Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tym razem ot jedna z rzeźb jakie ostatnio miałem i będę miał przyjemność zrobić :)

(Rzeźba robiona na podstawie jakieś fotki z netu)

Pozdrawiam!

(Druga rzeźba została ostatnio dodana - miniaturka 4)

• Like 1
  • Odpowiedzi 45
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

już jest malina :) Kawał świetnego modelu, tylko pozazdrościć. Ale jeżeli dajesz do galerii to faktycznie jakoś by się przydało ładnie wyeksponować.

Pozdrawiam

• Like 1
Napisano

Witam!!

switne

podoba mi sie ten material (ta "spudnica" ktora okrywa pol ciala ;) ) kapitalny detal, nie mam pojecia jak sie za takie cos zabrac ;(

mam tylko pytanko modelowales te postacie juz w tej pozycji czy riggowales ?? :)

pozdro

Napisano

Dzięki za komentarze :)

Rzeczywiście ten facet jest bardzo kobiecy - na tej fotce z netu to właściwie było takie ujęcie, że gdyby nie listek to ciężko było odróżnić które z nich to kobieta, a które nie :), ale najwyraźniej to taka stylizacja.

Postacie najpierw zostały wymodelowane w t-pose bez ubrań, potem bardzo pobieżnie zriggowane, błędy riggu skorygowałem ręcznie i domodelowałem ubranie. Niestety dysponowałem jedynie zdjęciem z przodu tej rzeźby, więc tył musiałem zrobić zupełnie z głowy, z tąd wykonanie tyłu może lekko odbiegać od przodu.

Napisano

przewidujesz jakąś scenkę z tą rzeźbą czy "ot tak se" chciałeś ją wymodelować w ramach hardcore modelling ? :) też myślałem na początku że to 2 babki dopiero ten listek dał mi do myślenia ;)

Napisano

Hehe chciałoby się dwie całujące się babki co nie? ;)

Model to jedna z rzeźb robionych na zlecenie, żadnej sceny nie przewiduję - jakiegoś arta planuję wypuścić gdzieś w sierpniu dopiero.

Napisano

Obiecałem "lepszejszy" render, więc daję - co prawda to tylko scanline. (minaturka 1)

Dorzucam jeszcze inną rzeźbę, której wcześniej nie dawałem. (miniaturka 2)

Napisano

nie widzę siatek ;]

Tak jak pisałem wyżej, kawał dobrej roboty modelarskiej, w obu przypadkach. Ale nad renderkiem jeszcze bym troszke posiedział :)

Pozdrawiam

Napisano

Ostatnia podoba mi się najbardziej ale szmata z tyłu wygląda jakoś dziwnie, sztywno, pewnie miałeś fotke tylko z przodu. Tam z tyłu niby załamuje się na lewej nodze ale nie widać tej nogi spod szmaty. Fałdy w tym miejscu są łagodniejsze niż z przodu i chyba przez to tkanina wygląda na gróbszą. W miejscu gdzie opada na podłoże jest to samo, duże zaokrąglenie powoduje że jest grubsza. Z przodu jest fajnie. Chciałbym zobaczyć tę fotkę rzeźby dla porównania. Może zrobisz z tego jakiś obraz? Nie mówię o realizmie ale o jakiechś delikatnych teksturkach koloru i fajnym świetle. Powodzenia.

Napisano

Dzięki za komentarze. Trudno się nie zgodzić z Gomezem - owszem miałem tylko fotkę z przodu, przy reszcie musiałem się zdać na własne wyczucie w modelowaniu materiału - no coż, w końcu cały czas się uczę :). Nad rzeźbą nie będę się rozdrabniał i obrazu żadnego nie będzie - jest jeszcze wciąż wiele do zrobienia przy innych rzeczach. Dzięki za Waszą uwagę.

Napisano

Artur jako ze znamy sie dluzej mysle ze moge spobie pozwolic na nuteczke szczerosci :) a wiec niektore modele bez apelacyjnie rzadza niktore sa tragiczne jak na Twoje umiejetnosci, chociaz nie mam pojecia do konca czy to nie bylo zamierzone ;) w niektorych miejscach modele wygladaja tak jakbys nie panowal nad siatka , albo poprostu pomyslales ze skoro postacie sa z kamienia to mozesz pozwolic na niewyrazny detal :) wlosy extrudowane psuja efekt no i proporcje(w niektorych modelach), rozumiem tez ze przy takiej ilosci modeli juz sie poprostu niechce , dla mnie jestes usprawiedliwiony prawie.

Ogolnie bardzo bardzo fajnie i rekoma jak najbardziej sie nalezy za wklad pracy no i modeliki :)

Napisano

Dzięki za komenty :)

Klicek - jeśli chodzi o te prostsze modele to niektóre faktycznie z powodu zdjęć referencyjnych nie zachwycają jakością, inne z kolei wymuszały pewne uproszczenia ze względu na czas wykonania, bym nie robił kolekcji w nieskończoność. Inna sprawa, że największą trudnością było zrobienie wszystkiego niemalże z jednej bryły - z tąd na przykład extrudowane włosy. Proporcje to cóż - wciąż jeszcze muszę dużo się uczyć, to samo jeśli chodzi o siatkę - w niektórych miejscach mogłem po prostu nie umieć znaleźć dobrego rozwiązania :)

Pierwszy raz w życiu robiłem tak wielką ilość modeli za jednym razem - nie wiem jak Ty to normalnie wyrabiasz :D

Napisano

Artur doskonale to rozumiem i domyslalem sie wlasnie ze przez czas troche uprosciles, w sumie zrobil bym tak samo nie ma sie co zabijac :) bo modele i tak trzymaja poziom i na pewno sie ladnie sprzedadza ;] to chyba jedno z lepszych cd od everow imo

Napisano

WitaM!!

po obejzeniu odczuwam podone wrazenia jak klicek

nie ktore nie nadzwyczjne ale nie ktore(no wiekszosc) wgniata w fotel !!

ja oczywiscie prosze o siatke

naprawde piekna robota!!

Napisano

Cieszę się, że się Wam podoba :)

Siateczki to może innym razem, bo trochę tego jest :)

Marcin - nikt tu się nie zabija :) ,ja po prostu chciałem zaznaczyć, że to nie tak że czegoś mi się nie chciało :D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności