gryzon Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 (edytowane) Cześć. Dawno nic nie wrzucałem więc oto proszę. Szybkie szkice.Aktor i muzyk Izidor SerbanBabciaMleczarz Edytowane 21 Czerwiec 2017 przez gryzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Mleczarz jak dla mnie ma super charakter. W czym rzeźbisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 ***** ;0 super. Fajny stuff... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Mi też ten mleczarz się najbardziej podoba, tak jak Smoku mówi, fajny charakter w tym sculpcie. Mam nadzieję, że będziesz w miarę regularnie dodawał nowy suff. Nie wiem czy masz wszystkie odpowiedzi odnośnie miniatury wątku więc piszę. Dodaj załącznik z miniaturą do postu (zarządzanie załącznikami masz troszkę niżej, pod oknem w którym wpisujesz tekst posta). Aby później zmienić miniaturę klikasz edycje pierwszego postu dwa razy, tak aby przejść z szybkiej edycji do tej bardziej rozszerzonej, w której możesz zarządzać załącznikami. Tam dodajesz nową i usuwasz starą miniaturę i gotowe. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Babcia najfajniejsza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Mleczarz jak dla mnie ma super charakter. W czym rzeźbisz? Teraz w ZBrush, kiedyś Mudbox. Mi też ten mleczarz się najbardziej podoba, tak jak Smoku mówi, fajny charakter w tym sculpcie. Mam nadzieję, że będziesz w miarę regularnie dodawał nowy suff. Nie wiem czy masz wszystkie odpowiedzi odnośnie miniatury wątku więc piszę. Dodaj załącznik z miniaturą do postu (zarządzanie załącznikami masz troszkę niżej, pod oknem w którym wpisujesz tekst posta). Aby później zmienić miniaturę klikasz edycje pierwszego postu dwa razy, tak aby przejść z szybkiej edycji do tej bardziej rozszerzonej, w której możesz zarządzać załącznikami. Tam dodajesz nową i usuwasz starą miniaturę i gotowe. Pozdrawiam, Cyanide. Dzięki za szczegółowy opis. Trochę zapomniałem jak to wszystko tutaj działa. Dziękuję za wszystkie komentarze, postaram się regularniej wrzucać stuff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2011 (edytowane) Tym razem bardzo barwna postać. Odbierał żelazny krzyż z rąk samego furera. Współzałożyciel "radosnej dywizji", okazjonalny hazardzista, niezmordowany w wyszukanych uciechach czyli Heinrich von Schweinfinger. :) Edytowane 10 Styczeń 2012 przez gryzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 30 Grudzień 2011 Share Napisano 30 Grudzień 2011 Hehe:),świetny,ma charakter! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 30 Grudzień 2011 Share Napisano 30 Grudzień 2011 Zaiste piękne waćpan! pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 (edytowane) Lance Henriksen jako L.Bishop z filmu "Aliens" Edytowane 10 Styczeń 2012 przez gryzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Podobny,fajnie wyszło:).Troche mu dolnej powieki brakuje,poza tym good job:).Dla mnie najepszy z tych co pokazałeś narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 Mnie też te powieki dolne przeszkadzają. Nie mogłem się na finalny kształt zdecydować. http://www.zygotebody.com/ Google Body Browser powraca w nowym opakowaniu "Zygote Body". Dla niewtajemniczonych, fajny, prosty atlas anatomiczny człowieka. Nie rozumiem dlaczego Zygote na tak długi czas ściągnęło stronę Google Body Browser. Wydawać by się mogło że chcieli to dopracować i rozwinąć a jak na pierwszy rzut oka dodali kolorek zielony do interfejsu sterowania poglądem. Ich lista mailingowa która miała poinformować o pojawieniu się strony z powrotem, też się położyła :) Szkoda czasu, lecimy dalej. Anatomia pleców kobiety, czy jak tam kto woli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Mistrzostwo świata ten atlas. Szkoda że pozy nie można sobie ustawić;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 3 Luty 2012 Autor Share Napisano 3 Luty 2012 Dzięki ;) Ostatnio mało czasu. Ruszyłem coś z ubraniami a w między czasie trampki. Najlepsze buciory na deche, street, stage ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 no fajne trampostrzały ;) W czym modelowane albo sclulpcone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 Lola od zawsze marzyła o tym aby grać Punk Rocka.... heh jakiego Punk Rocka to był po prostu Rock n Roll, tylko szybszy nowocześniejszy, zagrany z większą mocą. Od kiedy pamiętam zawsze widziałem ją i jej deskę. Riff obdartej gitary i jej popisy na desce w starym wielkim wyschniętym basenie na przedmieściach tego parszywego miasta, tak bardzo zapadły mi w pamięć. Gdzie jesteś Lola? Ostatnio miałem trochę czasu na przestudiowanie marszczenia materiałów. Sporo pracy z tą sceną było bo wymyśliłem sobie że dam jej jakiś taki szlif wykończenia ;) Slim_ - Dłubałem na ZBrush. Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 To jest super po prostu. Ja chcę zobaczyć to skończone :) Zostawiam na zachętę 5 gwiazdek :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Wow! Zapowiada się świetna praca. Pobrudziłbym jeszcze deskę od drugiej strony bo coś za czysta się wydaje. Ciekawy jestem finału ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 Nie pasuje mi rozłożenie materiału spodni w okolicy kolan. Reszta jest niesamowita! Czekam na więcej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2012 To jest super po prostu. Ja chcę zobaczyć to skończone :) Zostawiam na zachętę 5 gwiazdek :) Pozdr. Wow! Zapowiada się świetna praca. Pobrudziłbym jeszcze deskę od drugiej strony bo coś za czysta się wydaje. Ciekawy jestem finału ;) Pozdro Nie kończę tego, poprostu trening nad rzeźbą spodni i znalazłem chwilkę czasu aby się pobawić z polypaintingiem Nie pasuje mi rozłożenie materiału spodni w okolicy kolan. Reszta jest niesamowita! Czekam na więcej. Masz absolutną rację, wypada poćwiczyć więcej te rzeczy. A tutaj kolejne ćwiczenia. Postanowiłem poznać cały szkielet i wyrzeźbić wszystkie mięśnie. Studium w toku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Wymiatasz wgniatasz na dodatek skad masz na to tylke czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Świetny ten trampek, naprawdę dobra robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzubr Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Mistrzostwo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Kwiecień 2012 Share Napisano 8 Kwiecień 2012 pectorialis wchodzi miedzy glowy bicepsu tam na humerusie ma delikatne uwypuklenie na zaczep Robisz kurs u rajana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Wymiatasz wgniatasz na dodatek skad masz na to tylke czasu :) Bezrobocie :) pectorialis wchodzi miedzy glowy bicepsu tam na humerusie ma delikatne uwypuklenie na zaczep Robisz kurs u rajana? Dzięki! To mi bardzo pomaga. Jestem tam tylko na ZBrushowych warsztatach. [ATTACH=CONFIG]85657[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Plecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemaSS_POL_1 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 no i to rozumiem, kolorek na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Bardzo mi sie podoba! I gdzies na poprzednich stronach "Mleczarz" tez kapitalny. Poprostu patrze na niego i bez czytania widac ze mleczarz :D A tak z ciekawosci... dlaczego przesiadles sie z Mudboxa na ZBrusha? Tak przeczytalem w ktoryms z poprzednich postow a ostanio tez sie przymierzalem do sculptu i zastanawialem sie ktory soft lepiej bedzie na start wybrac... i wybralem Mudboxa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Bardzo mi sie podoba! I gdzies na poprzednich stronach "Mleczarz" tez kapitalny. Poprostu patrze na niego i bez czytania widac ze mleczarz :D A tak z ciekawosci... dlaczego przesiadles sie z Mudboxa na ZBrusha? Tak przeczytalem w ktoryms z poprzednich postow a ostanio tez sie przymierzalem do sculptu i zastanawialem sie ktory soft lepiej bedzie na start wybrac... i wybralem Mudboxa :D Dzięki! Przesiadłem się ze względu na wygodniejsze pędzle. Lepiej mi się rzeźbiło. Dzisiejsze Dynamesh było by chyba najważniejszym powodem dla którego przesiadałbym się na ten program. Fajny jest też Sculptris, polecam! Dawno nie widziałem Mudboxa, tam chyba mocno rozwinęli system do paintingu. Mam do was takie pytanie: Widziałem ostatnio książkę o anatomii ludzkiego ciała po niemiecku Jeno Barcasay "Anatomie fur Kunstler". Książka ma świetne rysunki ale nie byłem w stanie nic przeczytać, jest po niemiecku. Czy ktoś z was widział jakąś podobną książkę po angielsku? Ja mam książkę Sarah Simblet "Anatomia dla artystów" niestety nie ma ona tak kapitalnych szkiców jak wyżej wymieniona pozycja po niemiecku. Ma za to fajne zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Jakiś mały update. Nie mogę się zdecydować na jakiej wysokości łokcie. Czy powinny być one na wysokości 5 głowy czy nieco wyżej? [ATTACH=CONFIG]85909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]85910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]85911[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafpozoga Napisano 6 Maj 2012 Share Napisano 6 Maj 2012 Jakiś mały update. Nie mogę się zdecydować na jakiej wysokości łokcie. Czy powinny być one na wysokości 5 głowy czy nieco wyżej? [ATTACH=CONFIG]85909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]85910[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]85911[/ATTACH] Dla mnie łokieć niżej (ale minimalnie). Przedramię jest za długie co do ramienia przynajmniej dla mnie. Miednice też za szeroka w stosunku do żeber + w miednicy kość udowa za bardzo odstaje. Oczywiście te standardy anatomii bierz z przymrużeniem oka, bo zawsze są odstępstwa ;) Bardzo fajne prace. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 13 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2015 (edytowane) Uhuhu, kiedy ja tu byłem ostatnio. Obiecuję poprawę. Edytowane 13 Wrzesień 2015 przez gryzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kickic Napisano 13 Wrzesień 2015 Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Świetne obie prace. Pokaż więcej z DL. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Wrzesień 2015 Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Świetne modele, zwłaszcza gruby Harry. Koński ogon trochę maczugowaty na dole. W szkielecie masz błąd w żebrach, z przodu kość powinna się kończyć i zamiast niej ruchoma chrząstka (costal cartilage). Twoja postać nie byłaby zdolna do oddychania. http://hal.bim.msu.edu/cmeonline/ribcage/Biomechanics/Images/respirationfront.gif Błąd ciągnie za sobą inne błędy, np. mięsień rectus abdominis który wymodelowałeś powinien być przyczepiony właśnie do tej chrząstki, wyżej niż u ciebie i bardziej poziomo (pectoralis major leży nad nim i trochę przysłania, dlatego często na obrazkach górny brzeg wygląda skośnie). Wiem że detal i że z maja, ale w maju nie widziałam, a na tym poziomie można się czepiać drobnostek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 A gdzie obrazek z miniatury bo mnie ciekawi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Przedostatni post. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2015 (edytowane) Jesienna kolekcja. Mam zniżki, chętny ktoś? ;) Edytowane 18 Wrzesień 2015 przez gryzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Ostatani obrazek jaki widze to mudzynka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Wlepiałem linki do dropboxa, było ok, ale wszystko już nie działa. Jak będę w domu to pomyślę gdzie wrzucać te foty. Jak najlepiej hostingować obrazki wrzucane na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 prywatny serwer. Albo sta.sh albo behance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Ja ostatnio wrzucam na Imgur nie gina zdjecia jak w imageshacku... Moze artstation se zaloz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2015 (edytowane) Już poprawiłem linki. Posta z grubym harrym gdzieś wcięło, prawdopodobnie jak próbowałem linki z telefonu poprawić to go niechcąco skasowałem. To może WIPy będę wrzucał na swój ftp bo nie chcę ich pokazywać na Artstation. Edytowane 18 Wrzesień 2015 przez gryzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 5 Październik 2015 Autor Share Napisano 5 Październik 2015 Kilka modeli zrobionych do cinematica promującego "For Honor" - - - Połączono posty - - - I jeszcze inny zestaw modeli z teksturami. I jakiś detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 5 Październik 2015 Share Napisano 5 Październik 2015 Fajne rzeczy robisz @gryzon! Bishop! :) Ja wrzucam screeny na FLICKR, w mojej stopce masz linkę. - - - Połączono posty - - - Fajne rzeczy robisz @gryzon! Bishop! :) Ja wrzucam screeny na FLICKR, w mojej stopce masz linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 5 Październik 2015 Share Napisano 5 Październik 2015 kozackie textury na tarczach :D Czym malowane? Mari? Pośmiałem się - "Junior character modeler" a skill like a pro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 7 Październik 2015 Autor Share Napisano 7 Październik 2015 Gruby Harry miał pecha, jeszcze nie wiem jak dużego. Opowiem o tym później. Jakieś ładne rendery może innym razem i tutaj korzystając z okazji chciałem zapytać czy ktoś ma Keyshota z bridgem i może coś powiedzieć o tym jak szybko się tam modele przesyłają. Czym malowane? Mari? Tak ale częściowo, bo w przyśpieszonym trybie uczyłem się jej i strasznie powoli mi to wszystko szło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Październik 2015 Share Napisano 7 Październik 2015 Ręka po lewej dziwnie wgięta poniżej nadgarstka (ale może to złamanie, skoro po prawej zabandażowana, pewna logika w tym jest...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 7 Październik 2015 Autor Share Napisano 7 Październik 2015 Ręka po lewej dziwnie wgięta poniżej nadgarstka (ale może to złamanie, skoro po prawej zabandażowana, pewna logika w tym jest...) No coś tam może nie leży jeszcze, ale się dociągnie. Dzięki! Harry i jego nowe trampy górskie i dłonie. Pora na resztę ekwipunku a potem będziemy piłować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platige Image Napisano 13 Październik 2015 Share Napisano 13 Październik 2015 kozackie textury na tarczach :D Czym malowane? Mari? Pośmiałem się - "Junior character modeler" a skill like a pro ;) Rzeczywiscie, jakoś niefartownie to brzmi. Wpominamy jako bardzo pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 13 Październik 2015 Share Napisano 13 Październik 2015 Junior? To ile trzeba pracowac zeby być seniorem, 20 lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi