Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja praca na konkurs CGTalk Spectacular. Zdazylem doslownie w ostatniej chwili wiec wybaczcie pewne niedorobki popelnione na szybko :]

Sorry ze taki rozmiar ale ten obrazek najlepiej wyglada duzy :D

Czarodziejka walczaca z atakujacą jej planete flotą inwazyjną. Przywolany przez nia deszcz meteorytów oczyszcza droge do lotniskowca FCC "Kiev" - on jest nastepny na liscie ;P

Mam nadzieje ze sie spodoba. Prawie zadnych referek. Bump map na ziemi ze zdjec satelitarnych, oczywiecie poddany intensywnej obrobce

dogfight_xl.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o panie=| a żeś dowalił.....no wszystko super!

robiłeś do tego jakieś szkice wstępne albo coś na kartkach? czy odrazu na pc od tak??

a jak robiłes jakieś szkice to je tez pokaż:)

to ja poproszę żebyś do następnego obrazka wykorzystał pająkowatego roboa(tego w oddali) z twojej poprzedniej pracki DROP ZONE;)

Napisano

Dzieki bardzo wszystkim za komenty :]

W 2D siede juz z 7 lat tyle ze... eeee... do kwietnia tego roku rysowalem tylko mange i nie wygladalo to zbyt dobrze :P

Bardziej "realistycznym" rysunkiem zajalem sie dopiero przed ostatnimi wakacjami a ze musialem magisterke napisac w miedzyczasie... Wiem ze jeszcze duuuuzo nauki przedemna ale staram sie jak moge

W sprawach technicznych:

Zrobione w PeeSie, tydzien z zyciorysu jak w morde strzelil :P

Szkice wstepne i caly WIP mozna znalesc w watku na CGTalk, aczkolwiek nie wiem czy moge tu linka wklejac :/

Oryginalny rozmiar obrazka to 4900pix kolo 130 warstw, plik psd zajmuje ponad 300Mb a plik wymiany photoshopa mial 6,5 Gb o_O

Uzywam tabletu Wacom Intuos3 A4 ktorego sobie niedawno kupilem

chyba tyle

Wrzucam jeszcze co ciekawsze zblizenia

closeups.jpg

Napisano

i to ci chodziło wow - sczerze mówiąc mi najwiecej udało suie zrobić obrazek co zajmował 560 MB , a w pamieci plik wymiany 1,6 GB -. Ty,mi towimi to ześ mnie zaskoczył :D

Napisano

hoho wypas nad wypasy bardzo podoba mi sie pomysł. Czarodziejska kobita w walce z nieziemską techniką cool. Żal mi tych lotniskowców, dziewcze ma nielada moc.

Napisano

Co tutaj dużo rozprawiać całkiem niezły rysunek, aczkolwiek, ta paninka w podobnej pozie i ujęciu już jakby mi się gdzieś nakryła na siatkówkę.

ps.Właśnie wpadłem na CG i obejrzałem kilka prac z challenge... i doszedłem do wniosku, że żeby tam np: wygrać to jest czysta loteria. Jest tyle świetnych prac, że ciężko coś konkretnie wybrać. Jeden jest tylko plus, że jak człowiek naogląda się tych obrazków, to go dodatkowo motywuje-wniosek jest jeden trzeba brac sie poważnie do roboty:)

Napisano

Ja powiem szczerze ze nie mam absolutnie zadnych szans na cokolwiek - i nawet sie nie ludze ze mnie ktos zauwazy. Ale fajnie jest brac udzial w czyms tak wielkim. Juz samo obcowanie z tak utalentowanymi ludzmi sprawia ze chesz rysowac lepiej :]

Napisano

wypas :> mi osobiście trochę statki do siebie nawzajem stylami nie pasują, na pierwszym planie coś jak nasz sr71, lotniskofce pełna futura i do tego latające żółwie.. ale jest git gratulacje :D

aha, i włosy są super :D wogóle dobry detal.

Napisano

Pracka bardzo "spectacular" :) Świetna robota, znakomicie opowiedziana historia dopełniona piękną kolorystyką i kompozycją, gratulacje.

Pozdrawiam

Napisano

To co uważam za Twój największy sukces to ogromne postępy w krótkim czasie. Brawo! Praca przyciąga wzrok i ma bardzo sensowny kadr. Więcej!

Napisano

Jeszcze taki bonusik maly dodam :P

Zawsze po skonczeniu rysunku zostaja mi warstwy z niezrealizowanymi pomyslami - tym razem dostalo sie pilotowi mysliwca. Jak wydam kiedys DVD z tym rysunkiem na pewno to bedzie w dodatkach :P :P :P :P

bonus.jpg

Napisano

jak dzisiaj to zobaczylem na informie to mnie zatkalo:) zreszta nie tylko mnie cala grupa chciala zobaczyc;P chcialem napisac cos konkretnego no ale nie wiem:P brak mi slow poprostu.

wypasik na maxa. zdecydowanie najlepsza pracka ostatnimi czasami na forum. pozdro i tak trzymaj. no i powodzenia na cgtalku!!! mniammmm;P

Napisano

po prostu... hmmm.. jak dla mnie.

jeżeli nie jest za późno to mógłbyś sie zastanowić nad wodą - jest plaska (ma to swoje zalety - czysta), ale dla mnie działa jak dziura... może delikatna faktura..(?)... jakieś odbicia, skoro jest taka spokojna, a może jakiś meteoryt udeżający w taflę..(?)..

pracka wymiata...

pozdrawiam i życzę sukcesów.

Napisano

@sly: Co do wody to tez sie zastanwialem czy nie dodac jakiejs fakturki... ale popatrzylem na zdjecia slonca robione z samolotow i tam w wiekszosci wypadkow jest jak lustro. Chociaz tu z nowu nie jestesmy tak wysoko.... w sumie to czas , a wlasciwie jego brak przed koncem konkursu zadecydowal :]

chociaz rzeczywiscie trzeba bylo dodac :/

@xjaca: Co do moich innych prac - tych dobrych nie ma za wiele bo bardziej realistycznie dopiero ostatnio rysuje. Szukaj po nicku na Digu lub EF

Napisano

Noooo chłopie Kawał dobrego DŹOBA :-))) Praca Roooooox jestem naprawdę pod wrażeniem, zarówno design , technika, kolorki, kompozycja sceny bardzo mi się podobają , jak to mówią często na CGTALKU: 5 stars from Me !!!!

Chętnię zobaczę cię w bitwie 2D jak już będzie następna ^_^

^_^ ta panienka jest niezła , taka trochę cybernetyczna trochę fantasy z ta różdżką , zrobiłeś wielki postęp w stosunku do wczesnych prac (pamiętam z digarta)

P.S. też muszę sobie sprawić Intuosa A4 ^_^

Napisano

Czesc!

Jak juz Ci wczesniej mowilem, praca po prostu powala!

Mam tylko jedno male pytanko, co to ten "postprocesoring", bo ja z calkiem innej bajki jestem i nie kumam.

Napisano

Panie to jest obłęd, tosz to pjurrrrrrrr insejn!! Pracka pierwsza klasa - masz mój głos. W sposób jaki "te" promienie wystrzeliwane z ręki czarodziejki i obranie hull'a tego myśliwca mnie osłabił - w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Aż chce się zrobić z tego animke ;) Jak tylko opanuję particle i sprawię żeby komp mi się nie wieszał to kto wie :)

Napisano

Postprocesing - to taka moja nazwa na obrabianie obrazka juz po splaszczeniu wszystkich warstw. Niektore elementy obrazka sciemniam, niektore rozjasniam dodaje blinki swiatla i takie tam - ogolnie dodaje efekty ktore maja dzialac na rozne warstwy na raz ;]

Napisano
Ja powiem szczerze ze nie mam absolutnie zadnych szans na cokolwiek - i nawet sie nie ludze ze mnie ktos zauwazy. Ale fajnie jest brac udzial w czyms tak wielkim. Juz samo obcowanie z tak utalentowanymi ludzmi sprawia ze chesz rysowac lepiej :]

Temat pracy jest trochę banalny, ale wykonanie, no i szkice, no i rysunki - mniam mniam! Banalny dlatego, że po prostu "gwiezdne wojny" są wszechobecne. Natomiast co do wykonania i rozmachu, naprawdę, robi wrażenie! Nie sądze, żeby nie został dostrzeżony. Jeśli się mylę stawiam kolejkę!

Napisano

Nie wiem czy tak wolo wiec w razie czego przepraszam i prosze po prostu wywalic ten post :]

Tu znajduje sie caly watek na CGTalk jak robilem ta prace. Od szkicow wstepnych przez koncepty (tak wiem przesadzielm z nimi ale tez uczylem sie na nich malowac pojazdy bo wczesnie nigdyj tego nie robilem :P) po finalne kolorowanie. Milego ogladania

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=275387

@mayk: wez daj spokoj, az mi sie goraco robi jak pomysle ze Linda bedzie patrzec na moja prace :P

Napisano

Już dałem PS'a na Digarcie. Tak chyba najbardziej mogłem wyrazić swój podziw choć praca zasługuje na wyższe oceny:D Mój komp to b nawet nie dzwignął tego;P Tak wogóle to pierwsze skojarzenie to SWIII; Zemsta Sithów i walka nad Curusant:D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności