Mario Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Witajcie Już dawno nic nie umieszczałem. Trzeba to nadrobić czyli kolejny interiors:) Prezentuje wnętrze które sobie robiłem w wolnych chwilach. Moim założeniem było zrobić domek wypoczynkowy. Chciałem umieścić cały dom w jednym dużym pomieszczeniu czyli coś innego niż zwykle. W projekcie tym znajduje się salon, jadalnia, kuchnia, sypialnia na poddaszu oraz łazienka czyli wszystko co jest potrzebne do komfortowego mieszkania. Soft Max, Vray, PS Czekam na wasze komentarze Pozdrawiam serdecznie Mario 1
Pionier Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 ladnie, pare uwag ale zupelnie bez znaczenia dla oceny calosci, mi sie podoba, gratki Pionier.
Ryjas Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 no wystrój mnei nie powala, ale wizki sa super!
polka dot Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 wnetrze mi sie nie podoba ale wizki przednie, takie komercyjne :D
RA Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Od strony projektowej, to nie mój gust kompletnie, ale same wizki są super duper. :) pozdrawiam
patry Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Niesamowite!! 10/10 Ile dni (tygodni lub miesięcy :)) nad tym pracowałeś??
Ifonka Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Mario na prezydenta hihi zdolna bestio, chyba sie zapisze na lekcje maxa u Ciebie. Pozdrowienia od "upierdliwej sąsiadki" :o)
Marek G Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 No muszę powiedzieć, że renderki ci wyszły świetne bardzo mi się podobają.Miałem cię nie chwalić bo obrośniesz nam w piórka ale pracka bardzo udana renderki ciepłe,czyste jakościowo bardzo dobre.Pozdrawiam Marek
!Ewert Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 nie chciał bym mieszkać w takim domku...ale wykonanie genialne :) Pozdrawiam
arch515 Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Co do projektu to nie moja faza hehe, ale wizka super! Można by się doczepiać jak zawsze, widać naprawdę zaplecze umiejętności,na prawdę super. Nie długo moje wypociny pokarze moje wypociny pokarze heheh P.s., ale konsoli to ty chyba w domu nie masz, co te pady takie płaskie:) albo ja mam jakąś przed wojenną, sorry ale musiałem.
Mario Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 ::patry pierwsze ujecie zrobiłem w lutym czy jakoś tak byto to na jakiś konkurs. Potem miałem przerwę i od niedawna kończyłem w sumie to robiłem około 1 miesiąc w wolnym czasie. ::Ifonka z tymi lekcjami to jakoś się dogadamy ale najpierw musisz skończyć modelować pozostałe domki hehhe
mrkrzysiek Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Baerdo ładna praca podoba mi się najbardziej pierwszy i trzeci render:)
Lukx Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 jak wiesz buciki bardzo sympatyczne :). techniczna strona, wiadomo uczyles sie od najlepszych :) co do komentarzy to jak zwykle niezla jazda :). ludziom to tutaj chyba tylko wystroj smietnika by sie spodobal bo jakos juz chyba nic innego do nich nie przemawia :).
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 troche przeswietliles te rendery, ale mimo wszystko chcialbym w czyms takim mieszkac;) pozdr
czaps Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 To moze ja pare slow od siebie dodam .... Mario jesli chodzi o wnetrza , oswietlenie w vrayu to nie ma na ciebie mocnych i dlugo jeszcze nie bedzie !!! Jak dla mnie Pro robota jak zwykle. Moze w paru miejscach przeswietlone materialki ale sorki to juz postem mozna zalatwic. albo shaderem specjalnym do ceramiki itc. ;-) pozdrawiam serdecznie doc_da_czaps
Gość Mr Hyde Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Mi się podoba i nawet mógłbym w takim mieszkać tylko, co się stało tym padom od PS3? Zeszło z nich powietrze? :D
DesignStudio Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Sporo renderów. Proponuje zrobić panorame express :] byłoby wypas :D:D
Death Metal Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 no to są rewelacyjne "foty", dla mnie jedna z najlepszych wizek jakie widziałem
siwy Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Szacuneczek. Ciekawi mnie czy doświetlałeś te wnętrza oszukującym światłem czy tylko światła w oknach i podkręcanie parametrami.
Obywatel Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Świetna robota! Naprawdę bardzo mi się podoba.
JunioR Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 modele, oświetlenie, render wypasione jak juz wszyscy powiedzieli 10/10 :] a co od siebie to jakos nie dla mnie są takie interiory, nie przepadam za takimi, ale to tylko moje zdanie i nie ma zupełnie wpływu na twoją pracke, bo kazdy robi to co lubi :) pozdr.
Master Kiełbaster Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 słodko i profesjonalnie. tylko na LCD nic by nie było widać pod tym kątem :P
chveti Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 wnetrze mi sie nie podoba ale wizki przednie, takie komercyjne :D nothing else to say ;)
beatles Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 To grafiki 3d czy zdjęcia prawdziwego domu? Dla mnie bomba!
Lis Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Myślałem że niebęde zaśniecał tego wątku moim nędznym postem. Ale nie mogę się powstrzymać. TO JEST KU*RCZE ZAROMBISTE!
JohnZi Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 hehe ladnie:P, ale pady od PS3 przednie;] miejscami przeswietlone renderki ci wyszly, ale spoko;]
Darmo Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 To i ja napisze. Czasami coś tam się unosi, w niektórych miejscach sa plamy na ścianach no i rendery troche przepalone ale ogólne wrażenia bardzo pozytywne :) Gratuluje Pozdrawiam
Por@szek Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 I co ja mam Ci napisac co?? :] Widze ze szkielka mleczkowe calkiem fajnie wyszly, mam nadzieje ze nie renderowaly sie tyle czasu co ostatnio jak u Ciebie bylem :D Ciesze sie ze wreszcie pokazales ta pracke ;) Warta byla aby ja pokazac. Widze takze ze wieksza czesc progressivu sie pojawila, wiec pozdrawiam i reszte teamu. 3d sie Marios ;)
t0m3k Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 miazga, poprostu super. cholernie milo sie na to patrzy. gratuluje.
marunioms Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Cześć. Pięknie jak zawsze. 10/10 - dychu na dychu, pomimo drobnych uchybień. Dwa pytanka. Czy w swoich scenach używasz skylight (i o jakiej wartości ewentualnie) czy tylko samych vray light?? Czy doświetlasz jakimiś światłami wewnętrznymi?
Pawelkos Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Oł men po prostu miazga, pracak full pro 10/10 jak dla mnie. Jesli bylbys tak mily i zechcial uchylic rabka tajemnicy to mam pytanko na ile masz ustawione dark i bright mulipler.
odnetniN Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 nie no super przeciez to jest dzielo sztuki:/ chyba nigdy takiego czegos nie zrobie ile to robiles? pozdro dal mnie rewelka!!!
javor Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 wow !!! super wypas :D to że renderki są lekko przepalone to akurat bardzo dobrze ... poza jednym szczegółem - wanną która stała się białą plamą i nie widać jej kształtu :/
Georgas Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 Rewelacja!! modele super no i renderki rewelacyjne Możesz powiedzieć jak ustawiłeś IRR'a ??
Shogun 3D Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 Renderki wypas, tylko nie pasuje mi to wnętrze wanny, nie widać tam jej załamań powierzchni, głębi... Ja wiem, że to takie światło, ale efekt jest mimo logice głupi; jakby wanna byla zakryta, bądź w ogóle nie miala wnętrza. Mógłbyś dla picu cos z tym zrobić, bo takie przepalenie nie jest za dobre... może gammę przesuń w tym miejscu?... albo nalej wodę i podświetl... Będzie super pic na wodę... czy raczej pod wodę... :D Edit: widzę, ze lubisz wstawiać murki we wnętrza (za co kazda kobieta by Cie sklęła na czym świat stoi, po czym kazałaby Ci to odkurzać co tydzień), wiec mam opatentowany pomysł, który sam mialem w kuchni kiedyś. Żałuję, że żadna fotka tego się nie zachowała, bo bym Ci pokazał: otóż świetnym rozwiązaniem jest wyłożenie sciany dużymi plytami łupku, dla wygody pociagniętych lakierem bezbarwnym, no i pomiedzy nimi jakieś biale wypełnienie: fuga, Cekol, whatever. Zależnie od ulożenia, gęstości i kształtu płyt, ściana wygląda mniej lub bardziej krowiasto, ale efekt jest niesamowity. Kiedy mój ojciec w czasach PRLu robił tą ścianę, budziła ona niesamowita furorę, gdyż wówczas zaopatrzenie rynku we wszelką ceramikę naścienną był jaki był, kto pamięta, ten wie. To rozwiązanie z łupkiem było niezwykle nowatorskim pomysłem, zwłaszcza, że łupek jako material mógł przyjć do glowy tylko czlowiekowi, kto miał z nim do czynienia i wiedzial, skąd go brać. Mój ojciec był taternikiem, stąd łupek mu sie sam w oczy rzucił. Innym rozwiązaniem, jakie w innym miejscu domu zastosowal kiedyś moj tatuś, i też bylo to novum, była boazeria zrobiona z desek i deseczek różnej dlugości i grubości, pokładanych w zawiły labirynt, który wygladał trochę jak drewniana powierzchnia pokryta modyfikatorem Greeble. Aż dziw, ile to wytrzymało, gdy jako dziecko łazilem po tym z bratem jak po ściance wspinaczkowej... Pozdrawiam. :)
Mario Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 Chciałem Wszystkim podziękować za komentarze. Cieszę się że się podoba. Następnym razem będę próbował robić wizke w innym stylu :) ale to się zobaczy jak już coś będzie konkretnego :) ::Mr Hyde coś mi nie wyszło z tym padem Spieszyłem się bo chciałem zakończyć ten projekt. ::siwy ::marunioms co do oświetlenia to jak zwykle jest słońce i kilka dodatkowych świateł 1 słońce - DirectLight 2x VRayLight – w oknach 1x VRayLight – w łazience dodatkowo jeszcze kilka IESow na kamiennych ścianach ::beatles to 3D heheheh ::Por@szek master jak tam leci w Polsce? ::Pawelkos dark i bright mulipler są ustawione na 1.6 ::odnetniN jak by wszystko podliczyć to około 1 miesiąc ::Georgas ::Shogun 3D co ja na to poradzę że mi się podoba taka ściana i jak bym miał taka w domu to z pewnością bym sobie ją odkurzał Bo była by tego warta heheheehe No to jeszcze raz dzięki z Wasze opinie Pozdrawiam Mario
flesz_gordon Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 no pieknie... rzeźniku :D to dymne szklo pewnie długo sie liczylo ;)
Mario Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 ujęcie z "mlecznymi" szybami liczyło się prawie 6 h
Gość dusoo Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Hi MARIO, perfect work! May i ask u what u ment by that IES on those brick walls? It's kind of self-ilum? And would u be so kind and write down how u made that glass material for bathroom? thaaanks !
Mario Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 About IES this is tutorial from Evermotion about IES (see subentry 20) http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=86&unfold=exclusive in my scene I used IES „60PAR38_995.IES” here the simple material of glass of bathroom
Gość voildona Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 mario gdzie wychowuja takich mistrzow?? musze wiedziec gdzie meza szukac :P jak dla mnie perfekt ;] moze tez mnie przyjmiesz na korki ? :> p.s. a wanna nie za mocno swieci ?
Mario Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 Najwięcej mistrzów to wychowują w Przemyślu heheh. Co do lekcji to jeszcze jedno miejsce jest wolne Zapraszam :)
Gość Raffaello Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 sorki że tak po miesiącu odnawiam wątek ale nie jest łatwo przejść obok tak pięknej pracki!!!! no rewelacja!!!!!!! wszystko mi się tam podoba!!!! każde pomieszczenie jest dopracowane perfekcyjnie! super modele i renderki! na prawde genialne! pozdrawiam
mrkrzysiek Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Flashmisiek a przyjżyj się dokładnie to będziesz wiedział po co.
Beatou Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 wymiękam...patrze od 5 min i nie mogę sie do niczego przyczepić :D wielki respekt!
Zbychowaty Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 Baaardzo fajnie :) Jest kilka detalikow do ktorych bym sie przyczepil (podloga, porecz schodow zbyt krotka, czy to rozmycie w oknach), no ale praca z wyzszej polki :D Renderki miodzio :) Moze i od Ciebie wyzebram ustawienia swiatel i rendera? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi