Eden-3d Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 (edytowane) Witam wszystkich, oddaję do oceny scenę, nad którą pracowałem w wolnych chwilach bardzo długo, i szczerze powiem ,że nie mam już absolutnie sił żeby cokolwiek więcej przy tym robić,chcę podziękować wszystkim którzy mnie wspierali w wipie. szczególne podziękowania dla Juniora za cenne rady:) pozdro Edytowane 20 Listopad 2010 przez Eden-3d 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 zrobię sobie tą przyjemność i skomentuję pracę jako pierwszy:) wyszło tak jak oczekiwałem, zwłaszcza wersja "nocna" wygląda świetnie! i najważniejsze... MASA PRACY! - już za to masz 5 x "tak":) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Detal w głowie się nie mieści. Gratuluję ukończenia pracy :) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Jesteśmy na "tak" przechodzi Pan do następnego etapu. (czyt. Złota Galeria) ;) Nie no, w ostatnim pokazany detal powala... Gratki i 5*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Po zobaczeniu pierwszego obrazka zastanawiałem się czy te wszystkie płaskorzeźby to nie jest przypadkiem tekstura, ale jak się wczytały kolejne, dotarło do mnie, że to jest wymodelowane. Trochę współczuję ale przede wszystkim gratuluję. Efekt końcowy po prostu imponujący. Chętnie zobaczyłbym jeszcze wersję nocną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 gratulacje dotrwania do końca projektu, wygląda świetnie :) render wieczorny wygląda niesamowicie, dodał bym tylko ptaszki z pierwszego obrazka :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Chciałoby się powiedzieć: szok, masakra ... tyle tylko, że to grubo za mało ... Od pierwszej chwili, kiedy zobaczyłem tą świątynię po prostu brak mi słów na opisanie tego modelu - tu dołożyłeś jeszcze wyśmienite rendery. Majstersztyk. Gdybym bardzo mocno chciał się do czegoś przyczepić to tylko do fontanny a właściwie samej strugi wody w fontannie na dwóch pierwszych renderach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Coz jesli jest praca slaba i ma bledy to mozna sie rozpisywac i bawic w konkstruktywna krytke, ale jesli nie ma co krytykowac to powiem poprostu: super praca!!! 5 stars for you Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Mam nadzieję, że złota galeria zostanie zupdatowana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 (edytowane) Przejrzałem sobie wszystkie Twoje tematy, które zawierają jakieś rendery i muszę bezpardonowo przyznać, że to najlepsza robota jak do tej pory. Martwi mnie natomiast jedna rzecz. To, co zaprezentowałeś to bardzo duży wystrzał. Naprawdę kaliber pracy pokaźny, a pociągnąłeś za spust po długim wahaniu. Oby nie skończyło się na tym, że sodówa uderzy do głowy, będziesz robił kolejne prace szybko i bez pomyślunku czy zastanowienia. Nie znam się na architekturze i environmencie, ale jeśli ten projekt nie trafi conajmniej na fronta, to przestanę wchodzić na max3d.pl - jak słowo daję :> Rate: bezapelacyjnie 5 gwiazdek ***** PS: Faworyt: render 3(4). Znakomite, ciepłe światło zachodu, klimat i potęga budowli. Edytowane 20 Listopad 2010 przez Podstavsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 (edytowane) Myślę, że byłoby w pełni uzasadnione napisać: NIECH MNIE (....) 5 gwiazdek panie kolego :) Edytowane 20 Listopad 2010 przez CzAk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim_pon Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Z chęcią zobaczyłbym hi-rez "wersję wieczorną" w ramce nad moim łóżkiem. Na prawdę świetna praca. Oczywiście 5* :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Ciśnie mi się tylko jedno słowo, śliczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 wariat. pięknie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Epic. Miażdży. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dizek Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Wyśmienicie ;)) Mam takie pytanie , co za cudo udźwignie taką scenę ? ... ja nie rozumiem , możesz podać parametry komputera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Rany, man, skończyłeś to:D Wyszło prześwietnie, ale to już pewnie wiesz:) Gratuluję!! Życzę złotej galerii!:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 mocny stuff, przy takim poziomi i jakości nie przystoi mi nawet coś mowić, ale zarysykuję - trawa i roślinność na pierwsyzm ma jakieś białe odblaski, dziwne to troche. ale na szczescie cała reszta sie ratuje, pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Cudne! :D Także życzę złotej galerii. :) Można wiedzieć na jakim configu komputera to robiłeś? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Śliczności - 5 gwiazdek bez dwóch zdań. No i złota galeria za ten detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 ilość detalu powala chłopie, jesteś asem, podziwiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 az milo popatrzec... jak dla mnie bomba :D Moze tylko woda w fontannie wyglada troche jak "wystrzelona niebieska sraczka " no ale ogolnie to chyba nikt na to nie zwroci uwagi bo detal na kopole przytłacza wszystko... w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Nohoo nareszcie :D W pierwszym renderze w dalszym ciagu mnie nieco roślinność drażni (głowy nie dam ale to może być wina shaderów - są takie sztywne strasznie, mało organiczne) i słup wody też jest z nieco innej bajki (woda wydaje się być gęsta), ale za to ten render o zmroku to mistrzostwo świata, na prawdę wypas jakich mało widziałem. Nie wspominając o oczywistościach takich jak detal samej świątyni, gdzie się masakrycznie nadłubałeś i nagłówkowałeś. Pieńćgfiastkuf się należy rzecz jasna :D Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 gratulacje :), choc pewien niedosyt jest, bo pomyslow na pokazanie tej swiatyni mozna by znalesc duzo :) nie mniej jednak kupa roboty podziwiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 hardcore modellinng! dusk bardzo fajny! Jesli sie czepiac to fontanna odpada przy jakosci reszty sceny. Nic to jednak 5STAR na 100% zasluzone! Pozdrawiam P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Wyszło rewelacyjnie, ten detal to przegięcie, złoto jak nic za to się należy :) Oczywiście 5 gwiazdek ode mnie. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 ugh. zatkało mnie. mega robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Witam , mozna byc rownie duzym masochista co Ty ;) i od biedy przyczepic sie do nie zgodnosci nie ktorych elementow , detalu z orginalem ,ale to zostawmy jajoglowym. Pracka jest naprawde swietna szczegolnie przypadly mi do gustu rendery o zachodzie slonca. Gratulacje !! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Model, detal powala. Ale jako całość skopane jak mało co! Przy tak świetnym modelu zepsucie tak prostym i dennym światłem, otoczeniem to profanacja. Za to powinien być BAN. To tak jak byś wynalazł lekarstwo na raka i wylał świadomie do kibla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 respekt za.... cierpliwosc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 To jednak to skończyłeś.. o matko. :D Cudne wieczorne renderki. Gratulacje pięknej pracy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Arcydzieło!:) Fajnie widziec jak duzo pracy włożyles w model i jaki postęp zrobiłeś jesli chodzi o render. Wczesniejsza roslinnosc by popsuła efekt. To teraz na drukarke 3D i niech sie męczy:D albo najlepiej wieloosiową frezare...:P Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Jest pięknie! Gratuluję ukończenia tego cuda. Zasłużone ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolowiec Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 To jest zbyt dobre żeby to skomentować . 5 gwiazdek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Guzowski Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Ślicznie wyszło. Gratuluję. Jeśli szukasz kolejnej świątyni do przerzucenia na CG to polecam "Wat Rong Khun" w Tajlandii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Śledziłem WIPa z opuszczoną szczęką, wielkie gratulacje za skończenie, za detal, za cierpliwość... niesamowite pokłady dobrej, ciężkiej pracy zawarte w "kilku" pikselach. Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Masterska robota, piekna siata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazil Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 myslalem ze nie pokazesz ile verteksow ma ten cudowny budynek :) az dziw, ze komputer je wszystkie zliczyl :P wielki szacun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 dla mnie praca jest na najwyższym poziomie, ale te metalowe poręcze są tak bolesne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 za twoją wytrwałość, cierpliwość i upór - kto oglądał WIP ten wie - przyznałbym nawet 6 gwiazdek. Model jak i rendery bardzo dobre, nic tylko słodzić i słodzic . Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
N1CO Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Co tu dużo mówić... MASAKRA! Ciekawe czy kiedyś osiągnę chociaż 1/10 takich umiejętności, które Ty posiadasz ;) Pokazując wczoraj te rendery znajomym, nikt na początku nie chciał uwierzyć, że to 3d ;) Niewierni :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 Witam wszystkich, bardzo dziękuję ,za tak spory odzew. bardzo się cieszę, że się podoba. dzięki za pochwały i krytykę. są błędy i dobrze sobie z tego zdaję sprawę. Przy tym projekcie sporo się nauczyłem i mogę iść dalej, ale nie będzie to niestety żadna świątynia, mam dosyć świątyń na parę lat:) jeszcze raz dzięki za komentarze i wsparcie duchowe:) komp: Intel Core2 Quad 2,33 Ghz ,,8GB RAM ,,Geforce 9600GT 1024MB pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grynio Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 czesc z łapy to modelowales czy uzywales jakis plugów/skryptów? głownie chodzi mi o zdobienia...? m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Listopad 2010 Autor Share Napisano 22 Listopad 2010 czesc nie uzywalem plugów/skryptów wszystko recznie ,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grynio Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 to sie narypales;) m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 zajebista pracka :-) piec gwiazdek jak nic... jedno ale... :P nie przejrzalem tych kilku stron - moze ktos o tym napisal... czy jesli ta woda przelewa sie z wodospadu, to tam gdzie wpada do drugiego "basenu" tego mniejszego nie powinna być bardziej spieniona/pofaudowana? :_) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 W końcu ujrzało to światło dzienne:) Kapitalny budynek i rendery. Szkoda, że roślinność odbiega od całej reszty. Mogę prosić na PM jakie ustawy miałeś żeby taki detal wyciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2010 dzieki panowie :) podrzucam jeszcze wieksza rozdzialke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Jak dla mnie teraz to już całkiem daje radę. Jeszcze tylko stereo-3D na okulary... żartowałem :) Z małostek jeszcze, przy tej rozdziałce dopiero zauważyłem brak kaustyki od wody. Może by tak szybko w fotoszkopie machnąć je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Gniecie suty i zrywa pape zdachu ten model... podziwiam i zazdroszczę wytrwałości! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi