Chris Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 RA -> Bo w działach liczą się odpowiedzi na temat, a nie wszystkie posty, więc zawsze będzie "minus 1" :D No, ale chyba sam do tego doszedłeś ;] TheRifler -> LOL!!.... Ty tak na poważnie? :D hehehe pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 --Chris-- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheRifler Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Moi drodzy :D Jako że mam szeroki dostęp i duże znajomości w branży (wszystko zawdzięczam tatusiowi xD ) jestem w stanie pomóc, zorganizować i nakreślić co tylko potrzebne... Oczywiście dla tego filmu chciałbym aby wszystko gratis było, lecz niestety w polce - nie ma kasy, nie masz nic... Ja za darmo nie dam rady zrobić, bo inni którzy włożą w to prace też chcą zysku... O ile mi na fajki potrzeba to inni chcą 5 zł za 1h :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rikoszet Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Hej Rascal i reszta jak tam prace nad animacją, pokażcie coś nowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Rikoszet gdzie ci się tak śpieszy :D , oni też mają własne życie prywatne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheRifler Napisano 3 Wrzesień 2005 Share Napisano 3 Wrzesień 2005 Wszystko kręci się jak w pozytywce - początek roku szkolnego... Kocenie młodych i imprezki... Ale to was nie zwalnia z robienia fillmu ;) (żart)... Pokażcie coś nowego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 hehe, pewnie już to było w tym obszernym wątku - Rascal, Bhaal - jesteście moimi idolami :) dawno update'ów nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 witam, z racji tego, że mamy prace komercyjną to wszystko się wolno kręci. co prawda TERRANOVA zaczyna wyglądać jak Duke Nukem Forever :) ale projekt nie padł. postaram się teraz bardziej siąść do filmiku ale wiadomo, mając do wyboru TERKE albo projekt za $ to trzeba łapać okazje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 ehhh i po raz kolejny szlachetne idee przegrywają z wszechwładną mamoną ;) pozdrawiam p.s. podesłalibyście jakieś zlecenie jak się nie wyrabiacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 oh mejn got Bhaal ;] nie bedize Novy na gwiazdke razem w komplecie z maxem 8 ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 heh, Bhaal - zazdroszczę. Licealista? A już komercha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheRifler Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Do tego trzeba mieć zacięcie i talent... Bhall i Rascal je mają, następcy Bagińskiego :D Aż łza się w oku kręci co ludzie umieją osiągnąć... Oczywiście że macie komerche to wybaczam, każdy woli $ + satysfakcje od samef satysfakcji... Ale wiedzcie że jak nie skończycie terra novy to was znajde i zgwałce ! :] Gorąco PozdraViam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 Coz jesli chodzi o porownanie do Tomka to raczej nie jest tak, moze i poniekad mamy pewne umiejetnosci zdobyte ciezka praca, ale jeszcze nie sa one tak wielkie jak bysmy chcieli. A swoja droga pozdrawiam cala ekipe PI wszystkich i kazdego z osobna :) Co do Terranova to oczywiscie zyje nikt z nas nie ma zamiaru jej zabijac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheRifler Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Kamień mi z serca spadł... Mam pomysła, zrób nam niespodzianke i niech film wyjdzie na gwiazdkę ( w 2010 roku ) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 TheRifler - optymista z Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Ja JuŻ Nie Wytrzymam PokaŻcie CoŚ Nowego !!! PokaŻcie CoŚ Nowego !!! PokaŻcie CoŚ Nowego !!! PokaŻcie CoŚ Nowego !!! PokaŻcie CoŚ Nowego !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-M@RTIN- Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 a mi sie podoba muzyczka, ze sceny z mostem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheRifler Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 A mi się podoba koncept z 2010 :D jakby niepatrzeć to już za 5 lat! kupujmy popkorn - tak szybko się kończy... :D --- Poprawka by TheRifelr - original made by Wisława Szymborska ;) bhal :) jakdla mnie to może to być nawet w 2030 :D byle bym dożył ;) jak warto to i poczekam... mi się nie śpieszy ;] pozdraViam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 o co chodzi? jakas animka sie szykuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 widze, że opieprzenie na GG Rascal nie pomaga. Ja sobie odpuszczam robienie tego filmu bo mieliśmy w dwójke robić ale widze, że brak Tobie weny od pół roku tylko jakieś batony Tobie w głowie. Eh... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Oj czyżby tak duzy projekt poszedł sie je***ać ? No chłopaki przestancie ! JA myślałem ze to bedzię super projekt ! RASCAL bierz sie do roboty ! Dawaj dawaj ! go go go |! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Podpisuje sie pod slowami hcpiter'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Rascal, nie lec w kulki, tylko pomóż Bhaalowi. projekt się zapowiadał swietnie, nie marnuj go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 o nie, tak nie może być, jak ja to wnukom wytłumaczę :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Przestancie sie dowalać tylko do Rascala. To takie dziecinne przewalanie winy. Niech kazdy z teamu pokaze co zrobil przez te ponad dwa lata i bedzie wiadomo co jest grane. Poza tym potwierdza sie , że bez animatiku ani rusz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 kannu_ : albo robi się wspólnie projekt albo nie. Ja próbuje coś zrobić, mówie Rascalowi co ma zrobić aby dalesz szło i słysze,że dobra, jutro zacznie. No i na tym się kończy :/ sam nie zrobie takiego filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 rozumiem bhaal. to prawda. ale druga sprawa jest taka, ze to dziecinne przerzucanie odpowiedzialnosci. ty tez wyjezdzales za granice , miales szkole itp. Mam nadzieje ze rascal Ci nie zlozyl blokady na komputer i mogles dzialac gdy ON sie nie mogl zebrac- tak jak on pracowal gdy Ty sobie wyjechales. Mie robcie z Rascala kozła ofiarnego. Przeforsował sie z projektem - to nauka ktora zostanie Jemu i reczie na cale zycie - chyba kazdy ma swoje niedokonczone projekty - ale nie jest to tylko JEgo wina. Sukces ma wielu ojcow , a porazka bywa sierota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bhaal Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 ale bedac za granica rozmawialem z nim i Heybo o robieniu animaticu i probowalem w jakims stopniu ruszyc z miejsca. ja nei wiedze w tym nic zlego, ze nie robimy oprocz tego, ze mozna powiedziec, ze nie robimy i nie ma sprzeciwu. Bo jesli slysze, ze robimy a wychodzi tylko, ze ja probuje cos wymodzic a Rascal chodzi na imprezy to raczej nie idzie w taki sposob ruszyc. Ja mam szkole i milion innych zajec rowniez, a znajduje czas na robienie filmu. Chodzi tylko o to, ze jak ktos deklaruje sie, ze robimy a potem wychodzi, ze ja kazdego musze poganiac i sam robic to nie ma sensu. Wystarczy tylko powiedziec, prosto z mostu, ze nie i koniec. Bo inaczej to jest irytujace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futro Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 mam nadzieje, ze sie dogadacie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 ktos napisal ze cos jest DukeNukeForever:] to chyba tez:D...pozdro...moze ten projekt jest poprostu za duzy./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 zycze wam panowie zebyscie sie dogadali bo projekt zapowiadal sie na prawde swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheRifler Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Smutno mi się zrobiło :( .... Kochałem ten projekt jak swój... A tu co?! Gów*o... I tak się potwierdza moja teze ża wyłącznie 33% zaczątków prac amatorskich kończy się powodzeniem... Asereje... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Wlasnie, dogadajcie sie jakos. Zrobcie przynajmniej animatik i na tym bedziecie mogli skonczyc skoro tak przy tym cierpicie (nie wszyscy chyba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 TheRifler - 33% to moze w przypadku stili , bo jesli chodzi o animacje to mysle ze ten swpolczynnik spada do 10 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Jak narazie Terranova jest podlaczona do respiratora, jednak mysle ze sie przebudzi wkoncu ;) Kluczem do jakis wiekszych postepow jest praca zespolowa a w brew pozora z tym jest dosc ciezko przez Net coraz bardziej brakuje fizycznego kontaktu z zespolem, wspolnych posiedzien nad roznymi problemami itp. a wlasnie taki fizyczny kontakt z zespolem daje najwiekszego kopa do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Raczej kluczem jest to , co tu bylo miliard razy pisane : scenariusz, animatik, preprodukcja. bo bez tego robi sie wtedy poprostu zbior pracek-wprawek nie zwiazanych ze soba. Gdy jest animatik , wiadomo co , kto ma robic - i robi wtedy gdy ma czas, ewentualnie zleca sie to komus innemu. Wiadomo ze zespol daje motywacje - niestety chyba tylko nieliczne zespoly moga ze sobą obcowac w realu, nie działajac w obrembie komercyjnej grupy. Pozostaje isc do przodu, lub siedziec i plakac. A moze spisalibyscie w punktach dlaczego sie nie udalo (zalozmy ze sie uda - wiec , dlaczego tak sie to przeciagnelo), i by sie to wrzucilo gdzies dla mlodych -gniewnych. to mogloby byc bardzo pouczajace i pomocne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Tak tez wczesniej pisalem ze proces pre-produkcji jest bardzo wazny a ktory tutaj zostal zaniedbany. Co do spisania punktow jakichkolwiek to wiekszosc ma w glebokim powazaniu co do nich sie pisze, spotkalem sie z tym nie raz i to nawet tutaj, nie bede pisal gdzie dokladnie bo nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Panowie jak rzescie sie tak przepalili z tym projektem to moze wezcie sobie jakichs pomocnikow do pracy. Polowa forum pewnie by chciala z wami wspolpracowac. A z tych modelkow mozna napewno cos juz sklecic fajnego. Zrobcie ten k.......i animatik a robota sama pojdzie do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Zgadzam się z SupeR_OkieM terranowa[za rok czy dwa :D] bedzie genialna, z tego co widziałem po renderach i wogle... A jak wam brakoje tego "fizycznego" kontaqtu to moze sprobojcie przez kamerke internetowa[?] byscie przynajmniej mogli w miare na żywo się dogadać.../ Jak cos to moge w czymś pomoc... -Dość dobra znajomoćś Blenderka -Dość dobra znajomość Flasha -HTML -Dość dobra znajomość Adobe Premiere, After Effects, średnia : Fotosklepu -BArdzo początkująca znajomośc : 3dsmaxa, mayi, rhino[ceros] i takich tam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 heh, zostaw to MaxDigital. Oni to zaczeli i niech skoncza albo porzuca. Poza tym bez dobrej znajomosci Pszczolki nie masz szans. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 RA czy ja wiem, jesli sie zna na after effects dobrze toz to skarb przy takiej produkcji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 hehe, dajcie spokój z obstawianiem stanowisk :) Rascal, Bhaal - odpocznijcie sobie jeszcze ze dwa miesiące i do roboty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Ja bym polecil chlopakom zrobic trailera z tego co maja. W sumie nie dziwie sie, ze projekt ich zabil. Byl zbyt wielki na te kilka osob. Takie projekty zazwyczaj koncza w szufladzie jezeli nie posiadaja jakiegos wsparcia (np finansowego), to normalne. Wyjątkiem jest Bagins:) Trailer bylby tutaj w miare na miejscu. Materialy by sie nie zmarnowaly a efekt bylby takze ciekawy. Prawde mowiac, trailery sa bardziej widowiskowe niz zazwyczaj ogol filmu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jagi Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Nom, Traitor dobrze gada :) PS. Trailer Matrixa Reaktywacji był zajebisty, ale sam film do bani... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Mowilem to rascalowi juz ponad rok temu. A potem regularnie powtarzalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Moj projekt nie padnie chocby nie wiem co ... ;) Wy tez udowodnijcie ze zrobicie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Wypusciliby ten trailer, wszyscy zaczeliby sikac po nogach, chwalic, slodzic i moze tworcy zalapaliby troche wiatru w zagle. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Wlasnie... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3DPuv Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Dawajcie trailer :P Do roboty, sklećcie go i pokazcie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 ZGADZAM SIE Z PRZEDMOWCAMI... rozumiem ze tracicie motywacje, ale my na was liczymy :) DAjcie chociaz jakis renderek, odezwijcie sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi