Napisano 11 Styczeń 201114 l świetna sofka wyszła panie RA :) gdybyś mógł napisać jak się ona nazywa był bym niezmiernie wdzięczny :) salut. post scriptum. zmarszczki modelowane czy sculpt i normal mapki ?
Napisano 12 Styczeń 201114 l @Dunuś: twarz się zgubiła Test światła do nowej wizki, monitor rozregulowałem i nie wiem czy nie za jasno/ciemno, przydała by się opinia.
Napisano 12 Styczeń 201114 l niebo zdecydowanie gryzie się z oświetleniem budynku. Bardzo fajne to drzewko z tyłu. onyx ? Edytowane 12 Styczeń 201114 l przez Kub@
Napisano 12 Styczeń 201114 l cfaniak - za dużo jasnego. Sharpen też ci go rozjaśnił trochę. A ja z pytaniem jak takie coś odbieracie?
Napisano 12 Styczeń 201114 l znałożyłeś na to jakiś filtr w photoshopie? bo wyglada jakby było malowane akwarelą
Napisano 12 Styczeń 201114 l teścik złotka studia i postpro. Vryjek i PS. Edytowane 12 Styczeń 201114 l przez Camel
Napisano 12 Styczeń 201114 l studio te same, oświetlenie zmodyfikowane, a złotko czemu słabe? Zasugeruj mi, jak Ty to czujesz że słabe? Co byś zmienił?
Napisano 12 Styczeń 201114 l @Dunuś - lepiej ale ciut za żółto, spróbuj coś pomiędzy tym a poprzednim + dałbym trochę większy gloss.
Napisano 12 Styczeń 201114 l Tores akwarelki bardzo przyjemne. Jak to robiłeś ? gientekwl - cytryny jak żywe. Jest jakaś postprodukcja na tym obrazku ?
Napisano 12 Styczeń 201114 l dzieki Loki to plugin do PSa zmiksowany odpowiednio z podkładem. Zastanawiałem się tylko czy to dobrze wygląda i nadaje się na stronkę. Mi osobiście pasuje ale wolę znać też zdanie innych.
Napisano 12 Styczeń 201114 l Tores, mnie się to bardzo podoba:)) Takie inne podejście do viz, imho bardzo udane. Pozdrawiam
Napisano 12 Styczeń 201114 l Nadaje się i to bardzo - podziel się informacją tajną co to za plug-in ?
Napisano 12 Styczeń 201114 l To Virtual painter 5. Oczywiście obrazek jak pisałem wyżej odpowiednio zmiksowany był z wynikowym.
Napisano 13 Styczeń 201114 l gientekwl: bardziej podchodzi mi poprzednia wersja. Tutaj jakoś nieszczególnie bump wyszedł szczególnie na tej po prawej stronie w drugim rzędzie której ucieka mapowanie.
Napisano 13 Styczeń 201114 l gientekwl - lepszy bump by się przydał albo normal mapa zamiast niego. Zresztą na pewno sam widzisz błędy. Oczywiście skala ich jest tutaj większa niż wystąpią w wizkach ale dla siebie można jeszcze z tym powalczyć. Spróbuj wyrenderować je bez tekstury i wtedy się przyjrzyj jak to wychodzi.
Napisano 13 Styczeń 201114 l Korbol: bump jest ten sam, zaś rozdzielczość większa :) Tores: jasne, żeby przydała się normalka, powalczę z crazy bump i postaram mapkę namalować jak znajde trochę czasu. Mówisz o skali modelu czy o skalowaniu mapy ?
Napisano 13 Styczeń 201114 l gientekwl - fajnie , ale reflect za mały mi się wydaje i faktycznie z bumpem możnaby jeszcze powalczyć i powinno być super.
Napisano 13 Styczeń 201114 l gientekwl - wygladaja smakowicie, jak poprawisz bump'a bedzie gut. Tylko ja bym szedl jeszcze w cieplejsza tonacje, cos w tym kierunku:
Napisano 13 Styczeń 201114 l vision3d Juz myślałem, że to na max'a jest rozjaśnione - nie dziwić się, w nocy robiłem... Opisz swoje post pro. Dobra, zachęciliście mnie, poprawię bumpa :)
Napisano 13 Styczeń 201114 l o: CO poprawić, ulepszyć, zmienić, zanim odpalę finala? wiem że sampling jest zjechany :) Edytowane 13 Styczeń 201114 l przez Camel
Napisano 13 Styczeń 201114 l dzięki, będę miał to pod uwagą, a coś oprócz tego? kompozycyjnie i coś tam? renderowałem na video antialiasingu, bo area i cook variable kopały.. spróbuję sinc filter Edytowane 13 Styczeń 201114 l przez Camel
Napisano 13 Styczeń 201114 l Czarna plama wielkości pół renderu. Zasugeruj przestrzeń jakimś studiem:)
Napisano 13 Styczeń 201114 l kompozycje lepiej robić już po renderze. osobno pracując z ciachami i lodówką. To teraz przydaloby sie poprawic ale nie wiem jakie masz założenia w projekcie.
Napisano 13 Styczeń 201114 l dzięki wszystkim za wskazówki, niestety... modele przekonwertowałem na high poly i z mappingiem porażka, bo mam aż 60 takich cytryn w scenie. Szkoda, następnym razem bardziej pomyślę... Finał:
Napisano 13 Styczeń 201114 l No to zrób sobie 5 takich sytryn, poskaluj, pomieszaj jakimś pluginem i masz każdą inną. To jak będzie? Robisz te proceduralki czy nie?
Napisano 13 Styczeń 201114 l jezeli to tylko do ujęcia to nie ma problemu - nałóż na tą jedną zdeformowaną w photoshopie prawidłowe mapowanie i tyle. Albo daj tam małą gałązkę z niewielkimi listkami badz naklejkę tureckiej plantacji ;)
Napisano 13 Styczeń 201114 l stary, finished już jest. Nie mam czasu na to, żeby znów przeliczać render głównie. Na proceduralnych mapach nie jadę, poradziłem sobie z pelt mappingiem i następnym razem będzie o niebo lepiej :) P.S. Jakiś paradoks... bo cytryna w 2 rzędzie po prawej jest dobrze zmapowana, tylko odbija otoczenie [liśćia] i jest wrażenie właśnie złego mapowania :D
Napisano 13 Styczeń 201114 l lukasjogabonito nieciekawe to ujęcie ;/ niechże jakiś ciekawszy będzie ten kard.
Napisano 14 Styczeń 201114 l lukasjogabonito: ten dof to z kamery czy z photoshopa? Zastanawiam się, czy którymś ze sposobów można wyciągnąć taki fajny fotograficzny okrągły bokeh?
Napisano 14 Styczeń 201114 l bubu bardzo bardzo. od dluzszego czasu przegladam ten watek i az wstyd pokazac tu swoje;) vray max9 i ps. test wszystkiego :D krzeselka nie moje. [nie wiem czemu ale parkiet wciaz przypomina mi bardziej linoleum niz drogi parkiet]