Skocz do zawartości

Rendery testowe, testy shaderów, rendery for fun. - 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

świetna sofka wyszła panie RA :)

gdybyś mógł napisać jak się ona nazywa był bym niezmiernie wdzięczny :)

salut.

post scriptum.

zmarszczki modelowane czy sculpt i normal mapki ?

• Odpowiedzi 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

niebo zdecydowanie gryzie się z oświetleniem budynku.

Bardzo fajne to drzewko z tyłu. onyx ?

Edytowane przez Kub@
Gość fishinthewater
Napisano

złotko słabe a studio chyba to samo co w poście #1901.

Gość fishinthewater
Napisano

zmieniłbym...yyy...materiał?:>

a 'czuje' to np tak KLIK

;)

Gość fishinthewater
Napisano

@Dunuś - lepiej ale ciut za żółto, spróbuj coś pomiędzy tym a poprzednim + dałbym trochę większy gloss.

Napisano

dzieki Loki

to plugin do PSa zmiksowany odpowiednio z podkładem. Zastanawiałem się tylko czy to dobrze wygląda i nadaje się na stronkę. Mi osobiście pasuje ale wolę znać też zdanie innych.

Napisano

gientekwl: bardziej podchodzi mi poprzednia wersja. Tutaj jakoś nieszczególnie bump wyszedł szczególnie na tej po prawej stronie w drugim rzędzie której ucieka mapowanie.

Napisano

gientekwl - lepszy bump by się przydał albo normal mapa zamiast niego. Zresztą na pewno sam widzisz błędy. Oczywiście skala ich jest tutaj większa niż wystąpią w wizkach ale dla siebie można jeszcze z tym powalczyć. Spróbuj wyrenderować je bez tekstury i wtedy się przyjrzyj jak to wychodzi.

Napisano

Korbol: bump jest ten sam, zaś rozdzielczość większa :)

Tores: jasne, żeby przydała się normalka, powalczę z crazy bump i postaram mapkę namalować jak znajde trochę czasu. Mówisz o skali modelu czy o skalowaniu mapy ?

Napisano (edytowane)

o:

CO poprawić, ulepszyć, zmienić, zanim odpalę finala?

wiem że sampling jest zjechany :)

showdown.jpg

Edytowane przez Camel
Napisano (edytowane)

dzięki, będę miał to pod uwagą, a coś oprócz tego? kompozycyjnie i coś tam?

renderowałem na video antialiasingu, bo area i cook variable kopały.. spróbuję sinc filter

Edytowane przez Camel
Napisano

kompozycje lepiej robić już po renderze. osobno pracując z ciachami i lodówką. To teraz przydaloby sie poprawic ale nie wiem jakie masz założenia w projekcie.

Napisano

dzięki wszystkim za wskazówki, niestety... modele przekonwertowałem na high poly i z mappingiem porażka, bo mam aż 60 takich cytryn w scenie.

Szkoda, następnym razem bardziej pomyślę...

Finał:

lemon_finished_small2.jpg

Napisano

No to zrób sobie 5 takich sytryn, poskaluj, pomieszaj jakimś pluginem i masz każdą inną. To jak będzie? Robisz te proceduralki czy nie?

Napisano

jezeli to tylko do ujęcia to nie ma problemu - nałóż na tą jedną zdeformowaną w photoshopie prawidłowe mapowanie i tyle. Albo daj tam małą gałązkę z niewielkimi listkami badz naklejkę tureckiej plantacji ;)

Napisano

stary, finished już jest. Nie mam czasu na to, żeby znów przeliczać render głównie. Na proceduralnych mapach nie jadę, poradziłem sobie z pelt mappingiem i następnym razem będzie o niebo lepiej :)

P.S. Jakiś paradoks... bo cytryna w 2 rzędzie po prawej jest dobrze zmapowana, tylko odbija otoczenie [liśćia] i jest wrażenie właśnie złego mapowania :D

Napisano

lukasjogabonito: ten dof to z kamery czy z photoshopa? Zastanawiam się, czy którymś ze sposobów można wyciągnąć taki fajny fotograficzny okrągły bokeh?

Napisano

bubu bardzo bardzo.

od dluzszego czasu przegladam ten watek i az wstyd pokazac tu swoje;)

vray max9 i ps. test wszystkiego :D krzeselka nie moje. [nie wiem czemu ale parkiet wciaz przypomina mi bardziej linoleum niz drogi parkiet]

644.jpg