Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałbym podzielić się ostatnim konkursem jaki zrobiliśmy we Francji. Praca wygrała i bardzo się cieszymy;)

Soft i workflow jak zwykle:

3dsmax, v ray, PS, tony kawy i tydzień z małą ilością snu;)

Pozdrawiam

simonhc

PS

więcej info na naszej stronce:

LINK

6868135363_19ff428085_b.jpg

6868131665_9b1166e251_b.jpg

6868129761_ff887dc582_b.jpg

6868128521_7ed7447624_b.jpg

6868130211_9387b6d1f4_b.jpg

6868130979_2b0636a2c8_b.jpg

6868128147_297a755679_b.jpg

6868135107_9a5f768898_b.jpg

6868134377_9f4b1c09ba_b.jpg

6868133663_06227a97df_b.jpg

6868133215_36120c5794_b.jpg

6868132715_670e1a3090_b.jpg

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 8,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co to duzo mowic miod cud i orzeszki :), gratuluje wygranej ! A mozesz napisac cos wiecej o samym konkursie ? Jakie byly zazonie konkursu itp

Edit:

A to drzewko na tym renderze gdzie jest dzieciak z latawcem (zblizenie) to ono jest 3D czy wklejka ?

Napisano

te drewniane deseczki by się przecudowanie paliły, walnicie coś na tym poziomie w blender+cycles bo żal się robi od czytania postów w dziale blendera ;P

Napisano

jest mega, gratki :).

#10 i #11 wygrywają.

napiszesz cos wiecej o oswietleniu i postprodukcji?

Pozdr.

Napisano

Osom!!!:) Konkurs obejmował tylko przygotowanie wiz, czy też całość projektu/koncepcji budynku? W ogóle, co było przedmiotem konkursu?:)

Pozdr

Napisano

Fajne. Niezła kolorystyka i oświetlenie. Estetycznie też miło. Co to za lampy na dwóch ostatnich renderach? Można prosić o namiar?

Napisano

Pięknie jak zwykle. Dużo w tym projekcie jest postprodukcji? Mozna zobaczyć render przed ps (chodzi mi o interiory)?

Napisano

Sam projekt nie przypadł mi do gustu. Ale praca, technika, renderki niesamowite. Gratulacje.

Napisano

fajne - zewnetrza typowe (mam nadzieje ze to drzewko kolo dziecka to te fota?:P

ale wnetrza maja w sobie to cos - choc kamerdolce to mogles ladnie otexturowac ?:P :)

Napisano

Niesamowita robota, tylko tydzień? Mógłbyś podać jak liczna ekipa, czasy renderingu przecietne? Ah... no i znowu sie znalazło ujęcie zmasakrowane przez guess vertical :(

Napisano

Wsio super. Nie podoba mi się jedynie render niżej. Wszystko szare, noise u gory wali po gałach. Zero detalu (model super).

6868128147_297a755679_b.jpg

Napisano
  • Autor

Witam!

Dziękuję za fronta i wszystkie komentarze.

Pawelkos, Touch - Konkurs obejmował koncepcję przebudowy istniejącego obiektu. Dokumentacja była bardzo szczegółowa, zaangażowani byli konstruktorzy, instalatorzy, wykonano również kosztorys.

Marshall- Dzięki! Dzienne exteriorki świecone v ray sun+sky w envi. Zmierzchowe, dome+sky jako texture. Interiorki świecone z zewnątrz v ray sunem plus v ray lights w oknach i pod sufitem.

Postprodukcja zwyczajowo w fotosklepie, macane levelsami, curves i dużo maskowania (odbicia, refrakcja).

Zbychowaty- Dziękuję. Lampy robi znajomy klienta. Nie mam pojęcia jak się nazywają, dostałem refki.

3d_operator - Najwięcej postpro jest w zmierzchowej elewacji. Interiorki juz sporo mniej.

Morphe - Dzięki! Co masz na myśli "kamerdolce "? Drzewko jest 2d,hehe. Miło że wnętrza się podobają. Lobby 3 sztuki stworzone w noc przed oddaniem materiału, uffXD

comander_barnik - Nad modelingiem pracowała jedna osoba (bazowe modele). Zająłem się detalami shaderami i renderingiem.

Rendering ok 1.5h na exteriorki 2.5 na interiorki.

Verticale ulubione przez architektów, muszą być prosto i już:)

ifor - to nie render, tylko pass raw total lighting żeby model pokazać właśnie (chyba że o renderze docelowym mówisz):) Wysmażony render jest na naszej stronce.

http://www.motyw.org/37192/410273/work/maison-du-batiment-daquitaine-ffb

Pozdrawiam

Pawel

Edytowane przez simonhc

Napisano

Co tu dużo mówić Paweł: stałeś się już instytucją, której znakiem rozpoznawczym jest doskonałość w absolutnie każdym pikselu. Nie ma u Ciebie rzeczy słabych. Ogromne gratki wygranej i Wielkie dzięki za to co robisz, bo oprócz inspiracji dajesz bardzo konkretne wskazówki. 5*****

Pozdrawiam

Piter

Edytowane przez peter_f

Napisano

Bardzo fajny exterior/interior.

Temperatury poszczególnych obrazków świetnie dobrane, tworzą bardzo ciekawy klimat.

Widzę w tym dużo PS'a, podejścia profesjonalnego do tematu, wytrwałości i morza kawy - jak napisała Twórca ;)

pozdrawiam

Marcin P.

http://www.marcinpajak.pl

Napisano

Bardzo klimatyczne i widać że dopracowane :)

Z daleka wygląda jak wielka jenga :)

Napisano
  • Autor

Dziękuję bardzo za komentarze.

Peter_f - bardzo mi schlebiasz, staram się pracować jak najlepiej, bardzo się ciesze ze praca przypadła do gustu.

Wiosna idzie - zapraszam do 3miasta!

Napisano

simonhc: mógłbyś zdradzić jak zrobić materiał betonu taki jak masz na filarach???

Napisano

Piękne prace, gratulacje. Gdybym był nadgorliwy, może sugerowałbym korektę w kompozycji części kadrów, ale generalnie super.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.