KLICEK Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Rozpoczynam w.i.p postaci nad ktora akrualnie pracuje ... C&c, podpowiedzi co do wersji detali i wszystko inne mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 +szczególowy model bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 cześć Ola, fajny masz tornister kochanie ;) Rewelacja, ostry detalikk, świetny modelik, żyłki i zmarszczki na stopach - piękne! powodzenia w dalszej pracą życzę, Jest już super, a będzie jeszcze lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Witam:) Model jak najbardizej ładny,a oto lista rzeczy które ja bym zmienił: *stopy(za dużo tych fałd) *cycki:)(bardziej na środek je!:P) *ręce od łokci w dół(z może powinienem powiedzieć"na zewnątrz")za duże,grube są *karczycho-chociarz nie,ładne jest:) *kamień bardzej kanciaskty powinien byc aha i jeszcze żyły na brzuchu:) nie myśl że mi sie nie podoba,bo jest dokladnie odwrotnie,to tylko moje skromne sugestie:) Ps.Daj jakiś inny widok,od tyłu np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Że też jemu się chce te wszystkie fałdy dziobać. Bomba :D Śliczna Ola, nie ma co :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Wchodze sobie i myśle że jakaś laseczka będzie a tu Klicek ;) Ładnie a nawet b. ładnie :) Zbrush będzie? Edit: co by nie mówić ale sutki to ma zabójcze :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 hmm...no naprawde szczegółowe... jak to otexturujesz to poprostu strach sie bac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 niom satke to masz ladnie zageszczona :) az sie zamazuje ograz mi :) wygrlada smakowicie pokaz jak wyglada bez siatki ze skylightem :D (wiem ze jak ktos da ze skylightem to prosze o siatke hehe ale jkos tak mam :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 rewelka, choć szczerze to się ładnej Oli spodziewałem ;D ale ten Ola jest też niesamowity, fajna szmatka ;) Detal powala, jak Ty to w Wingsie robisz :O ? texturki będą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 piekna robota piekny detalik mi sie tylko nie podoba reka od lokcia do palcow :) i glowa fajniej (mi by sie bardziej podobalo) gdyby usta byly zamiast brody czyli zeby broda byla ustami :) miales jakies referki?? jeszcze raz --> pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 czekaj,czekaj.....szukam szczeki bo mi spadla na ziemie jak zobaczylem te wszystkie szczegoliki:Pa tak na powaznie to super modelik,zdradz wszystkim troche swojego warsztatu:)powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Twoje postacie powinne reklamowac wingsa na ich stronie. Swietne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 niewiem jak to sie stalo ze nie azuiwazylem tego 1 obrazka... wypasior :) a te zylki to wogole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 No, warsztat w duzej mierze zdradza siatka. Natomiast ciekaw jestem, jak poustawiałeś MS. Swoją drogą, gdybyś zrobił taką mapę MS dla tej postaci, np. poprzez naniesienie kolorków dla poszczególnych poly, to byłby to niezły materiał szkoleniowy dot. modelowania dla tych, którzy nie za bardzo czają o co chodzi z MS. (ja sam do niedawna nie wiedziałem, ale sza... :) ) Co do modelu: bardzo wyrazista postać, ciekawe połączenie humano - trollo - ida z kopytami a'la ... tapir? (tapiry są jednocześnie parzysto, i nieparzystokopytne, o ile pamiętam to z tyłu mają 4, a z przodu 3 kopyta). Model bardzo szczegółowy. Troszkę mnie razi ta symetria, ale to - mam nadzieję - poprawisz... Czy i kiedy nałozysz tekstury? Masz zamiar toto rigować i animować? Podsumowując: model - 9/10 (bo symetria), tekstura - 0/10 (zgadnij, czemu?) Ale i tak mi sie podoba. ;) Anyway pozdrawiam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 bardzo fajnie sie zapowiada Klicus, modelik mi sie podoba oczywiscie:) ! zBrush na wykonczeniu musi byc, pamietaj ;) powodzenia i pozdrawiam serdecznie ! Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Wypasnie:) Chociaz jezeli to ma byc jeszcze detalizowane w Zbrushu to moze niepotrzebnie dodajesz zyly z poziomu poly? Utrudniasz zycie animatorowi ;> Przy takim kolosie stopy musialyby byc chyba znacznie dluzsze, zeby sie nie wywrocil. Do innych rzeczy sie nie przyczepiam, chociaz porownujac do ludzkiej anatomii znalazloby sie cos. ;) Twoje modele sa coraz lepsze, naprawde. Nadal potrafilbym poznac po twarzach kto jest ich ojcem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 świetnie klicuś.Może faktycznie z żyłami w poly to przesada ale świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 najlepszy jest ten poszarpany ciuch jedziesz klicor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Dzieki chlopaki za komentarze :) xeav @ dzieki Leru @ dzieki dzieki Booombel@ napewno jeszcze duzo rzeczy sie zmieni, caly czas mam dylemat co do detali dlatego troche wolno mi sie modeluje Tymek @ tenx musi sie chciec :) tweety@ Dzieki zbrush bedzie prawdopodobnie tylko do uvw czyli Guv mapping jezeli sobie nie poradze z tym w wingsie :) modelu nie bede poprawial w zbrushu poniewaz chce zrobic na nim wszystkie detale metodami tradycyjnymi :) Baldack@ Dzieki postaram sie otexturowac :) Hatred @ dzieki bede wrzucal renderki ze sky jak tylko bedzie wiecej detali :) empeck @ Dzieki , tak robie to w wingsie :) no i bardzo chcialbym jakies fajne texturki zrobic :) nielot007 @ Dzieki wszystko co widzisz jest modelowane recznie , co do przedramienia poprostu chcialem ograniczyc ruchy nadgarstka dodajac wieksze kosci + 1 gratis co widac od miesnia, zeby zamach z ta kola ktora bedzie wieksza (narazie tylko przymiarka ) bylo mocniejsze :) Nad ustami jeszcze pomysle , co do refek to bardzo bardzo roznie :) lobo @ dzieki spoko zdradze tylko narazie nie wiem w jaki sposob :) RA @ dzieki bardzo hmm bede musial o to powalczyc :) shogunn @ dzieki , odezwe sie co do tego pomyslu do Ciebie na gg :) Pionier @ dzieki dzieki , z tym zbrushem to raczej nie w tej postaci, wiesz o co chodzi ;) Reanimator @ dzieki bardzo :) do Zb raczej nie bede wrzucal, staram sie zrobic max detalkow tradycyjnie co z tego wyjdzie jeszcze nie wiem, co do tego modelu to w razie czego mam wersje tylko w kwadratach glowna bryle wiec w razie czego zbrushem bede mogl pojezdzic :) No co do stóp caly czas mam znimi problem postaram sie je powiekszyc :) dzieki Hehe fajnie ze potrafil bys poznac :D chveti @ dzieki bardzo , postaram sie zrobic jeszcze wiecej :) kome @ dzieki :) A narazie ide odpoczac troche i pozniej powalcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Ja wiem że w wingsie, tylko jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrik Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 no no , Klicek :), miod i tyle ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Kolejna piekna postac :) , postepy to ty robisz milowe :) teraz jakbys jakas piekna texturke zrobil byloby wspaniale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Nie no fajna babka, bardzo fajnie że takie modele się pojawiają na forum. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Niezły blob zabójca, ramiona rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belzebub Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Ogolnie powiem tak- kompletnie nieanatomiczny, mimo to mi sie podoba. Zakladam ze takie bylo zalozenie. logika tez tutaj kuleje- dla przykladu- majac tak wielkie przedramiona, postac miala by wieksze miesnie ramion czy barkow, po to tylko by je wogule udzwignac, albo np tak wyrazne zyly wystepuja kiedy czlowiek ma bardzo maly procent tkanki tloszczowej, ponizej 10 procent, a u ciebie najwiecej jest ich na brzuchu. taka postac nie miala by sie prawa poruszac, ale- jesli taki byl zamysl to ok. wyglada to ciekawie. Widzialem kilka twoich modeli i widze ze radzisz sobie z siatka i nie gubisz sie w topologi i duzej ilosci detalu, ale nigdy nie widzialem rzeczy poprawnych anatomicznie, i mowie tu tez o twarzach. Jesli potraktowac model jako umowna, przerysowana, fantastyczna bardzo bryle, postac zyjaca w innym niz nasz swiecie, w ktorym obowiazuja inne zasady fizyki- ok, moze tak byc. Ja jednak jesli wkladal bym tyle energi w rzezbienie miesni, postaral bym sie nauczyc tez troche anatomi. Bardzo podobna do tej postac ale z poprawnie rozmieszczonymi miesniami zyskala by wiele moim zdaniem. Pozdrawiam i czekam z zaciekawieniem jak sie projakt rozwinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 znalem kiedys jednego belzebuba uczeszczal na czarne mszy:) teraz jest wiezacy :) niezla pracka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 No pięknie Pięknie :D Super siateczka :D a kiedy render z matriałami ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 świetny model, świetny making-of :) gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 geeee, Klicek, wymiatasz ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nermal Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Bardzo fajny, kosci nadgarstka za bardzo wystaja, robiles z-bruszem czy to reczny modeling? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 bardzo ładnie, dużo szczegółów, super praca, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 bardzo fajny model ! tylko też bym był za powiększeniem/lekką zmianą stóp. Te żyły na brzuchu to fajny pomysł :) przy okazji gratulacje z okazji frontpejdża :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Czapki z głów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 rewelka ! Jak dlugo nad tym pracowales ? Co do stopek to mi sie one b.podobaja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Klicek ty stary zboku :) - jeszcze troche a pory bedziesz recznie modelowal w poly :D Modelik boski :) - rozjebala mnie ta szmatka , drobny detal ale jak dopracowany !! jak juz tak odwaliles ten model - to mogles zrobic sznor taki z 3 nitek - bo teraz troche jak gumka wyglada Jestes moim potencjalnym kandydatem na zone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 piekny model !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Jestes moim potencjalnym kandydatem na zone :) Ja żonę już mam, ale za to mogę Cię Klicek adoptować ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 za późno Panowie , Klicek już jest moim synem właśnie zakończyłem tą całą robotę papierkową związaną z adopcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 jaras to chociaz odsprzedaj mi jego prawą ręke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Sorki chlopaki ze tak pozno sie odzywam ale od kilku dni mi net cos kiepsko chodzi jezeli mozna nazwac to w ogole "chodzeniem" no i mam troche roboty ale za kilka dni wrzuce apdejta :) empeck@ hehe normalnie siadam i sie mecze az cos wyjdzie ;) Petrik @ dzieki bardzo :) Predator@ dzieki pierw dokoncze model a pozniej sie zabiore za texturki :) Gotham@ dzieki dzieki :) biglebowsky@ dzieki :D belzebub@ dzieki postaram sie nad tym popracowac :) TrojkaT@ dzieki hcpiter666@ jeszcze nie wiem mowiac szczerze chcialbym zrobic ten model bardzo dokladnie jezeli chodzi o detale :) Vorek@ dzieki Vorek :) asfalton @ dzieki :) nermal@ reczny reczny modelik, z tymi kostkami to jeszcze zobacze :D hkropinski @ dzieki :) jaras @ dzieki ;) hindus@ dzieki ;) Synuś @ dzieki dzieki barton_fink @ dzieki za oswiadczyny ;D sznor zrobie oczywiscie z kilku nitek narazie poprostu go wsadzilem zeby bylo wiadomo ze bedzie :) hehe dzieki za oswiadczyny ;D Archangel @ dzieki :D hehe nie sprzedawajcie mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Jak dorosnęł chem być taki jak Klicek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 chce miec z Toba dzieci :) super modelik, ja nie wiem jak ty to robisz w tym wing 3d , jak ja wszedlem do programu to od razu go skasowalem :) poprostu wymiatasz pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 Watek zamieni sie zaraz w forumowa orgie. ;) To ta Ola takie fluidy roztacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 30 Wrzesień 2005 Share Napisano 30 Wrzesień 2005 No bardzo fajny model :). Nadlubales sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 JA bym mu tylko te mięśnie barkowe zmiejszył a rozwinął bardziej motyla:D ale to moje zdanie. Model bardzo fajny a jeszcze fajniej by wyglądał zanimowany, te podskakujące zwały mięsa i falujące fałdy skóry ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 no to chyba czas i na mnie ... stopy mi sie najmniej podobają ... odciagają troche uwage od gornej czesci postaci ktora i tak jest/powina byc ciekawsza :> w kazdym razie na dziesiec to tak osiem z plusem :> (jak na ciebie ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kefas Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Dołączam się do pochwał Świetny model !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Jest cool... modelik ładnie wygląda. Uważaj jednak na kolana i brzuch (bo niby gruby, tłusty, a jednak jakby jednocześnie super umięśniony...). Co do animowania, to od czasu SkinWrap problem animowania ciężkich siatek w maxie zniknął :) Luzior... mi się podoba. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 świetny model będzie animowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pat Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Jestem absolutnie pod wrażeniem. Zastrzeżeń oczywiście brak. Myślę jednak że tworzenie żył z poly nie jest dobrym pomysłem. Celujący model, ile ma polygonów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi