sanki Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Witam, wrzucam mojego obecnego wipa, pojazd kostke, obecnie jeszcze nie mam dla niej jakiejs sprecyzowanej nazwy. Prawdopodobnie wyjdzie z tego smieciarka czy cos w tym stylu :) po zakonczeniu modelowania samego pojazdu mam zamiar wykonac jeszcze dwa roboty, ktore beda nim sterowaly. Piersze upublicznione rendery :) 3dsmax 6, vray free. Oczekuje krytyki :)
uncle Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 hehe zrobie cos podobnego do mojej sceny, tylko ze na kolkach i ogolnie bedzie przypominalo sprezarke spalinowa robotnikow drogowych.. jak to urzadzenie sie nazywa? co daje moc do mlota pneumatycznego?
efyx Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 ma ktos link do jakiegos fajnego tutorialu: tworzenie gasienic ?
sanki Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=494
illy Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 to to chyba by sie przewrocilo w ktoras strone, moze daj po 2 pary gasienic, albo jedna dluga pare??
Obywatel Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Hehe troche z szafki, troche z radiatora, kuchenki elektrycznej, sygnalizatorow swietlnych i czolgu. Calkiem przyjemne :)
sanki Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 maly updejt, zaczalem robic tylny pojemnik Skilo : Nie widze powodu dla ktorego mialobysie przewrocic. marc_in : raczej MPO :)
Gość raminez Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 no ciekawy pomysl ..a o przewruceniu niema mowy poniewaz po stronie gasienic jest silnik ...np hahah tak ja mysle ..ale orginal...pozdro
sanki Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 Prace ida powoli bo max mi skopal jednoczesnie 8 plikow (wszystkie backupy :( i musialem sie cofnac nieco, ale juz jest dobrze. tutaj kolejny updejt, rury ktore beda wciagac smieci do pojemnika :) Chwilowo odstawiam pojazd na bok i bede robil roboty, potem zobacze czy cos jeszcze zmieniac, czy nie. Komentarze b. mile widziane
KLICEK Napisano 24 Sierpień 2004 Napisano 24 Sierpień 2004 chcialbym miec taka pralke w domq :) fajne
KLICEK Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 oj lubicie kopac cos ostatnio ;) ale fajnie bylo jeszcze raz zobaczyc ten modelik , przyjemny ;)
Maf Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 masakra, mobilna pralko-kuchenka zdolna do poruszania sie w trudnym terenie ;]
sanki Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 modelik jeszcze powroci, niebawem :-) ale na razie ciiiii...............
ChaoSMakeR Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 pralka fajna nawet :) lepszy pomysl niz kolejny samochod :)
Simple_man Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Do chwili, w której pokazałeś te ssawki można było pomyśleć, że to sand crowler ze Star Warsów. Fajne podoba mi się poziom detali. Keep it up.
prabab Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Sandcrawler ma inny kształt troche i więcej gąsienic.
sanki Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 No to kontynuuje, po dosyc dlugiej przerwie, znalazlem troche czasu. Robie robota, pudelko z tylu ma takie wymiary jak pojazd dla porownania. Przedramie, i nogi to atrapy, glowa dostanie wiecej detalu jeszcze. prosze o komentarze i pozdro :-)
illy Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 milo ze koontynuujesz ten watek, daj moze jeszcze jakies detale w imejscu klatki piersiowej (u robota?!?!?!?!) bo taka gola jest straszna
polka dot Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 fajny robocik ale jak powiedzial illy to troche za prosty ;) szczerze powiem ze ta kostka na gasienicach mnie nie przekonuje :P
illy Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 chyba przez te rece[rury] tak jakos kolslawo to wyglada, daj jakies androgeniczne ramiona i czy inne robotopodobne
wesoledi Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 ale to pudelko na gasienicach slodziutkie :P robocik tez niczego sobie :) ciekawe jak wyjdzie calosc :)
Pawelkos Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 moze jako robocika wstaw tam Blender'a i zrob scenke jak kradnie smieci z tej smieciarki i wrzuca je w siebie :) pracuj dalej pozdro
Sajrusx Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 łoł ale pralkośmieciarkobojlerocoś fajna robota ten robot też fajny na dole taki mały, skoro taka klatka piersiowa goła to daj mu kilka włosów torsowych to będzie sie czuł jak mężczyzna przy tym pralkośmieciarkobojlero, świetny model
sanki Napisano 2 Maj 2006 Autor Napisano 2 Maj 2006 dobra sporo czasu minelo ale projektu nie zarzucilem ;p jezeli cos zalega u mnie na dysku to mozecie byc pewni ze kiedys to skoncze. tak to wygladalo do tej pory: updejciki daje zeby nie bylo robie robota, mam nadzieje ze do konca tygodnia bedzie gotowy, na razie po prawej macie naszkicowany zarys jak to mniej wiecej ma wygladac, sugestie mile widziane. robocik docelowo ma byc dosyc niewysoki w porownaniu do pojazdu
Vorek Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 Grałeś może w M-Alien paranoia ? ;] Jakoś mi się tak skojarzyło. Przyjemny robocik, główka wygląda jak teleobiektyw ;] Pozdrawiam
javor Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 hehe pamiętam jak zaczynałeś ten projekt :) dawno to było planujesz do tego jakąś scenke czy raczej minimalistyczne tło ??
Ania Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 a skrzynka się nie przewróci? niestabilnie wygląda. dodaj kółeczko z przodu. robot bardzo miły. to okrągłe to będzie oko?
KLICEK Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 widzialem cos podobnego kilka lat temu na tym forum hehe bardzo fajnie sie to prezentuje :) eidt: yhm wrzucilem na str1 i widze ze to chyba Twoje bylo hehehehehe
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Napisano 2 Maj 2006 ten topic ma 2 lata :D gratuluje powrocenia do modeliku, zobaczymy co z tego bedzie, robociki fajne, a ta cegła na kolkach smieszna pozdro :D
piksar Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 ładne modele; zgadzam sie z Anią to musi sie przewrócić. sympatyczny robot, aż prosi o animacje, powodzenia
ReflectVision Napisano 3 Maj 2006 Napisano 3 Maj 2006 nie musi sie przewrocic :) zalezy gdzie ma srodek ciezkosci, bo moze miec na zamym tyle i wtedy sie nie przekipnie do przodu :)
sanki Napisano 3 Maj 2006 Autor Napisano 3 Maj 2006 vorek: nie gralem, glowka jest wzorowana na teleobiektywach :-) javor: na razie minimalistyczne tlo, ale w planach jest scenka i moze drobna animacja, ale z tym tempem pracy sie nie napalaj za bardzo hehe :D do reszty. pomysle nad tym kolkiem z przodu, ale na razie trzyma sie sila woli ;p z zalozenia jest tak jak qba mowi, srodek ciezkosci jest z tylu i posrodku, przod jest lekki. zreszta na razie kostka sie nie zajmuje. i updejt
sanki Napisano 4 Maj 2006 Autor Napisano 4 Maj 2006 kolejny updejt, dzieki za slowa otuchy :-) nie jestem pewien czy dolna czesc nogi nie wyszla zbyt masywna ??
swanker Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Nie są zbyt masywne ale zbyt kwadratowe wyprofiluj je lekko dodaj tez jakieś bajery typu śróby czy coś takiego bo te nogi takie troche "gołe" :) Poza tym bomba :)
torm Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 robocik fajny:) ale przestaw mu kciuk tgdzies troche na bok zeby mogl cos chwycic bo tak to moze sobie nie poradzic;)
oo79 Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 i co dalej ?? chcialbym zobaczyc model skonczony, podoba mi sie ten styl, czy bedzie tekstura?
sanki Napisano 16 Październik 2006 Autor Napisano 16 Październik 2006 no to wracam ponownie :D, a co ma sie ten gest. jak dobrze pojdzie to na wszystkich swietych skoncze modelik, a jak zle to odkurze watek za jakis rok :D docelowo ma byc i tekstura i otoczenie i cala reszta. Pamietajcie cierpliwosc jest cnota ;p
LHT Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Kostka na gąsienicach jest pierwsza klasa hahahaha przejechał bym sie na czymś takim, jedynie co to może błotniczek zrób na 2 zgięcia przytwierdzony do blachy jakimiś czołgowymi uchwytami, do robocika jeszcze nie jestem przekonany ale czekam na końcowy efekt bo narazie ciężko mi ocenić
sanki Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Napisano 19 Grudzień 2006 no i kolejny update. Znajdzcie 10 różnic z poprzednim ;p Mam nadzieje ze w przerwie swiatecznej i po sesji znajde czas zeby skonczyc te modele i zabrac sie za teksturki. Bo w kolejce czeka jeszcze cala masa niedokonczonych projektow.
Rekomendowane odpowiedzi