Berger Napisano 26 Maj 2012 Autor Napisano 26 Maj 2012 Dzięki, poprawiłem jeszcze delikatnie te światła i to na co Freedom Fighter zwrócił mi uwagę, czyli refleks na logu:
pirx Napisano 26 Maj 2012 Napisano 26 Maj 2012 Niesamowite, powiedział bym fuc*ing amazing ale na forum nie wolno. ;) To jest czysty render? pzdr. Daniel
GrześDuro Napisano 27 Maj 2012 Napisano 27 Maj 2012 Super wyciągnieta kratka:D Poradziłbym jeszcze: wyciągnąc lekko wydech, a znaczek coś pomiedzy poprzednim shotem i obecnym. Bo teraz wyglada jak warstwa szara z alphą w PS;)... Ale ogolem dla mnie wyglada jak Teaser od LAMBO;)
Berger Napisano 27 Maj 2012 Autor Napisano 27 Maj 2012 Dzięki, będe nad renderami siedział jak dokończe modeling, wrzcam jeszcze outdoor i wracam do roboty ;)
maciek.m Napisano 27 Maj 2012 Napisano 27 Maj 2012 Super ten renderek studyjny, az zapragnalem miec taki tylko z moim bmw :P mam pytanko co do materialu, a dokladniej te lekko swiecace elementy w tylnich swiatlach (takie same tylko ze paski ma bmw). Super Ci to wyszlo i czy uchylilbys rabka tajemnicy jaki to material ?:) no i te kratki mega wygladaja jak ze zdjecia, a co do poprawek to material szyby w klapie silnika odstaje troche od reszty.
Pawlito Napisano 29 Maj 2012 Napisano 29 Maj 2012 Outdoor fajny, tylko bryka zajmuje dwa pasy ruchu (z tego ujęcia tak mi się wydaje), przy tych futurystycznych kształtach wygląda to jak lądowanie statku kosmicznego (pogubiły się poporcje).
Sebazx6r Napisano 30 Maj 2012 Napisano 30 Maj 2012 Switny. Ten render studyjy to same odbicia? i wlaczone swiatla tak? NO na takich zalamaniach swietnie to sie prezentuje.
Berger Napisano 2 Czerwiec 2012 Autor Napisano 2 Czerwiec 2012 Dzięki wszystkim za komentarze ;) DanielKusak: W post pro podbity jest kontrast, dodana poświata za autem i poświata od świateł. GrześDuro: Dzięki, wezme to pod uwagę ;) maciek.m: Materiał to zwykły czerwony vraymtl na spodzie, reszta to raczej model, starałem się robić tak zeby światło potem w miare ładnie się rozkładało ale jeszcze nie wygląda to tak do końca jakbym chciał. Sebazx6r: Do takich shotów zwykle daje poprostu czarny lakier ale można tak jak mówisz robić ;) Dorzucam jeszcze przedniego świetlika, niestety zapomniałem podbić ms dla modeli i troche kanciasto wyszło, niektóre krawędzie i rogi też zrobie ponownie bo na close-upach już słabo ich krzywizna wypada: Pozdrawiam
Berger Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Diody to model + disp. Tutaj wersja z podbitym MS:
xmass Napisano 7 Czerwiec 2012 Napisano 7 Czerwiec 2012 no, no! Widzę berger że po fali krytyki o spadku twojej formy znów rządzisz! Robiłeś jakiś post w photoshopie przy tych renderach?
Berger Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 Dzięki, w renderach wyżej zwykle tylko saturacja/kontrasty, na renderze niżej podobnie + dodane mniejsze krople w PS, większe były renderowane.
pecet Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 Berger - co Ty wyprawiasz z aventadorem, masakra ;)
FF Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 Wydawało by sie ze jeszcze tak niedawno ci rysowałem po krzywym evoX a tu takie rzeczy sie dzieja teraz;) ostatni render jest przezajebisty.
Loozack Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Przyznam, że ostatni render mnie rozwalił, chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej o nim :) Pozdrawiam.
Berger Napisano 10 Czerwiec 2012 Autor Napisano 10 Czerwiec 2012 Hej, dzięki za miłe słowa ;) Render jest raczej dość prosty (imo materiały za bardzo się zlały ze sobą), podstawa to model, na który dodałem trochę kropel w 3D: Potem juz tylko dodanie kilku materiałów, oświetlone jakąś jedna hdrką i na fb wyglądało to tak: W PS dodałem mniejsze krople (które chciałbym dodać do materiału lakieru w maxie, ale to na końcu się tym będę bawił, tutaj kropel dużo nie było a polycount siegał już prawie 28 mln), potem zabawa kontrastem i jasnością oraz poprawienie saturacji. Tak więc myślę, że tutaj największa robota leży po stronie PS w kwestii renderu :)
thecrev Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Co to za potwór że masz aż tyle poly mógłbyś podać parametry. ps. świetna robota szacun
Fargate Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 ostatnie bardzo smakowite, poprzeczkę zawiesiłeś sobie wysoko :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Jeszcze rozmemłane owady wymodeluj... :P:P:P Naprawde swietnie sie to prezentuje!
maciek.m Napisano 15 Czerwiec 2012 Napisano 15 Czerwiec 2012 Deszczyk bardzo fajny to jakis skrypt czy jakims painterem rosiales krople? A główne pytanie to o render na zoom przednich świateł, a dokładniej materiał lakieru, jak udało ci się uzyskać strukture tych płatków lakieru? to jakas mapka w refleksach?
Berger Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Napisano 21 Czerwiec 2012 thecrev: dzięki, sprzęt to i7 2600k, 6GB RAM i GTX560 Ti. maciek.m: krople rozsiane są vrayowskim scatterem. Te płatki to poprostu szum materiału :P Dorzucam mały test kierunkowskazu:
NV Napisano 21 Czerwiec 2012 Napisano 21 Czerwiec 2012 No odkąd masz ten nowy sprzęt to szalejesz ;) Chyba tez najwyższy czas na upgrade i u mnie :D
Berger Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Napisano 21 Czerwiec 2012 No to z miejsca, przynajmniej ja, odradzam gigabyte gtx560 ti :P U mnie przy wyższych taktowaniach podanych przez producenta sypie sterownik, wraz z aplikacjami 3D, czasem dość często, trzeba podkręcać mocno wentylator i obniżać taktowania.
Berger Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Napisano 21 Czerwiec 2012 Dzięki dorzucam troszkę szersze ujęcie:
maciek.m Napisano 21 Czerwiec 2012 Napisano 21 Czerwiec 2012 Noo kurcze ładnie to wygląda, tylko popraw tą opone, bo ten disp jakis taki niemrawy :P
Touch Napisano 21 Czerwiec 2012 Napisano 21 Czerwiec 2012 Za robotę się weź, a nie z aparatem po mieście lata!:( Super:) Pozdr
Berger Napisano 23 Czerwiec 2012 Autor Napisano 23 Czerwiec 2012 Dzięki wszystkim, dodaje jeszcze shot, który zrobiłem obok dla siebie "po godzinach" Lexus oczywiście od everów, model świetny jest tak nawiasem :)
plasti Napisano 24 Czerwiec 2012 Napisano 24 Czerwiec 2012 gdyby odbicia byly minimalnie mniejsze to mialbys fotke pozdro
NV Napisano 24 Czerwiec 2012 Napisano 24 Czerwiec 2012 Coś z przednią szybą się niedobrego zrobiło, tak poza tym to świetne.
GRiPi Napisano 24 Czerwiec 2012 Napisano 24 Czerwiec 2012 Lexus świetny. Samo hdri + prosta geometria?
Berger Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor Napisano 25 Czerwiec 2012 Tak, świecone HDRI i dodane kilka prostych obiektów. Tutaj nieco zmienione oświetlenie i lakier:
Fargate Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 Bardzo ładnie, cieszy oczy :) Kupiłeś gdzieś hdr czy własna produkcja?
plasti Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 IMHO mieszanka obydwoch :] pozwole sobie: Uploaded with ImageShack.us
thecrev Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Jak zobaczyłem colse-up yo myślałem, że to zdjęcie mógłbyś wkońcu zrobić jakiś tutek :(
Rekomendowane odpowiedzi