Napisano 17 Listopad 201014 l Jeśli pamiętacie i podobał wam się film "The Third & The Seventh" Alexa Romana, z miłą chęcią obejrzycie nowy spot wykonany przez tego artystę. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1485 Edytowane 17 Listopad 201014 l przez Adek
Napisano 17 Listopad 201014 l ..Piękna sprawa, światło, jaki i cała scenografia mówiąca o dużym wyczuciu tematu, jaki samym podejściu do pracy, i taka nie oficjalna reklama v.2.0.;P, aczkolwiek muzykalnie za mocno przypomina jego debiut.
Napisano 17 Listopad 201014 l Az mnie ciary przechodziły jak to oglądałem (podobnie jak przy jego reel`u). Genialne rzeczy ogarnia w CG
Napisano 17 Listopad 201014 l nie widzialem jeszcze nic lepszego!!!! po czyms takim az sie nie chce maxa odpalac......
Napisano 18 Listopad 201014 l ... to jest oszustwo... kolega pewnie kupić kamerę RED za 100 milionów kosmo-dolców i szaleje ;)... Ale gdyby się okazało że nie... to brawo :)
Napisano 18 Listopad 201014 l ej,, co z Wami... ;) Przecież widać ze to nie grafika.. tylko ujęcia slowMotion itp z niezłej kamery...
Napisano 18 Listopad 201014 l To jest grafika 3D. Zajęło mu to 2 i pół miesiąca i pomagała mu tylko jedna osoba. Oryginalne info od autora: Asking your questions; yep, it's all CG -same process as T&S- I tried to put some live-footage shots but i run out of time so CGI did the trick :P Whole production was 2 and a half months for the initial concept to the final editing; two people: Juan & me. PS. Autor newsa czasem mógłby się bardziej wysilić i pisać więcej niż jedno zdanie.
Napisano 18 Listopad 201014 l Autor To jest grafika 3D. Zajęło mu to 2 i pół miesiąca i pomagała mu tylko jedna osoba. Oryginalne info od autora: Asking your questions; yep, it's all CG -same process as T&S- I tried to put some live-footage shots but i run out of time so CGI did the trick :P Whole production was 2 and a half months for the initial concept to the final editing; two people: Juan & me. PS. Autor newsa czasem mógłby się bardziej wysilić i pisać więcej niż jedno zdanie. Postaram się poprawić :) Chociaż tutaj o klasie tego spotu świadczy fakt, że nabrał osoby z branży i wiele osób wprost nie uwierzyło w to, że jest to 3D. To o czym napisał PCZ znajdziecie tutaj gdyby ktoś jeszcze nie wierzył: http://vimeo.com/user1337612 Edytowane 18 Listopad 201014 l przez Adek
Napisano 18 Listopad 201014 l ktoś napisał kartofelki, ja tam widzę cytryny i akurat one nie wyglądają super real
Napisano 18 Listopad 201014 l chm, w takim razie dlaczego przy tym projekcie pan Alex Roman jest podpisany jako DoP(director off photography) a Martinez jako cg?
Napisano 18 Listopad 201014 l Bardzo ładne te animacje, ale takie podniecanie się troszeczkę jest dziwne i niepokojące. Świetna narracja tego starszego gościa.
Napisano 18 Listopad 201014 l Ten filmik wypalił mi dziurę w mózgu... M A S K R A ! ! Jadę na zmywak do Anglii... nie ma się co łudzić, tego się nie da nauczyć... to się porostu ma... a ja najwyraźniej tego nie mam :|
Napisano 18 Listopad 201014 l ArekZawada - a to DoP jest tylko w live action? Coraz czesciej widze w napisach w tej roli specow od swiatla w 3D. Nie ma to w koncu znaczenia, praca polega na tym samym, tylko sie zmieniaja narzedzia. t.
Napisano 18 Listopad 201014 l No ja rozumiem, ale siebie nie wpisał jako CG, więc się zastanawiam. W każdym razie robi to wrażenie , i momentami trudno uwierzyć.
Napisano 18 Listopad 201014 l gruszki spadły, powinny się pokruszyć na większe kawałki i nie tak ich dużo, do tego jeszcze się trochę zgnieść :) >> to mój argument potwierdzający że to CG, lol :D
Napisano 18 Listopad 201014 l no kuswa.. moze sobi episac autor ze to CG.. nie zobacze Making ofa lub siateczek to nie uweirze ;) ZByt realna nie tylko grafika ale i naimacja(pióra, spadajacych cytryn, jabłek).. Jeśłi to CG 100% to musiał co najmniej Maxwella, Fryrendera uzyć i MEGA sprzętu do renderu.. Widzałem juz tysiace animacji i ta poprostu sie ZBYT odcina od reszty realistycznych(próbujących takimi być) animek..
Napisano 18 Listopad 201014 l Eee tam zaraz Maxwell. Autor tych prac na forum Chaos napisał był: "Regarding the tech specs: Yes, all cg and 100% Vray of course! :P -I always use "Quadratic" filter for AA (1-10) or so... works like a charm for video purposes. -GI is QMC bruteforce for almost all shots in order to avoid any flickering nightmare + HDRI domelights -DOF and MBlur-----> AE; not enough time for doing it inside Vray"
Napisano 18 Listopad 201014 l Autor no kuswa.. moze sobi episac autor ze to CG.. nie zobacze Making ofa lub siateczek to nie uweirze ;) ZByt realna nie tylko grafika ale i naimacja(pióra, spadajacych cytryn, jabłek).. Jeśłi to CG 100% to musiał co najmniej Maxwella, Fryrendera uzyć i MEGA sprzętu do renderu.. Widzałem juz tysiace animacji i ta poprostu sie ZBYT odcina od reszty realistycznych(próbujących takimi być) animek.. Wiele osób też komentowało w ten sposób pierwszy jego film :)
Napisano 18 Listopad 201014 l Autor Bardziej mi chodziło o to, że przy pierwszym filmie były podobne komentarz po czym pojawił się making of i komentarzy po prostu się skończyły. Apropo spotu, sam zobaczyłbym nawet krótki makingof, a nie mam problemu z uwierzeniem, że to CG. Edytowane 18 Listopad 201014 l przez Adek
Napisano 18 Listopad 201014 l bez jaj.. koleś ogarnia temat i tyle na temat. od lat filmowcy wystrychają nas na dudków, utożsamiamy już cg z rzeczywistością, mental od dekady robi takie rzeczy i nikt się nie stawia. skąd w naszych żyłach tyle wrogiej zawiści awersanta! jego reel udowodnił że potrafi zrobić z polygonami wszystko, obejrzyjcie raz jeszcze forest refuge i buzie w kubełeczek!:*
Napisano 19 Listopad 201014 l Bóg estetyki i piękna, najpierw The Third & The Seventh a teraz to... ehh, idę dalej budować mu ołtarz.
Napisano 19 Listopad 201014 l ah. to tak.. ja po prostu nei widziałem jego wcześniejszych zadnych prac.. i stad to zdziwienie... PO rpostu koelś wyprzedził o poziom a moze nawet 2 poziomy to co dootąd w filmikach CG widziało. Osiągnął nowy poziom realistyki.. :) Polka dot . jesli chodzi o mnie to zadnej zawiści z mojej strony... tylko piszac pierwszy koment nie czytałem zandej wypowiedzi autora o tym filmiku... no zainspirował mnie nieźle.. i tak sie nie przerzuce na VRAYa ;) PS: No i takie detale jak kurz na blacie ledwo widoczny dodawał mi watpliwości do sprawy.. ;) Edytowane 19 Listopad 201014 l przez MaxymilianMax
Napisano 19 Listopad 201014 l No i to jest piekne w tym wszystkim. Warto, warto pracowac ale poza praca trzeba jeszcze miec to cos. Cos nie z tej ziemii.