Napisano Sobota o 23:421 dn Autor Za dnia był day traderem śledząc u7ważnie ceny metali szlachetnych w nocy zaś trader.mp4
Napisano Wczoraj o 00:47 1 dn Autor Aż mi się przypomniało Bankier.plSztuczna inteligencja pomoże w tworzeniu nowych zapachówSztuczna inteligencja ma zrewolucjonizować prace nad nowymi zapachami. Skutkiem ma być nie tylko usprawnienie i projektowanie, ale także otwarcie drogi do spersonalizowanych perfum.To jest chyba ten efekt :P Perfumy bardziej znanych marek aktualny stan 107,298 zapachów w bazie, do tego inspiracje, podóbki, niszowe, lane i indywidualne, no nie ma co, potrzeba ich więcej :) Perfumes and Colognes Magazine, Perfume Reviews and Online Community—Fragrantica.com
Napisano Wczoraj o 07:33 1 dn Ja nigdy się nie spieszę że skanowaniem na kasach samoobsługowych. Jeśli sklep chce obciąć koszta potrzebne na wynajęcie kasjera wysługując się moją darmową pracą, to nich ta praca będzie jakościowo odpowiednią do płacy :) chyba działa bo w niektórych sklepach widzę tendencje do zwiększania ilości kasjerów.
Napisano Wczoraj o 08:48 1 dn Walmart wymagal $98 abonemant za Walmart+ aby korzystac z kas samoobslugowych. "zaplac nam, to cie zatrudnimy" 🤣podobnie ostatnio mielismy z nowym telefonem zony - idziesz kupic karte, osobiscie w punkcie sprzedazy. czy obsluga ustawi ci nowy pakiet w telefonie? zapomnij - nie dostajesz nawet simki - dostajesz SMS, aktywuj sobie sam (robocizna 🤑👌)
Napisano 21 godzin temu21 godz Autor Hmm ale ciekawe, że w stanach odchodzą od kas samoobsługowych ale też np w niektórych miejscach niemal wszystkie produkty poza kremami przeciwsłonecznymi są zamykane? ^^ Albo w niektórych miejscach nie ma nawet produktów w sklepie tylko obrazki ale można je kupić, zapłacić i pracownik skompletuje zamówienie w magazynie :) A tym czasem w krajach skandynawskich, Holandii, Szwajcarii czy Japnii rolnicy często zostawiają swoje produkty przy drodze, a klienci sami zabierają towar i zostawiają pieniądze bez obecności sprzedawcy. Skąd wynika ta różnica? Chyba nigdy nie uda nam się znaleźć odpowiedzi :)
Napisano 21 godzin temu21 godz 14 minut temu, Destroyer napisał:A tym czasem w krajach skandynawskich, Holandii, Szwajcarii czy Japnii rolnicy często zostawiają swoje produkty przy drodze, a klienci sami zabierają towar i zostawiają pieniądze bez obecności sprzedawcyW Brytanii też spotykam, ale tylko na wioskach. Kto kumaty to zajdzie na mapie gdzie takie cuda się objawiająhttps://www.ons.gov.uk/census/maps/choropleth/identity/ethnic-group/ethnic-group-tb-6a/white/
Napisano 6 godzin temu6 godz 17 hours ago, polka dot said:Walmart wymagal $98 abonemant za Walmart+ aby korzystac z kas samoobslugowych. "zaplac nam, to cie zatrudnimy" 🤣U nas wlasnie w Walmarcie korzystam z samoobslugowej najczesciej - nie ma zadnych oplat za to. Albo urban legend albo w innym kraju moze tak jest. Bo u mnie tez nie przypinaja lancuchem produktow XD Lubie samoobslugowe bo duzo szybciej i nie musze z nikim gadac 🤣 Ale pewnie to zepsuja niedlugo i dodadza ejaja zebym teraz musial gadac z maszyna... Wtedy wroce do normalnej kasy, juz trudno. Jak musze z kims gadac to niech to bedzie organiczne stworzenie...
Napisano 15 minut temu15 min W dniu 21.06.2025 o 23:55, Nezumi napisał(a):Takie gadanie dziala na mnie tak samo jak straszenie ociepleniem klimatu czy trzecia wojna swiatowa. Czyli wcale.A to dlatego ze sie ma nijak do moich realiow. Ja musialem stawke troche podniesc bo przy tej inflacji bym sie nie utrzymal...Dla zabawy - zalozmy taka fantastyczna wersje ze nie uzyles liczby mnogiej "MY" zeby uwiarygodnic cos co tylko TY mowisz i sprawic wrazenie ze mowisz w imieniu jakiejs grupy. Zalozmy tez za na prawde obnizyles stawke doslownie o polowe. Jesli nadal mozesz sie utrzymac za POLOWE tego co zarabiales to oznacza zwyczajnie ze zarabiales jakies na prawde duze sumy. A to znow sprawia ze trudno mi sie przejac losem ludzi ktorzy zarabiali tyle, ze mogli polowe odlozyc do banku sobie...Idzmy dalej - zarabiales tak duzo, ze nawet za polowe mozesz przezyc. Dlaczego klient mialby Ci placic polowe tego co wczesniej jesli moglby wygenerowac sobie cos zamiast Cie zatrudniac? Albo jestes na tyle dobry, ze klient musi Ci zaplacic bo Cie nie moze zastapic ejajem - zatem sfrajerzyles obnizajac stawke 😛. Albo moze Cie zastapic wyplujka z ejaja - zatem nie bedzie Ci placil nawet tej polowy bo nie ma po co. Sobie wygeneruje i tyle.Takie kurna bajanie onlajnowe i sianie paniki.Jesli ktos chce sie bac to bedzie sie bal caly czas. Ocieplenie klimatu, wojny, choroby, starzenie sie, utrata pracy... Powodow do zycia w wiecznym strachu i czarnowidzenia jest cala masa. Mozna karmic tego stracha w sobie - wystarczy wlaczyc wiadomosci. Jakby polowa z tego sie miala sprawdzac to juz by dawno nie bylo cywilizacji.Dokladnie podzielam odczucia @EthicallyChallenged - i z reszta to powtarzam niemal od poczatku. Wszyscy sie miotaja probujac wcisnac "AI" wszedzie. Moze tu sie przyda, moze tu, moze jeszcze tu! Gdzies zadziala, na pewno! Ostatnio widzialem reklame pralki z "AI". Czyli co - ta pralka jak rozumiem mysli? A nad czymze to tak rozprawia calymi dniami? Coz za problemy rozwiazuje? Czego brakowalo zwyklej pralce zanim zyskala swiadomosc? 🤣Wszedzie "AI" rewolucja, ktora na codzien wyglada dokladnie tak jak opisal ja @RaVirr . Tym bardziej do mnie przemawiaja jego argumenty, ze wczoraj kupowalem podobne jedzenie tylko Cesara dla psa. Ale sam skanowalem po jednej tacce. A co! Niech sie piekla w kolejce.Taki jest fakt a nie bajanie;D nie boje się pseudo ocieplenia itp. Zdziwie Cie, mam zakaz uzywania Ai