Skocz do zawartości

Silver Award: AirFormulaOne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Kreska_
Napisano (edytowane)

2_2010-03-21-161549_g.jpg

hej

taka tam AirFormula 1, inspirowana starymi wozami formul 1.

Edytowane przez KLICEK
  • Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fenomenalna robota! Dawno nie było czegoś tak genialnego! Świetny koncept, model, tekstury (jaka rozdziałka tekstur z nitami?) i otoczenie wypickane maksymalnie!

Front i 5***** to myślę naturalnie będzie. Moim zdaniem powinno pójść do złotej jak nic!

P.S. możesz pokazać tą formułę z innych rzutów także? Czym rendziłeś?

Pozdrawiam

Napisano

Super, bardzo miodne światełko.

Jedyne co mi nie pasuje to sterylność i brak "atmosfery", w sensie objętości powietrza. jakiś volumek czy drobinki kurzu by nie zaszkodziły. Ale ogólnie, jest bardzo fajnie :)

Pozdrawiam

Gość _Kreska_
Napisano

hej

dzieki wszystkim za komenty. render w falreju spode maxa, ponizej pare zrzutow z ekranu

tekstura statku w 4k

ship_wire.jpg

Napisano

Hej.

Wiem że to koncept. Ale mam jedno pytanie. Jak napędzany jest ten samolot :D

Wloty jak w odrzutowcu a silnik jak w rajdowce :D

Pięknie się prezentuje.

Hehe. Idealnie nadawał by się do gry Wipeout 1960 :D

Napisano

_Kreska_ czemu nie wrzucasz nowych pracek do folio? Wchodzę i spodziewam się khatarsis a tutaj rozczarowanie. Bardzo fajnie wyszlo - będzię scenka w locie?

Napisano (edytowane)

Witam. Na wstępie chciałem napisać, że moim zdaniem jest to bardzo ładnie wykonana praca (tekstury, oświetlenie) fajny klimat, ALE od razu widać, że nie masz pojęcia o konstrukcji samolotów:) (zakładam, że pomysł jest Twojego autorstwa). Przy projektowaniu wykazano się rażącą niekonsekwencją:

1. SIŁA CIĄGU: Jeśli samolot ma silnik tłokowy (tak jak tutaj widać) to MUSI mieć śmigło, inaczej nie wygeneruje siły ciągu i nie ruszy z miejsca, nie mówiąc już o wzbiciu w powietrze,

2. ROZKŁAD MASY: Z tego ujęcia wyraźnie widać, że kabina i silnik jest ulokowana bliżej tyłu samolotu, a co za tym idzie środek ciężkości takiej maszyny także przesunięty byłby ku tyłowi, więc koła nośne powinny być z tyłu a koło sterujące z przodu (taka konstrukcja jaką zastosowałeś miała racje bytu w przypadku starych samolotów z silnikami umieszczonymi przed kabiną, w których masa była skupiona bliżej przodu).

3. CHŁODZENIE: Następna zagadka to przedni dziób z wlotem powietrza. Jeśli silnik jest umieszczony z tyłu to co jest w tym długim kadłubie? Widać ze chciałeś, jak napisałeś, nawiązać do bolidu F1, ale trochę na siłę, bo w starych bolidach były silniki chłodzone cieczą i ten duży przedni wlot kierował powietrze do chłodnicy, a tu widać silnik chłodzony powietrzem (żebra na cylindrach), a taki silnik nie ma chłodnicy. Poza tym Twój silnik nie ma głowic i wydechów.

Sugerowałbym poprawki:

Silnik przenieść do kadłuba przed kabinę (poprawa aerodynamiki i rozkładu masy), ZAMONTOWAĆ ŚMIGŁO, albo przesunąć kabinę do przodu, a koła nośne ulokować pod skrzydłami, koło sterujące z przodu. Poza tym raczej ok, graficznie BARDZO ŁADNIE!:D

Pozdrawiam!

Edytowane przez logik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności