ArTooRo Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Witam, tym razem ot jedna z rzeźb jakie ostatnio miałem i będę miał przyjemność zrobić :) (Rzeźba robiona na podstawie jakieś fotki z netu) Pozdrawiam! (Druga rzeźba została ostatnio dodana - miniaturka 4) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 dodaj materiał, tło ladnie wyeksponuj to wszystko i bedzie malina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 już jest malina :) Kawał świetnego modelu, tylko pozazdrościć. Ale jeżeli dajesz do galerii to faktycznie jakoś by się przydało ładnie wyeksponować. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Dzięki :) Biję się w pierś, znajdę czas to dam "lepszejszy" render , tylko jeden oczyiwście - w końcu to nie WIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Ładne w swojej prostocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Rewelacja naprawde :) Ah miec takie model do testów maxwella, marzenie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Model bardzo bardzo fajny wogole super siateczka, czekam na jakies materiały i ciekawszy render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Przez chwile myślałem że to prawdziwa rzeźba :) świetna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 serwus :) świetne ! :) bardzo mi sie podoba :) pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 fajnie, ale ten facet po lewej jest tak jakby za bardzo kobiecy... chyba, że tak miało być, to się nie czepiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 chyba zbyt duzy ms, mogloby byc bardziej kanciasto, ale i tak jest fajnie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 bardzo fajna pracka ale listek u tego pana nie naturalnie przylega do ciala :) zreszta faktycznie troszke kobiecy jest :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 śliczne, gdyby nie siatka powiedział bym że to prawdziwa rzeźba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam!! switne podoba mi sie ten material (ta "spudnica" ktora okrywa pol ciala ;) ) kapitalny detal, nie mam pojecia jak sie za takie cos zabrac ;( mam tylko pytanko modelowales te postacie juz w tej pozycji czy riggowales ?? :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Dzięki za komentarze :) Rzeczywiście ten facet jest bardzo kobiecy - na tej fotce z netu to właściwie było takie ujęcie, że gdyby nie listek to ciężko było odróżnić które z nich to kobieta, a które nie :), ale najwyraźniej to taka stylizacja. Postacie najpierw zostały wymodelowane w t-pose bez ubrań, potem bardzo pobieżnie zriggowane, błędy riggu skorygowałem ręcznie i domodelowałem ubranie. Niestety dysponowałem jedynie zdjęciem z przodu tej rzeźby, więc tył musiałem zrobić zupełnie z głowy, z tąd wykonanie tyłu może lekko odbiegać od przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 przewidujesz jakąś scenkę z tą rzeźbą czy "ot tak se" chciałeś ją wymodelować w ramach hardcore modelling ? :) też myślałem na początku że to 2 babki dopiero ten listek dał mi do myślenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Hehe chciałoby się dwie całujące się babki co nie? ;) Model to jedna z rzeźb robionych na zlecenie, żadnej sceny nie przewiduję - jakiegoś arta planuję wypuścić gdzieś w sierpniu dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Pff..chciałbym mieć taki standart w modelowaniu jak Ty :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 27 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2006 Obiecałem "lepszejszy" render, więc daję - co prawda to tylko scanline. (minaturka 1) Dorzucam jeszcze inną rzeźbę, której wcześniej nie dawałem. (miniaturka 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Bardzso mi sie podoba...materiały o modelingu nie wspominając...juz wiem kto zrobi cos na co czekam od zarania..:) rzeźba rzymskiego legata legionowego w wojskowym stroju..to by uradowało me serce i oczy!:) naprawde ładnie ArTooRo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 jak nie ma byc ładne? ... przeciez ten kolo jest z Bydgoszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 nie widzę siatek ;] Tak jak pisałem wyżej, kawał dobrej roboty modelarskiej, w obu przypadkach. Ale nad renderkiem jeszcze bym troszke posiedział :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 numer 2 sporo lepszy od jedynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 Super, nie ma co krytykować za bardzo. Bardzo miłe w odbiorze. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Lipiec 2006 Share Napisano 27 Lipiec 2006 No Artur rewelacyjny modeling ostatnia figurka rewelka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 modele są poprostu super, materiał tkaniny fajnie wyszedł Brawo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KdeZoo Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Fajowe!!! Mozesz pokazac siatke? Chciałbym podejrzeć jak zrobiłeś włosy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tigerjap Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 wspaniałe modele, wyglądają jak żywe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 Dzięki za komenty :) Tutaj drugi model w skylight i jego siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Super siateczka wdzianka - czysta jak po wypraniu w wizirze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 juz Ci na gg mowilem, dla mnie super :) gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Ostatnia podoba mi się najbardziej ale szmata z tyłu wygląda jakoś dziwnie, sztywno, pewnie miałeś fotke tylko z przodu. Tam z tyłu niby załamuje się na lewej nodze ale nie widać tej nogi spod szmaty. Fałdy w tym miejscu są łagodniejsze niż z przodu i chyba przez to tkanina wygląda na gróbszą. W miejscu gdzie opada na podłoże jest to samo, duże zaokrąglenie powoduje że jest grubsza. Z przodu jest fajnie. Chciałbym zobaczyć tę fotkę rzeźby dla porównania. Może zrobisz z tego jakiś obraz? Nie mówię o realizmie ale o jakiechś delikatnych teksturkach koloru i fajnym świetle. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 bardzo ładnie patrząc na sietkę jestem pełen podziwu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 7 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2006 Dzięki za komentarze. Trudno się nie zgodzić z Gomezem - owszem miałem tylko fotkę z przodu, przy reszcie musiałem się zdać na własne wyczucie w modelowaniu materiału - no coż, w końcu cały czas się uczę :). Nad rzeźbą nie będę się rozdrabniał i obrazu żadnego nie będzie - jest jeszcze wciąż wiele do zrobienia przy innych rzeczach. Dzięki za Waszą uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 super poprostu, modele malina :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Dzięki :) Skoro Archmodels 34 Evermotion już wyszło to mogę zamieścić skylight wszystkich rzeźb, które poczyniłem do tej kolekcji, by uwidocznić więcej szczegółów. Ot i one :) http://img244.imageshack.us/img244/8817/untitled1mh5.jpg http://img86.imageshack.us/img86/1044/untitled2xf9.jpg http://img201.imageshack.us/img201/181/untitled3hl0.jpg http://img201.imageshack.us/img201/9521/untitled4hw1.jpg http://img165.imageshack.us/img165/3428/untitled5yf0.jpg http://img135.imageshack.us/img135/6479/untitled6bg7.jpg http://img100.imageshack.us/img100/2746/untitled7es2.jpg http://img245.imageshack.us/img245/5462/untitled8ot0.jpg http://img167.imageshack.us/img167/3028/untitled9bj2.jpg Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 PRO i tyle :) Prosimy o siatki i anmki z obrotem 360 st. ;] Puchatek wymiata ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 rekoma się należy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 tak myslałem, że ta płyta to twoje dzieło:) jest super i prosimy o siatki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Takie tam... :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Artur jako ze znamy sie dluzej mysle ze moge spobie pozwolic na nuteczke szczerosci :) a wiec niektore modele bez apelacyjnie rzadza niktore sa tragiczne jak na Twoje umiejetnosci, chociaz nie mam pojecia do konca czy to nie bylo zamierzone ;) w niektorych miejscach modele wygladaja tak jakbys nie panowal nad siatka , albo poprostu pomyslales ze skoro postacie sa z kamienia to mozesz pozwolic na niewyrazny detal :) wlosy extrudowane psuja efekt no i proporcje(w niektorych modelach), rozumiem tez ze przy takiej ilosci modeli juz sie poprostu niechce , dla mnie jestes usprawiedliwiony prawie. Ogolnie bardzo bardzo fajnie i rekoma jak najbardziej sie nalezy za wklad pracy no i modeliki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Dzięki za komenty :) Klicek - jeśli chodzi o te prostsze modele to niektóre faktycznie z powodu zdjęć referencyjnych nie zachwycają jakością, inne z kolei wymuszały pewne uproszczenia ze względu na czas wykonania, bym nie robił kolekcji w nieskończoność. Inna sprawa, że największą trudnością było zrobienie wszystkiego niemalże z jednej bryły - z tąd na przykład extrudowane włosy. Proporcje to cóż - wciąż jeszcze muszę dużo się uczyć, to samo jeśli chodzi o siatkę - w niektórych miejscach mogłem po prostu nie umieć znaleźć dobrego rozwiązania :) Pierwszy raz w życiu robiłem tak wielką ilość modeli za jednym razem - nie wiem jak Ty to normalnie wyrabiasz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Artur doskonale to rozumiem i domyslalem sie wlasnie ze przez czas troche uprosciles, w sumie zrobil bym tak samo nie ma sie co zabijac :) bo modele i tak trzymaja poziom i na pewno sie ladnie sprzedadza ;] to chyba jedno z lepszych cd od everow imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Krasnal z ostatniego obrazka zrzucił mnie z krzesła. :D Bardzo pro i wogóle, słodzenie jest zbędne, klasa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 WitaM!! po obejzeniu odczuwam podone wrazenia jak klicek nie ktore nie nadzwyczjne ale nie ktore(no wiekszosc) wgniata w fotel !! ja oczywiscie prosze o siatke naprawde piekna robota!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 Cieszę się, że się Wam podoba :) Siateczki to może innym razem, bo trochę tego jest :) Marcin - nikt tu się nie zabija :) ,ja po prostu chciałem zaznaczyć, że to nie tak że czegoś mi się nie chciało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi