Napisano 6 Grudzień 201113 l Fajnie jest, biegajo, skakajo, ładne cycki u obojga aktorów. Czego chcieć więcej?
Napisano 6 Grudzień 201113 l Ja bym tam dał tą muzyczkę z Benny Hilla jak go zawsze na końcu gonili:)
Napisano 6 Grudzień 201113 l Nie tylko cycki. Zobaczcie jak mocno widac u zboczenca przyrodzenie pod majtasami.
Napisano 6 Grudzień 201113 l No, do tego zboczeniec (zapewne w samozachwycie) na nie spojrzał i wykonał niepokojący gest ręką, zupełnie jakby chciał włożyć rękę w majtki. Mogli zatrudnić Rona Jeremiego, lepszy efekt by był.
Napisano 6 Grudzień 201113 l Dawał już to ktoś? Myślałem że się zleję jak to zobaczyłem: http://aszdziennik.wordpress.com/2011/12/05/film-promujacy-warszawe-przed-euro-2012-plagiatem/
Napisano 6 Grudzień 201113 l No wpadki się zdarzają, ale nie sądziłem, że będziecie rozkładać to, aż tak na czynniki. Ale też przyznaje sie, że nie widziałem tych błędów. Szczególnie ten z linką - tez myślałem, że to jakieś pęknięcie. Ale takiego rozkładania na czynniki jeszcze chyba nie było wcześniej.
Napisano 6 Grudzień 201113 l na początku myslałem ze to reklama suplementu diety "Duo Stawy" ... ;) a pozniej sie zorientowalem ze to jest ten film ;) ... mogli chociaz moszna blur dodac ;)
Napisano 6 Grudzień 201113 l hrydek napisał: A ja trafiłem na taki filmik: No i co? I tu i tu biegną - więc nasze tak samo fajne!
Napisano 6 Grudzień 201113 l Autor w sumie to ja mam wrazenie ze cala ta kiczowatosc byla zrobiona specjalnie:)
Napisano 6 Grudzień 201113 l uncle napisał: w sumie to ja mam wrazenie ze cala ta kiczowatosc byla zrobiona specjalnie:) Wątpię uncle:) Swoją drogą widać, że ta działka jest jeszcze bardzo chłonna a roboty masa skoro takie firmy działają i jakoś sobie radzą.
Napisano 6 Grudzień 201113 l Piekny pokaz warszawy grafika na wysokim poziomie i ci realistyczni aktorzy : D Szczególnie mi sie podoba jak realistycznie amortyzuje koles w niebieskim ten skok z dachu na dach w 1:30
Napisano 6 Grudzień 201113 l Dziwi mnie, że ten reżyser i firma mają na koncie aż tyle produkcji. Scenariusz scenariuszem, ale same kwestie techniczne są fatalne. Ładniejszy obraz ma making of niż reklamówką o_O Aż trudno uwierzyć, że kręcono to Red Onem...Tempo w filmie jest fatalne, kadrowanie, grading fatalne. Nie mogę uwierzyć, że to profesjonaliści robili, no po prostu nie mogę. Technicznie jest masakrycznie źle.
Napisano 6 Grudzień 201113 l Euch... mam wrażenie, że o profesjonalizmie winno świadczyć wykonanie. A skoro wykonanie nie świadczy...
Napisano 6 Grudzień 201113 l Dopiero dzisiaj obejrzałem to coś. Trudno zmarnowałem jakieś 3 minuty życia. Wstyd i wstyd. Gorszego spotu nie widziałem jak żyję. .... pod koniec, kiedy facet spogląda na nadgarstek. pytam się - gdzie jest zegarek na ręku ?? WTF? Tutaj absolutnie nie ma NIC wartościowego. Jeśli to już jest "final & official" to ....ech, whatever....
Napisano 6 Grudzień 201113 l Spokojnie, mogło być gorzej: "Biegną obok Stadionu Narodowego, chwilę Mostem Poniatowskiego i nagle - dziewczyna zeskakuje z mostu na piaszczystą plażę. On też. Biegną wzdłuż rzeki, on potyka się o puste leżaki; za sobą mają ścianę zarośli. Dziewczyna rani do krwi przegub ręki ocierając się o gałąź mijanego krzewu. Przebiegają pod Mostem Średnicowym, potem Świętokrzyskim. Tu dziewczyna przystaje, zerka na swoje zadrapanie. Widzi, że mężczyzna, który dotrzymuje jej kroku, patrzy na nie również." O ile to naprawdę jest jakąś wcześniejszą wersją scenariusza: http://ogloszeniabzp.um.warszawa.pl/pliki/zal6c33908.pdf
Napisano 6 Grudzień 201113 l Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, LOL http://www.youtube.com/watch?v=i74U5JycCTE
Napisano 6 Grudzień 201113 l Kulki napisał: Zastanawiam się kiedy wy znajdujecie czas na pracę??:D Uroki pracowania przy dynamice :)
Napisano 7 Grudzień 201113 l wystarczy zmienić muzę i film ogląda się z przyjemnością. http://www.youtube.com/watch?v=pnV9jjOsSgg&feature=share
Napisano 7 Grudzień 201113 l czy ja dobrze kapuje, że dziewczyna to Polska a facet to UE? Oby finał nie był taki jak w plagiatowanym filmie :P
Napisano 7 Grudzień 201113 l ola-f napisał: mogłeś przyspieszyć. to nie moje dzieło ;) ale fakt. gdyby podkręcić trochę speeda wyszło by przynajmniej spójnie ;)
Napisano 7 Grudzień 201113 l Jakoś to myślę że będzie pasowało do wątku - podobny styl. [video=youtube_share;PJQVlVHsFF8]
Napisano 7 Grudzień 201113 l Czemu? Póki nic nie włącza się samo, to może być. Gorzej, gdyby po odświeżeniu strony włączały się wszystkie embedowane filmiki naraz.
Napisano 7 Grudzień 201113 l Link do newsa o tym obciachu wylądował właśnie na głównej wp. http://komediowo.pl/title,Jak-reklamuja-Euro-2012-w-Warszawie,vid,14060217,wideo.html?smpjqticaid=6d840
Napisano 7 Grudzień 201113 l uncle napisał: da sie? Wow! Naprawdę dobre. Ale to chyba spot Ukrainy, nie miasta jak w przypadku Warszawy, ale faktycznie fajny. No i świetna jakość. Ciekawi mnie dlaczego tutaj nie zostało to udostępnione w HD. Nigdzie tego nie ma w wyższej jakości. Wszystkie portale mają taką niską.
Napisano 7 Grudzień 201113 l uncle napisał: da sie? No pieknie! Właśnie widzę to pierwszy raz. Przy tym spocie wychodzimy na 12latków, którzy się dorwali do kamer.
Napisano 7 Grudzień 201113 l Autor adek: podejzewam ze spot uploadwali urzednicy z warszawy a oni nie maja zielonego pojecia co to hd, sd czy pal :p, dobrze ze nie jest to 4:3 xD
Napisano 8 Grudzień 201113 l Cytat Spot Kijowa za 30$: ja sie pytam gdzie są te pieniądze - przecież budynkom nie trzeba płacić za pozowanie!
Napisano 8 Grudzień 201113 l ola-f napisał: ja sie pytam gdzie są te pieniądze - przecież budynkom nie trzeba płacić za pozowanie! w pewnym sensie trzeba, budynek to tez jest jakies 'dzielo' architekta i niekiedy trzeba placic za wykorzystanie danego budynku w filmie/reklamie itd
Napisano 8 Grudzień 201113 l ola-f napisał: ja sie pytam gdzie są te pieniądze - przecież budynkom nie trzeba płacić za pozowanie! Rozumiem Olaf, że skręcisz taki filmik dla mnie za mniej niż 30$? Kiedy podpisujemy umowę? ;)
Napisano 8 Grudzień 201113 l Dopiero teraz zobaczyłem dyskusję. Odpiszę Nezumiemu w kwestiach budżetowych. W realnym świecie, gdzie trzeba płacić na każdym etapie za wszystko to 700 tysięcy na 3 minutowy spot, z efektami i z kaskaderką głowy nie urywa. Nie jest to budżet ani nierealny, ani nawet bardzo wysoki. Problem tego spotu leży zupełnie gdzie indziej, ale wyliczanie gdzie byłoby kopaniem leżącego, a że mój grzbiet pamięta jeszcze srogie baty za prezydencję, to po chrześcijańsku zamilczę. salut t.
Napisano 8 Grudzień 201113 l @Baggins - Dzieki za odpowiedz. Tak jak pisalem - mam zerowe doswiadczenie w wycenianiu takich projektow. Mowiac o zlodziejstwie mowie o tym co widze jako efekt w relacji do ceny. I gdyby ci tam "artysci" wykonali dobra robote a spot faktycznie promowalby Warszawe zamiast prowokowac do odwracania ze wstydem wzroku to zapewne nikt nawet nie podnioslby tematu ceny. -------- Jak tu nie wierzyc w wieczne machloje, wieczne przekrety jak robote o tak prestizowym znaczeniu dla stolicy kraju dostaje grupa ludzi o tak "wybitnych" umiejetnosciach. Jakim cudem i w drodze jakiego przetargu wygrali ci ludzie to zlecenie? Gdyby ktos obiecywal zbudowac dom a za jego cene postawil walaca sie szope to pociagnieto by go do odpowiedzialnosci. Jak mniemam tutaj posmiejemy sie, pokiwamy glowa i nikomu nic sie nie stanie. I tak do nastepnego zlecenia. Pozdrawiam wybitnych artystow i genialnego pana rezysera. Cale szczescie ze nie place podatkow bo po tym spocie moglbym potrzebowac pomocy lekarskiej ktora zapewne bylaby nierefundowana...
Napisano 8 Grudzień 201113 l Nezumi napisał: Jak tu nie wierzyc w wieczne machloje, wieczne przekrety jak robote o tak prestizowym znaczeniu dla stolicy kraju dostaje grupa ludzi o tak "wybitnych" umiejetnosciach. Jakim cudem i w drodze jakiego przetargu wygrali ci ludzie to zlecenie? Nezumi: Wiem, że nie jesteś na bieżąco z formalnościami bo nie mieszkasz tutaj. Ale po prostu wygrali przetarg. A kryterium była cena. Już to pisałem. Przetarg zapewne oceniano jak każdy inny - kryterium cena. Miał być film, miał spełniać jakieś tam wymagania - był jakiś schemat iflmu, to już nie ich pomysł jak ktoś wcześniej wskazał. Scenariusz był rozpisany. Kto go taniej zrealizuje i tyle. Oceniano go jak inne przetargi... Inaczej to się ocenia na forach tematycznych. Cytat Jakim cudem i w drodze jakiego przetargu wygrali ci ludzie to zlecenie? Gdyby ktos obiecywal zbudowac dom a za jego cene postawil walaca sie szope to pociagnieto by go do odpowiedzialnosci. Nie spełniałby założeń. W przypadku przetargów budowlanych sporo założeń trzeba spełnić i powoływane sa inne komisje (wymogi energetyczne, dzialy remontowo-budowlane, wszelakie zaswiadczenia itp itd. W przypadku filmu chyba czegos takiego nie ma. Nie jest to nigdzie zapisane ustawowo. Więc pewnie standardowo wybrano przetarg na uslugę. Po prostu droga przetargowa przy takich prestiżowych projektach powinna być w jakiś sposób ominięta.
Napisano 8 Grudzień 201113 l Adek - wiesz, nie chodzi mi tu o to zeby drazyc temat, szukac dziury w calym (choc tutaj raczej mamy jedna wielka dziure...). Juz przestaje ;). Zwyczajnie poruszyl mnie ten temat bo pal szesc te pol miliona ale swiat bedzie widzial Warszawe przez pryzmat spotu, ktory ma efekty na poziomie "Przybyszy z Matplanety" z lat 80.
Napisano 8 Grudzień 201113 l W sumie z tego co widzę, to scenariusz był materiałem w przetargu. Skoro kosztował 20tys to pewnie wcześniej był przetarg na scenariusz. Z magistratami pracuje się źle bo każdy boi sie podejmować decyzję, wszystko musi przejść pięćset pokoi i sam akant pracuje nad tą gliną dobre kilka miesięcy. Przy przetargach tego typu nie ma niestety efektu - zrobimy taniej i lepiej, to zdobędziemy klienta. I to niestety uzasadnia wiele rzeczy, po pierwsze koszta - spokojnie można to zrobić za 1/3 ale nie dla administracji publicznej, bo niczego nie zyskamy. Trzeba liczyć, ze koszta będą 2x większe bo pani z księgowości która jest córką pana dyrektora miała inną wizję tego ujęcia i trzeba koniecznie obejrzeć jej kasetę na której nagrała siebie jak to powinno wyglądać, a tacie-dyrektorowi bardzo się podoba więc należy wziąć pod uwagę tą błyskotliwą koncepcję. Należy brać także pod uwagę, że ludzie w administracji publicznej żyją na jakimś atolu mentalnej egzystencji daleko poza światem. To coś bliżej caratu skąd kawał drogi do rewolucji przemysłowej i tym bardziej globalnej wioski. Ostatnia najbardziej wk.jąca rzecz - ich to bawi - ludzie w budżetówce niezwykle rzadko maja poczucie, że robią z Wami coś wspólnie. To ich kolejne zadanie do wykonania przydzielone przez zwierzchnika. Do tego agencje są ciągle miłe i uśmiechnięte i czekają na polecenia - boże jakie to wspaniałe, trzeba się napawać tym jak cudownie akceptują nasze pojebane idee. Urzędnik ma swoje 5minut. Oczywiście są też wyjątki. Polecam 99 franków scenę z prezentacją jogurtu starlight, wiele tłumaczy;) o a tu promo mojego miasta ;)