OmeN2501 Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Moja praca na konkurs CGTalk Spectacular. Zdazylem doslownie w ostatniej chwili wiec wybaczcie pewne niedorobki popelnione na szybko :] Sorry ze taki rozmiar ale ten obrazek najlepiej wyglada duzy :D Czarodziejka walczaca z atakujacą jej planete flotą inwazyjną. Przywolany przez nia deszcz meteorytów oczyszcza droge do lotniskowca FCC "Kiev" - on jest nastepny na liscie ;P Mam nadzieje ze sie spodoba. Prawie zadnych referek. Bump map na ziemi ze zdjec satelitarnych, oczywiecie poddany intensywnej obrobce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rayGun Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 masakra, robi wrażenie, mi się bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 woooooow - dla mnie bomba - swietne światło i ogólna koncepcja pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Pa6L0- Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 o panie=| a żeś dowalił.....no wszystko super! robiłeś do tego jakieś szkice wstępne albo coś na kartkach? czy odrazu na pc od tak?? a jak robiłes jakieś szkice to je tez pokaż:) to ja poproszę żebyś do następnego obrazka wykorzystał pająkowatego roboa(tego w oddali) z twojej poprzedniej pracki DROP ZONE;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Świetny styl. Wymiatasz towarzyszu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 nie wiem jak mozna tak rysowac :) dla mnie niesamowite jezeli moge spytac ile lat juz sie bawisz w 2d i na jakim tableciku rysujesz ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 no no no to pojechales po ambicji...swietne brak slow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Dzieki bardzo wszystkim za komenty :] W 2D siede juz z 7 lat tyle ze... eeee... do kwietnia tego roku rysowalem tylko mange i nie wygladalo to zbyt dobrze :P Bardziej "realistycznym" rysunkiem zajalem sie dopiero przed ostatnimi wakacjami a ze musialem magisterke napisac w miedzyczasie... Wiem ze jeszcze duuuuzo nauki przedemna ale staram sie jak moge W sprawach technicznych: Zrobione w PeeSie, tydzien z zyciorysu jak w morde strzelil :P Szkice wstepne i caly WIP mozna znalesc w watku na CGTalk, aczkolwiek nie wiem czy moge tu linka wklejac :/ Oryginalny rozmiar obrazka to 4900pix kolo 130 warstw, plik psd zajmuje ponad 300Mb a plik wymiany photoshopa mial 6,5 Gb o_O Uzywam tabletu Wacom Intuos3 A4 ktorego sobie niedawno kupilem chyba tyle Wrzucam jeszcze co ciekawsze zblizenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 i to ci chodziło wow - sczerze mówiąc mi najwiecej udało suie zrobić obrazek co zajmował 560 MB , a w pamieci plik wymiany 1,6 GB -. Ty,mi towimi to ześ mnie zaskoczył :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 hoho wypas nad wypasy bardzo podoba mi sie pomysł. Czarodziejska kobita w walce z nieziemską techniką cool. Żal mi tych lotniskowców, dziewcze ma nielada moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 super obrazek :D 130 warstw ja wogółe w tym można się połapać !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Trudno to opisac slowami. Swietne, swietne, swietne. Sam pomysl z czarodziejka jest super. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Zaje***fajne! JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Co tutaj dużo rozprawiać całkiem niezły rysunek, aczkolwiek, ta paninka w podobnej pozie i ujęciu już jakby mi się gdzieś nakryła na siatkówkę. ps.Właśnie wpadłem na CG i obejrzałem kilka prac z challenge... i doszedłem do wniosku, że żeby tam np: wygrać to jest czysta loteria. Jest tyle świetnych prac, że ciężko coś konkretnie wybrać. Jeden jest tylko plus, że jak człowiek naogląda się tych obrazków, to go dodatkowo motywuje-wniosek jest jeden trzeba brac sie poważnie do roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Ja powiem szczerze ze nie mam absolutnie zadnych szans na cokolwiek - i nawet sie nie ludze ze mnie ktos zauwazy. Ale fajnie jest brac udzial w czyms tak wielkim. Juz samo obcowanie z tak utalentowanymi ludzmi sprawia ze chesz rysowac lepiej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 wypas :> mi osobiście trochę statki do siebie nawzajem stylami nie pasują, na pierwszym planie coś jak nasz sr71, lotniskofce pełna futura i do tego latające żółwie.. ale jest git gratulacje :D aha, i włosy są super :D wogóle dobry detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Pracka bardzo "spectacular" :) Świetna robota, znakomicie opowiedziana historia dopełniona piękną kolorystyką i kompozycją, gratulacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Wypas Na Maxa!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 hmmm co tu duzo mowic PIEKNE a tak na marginesie przesr..... byc kosmita hehe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 rispekt men bardzo mi sie podoba, swietnie namalowales promienie wystrzeliwane z dłoni zycze powodzenia w cgtalkowej bitwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 To co uważam za Twój największy sukces to ogromne postępy w krótkim czasie. Brawo! Praca przyciąga wzrok i ma bardzo sensowny kadr. Więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Podziwiam - zwłaszcza cierpliwość i to, że komp to udźwignął ;) Praca naprawdę świetna pod wieloma względami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Dla mnie to jest po prostu nie do wyobrażenia, jak takie rzeczy mozna tworzyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 gratuluje warsztatu i poświecęnia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Jeszcze taki bonusik maly dodam :P Zawsze po skonczeniu rysunku zostaja mi warstwy z niezrealizowanymi pomyslami - tym razem dostalo sie pilotowi mysliwca. Jak wydam kiedys DVD z tym rysunkiem na pewno to bedzie w dodatkach :P :P :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 ostatni motyw jest de best :D ogolnie rysunek wymiata, bede na ciebie glosowal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 jak dzisiaj to zobaczylem na informie to mnie zatkalo:) zreszta nie tylko mnie cala grupa chciala zobaczyc;P chcialem napisac cos konkretnego no ale nie wiem:P brak mi slow poprostu. wypasik na maxa. zdecydowanie najlepsza pracka ostatnimi czasami na forum. pozdro i tak trzymaj. no i powodzenia na cgtalku!!! mniammmm;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 ooooooo :)ale wypasior:)ja tak samo chce:P moze za 100 lat:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 po prostu... hmmm.. jak dla mnie. jeżeli nie jest za późno to mógłbyś sie zastanowić nad wodą - jest plaska (ma to swoje zalety - czysta), ale dla mnie działa jak dziura... może delikatna faktura..(?)... jakieś odbicia, skoro jest taka spokojna, a może jakiś meteoryt udeżający w taflę..(?).. pracka wymiata... pozdrawiam i życzę sukcesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xjaca Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 fajna pracka, fajny pomysł. można gdzieś obejrzec inne twoje prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 @sly: Co do wody to tez sie zastanwialem czy nie dodac jakiejs fakturki... ale popatrzylem na zdjecia slonca robione z samolotow i tam w wiekszosci wypadkow jest jak lustro. Chociaz tu z nowu nie jestesmy tak wysoko.... w sumie to czas , a wlasciwie jego brak przed koncem konkursu zadecydowal :] chociaz rzeczywiscie trzeba bylo dodac :/ @xjaca: Co do moich innych prac - tych dobrych nie ma za wiele bo bardziej realistycznie dopiero ostatnio rysuje. Szukaj po nicku na Digu lub EF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogood Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 kopara opada:O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 świetna praca życzę powodzenia .. naprawde kawal dobrekj roboty jetem pod wrażeniem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 omen na prezydenta ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 mi sie nie podoba prawa strona i poajzy te malutkie..a reszta wypas;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Noooo chłopie Kawał dobrego DŹOBA :-))) Praca Roooooox jestem naprawdę pod wrażeniem, zarówno design , technika, kolorki, kompozycja sceny bardzo mi się podobają , jak to mówią często na CGTALKU: 5 stars from Me !!!! Chętnię zobaczę cię w bitwie 2D jak już będzie następna ^_^ ^_^ ta panienka jest niezła , taka trochę cybernetyczna trochę fantasy z ta różdżką , zrobiłeś wielki postęp w stosunku do wczesnych prac (pamiętam z digarta) P.S. też muszę sobie sprawić Intuosa A4 ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSychu Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Czesc! Jak juz Ci wczesniej mowilem, praca po prostu powala! Mam tylko jedno male pytanko, co to ten "postprocesoring", bo ja z calkiem innej bajki jestem i nie kumam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Panie to jest obłęd, tosz to pjurrrrrrrr insejn!! Pracka pierwsza klasa - masz mój głos. W sposób jaki "te" promienie wystrzeliwane z ręki czarodziejki i obranie hull'a tego myśliwca mnie osłabił - w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Aż chce się zrobić z tego animke ;) Jak tylko opanuję particle i sprawię żeby komp mi się nie wieszał to kto wie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2005 Postprocesing - to taka moja nazwa na obrabianie obrazka juz po splaszczeniu wszystkich warstw. Niektore elementy obrazka sciemniam, niektore rozjasniam dodaje blinki swiatla i takie tam - ogolnie dodaje efekty ktore maja dzialac na rozne warstwy na raz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Kurde jak to zobaczylem to malo z krzesla nie spadlem, pelen respekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzik Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Ja powiem szczerze ze nie mam absolutnie zadnych szans na cokolwiek - i nawet sie nie ludze ze mnie ktos zauwazy. Ale fajnie jest brac udzial w czyms tak wielkim. Juz samo obcowanie z tak utalentowanymi ludzmi sprawia ze chesz rysowac lepiej :] Temat pracy jest trochę banalny, ale wykonanie, no i szkice, no i rysunki - mniam mniam! Banalny dlatego, że po prostu "gwiezdne wojny" są wszechobecne. Natomiast co do wykonania i rozmachu, naprawdę, robi wrażenie! Nie sądze, żeby nie został dostrzeżony. Jeśli się mylę stawiam kolejkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 wyszlo świetnie, kiedy rozstrzygnięcie na CGTalk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2005 Nie mam zielonego pojecia :D Jakos nigdzie nie moglem sie doczytac... ale tez nie szukalem specjalnie mocno... mam tylko nadzieje ze przed swietami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 staryyyyy,nie źle,mógłbyś dać jakieś szkice,bo jestem cholernie ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Niezłe Jury, m.in. Linda zasiaduje (nie wiem czy od początku, bo z założenia miało byc 3 guru na ławie), goodluck OmeN :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2005 Nie wiem czy tak wolo wiec w razie czego przepraszam i prosze po prostu wywalic ten post :] Tu znajduje sie caly watek na CGTalk jak robilem ta prace. Od szkicow wstepnych przez koncepty (tak wiem przesadzielm z nimi ale tez uczylem sie na nich malowac pojazdy bo wczesnie nigdyj tego nie robilem :P) po finalne kolorowanie. Milego ogladania http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=275387 @mayk: wez daj spokoj, az mi sie goraco robi jak pomysle ze Linda bedzie patrzec na moja prace :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 Już dałem PS'a na Digarcie. Tak chyba najbardziej mogłem wyrazić swój podziw choć praca zasługuje na wyższe oceny:D Mój komp to b nawet nie dzwignął tego;P Tak wogóle to pierwsze skojarzenie to SWIII; Zemsta Sithów i walka nad Curusant:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 rzeczywiscie spektakularne.... tyle ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 moim zdaniem masz duze szanse zeby wygrac , i tego wlasnie ci zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość joanna Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 to jest zajebiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi