adek Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) Jeśli pamiętacie i podobał wam się film "The Third & The Seventh" Alexa Romana, z miłą chęcią obejrzycie nowy spot wykonany przez tego artystę. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1485 Edytowane 17 Listopad 2010 przez Adek
vision3d Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 podziwiam. ma chlop oko do swiatelka i kolorkow:)
arch515 Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 ..Piękna sprawa, światło, jaki i cała scenografia mówiąca o dużym wyczuciu tematu, jaki samym podejściu do pracy, i taka nie oficjalna reklama v.2.0.;P, aczkolwiek muzykalnie za mocno przypomina jego debiut.
plasti Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 przepraszam ze zapytam, ale niedowierzam oczom TO JEST 3D????
Luki Luki Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Ale to naprawdę 3d? Jakoś nie chce mi się wierzyć.
hcpiter Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 Az mnie ciary przechodziły jak to oglądałem (podobnie jak przy jego reel`u). Genialne rzeczy ogarnia w CG
plasti Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 nie widzialem jeszcze nic lepszego!!!! po czyms takim az sie nie chce maxa odpalac......
Polg Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 to jest niesamowite co ten koles potrafi, masakra
Stradivalius Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 a te młode kartofelki!... Coś pięknego!
G-B Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 ... to jest oszustwo... kolega pewnie kupić kamerę RED za 100 milionów kosmo-dolców i szaleje ;)... Ale gdyby się okazało że nie... to brawo :)
MaxymilianMax Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 ej,, co z Wami... ;) Przecież widać ze to nie grafika.. tylko ujęcia slowMotion itp z niezłej kamery...
PCZ Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 To jest grafika 3D. Zajęło mu to 2 i pół miesiąca i pomagała mu tylko jedna osoba. Oryginalne info od autora: Asking your questions; yep, it's all CG -same process as T&S- I tried to put some live-footage shots but i run out of time so CGI did the trick :P Whole production was 2 and a half months for the initial concept to the final editing; two people: Juan & me. PS. Autor newsa czasem mógłby się bardziej wysilić i pisać więcej niż jedno zdanie. 1
adek Napisano 18 Listopad 2010 Autor Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) To jest grafika 3D. Zajęło mu to 2 i pół miesiąca i pomagała mu tylko jedna osoba. Oryginalne info od autora: Asking your questions; yep, it's all CG -same process as T&S- I tried to put some live-footage shots but i run out of time so CGI did the trick :P Whole production was 2 and a half months for the initial concept to the final editing; two people: Juan & me. PS. Autor newsa czasem mógłby się bardziej wysilić i pisać więcej niż jedno zdanie. Postaram się poprawić :) Chociaż tutaj o klasie tego spotu świadczy fakt, że nabrał osoby z branży i wiele osób wprost nie uwierzyło w to, że jest to 3D. To o czym napisał PCZ znajdziecie tutaj gdyby ktoś jeszcze nie wierzył: http://vimeo.com/user1337612 Edytowane 18 Listopad 2010 przez Adek
artzgodka Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 ktoś napisał kartofelki, ja tam widzę cytryny i akurat one nie wyglądają super real
Traitor Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Ale foty! 3D, czy nie 3D, obraz jest piękny. Cudowne!
ArekZawada Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 chm, w takim razie dlaczego przy tym projekcie pan Alex Roman jest podpisany jako DoP(director off photography) a Martinez jako cg?
dac77 Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Bardzo ładne te animacje, ale takie podniecanie się troszeczkę jest dziwne i niepokojące. Świetna narracja tego starszego gościa.
Mortom Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Ten filmik wypalił mi dziurę w mózgu... M A S K R A ! ! Jadę na zmywak do Anglii... nie ma się co łudzić, tego się nie da nauczyć... to się porostu ma... a ja najwyraźniej tego nie mam :|
Baggins Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 ArekZawada - a to DoP jest tylko w live action? Coraz czesciej widze w napisach w tej roli specow od swiatla w 3D. Nie ma to w koncu znaczenia, praca polega na tym samym, tylko sie zmieniaja narzedzia. t.
ArekZawada Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 No ja rozumiem, ale siebie nie wpisał jako CG, więc się zastanawiam. W każdym razie robi to wrażenie , i momentami trudno uwierzyć.
Camel Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 gruszki spadły, powinny się pokruszyć na większe kawałki i nie tak ich dużo, do tego jeszcze się trochę zgnieść :) >> to mój argument potwierdzający że to CG, lol :D
MaxymilianMax Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 no kuswa.. moze sobi episac autor ze to CG.. nie zobacze Making ofa lub siateczek to nie uweirze ;) ZByt realna nie tylko grafika ale i naimacja(pióra, spadajacych cytryn, jabłek).. Jeśłi to CG 100% to musiał co najmniej Maxwella, Fryrendera uzyć i MEGA sprzętu do renderu.. Widzałem juz tysiace animacji i ta poprostu sie ZBYT odcina od reszty realistycznych(próbujących takimi być) animek..
nemedia Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Eee tam zaraz Maxwell. Autor tych prac na forum Chaos napisał był: "Regarding the tech specs: Yes, all cg and 100% Vray of course! :P -I always use "Quadratic" filter for AA (1-10) or so... works like a charm for video purposes. -GI is QMC bruteforce for almost all shots in order to avoid any flickering nightmare + HDRI domelights -DOF and MBlur-----> AE; not enough time for doing it inside Vray"
adek Napisano 18 Listopad 2010 Autor Napisano 18 Listopad 2010 no kuswa.. moze sobi episac autor ze to CG.. nie zobacze Making ofa lub siateczek to nie uweirze ;) ZByt realna nie tylko grafika ale i naimacja(pióra, spadajacych cytryn, jabłek).. Jeśłi to CG 100% to musiał co najmniej Maxwella, Fryrendera uzyć i MEGA sprzętu do renderu.. Widzałem juz tysiace animacji i ta poprostu sie ZBYT odcina od reszty realistycznych(próbujących takimi być) animek.. Wiele osób też komentowało w ten sposób pierwszy jego film :)
hcpiter Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 o niedługo teorie spiskowe na temat 3th sevent`a będą :p
adek Napisano 18 Listopad 2010 Autor Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) Bardziej mi chodziło o to, że przy pierwszym filmie były podobne komentarz po czym pojawił się making of i komentarzy po prostu się skończyły. Apropo spotu, sam zobaczyłbym nawet krótki makingof, a nie mam problemu z uwierzeniem, że to CG. Edytowane 18 Listopad 2010 przez Adek
polka dot Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 bez jaj.. koleś ogarnia temat i tyle na temat. od lat filmowcy wystrychają nas na dudków, utożsamiamy już cg z rzeczywistością, mental od dekady robi takie rzeczy i nikt się nie stawia. skąd w naszych żyłach tyle wrogiej zawiści awersanta! jego reel udowodnił że potrafi zrobić z polygonami wszystko, obejrzyjcie raz jeszcze forest refuge i buzie w kubełeczek!:*
Loozack Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 Bóg estetyki i piękna, najpierw The Third & The Seventh a teraz to... ehh, idę dalej budować mu ołtarz.
MaxymilianMax Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 (edytowane) ah. to tak.. ja po prostu nei widziałem jego wcześniejszych zadnych prac.. i stad to zdziwienie... PO rpostu koelś wyprzedził o poziom a moze nawet 2 poziomy to co dootąd w filmikach CG widziało. Osiągnął nowy poziom realistyki.. :) Polka dot . jesli chodzi o mnie to zadnej zawiści z mojej strony... tylko piszac pierwszy koment nie czytałem zandej wypowiedzi autora o tym filmiku... no zainspirował mnie nieźle.. i tak sie nie przerzuce na VRAYa ;) PS: No i takie detale jak kurz na blacie ledwo widoczny dodawał mi watpliwości do sprawy.. ;) Edytowane 19 Listopad 2010 przez MaxymilianMax
velopl Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 No i to jest piekne w tym wszystkim. Warto, warto pracowac ale poza praca trzeba jeszcze miec to cos. Cos nie z tej ziemii.
Rekomendowane odpowiedzi