Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

RA -> Bo w działach liczą się odpowiedzi na temat, a nie wszystkie posty, więc zawsze będzie "minus 1" :D No, ale chyba sam do tego doszedłeś ;]

TheRifler -> LOL!!.... Ty tak na poważnie? :D hehehe

pozdro!

• Odpowiedzi 755
  • Wyświetleń 136,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moi drodzy :D

Jako że mam szeroki dostęp i duże znajomości w branży (wszystko zawdzięczam tatusiowi xD ) jestem w stanie pomóc, zorganizować i nakreślić co tylko potrzebne... Oczywiście dla tego filmu chciałbym aby wszystko gratis było, lecz niestety w polce - nie ma kasy, nie masz nic... Ja za darmo nie dam rady zrobić, bo inni którzy włożą w to prace też chcą zysku... O ile mi na fajki potrzeba to inni chcą 5 zł za 1h :D

Napisano

Rikoszet gdzie ci się tak śpieszy :D , oni też mają własne życie prywatne :D

Napisano

Wszystko kręci się jak w pozytywce - początek roku szkolnego... Kocenie młodych i imprezki...

Ale to was nie zwalnia z robienia fillmu ;) (żart)...

Pokażcie coś nowego ;]

Napisano

hehe, pewnie już to było w tym obszernym wątku - Rascal, Bhaal - jesteście moimi idolami :)

dawno update'ów nie było...

Napisano

witam, z racji tego, że mamy prace komercyjną to wszystko się wolno kręci. co prawda TERRANOVA zaczyna wyglądać jak Duke Nukem Forever :) ale projekt nie padł. postaram się teraz bardziej siąść do filmiku ale wiadomo, mając do wyboru TERKE albo projekt za $ to trzeba łapać okazje :)

Napisano

ehhh i po raz kolejny szlachetne idee przegrywają z wszechwładną mamoną ;)

pozdrawiam

p.s. podesłalibyście jakieś zlecenie jak się nie wyrabiacie :)

Napisano

oh mejn got Bhaal ;] nie bedize Novy na gwiazdke razem w komplecie z maxem 8 ? ;]

Napisano

Do tego trzeba mieć zacięcie i talent... Bhall i Rascal je mają, następcy Bagińskiego :D Aż łza się w oku kręci co ludzie umieją osiągnąć...

Oczywiście że macie komerche to wybaczam, każdy woli $ + satysfakcje od samef satysfakcji... Ale wiedzcie że jak nie skończycie terra novy to was znajde i zgwałce ! :]

Gorąco PozdraViam :D

Napisano
  • Autor

Coz jesli chodzi o porownanie do Tomka to raczej nie jest tak, moze i poniekad mamy pewne umiejetnosci zdobyte ciezka praca, ale jeszcze nie sa one tak wielkie jak bysmy chcieli. A swoja droga pozdrawiam cala ekipe PI wszystkich i kazdego z osobna :)

Co do Terranova to oczywiscie zyje nikt z nas nie ma zamiaru jej zabijac :)

Napisano

Kamień mi z serca spadł... Mam pomysła, zrób nam niespodzianke i niech film wyjdzie na gwiazdkę ( w 2010 roku ) :D

Napisano

Ja JuŻ Nie Wytrzymam

PokaŻcie CoŚ Nowego !!!

PokaŻcie CoŚ Nowego !!!

PokaŻcie CoŚ Nowego !!!

PokaŻcie CoŚ Nowego !!!

PokaŻcie CoŚ Nowego !!!

Napisano

A mi się podoba koncept z 2010 :D jakby niepatrzeć to już za 5 lat!

kupujmy popkorn - tak szybko się kończy... :D

--- Poprawka by TheRifelr - original made by Wisława Szymborska ;)

bhal :) jakdla mnie to może to być nawet w 2030 :D byle bym dożył ;) jak warto to i poczekam... mi się nie śpieszy ;] pozdraViam

Napisano

widze, że opieprzenie na GG Rascal nie pomaga. Ja sobie odpuszczam robienie tego filmu bo mieliśmy w dwójke robić ale widze, że brak Tobie weny od pół roku tylko jakieś batony Tobie w głowie. Eh... :/

Napisano

Oj czyżby tak duzy projekt poszedł sie je***ać ? No chłopaki przestancie ! JA myślałem ze to bedzię super projekt ! RASCAL bierz sie do roboty ! Dawaj dawaj ! go go go |!

Napisano

Podpisuje sie pod slowami hcpiter'a.

Napisano

Rascal, nie lec w kulki, tylko pomóż Bhaalowi. projekt się zapowiadał swietnie, nie marnuj go.

Napisano

Przestancie sie dowalać tylko do Rascala. To takie dziecinne przewalanie winy. Niech kazdy z teamu pokaze co zrobil przez te ponad dwa lata i bedzie wiadomo co jest grane.

Poza tym potwierdza sie , że bez animatiku ani rusz .

Napisano

kannu_ : albo robi się wspólnie projekt albo nie. Ja próbuje coś zrobić, mówie Rascalowi co ma zrobić aby dalesz szło i słysze,że dobra, jutro zacznie. No i na tym się kończy :/ sam nie zrobie takiego filmu

Napisano

rozumiem bhaal. to prawda. ale druga sprawa jest taka, ze to dziecinne przerzucanie odpowiedzialnosci. ty tez wyjezdzales za granice , miales szkole itp. Mam nadzieje ze rascal Ci nie zlozyl blokady na komputer i mogles dzialac gdy ON sie nie mogl zebrac- tak jak on pracowal gdy Ty sobie wyjechales.

Mie robcie z Rascala kozła ofiarnego. Przeforsował sie z projektem - to nauka ktora zostanie Jemu i reczie na cale zycie - chyba kazdy ma swoje niedokonczone projekty - ale nie jest to tylko JEgo wina.

Sukces ma wielu ojcow , a porazka bywa sierota.

Napisano

ale bedac za granica rozmawialem z nim i Heybo o robieniu animaticu i probowalem w jakims stopniu ruszyc z miejsca. ja nei wiedze w tym nic zlego, ze nie robimy oprocz tego, ze mozna powiedziec, ze nie robimy i nie ma sprzeciwu. Bo jesli slysze, ze robimy a wychodzi tylko, ze ja probuje cos wymodzic a Rascal chodzi na imprezy to raczej nie idzie w taki sposob ruszyc. Ja mam szkole i milion innych zajec rowniez, a znajduje czas na robienie filmu. Chodzi tylko o to, ze jak ktos deklaruje sie, ze robimy a potem wychodzi, ze ja kazdego musze poganiac i sam robic to nie ma sensu. Wystarczy tylko powiedziec, prosto z mostu, ze nie i koniec. Bo inaczej to jest irytujace.

Napisano

ktos napisal ze cos jest DukeNukeForever:] to chyba tez:D...pozdro...moze ten projekt jest poprostu za duzy./

Napisano

Smutno mi się zrobiło :( .... Kochałem ten projekt jak swój... A tu co?! Gów*o... I tak się potwierdza moja teze ża wyłącznie 33% zaczątków prac amatorskich kończy się powodzeniem... Asereje... :(

Napisano

Wlasnie, dogadajcie sie jakos. Zrobcie przynajmniej animatik i na tym bedziecie mogli skonczyc skoro tak przy tym cierpicie (nie wszyscy chyba).

Napisano

TheRifler - 33% to moze w przypadku stili , bo jesli chodzi o animacje to mysle ze ten swpolczynnik spada do 10 %

Napisano
  • Autor

Jak narazie Terranova jest podlaczona do respiratora, jednak mysle ze sie przebudzi wkoncu ;)

Kluczem do jakis wiekszych postepow jest praca zespolowa a w brew pozora z tym jest dosc ciezko przez Net coraz bardziej brakuje fizycznego kontaktu z zespolem, wspolnych posiedzien nad roznymi problemami itp. a wlasnie taki fizyczny kontakt z zespolem daje najwiekszego kopa do pracy.

Napisano

Raczej kluczem jest to , co tu bylo miliard razy pisane : scenariusz, animatik, preprodukcja. bo bez tego robi sie wtedy poprostu zbior pracek-wprawek nie zwiazanych ze soba.

Gdy jest animatik , wiadomo co , kto ma robic - i robi wtedy gdy ma czas, ewentualnie zleca sie to komus innemu.

Wiadomo ze zespol daje motywacje - niestety chyba tylko nieliczne zespoly moga ze sobą obcowac w realu, nie działajac w obrembie komercyjnej grupy.

Pozostaje isc do przodu, lub siedziec i plakac.

A moze spisalibyscie w punktach dlaczego sie nie udalo (zalozmy ze sie uda - wiec , dlaczego tak sie to przeciagnelo), i by sie to wrzucilo gdzies dla mlodych -gniewnych. to mogloby byc bardzo pouczajace i pomocne.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tak tez wczesniej pisalem ze proces pre-produkcji jest bardzo wazny a ktory tutaj zostal zaniedbany. Co do spisania punktow jakichkolwiek to wiekszosc ma w glebokim powazaniu co do nich sie pisze, spotkalem sie z tym nie raz i to nawet tutaj, nie bede pisal gdzie dokladnie bo nie ma sensu.

Napisano

Panowie jak rzescie sie tak przepalili z tym projektem to moze wezcie sobie jakichs pomocnikow do pracy. Polowa forum pewnie by chciala z wami wspolpracowac. A z tych modelkow mozna napewno cos juz sklecic fajnego. Zrobcie ten k.......i animatik a robota sama pojdzie do przodu.

Napisano

Zgadzam się z SupeR_OkieM terranowa[za rok czy dwa :D] bedzie genialna, z tego co widziałem po renderach i wogle...

A jak wam brakoje tego "fizycznego" kontaqtu to moze sprobojcie przez kamerke internetowa[?] byscie przynajmniej mogli w miare na żywo się dogadać.../

Jak cos to moge w czymś pomoc...

-Dość dobra znajomoćś Blenderka

-Dość dobra znajomość Flasha

-HTML

-Dość dobra znajomość Adobe Premiere, After Effects, średnia : Fotosklepu

-BArdzo początkująca znajomośc : 3dsmaxa, mayi, rhino[ceros] i takich tam :D

Napisano

heh, zostaw to MaxDigital. Oni to zaczeli i niech skoncza albo porzuca. Poza tym bez dobrej znajomosci Pszczolki nie masz szans. :)

Napisano

RA czy ja wiem, jesli sie zna na after effects dobrze toz to skarb przy takiej produkcji ;)

Napisano

hehe, dajcie spokój z obstawianiem stanowisk :)

Rascal, Bhaal - odpocznijcie sobie jeszcze ze dwa miesiące i do roboty :]

Napisano

Ja bym polecil chlopakom zrobic trailera z tego co maja. W sumie nie dziwie sie, ze projekt ich zabil. Byl zbyt wielki na te kilka osob. Takie projekty zazwyczaj koncza w szufladzie jezeli nie posiadaja jakiegos wsparcia (np finansowego), to normalne. Wyjątkiem jest Bagins:)

Trailer bylby tutaj w miare na miejscu. Materialy by sie nie zmarnowaly a efekt bylby takze ciekawy. Prawde mowiac, trailery sa bardziej widowiskowe niz zazwyczaj ogol filmu:)

Napisano

Nom, Traitor dobrze gada :)

PS. Trailer Matrixa Reaktywacji był zajebisty, ale sam film do bani... :P

Napisano

Mowilem to rascalowi juz ponad rok temu. A potem regularnie powtarzalem.

Napisano

Moj projekt nie padnie chocby nie wiem co ... ;) Wy tez udowodnijcie ze zrobicie to...

Napisano

Wypusciliby ten trailer, wszyscy zaczeliby sikac po nogach, chwalic, slodzic i moze tworcy zalapaliby troche wiatru w zagle. ;)

Napisano

Dawajcie trailer :P Do roboty, sklećcie go i pokazcie :P

Napisano

ZGADZAM SIE Z PRZEDMOWCAMI... rozumiem ze tracicie motywacje, ale my na was liczymy :)

DAjcie chociaz jakis renderek, odezwijcie sie...