Napisano 19 Marzec 201014 l Witam Dawno nic nie wrzucałem na forum wiec czas najwyższy to zmienić. Kiedyś zacząłem taka oto pannę i teraz mam nadzieje skończyć cala scenę, a ów watek ma mnie do tego zmotywować. Licze na wasze rady i sugestie. Narazie screen Panny kowbojki ;) pozdrawiam Edytowane 16 Maj 201014 l przez Matti
Napisano 19 Marzec 201014 l Lubię takie klimaty. Więcej biustu proszę. przecież już 3/4 jest odsłonięte :D Mam nadzieję, że scenka będzie z jakimś humorkiem :D
Napisano 19 Marzec 201014 l Pretty damn hell nice. Możesz powiedzieć coś o samej scence czy będziemy zmuszeni czekać na update?
Napisano 19 Marzec 201014 l Barki w porównaniu do miednicy takie skromne. Fajny start:) Jaka ma być scenka?
Napisano 20 Marzec 201014 l Autor Dzieki wielkie za odpowiedzi. Co do kwesti jak ma wygladac finalna scenka,... no wiec.. jeszcze nie mam zielonego pojecia;] Chcialbym zeby byla dosc zabawna poniewaz sam styl do tego troche zobowiazuje ale co wyjdzie to nie mam pojecia. Na pewno bedzie jakis konik. Jak ktos mam oze jakis pomysl z chcia poslucham moze mnie to do czegos tez zainspiruje. ps, w pierwszym poscie wrzucielm wersje w wiekszej rozdzielczosci pozdrawiam Matti Edytowane 20 Marzec 201014 l przez Matti
Napisano 20 Marzec 201014 l Muszę pogratulować dobory miniaturki :) Reszta postaci też bardzo ładna :)
Napisano 20 Marzec 201014 l Ładna, ciekawa jestem scenki jaką wymyślisz. Chyba rękawica przecina jej rękę (po wewnętrznej stronie).
Napisano 21 Marzec 201014 l O pamiętam kowbojke z threedy forum:).Fajnie że do niej wróciłes bo szkoda by było taka świetną postac zmarnować:) Może lasso i konik w tle? Pozdro:)
Napisano 23 Marzec 201014 l http://www.joemonster.org/filmy/22916/Czy_mezczyzni_wola_blondynki_ pan nr 3 xD taka mała dygresja, a szczerze to super klimat, ToyStory Cię inspirowało ;>
Napisano 23 Marzec 201014 l Jest cycki jst główna!!! A tak poważnie to ładnie idzie. Mega podoba mi się kolorystyka, poprosiłbym a jakąś animację :D
Napisano 26 Marzec 201014 l no.... słodziutka jest :D. Ja tak jak ktos wczesniej!! - na koniu podczas zawodów.. wiesz tło, lekki dof a ona na koniku smiga ^^
Napisano 5 Maj 201014 l Autor WItam ponownie po dluzszej przerwie. Kompletny brak czasu i wrodzone lenistwo spowodowaly ze dopiero nie dawno wrocilem do tematu, ale od dzis obiecuje poprawe. Podrasowalem troche panne i zaczalem meczyc konia,, jakkolwiek by to nie brzmialo ;) A i dzieki wielkie za komentarze :* pozdrawiam
Napisano 5 Maj 201014 l Kilka moich sugestii, również do rzeczy które przegapiłem za pierwszym razem: Ręce kowbojki wyglądają jak cylindry, przydałby się jakiś ślad anatomii. To co można by poprawić w nogach też jest na obrazku, przesadziłeś też z piszczelem, jest zbyt masywny. Zaburzenie idealnej linii spodenek to już właściwie drobiazg. Za to z koniem jest znacznie gorzej, fajną ma tylko "twarz", uszy są źle osadzone i czuję że dzieli je od siebie tylko jeden edge, popatrz na refki. Nogi...yyy, popatrz na refki. To samo z zadem. Popatrz na refki :). Znalazłem calkiem fajne refki nierealistycznego konia z "donkey xote": http://pablonavarro.wordpress.com/2009/02/02/donkey-xote-info-on-rocinante/ Edytowane 5 Maj 201014 l przez Luki Luki
Napisano 5 Maj 201014 l Autor heja dzieki za komentarze. Oczywiscie kon jest dopiero co zaczety i nie napisalem ze nogi wogole nie byly ruszone. Ogolnie to przed nim jeszcze dluga droga. Najwięcej czasu spędziłem na ryjku właśnie. A co do panny to masz racje przydadzą się małe tweaki tu i owdzie:]
Napisano 5 Maj 201014 l Heh, to spoko, bo jego pysk wygląda naprawdę fajnie. Luknij na link do tego bloga bo to niezła referencja. Bo wiesz, np. jak ja modeluje, to już na początku pewne rzeczy mam zblokowane, ustalone z grubsza formy, więc te nogi powinny choć zarysem przypominać to co będzie finalnie ;).
Napisano 5 Maj 201014 l Autor Wiem o czym mowisz jednak, jak zaczynalem konia to kompletnie nie mialem poejcia jak ma wygladac wiec poprstu zaczelem sie bawic i szukac formy w trakcie modelowania. Wiem ze troche dziwnie ale jakos tak wyszlo. Dzieki za refki wiczorkiem obadam i pomodze cos dalej. pozdrawiam
Napisano 5 Maj 201014 l Ja to widze taka scenke. KONCERT DRUM & COUNTRY ( lub cos a'la NAZI GOSPEL ) + POGO NA KONIACH NA GOLE KLATY. ;) Bardzo mi sie podoba. Zaryzykuje stwierdzenie ze kon wyglada jak disney 'owy. Oby tak dalej. Bardzo przyjemne i plastyczne.
Napisano 5 Maj 201014 l Mati widzę że znajdujesz czas dla swoich prac. Czyżby Yakuza 3 jednak nie tak fajna :)
Napisano 6 Maj 201014 l Autor MLoDY 47- hehe no bardzo odważne stwierdzenie. Ale dziękować dziękować. :) Tazio- ciiiiiiiiiiiii... nie przypominaj mi ze coś takiego wogole istnieje, nie masz pojęcia jak ze sobą walczę żeby nie odpalić konsoli zamiast kompa:P
Napisano 7 Maj 201014 l taka ładna panna na takim brzydkim koniu, to dla kontrastu? wymodelowałeś mu mięśnie kiedy nawet ułożenie kości i proporcje jeszcze nie pasują, tylne nogi mają za mało kolan i w złym kierunku, tylne kopyto wygląda jak żelazko na kiju, całe nogi za krótkie, szyja osadzona za wysoko. pokaż od boku
Napisano 12 Maj 201014 l Autor Update konia jeszcze troche roboty przy nim bedzie... Edytowane 13 Maj 201014 l przez Matti
Napisano 13 Maj 201014 l Mógłbyś wrzucić rzuty, głównie pokazać go z boku, no i napisać na co na razie nie patrzeć. Póki co nadal nie jest dobrze, poza głową która ma fajny charakter.
Napisano 13 Maj 201014 l No dobra, zrobilem szybki szkic jak mniej więcej ja bym to zrobił. Wydaje mi się, że trochę przesadziłeś z tymi mięśniami. Do tej laski pasuje prostsza stylistyka, raczej tylko ogólne kształty, bez wdawania się w mięśnie, tak bardzo mniej więcej widziałbym to tak: http://www.kreinin.com/images/characters/3b.html Nie jestem wielkim fanem modeli ze shreka, ale osioł jest całkiem dobry, a z łba wygląda że Twój koń to podobna stylistyka: http://www.bergoiata.org/fe/Shrek/shrek.jpg Ale reszte ciała przedobrzasz niepotrzebnym i trochę chaotycznym detalem. Rytm, rytm i jeszcze raz rytm. Wszystkich krzywizn, to cała tajemnica ;). Wydaje mi się też, że na grzbiecie coś strasznie zamotałeś z topologią, bo dziwne rzeczy tam się dzieją. Edit: podmieniłem obrazek bo jednak pare rzeczy w kopytach które wczoraj narysowałem mi się nie podobały. Edytowane 14 Maj 201014 l przez Luki Luki
Napisano 14 Maj 201014 l Autor Dzieki wielki Luki za pomoc. Przyznam ze troche zaczalem bladzic stad ten detal. Generlanie zrobie retopo jakos w weekend to mi sie uprosci geometria i pozbede sie syfow w siatce. pozdrawiam serdecznie :]
Napisano 16 Maj 201014 l Głowa na plus, nad nogami musisz jeszcze posiedzieć, szczególnie tylnymi. Tylne udo najbardziej mi nie pasuje. Najlepiej oblookaj jakieś fotki koni to będzie wszystko jasne. Np: http://i.pinger.pl/pgr287/f3bb500d000bf67d4a3fcd0a/LaMirage_body07.jpg http://sen-sennik.pl/wp-content/uploads/2008/08/kon-sennik-konie-sennik-kon-sennik.jpg http://www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures/_uploads_wiki/k/Konie_angielski_small.png Tu jest dobry widok na to udo z takiego ujęcia:
Napisano 16 Maj 201014 l Superancko - styl i jakość jak z produkcji DreamWorks;) Tylko coś ten kuń niedomaga;)
Napisano 16 Maj 201014 l Ja tu żadnej poprawy nie widzę poza tym że poszerzyłeś kopyta które imo wcześniej były lepsze zwęziłeś nozdrza i dodałeś grzywy.
Napisano 17 Maj 201014 l Moim zdaniem koń ma zdecydowanie za małe uszy, za wielkie uda i zbyt grube nogi. Pysk ma już swój urok i prezentuje się dobrze, choć być może tuż nad wargą jest za bardzo ścięty (w sensie - nozdrze wychodzą ze szczęki zbyt ostro; przy takiej stylizacji zwierzaka ma to jednak swój urok). Szyja również jest zbyt szeroka, aczkolwiek takie wrażenie może wynikać z tego właśnie kadru. Trzymam kciuki za powodzenie projektu, ode mnie masz 5*, bardzo fajnie Ci idzie.
Napisano 17 Maj 201014 l Kurcze, Luki zapodal Ci mega fajna fererke nic tylko wrzucic na plane i dopasowac. IMO w obecnej sytuacji niewiele sie poprawilo. Nadal kon jako bryla jest slaby