, koło sterujące z przodu. Poza tym raczej ok, graficznie BARDZO ŁADNIE!:D Pozdrawiam! Edytowane 22 Marzec 201014 l przez logik