Matti Napisano 19 Marzec 2010 Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Witam Dawno nic nie wrzucałem na forum wiec czas najwyższy to zmienić. Kiedyś zacząłem taka oto pannę i teraz mam nadzieje skończyć cala scenę, a ów watek ma mnie do tego zmotywować. Licze na wasze rady i sugestie. Narazie screen Panny kowbojki ;) pozdrawiam Edytowane 16 Maj 2010 przez Matti
Eddy__ Napisano 19 Marzec 2010 Napisano 19 Marzec 2010 Lubię takie klimaty. Więcej biustu proszę. przecież już 3/4 jest odsłonięte :D Mam nadzieję, że scenka będzie z jakimś humorkiem :D
Cyanide Napisano 19 Marzec 2010 Napisano 19 Marzec 2010 Pretty damn hell nice. Możesz powiedzieć coś o samej scence czy będziemy zmuszeni czekać na update?
Gość kakaku Napisano 19 Marzec 2010 Napisano 19 Marzec 2010 Barki w porównaniu do miednicy takie skromne. Fajny start:) Jaka ma być scenka?
Matti Napisano 20 Marzec 2010 Autor Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) Dzieki wielkie za odpowiedzi. Co do kwesti jak ma wygladac finalna scenka,... no wiec.. jeszcze nie mam zielonego pojecia;] Chcialbym zeby byla dosc zabawna poniewaz sam styl do tego troche zobowiazuje ale co wyjdzie to nie mam pojecia. Na pewno bedzie jakis konik. Jak ktos mam oze jakis pomysl z chcia poslucham moze mnie to do czegos tez zainspiruje. ps, w pierwszym poscie wrzucielm wersje w wiekszej rozdzielczosci pozdrawiam Matti Edytowane 20 Marzec 2010 przez Matti
Gość kakaku Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Zrób jak ujeżdża byka na jakiś zawodach:D
arev Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Muszę pogratulować dobory miniaturki :) Reszta postaci też bardzo ładna :)
Ania Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Ładna, ciekawa jestem scenki jaką wymyślisz. Chyba rękawica przecina jej rękę (po wewnętrznej stronie).
Szczery. Napisano 20 Marzec 2010 Napisano 20 Marzec 2010 Pierwsza postać bardzo ładna, czekam na więcej.
mafida Napisano 21 Marzec 2010 Napisano 21 Marzec 2010 O pamiętam kowbojke z threedy forum:).Fajnie że do niej wróciłes bo szkoda by było taka świetną postac zmarnować:) Może lasso i konik w tle? Pozdro:)
rallyman Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 http://www.joemonster.org/filmy/22916/Czy_mezczyzni_wola_blondynki_ pan nr 3 xD taka mała dygresja, a szczerze to super klimat, ToyStory Cię inspirowało ;>
ETA Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Jest cycki jst główna!!! A tak poważnie to ładnie idzie. Mega podoba mi się kolorystyka, poprosiłbym a jakąś animację :D
soshka.cg Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Super - bardzo mi sie podoba. :) Panna cy... palce lizac :)
Areien Napisano 26 Marzec 2010 Napisano 26 Marzec 2010 no.... słodziutka jest :D. Ja tak jak ktos wczesniej!! - na koniu podczas zawodów.. wiesz tło, lekki dof a ona na koniku smiga ^^
Matti Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 WItam ponownie po dluzszej przerwie. Kompletny brak czasu i wrodzone lenistwo spowodowaly ze dopiero nie dawno wrocilem do tematu, ale od dzis obiecuje poprawe. Podrasowalem troche panne i zaczalem meczyc konia,, jakkolwiek by to nie brzmialo ;) A i dzieki wielkie za komentarze :* pozdrawiam
Luki Luki Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 (edytowane) Kilka moich sugestii, również do rzeczy które przegapiłem za pierwszym razem: Ręce kowbojki wyglądają jak cylindry, przydałby się jakiś ślad anatomii. To co można by poprawić w nogach też jest na obrazku, przesadziłeś też z piszczelem, jest zbyt masywny. Zaburzenie idealnej linii spodenek to już właściwie drobiazg. Za to z koniem jest znacznie gorzej, fajną ma tylko "twarz", uszy są źle osadzone i czuję że dzieli je od siebie tylko jeden edge, popatrz na refki. Nogi...yyy, popatrz na refki. To samo z zadem. Popatrz na refki :). Znalazłem calkiem fajne refki nierealistycznego konia z "donkey xote": http://pablonavarro.wordpress.com/2009/02/02/donkey-xote-info-on-rocinante/ Edytowane 5 Maj 2010 przez Luki Luki
Matti Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 heja dzieki za komentarze. Oczywiscie kon jest dopiero co zaczety i nie napisalem ze nogi wogole nie byly ruszone. Ogolnie to przed nim jeszcze dluga droga. Najwięcej czasu spędziłem na ryjku właśnie. A co do panny to masz racje przydadzą się małe tweaki tu i owdzie:]
Luki Luki Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Heh, to spoko, bo jego pysk wygląda naprawdę fajnie. Luknij na link do tego bloga bo to niezła referencja. Bo wiesz, np. jak ja modeluje, to już na początku pewne rzeczy mam zblokowane, ustalone z grubsza formy, więc te nogi powinny choć zarysem przypominać to co będzie finalnie ;).
Matti Napisano 5 Maj 2010 Autor Napisano 5 Maj 2010 Wiem o czym mowisz jednak, jak zaczynalem konia to kompletnie nie mialem poejcia jak ma wygladac wiec poprstu zaczelem sie bawic i szukac formy w trakcie modelowania. Wiem ze troche dziwnie ale jakos tak wyszlo. Dzieki za refki wiczorkiem obadam i pomodze cos dalej. pozdrawiam
MLoDY47 Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Ja to widze taka scenke. KONCERT DRUM & COUNTRY ( lub cos a'la NAZI GOSPEL ) + POGO NA KONIACH NA GOLE KLATY. ;) Bardzo mi sie podoba. Zaryzykuje stwierdzenie ze kon wyglada jak disney 'owy. Oby tak dalej. Bardzo przyjemne i plastyczne.
Tazio Napisano 5 Maj 2010 Napisano 5 Maj 2010 Mati widzę że znajdujesz czas dla swoich prac. Czyżby Yakuza 3 jednak nie tak fajna :)
Matti Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 MLoDY 47- hehe no bardzo odważne stwierdzenie. Ale dziękować dziękować. :) Tazio- ciiiiiiiiiiiii... nie przypominaj mi ze coś takiego wogole istnieje, nie masz pojęcia jak ze sobą walczę żeby nie odpalić konsoli zamiast kompa:P
Ania Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 taka ładna panna na takim brzydkim koniu, to dla kontrastu? wymodelowałeś mu mięśnie kiedy nawet ułożenie kości i proporcje jeszcze nie pasują, tylne nogi mają za mało kolan i w złym kierunku, tylne kopyto wygląda jak żelazko na kiju, całe nogi za krótkie, szyja osadzona za wysoko. pokaż od boku
Bruneq Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 zakochalem sie, daj mi numer....of koz, nie do konia ;)
Matti Napisano 12 Maj 2010 Autor Napisano 12 Maj 2010 (edytowane) Update konia jeszcze troche roboty przy nim bedzie... Edytowane 13 Maj 2010 przez Matti
Luki Luki Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Mógłbyś wrzucić rzuty, głównie pokazać go z boku, no i napisać na co na razie nie patrzeć. Póki co nadal nie jest dobrze, poza głową która ma fajny charakter.
Luki Luki Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 (edytowane) No dobra, zrobilem szybki szkic jak mniej więcej ja bym to zrobił. Wydaje mi się, że trochę przesadziłeś z tymi mięśniami. Do tej laski pasuje prostsza stylistyka, raczej tylko ogólne kształty, bez wdawania się w mięśnie, tak bardzo mniej więcej widziałbym to tak: http://www.kreinin.com/images/characters/3b.html Nie jestem wielkim fanem modeli ze shreka, ale osioł jest całkiem dobry, a z łba wygląda że Twój koń to podobna stylistyka: http://www.bergoiata.org/fe/Shrek/shrek.jpg Ale reszte ciała przedobrzasz niepotrzebnym i trochę chaotycznym detalem. Rytm, rytm i jeszcze raz rytm. Wszystkich krzywizn, to cała tajemnica ;). Wydaje mi się też, że na grzbiecie coś strasznie zamotałeś z topologią, bo dziwne rzeczy tam się dzieją. Edit: podmieniłem obrazek bo jednak pare rzeczy w kopytach które wczoraj narysowałem mi się nie podobały. Edytowane 14 Maj 2010 przez Luki Luki
Matti Napisano 14 Maj 2010 Autor Napisano 14 Maj 2010 Dzieki wielki Luki za pomoc. Przyznam ze troche zaczalem bladzic stad ten detal. Generlanie zrobie retopo jakos w weekend to mi sie uprosci geometria i pozbede sie syfow w siatce. pozdrawiam serdecznie :]
Matti Napisano 16 Maj 2010 Autor Napisano 16 Maj 2010 (edytowane) Kolejne podejscie do konia ;] Edytowane 16 Maj 2010 przez Matti
Tomala Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 Głowa na plus, nad nogami musisz jeszcze posiedzieć, szczególnie tylnymi. Tylne udo najbardziej mi nie pasuje. Najlepiej oblookaj jakieś fotki koni to będzie wszystko jasne. Np: http://i.pinger.pl/pgr287/f3bb500d000bf67d4a3fcd0a/LaMirage_body07.jpg http://sen-sennik.pl/wp-content/uploads/2008/08/kon-sennik-konie-sennik-kon-sennik.jpg http://www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures/_uploads_wiki/k/Konie_angielski_small.png Tu jest dobry widok na to udo z takiego ujęcia:
avant.garde Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 Superancko - styl i jakość jak z produkcji DreamWorks;) Tylko coś ten kuń niedomaga;)
Tomala Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 Ja tu żadnej poprawy nie widzę poza tym że poszerzyłeś kopyta które imo wcześniej były lepsze zwęziłeś nozdrza i dodałeś grzywy.
M4rcus Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 wolalem poprzedni model konia.... i ten wyraz pyska a'la "facepalm" XD
Matti Napisano 16 Maj 2010 Autor Napisano 16 Maj 2010 Ok, Imo najeplsza wersja jak narazie. Co sadzicie?
mookie Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Moim zdaniem koń ma zdecydowanie za małe uszy, za wielkie uda i zbyt grube nogi. Pysk ma już swój urok i prezentuje się dobrze, choć być może tuż nad wargą jest za bardzo ścięty (w sensie - nozdrze wychodzą ze szczęki zbyt ostro; przy takiej stylizacji zwierzaka ma to jednak swój urok). Szyja również jest zbyt szeroka, aczkolwiek takie wrażenie może wynikać z tego właśnie kadru. Trzymam kciuki za powodzenie projektu, ode mnie masz 5*, bardzo fajnie Ci idzie.
KoMic Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Kurcze, Luki zapodal Ci mega fajna fererke nic tylko wrzucic na plane i dopasowac. IMO w obecnej sytuacji niewiele sie poprawilo. Nadal kon jako bryla jest slaby
Rekomendowane odpowiedzi