Napisano 8 Grudzień 201113 l Witam. Jakiś czas temu premierę miał nowy teledysk L.U.C "Kosmostumostów", przy którym miałem ogromną przyjemność pracować i mocno się w niego zaangażować. Tutaj chciałbym zaprezentować wybrane kadry z klipu, a także materiały promocyjne, które ukazały się wydrukiem. Przy klipie miałem przyjemność pracować z niesamowitymi chłopakami ze studia Box Postproduction. Chciałbym od raz zaznaczyć, że swoją kobiecą ręką wspierała mnie czasem moja dziewczyna Kasia aka "Sucharek" a za typografię odpowiada Adaś Tunikowski ze studia Juice. Okładka płyty: Plakat promujący gości na płycie: I kadry z teledysku:
Napisano 8 Grudzień 201113 l Brak słów, serio. Wyszło niesamowicie! Styl, kolor, kreska, wszystko. Z muzyką działa idealnie.
Napisano 8 Grudzień 201113 l NIe no po prostu KOSMOS kawał dobrej roboty fajnie to wszystko się prezentuje naprawdę wielkie BRAWA
Napisano 8 Grudzień 201113 l Niesamowite, zazdroszczę za tak fajny projekt, widziałem to wcześniej ale nie sądziłem że to ktoś z maxa śmigał... brawo, robi mega wrażenie, wszystko jest na wyczesie, zaje***te! Gratulacje, szacun!!!
Napisano 9 Grudzień 201113 l doslownie kosmos! Z muzyka, tekstem i flow luca wszystko swietnie sie dopelnia. Miales jakies wytyczne co do konceptow/kadrów czy dali ci calkowicie wolna rękę?
Napisano 9 Grudzień 201113 l Autor Dzięki za wszystkie miłe słowa. Siedzieliśmy razem z eluce i mówił mi co chce widzieć w jakim kadrze a ja mu to szkicowałem. Scenariusz jest w całości jego. Ale to jak będą wyglądać kadry, postacie, budynki, kolorystyka etc zostawił zupełnie mi wolną rękę.
Napisano 9 Grudzień 201113 l Fajna komiksowa kreska. Sporo detali w teledysku mi umknęło a teraz wiadać. Najs
Napisano 9 Grudzień 201113 l Fronta mu kurde :) kupe świetnej roboty odwaliłeś i zazdroszcze pracy z Luc'em @_@
Napisano 9 Grudzień 201113 l Dołączam się do westchnień. Ale najbardziej to Ci zazdroszczę tej "wolnej" ręki" przy pracy - to chyba najlepiej smakuje.
Napisano 9 Grudzień 201113 l Zdecydowanie najlepsze połączenie komiksu z 3d jakie w życiu widziałem. Same rysunki bardzo bardzo dobre. Wyróżniony w creditsach koleś od typografii też się świetnie spisał. Bardzo fajnie użyte fonty. I jak to ładnie wszystko zgrane i animowane. Brawo!
Napisano 9 Grudzień 201113 l Fenomenalny pomysł z tym przerabianiem wrocławskich budowli w kosmiczne statki. Dla mnie to zdecydowanie najlepsze arty, nie ujmując oczywiście pozostałym, które także wciskają w fotel, ale kosmo -katedra, -ratusz, -most to po prostu mistrzostwo! Ile czasu średnio zajęło ci stworzenie jednej takiej kosmobudowli?
Napisano 9 Grudzień 201113 l Autor Mila - Każda ilustracja to tak zupełnie mniej więcej to było około 2 dni roboty. Szkic, później tusz piórkiem i na koniec kolorowanie na komputerze. Akurat budynki były o tyle prostsze, że są całkiem płaskie. Natomiast prawie wszystkie pozostałe sceny to jest po 5-10 warstw. Czasem nawet do 20.
Napisano 9 Grudzień 201113 l Efekt 3d w klipie na płaskich ilustracjach urywa pałe ! :) PS Że tak z ciekawości zapytam...czym tuszujesz ? Edytowane 9 Grudzień 201113 l przez Koniu
Napisano 9 Grudzień 201113 l Gratulacje projektu. Jesteś fantastycznym grafikiem. Możesz służyć za wzór, serio ...mieć takiego skilla! Może pokazałbyś jeszcze jakiś surowy tusz bez podmalówki? Jesteśmy nienasyceni jeśli chodzi o takie rysuny :)
Napisano 10 Grudzień 201113 l Musiałbym tylko powtórzyć wszystkie chwalebne słowa, ale genialnie wyszło, to coś więcej niż tylko teledysk.
Napisano 10 Grudzień 201113 l Miazga, same w sobie rysunki są świetne, a jeszcze widząc jak ożywają w klipie... no to jest jakaś masakra :)
Napisano 10 Grudzień 201113 l Piękne, śliczne i cudowne. Nie dość, że pomysł ciekawy to wykonanie wgniata w fotel. Idę poszukać szczęki na podłodze. Gratulacje i pełen szacunek!
Napisano 11 Grudzień 201113 l Autor Dzięki wszystkim za miłe słowa i cieszymy się, że się podoba. Czas zebrać trochę sił, zabrać się za następny projekt i może trochę częściej bywać tutaj na forum też, bo przez ostatnie 4 miesiące pracy miałem tyle roboty, że nie miałem nawet czasu tutaj za bardzo zajrzeć.
Napisano 11 Grudzień 201113 l Wgniata w fotel ! ***** :-) Ile czasu trwał cały projekt ? Nie mogę teraz jakoś za bardzo znaleźć po nazwiskach, ale czy osoba, która stworzyła to: http://www.youtube.com/watch?v=T2iISWltdzc, brała tez udział w tym projekcie ? Aby nie było... oczywiście nie posądzam Was o żadne kradziejstwo czy coś, po prostu podobny efekt, a mi się skojarzyło :-)
Napisano 11 Grudzień 201113 l Autor Gnacik - Łoł stary:) Dziwię się że tylko z tym Ci się to skojarzyło. Zabawy z typografią w ruchu mają już parę lat i filmików na różnym poziomie zrobionych w tym klimacie można znaleźć po sieci tysiące. Chyba pierwszy albo jeden z pierwszych był ten: W tym teledysku chodziło głównie o efekt trójwymiarowego komiksu, który do tej pory był bardzo słabo wyeksploatowany. Ale zabawy z typografią to numer ograny już tyle razy, że szkoda to liczyć :) Jeśli chodzi o czas trwania projektu to dokładnie ciężko stwierdzić, bo koło lipca zaczeły się pierwsze szkice do niego, w sierpniu pierwsze sceny były robione. Potem zostało porzucony projekt do końca września, ponieważ trzeba było zrealizować okładkę płyty, książeczkę do jej środka i materiały promocyjne. A potem od połowy października do końca listopada znowu. Ale samo składanie klipu to jakiś miesiąc pracy.
Napisano 11 Grudzień 201113 l Autor Oczywiście jak to prawie zawsze bywa wszystko było w niedoczasie. I na wszystko co robiliśmy potrzebny by był nam jeszcze tak z tydzień czasu żeby wszystko było doszlifowane. Ale na wszystko były sztywne terminy niestety.
Napisano 12 Grudzień 201113 l Rewelacyjna robota!! Korzystaliście przy animacji z AE, czy były użyte jeszcze jakieś inne programy?
Napisano 12 Grudzień 201113 l Rewelacyjna robota!! Korzystaliście przy animacji z AE, czy były użyte jeszcze jakieś inne programy? trzebaby byc niezlym masochista zeby to animowac w ae (:
Napisano 12 Grudzień 201113 l Jak widac mnostwo pracy i swietny efekt, brawa, gratulacje i czekoladki ;)
Napisano 12 Grudzień 201113 l kradnę czekoladki! bardzo by było fajnie jakby więcej takich teledysków u nas powstawało :) Edytowane 12 Grudzień 201113 l przez sucharek
Napisano 13 Grudzień 201113 l trzebaby byc niezlym masochista zeby to animowac w ae (: No ale troche afterka chyba bylo? Moglibyscie cos wiecej napisac z jakich programow korzystaliscie. P.
Napisano 13 Grudzień 201113 l Jestem w sumie zaskoczony, że tutaj znalazłem współtwórców ów klipu / teledysku. Przetoczyło się z moim udziałem już wiele dyskusji na temat strony artystycznej tego filmiku i rozwierciliśmy go na wylot, rozkładając po drodze na części pierwsze - po tym wszystkim przyznaje wszem i wobec, że robota jest prześwietna i zrealizowana z niebywałym "tknięciem" : ) Zainspirowaliście mnie chłopaki, siadam z moim photoshopowym expem, ołówkiem i mazakami :D Pozdrawiam!