Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

pionix, bardzo zgrabniutkie :) swierszcz wszystko modelowane ? grubo!

a ja mam pytanko... wam tez sie resetuje kolejka exclud w override mtl po zgaszeniu maxa?

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Loki, pressenter, pionix, Filip - miło, że wam się podoba

SWRSC - to był taki teścik prosto z maxa. Przy finalnych tak jak i ty korzystam ze wszystkich dobrodziejstw jakie dają Elementsy. Co do twojej animki to ładne światełko. Niebo to HDRI? Jak chcesz jego animację zrobić?

Napisano

Jak coś z tego wyciągnąć ?

Mk_17a_by_Doominus.jpg

Dłubie sie przy tym pół dnia i nic nie chce wyjść :/ Mam głupi problem z materiałem korpusu silnika ma być szary matowy lekki reflex i zadrapania błyszczące.

Poszperałem na necie za tutkami do XSI ale część nic mi nie daje a reszta to starocie których już nie ma.

Napisano

Filip - dla mnie wygląda ok ale masz trochę jednolite tło i kolor lakieru więc może mnie to mylić w ocenie, bo nie widać jak pod dużym kątem odbija się otoczenie.

Napisano

Filip - Tył wydaje się trochę jakby był z folii :P Ale tak ogólnie to szacun ;]

Napisano
takie plastikowe to audi :)

Coś więcej? Właściwie jak tak teraz patrzę to też takie wrażenie odnoszę, może w innym otoczeniu możliwe że ten lakier wyglądał by bardziej normalnie:D.

Edytowane przez Filip

Napisano
Nie ma to jak testować szary lakier przy kostce i betonie ;)

No co, akurat sie zatrzymał w takim miejscu:P.

Napisano

odbicia dają takie wrażenie. Poza tym zgadzam się z Ewertem ;) Mi do audi pasuje najbardziej czarny kolor. W lakierze fajnie się pobawić IORem i planeami z gradientami.

Napisano

test ustawienia kamery i balansu kolorów

1

antomniv07www.jpg

2

antomniv06www.jpg

3

antomniv08www.jpg

Edytowane przez Loki

Napisano

Ostatnio kasowniki nie chcą mi kasować biletu-papierk zbyt pomięty hyba więc od 3 miesięcy jadę na gapę i czuje się z tym dobrze.Jak fajnie być zły

Napisano

Loki - kiepsko wyszły te teksturki. Przydały by ci się jakieś w większej rozdziałce do takich zbliżeń, jakieś lekkie odbicie na blacie biurka i klepkach podłogi. Światło nie najlepsze jak dla mnie przez co wygląda biurko jakby nie miało styku z podłożem. Białe wyposażenie sprawia wrażenie niedokończonej sceny.

Napisano

Loki - texturka zajmuje dużo miejsca w kadrze więc powinna być dopracowna, a nie wzięta prosto ze stronki z texturkami, naprawdę warto by było poświecić troche czasu na zrobienie takiej w PS, dodało by to duzo więcej realizmu, reszta jak tores napisał, biel i lewitujace biurko kłują w oczy.

Napisano

Chyba final. Chociaż te łańcuchy wiszę nienaturalnie to już tak zostawiam.

fallout01finalmin.jpg

Napisano

SWRSC - jedyne co mnie razi to brak tła za dwoma oknami na srodku i moze te łuki o których juz pisałem, a tak to jak screen z Silent Hill:).

Napisano

ok, zamaluje to, słuszna uwaga. A tak btw to miał być klimat fallout cholero jedna! :p

Zastanawiam się czy nie robić z tego większej sceny w wolnych chwilach...

Napisano
SWRSC - co z tą ławką się stało?? ;P

Klimacik fajny, ale za dużo drzew, żeby do Fallout'a porównać :D

Tam pewnie był Chuck Noris i powyginał drewno na niej:D.

Napisano

Wszystko mi się podoba od ostatniego krawężnika dalej. Wszystko wcześniej jakoś dziwnie powyginane jest jakbyś dał modyfikator noise. Proponuję żebyś nie zastanawiał się czy się tym zająć w wolnych chwilach tylko to zrób ;) zamiast łupać w Quake'a :P

Edytowane przez pionix

Napisano

taki bardziej Stalker:D moze wiekszy kontrast? wczesniejsza wersja wygladala bardziej ponuro imo i dobrze jej to zrobilo:)

Napisano

SWRSC - fajne, ale noise to nienalepszy spsob do robienia "zniszczonych" obiektow :D, lancuch bym jednak poprawil, jak i poprawil kostke brukowa - jest jak karaluch przetrwala wszystko w nienarusalnej formie :D - zorb dispa wywal pare ksotek, wstaw w meijsca piach zmiemie, cos tam, ulice tez bym inacezj zrobil ;) ja chcesz to ci pomoge:P

Napisano

Nie noisem tylko przesuwałem verteksiacze :p

do swojej scenki tak zrobię, dzięki za nakierowanie. Odezwe sie po pomoc chopaki!

Napisano

ławka jest eklektyczna mocno fakt i ta ...chyba fontanna tak? ten sam zabieg, czyli nois... do poprawy:P proste rzeczy do wizek ci lepiej wychodza swierszczu :D

proste czyli nie krzywe ;) ( bo prosto zrobic taka wizke jak ty nie jest, zeby nie było! ;)

Napisano

SWRSC w prawym dolnym rogu na ulicy brakuje wiewióry ;) Byłby taki smaczek no i kolor się zgadza. Może być też jakiekolwiek inne zwierze futerkowe małe :).

Napisano

ale Bacry ma rację Świerszczu :) takie coś ze zdjęcia z wiewiórem. nawet ładnie zagrało ;)

Napisano

dobre Tweety ! :D:D:D biedna samotna.

Jeszcze dzisiaj wizualizacja...hmmm dosłownie widoku za oknem. Wnętrze to tylko dodatek i do tego wzorowany na refce klienta.

Render 4500px i przy okazji test ustawień: 1h 30min.

interioosmilermin.jpg

Napisano

Użytkownik - wiesz, to jest deweloperka, tutaj nie ma znaczenia aranżacja tak dużego jak przy innych realizacjach. Wizki dla deweloperów to taśmowa masówka.

Napisano

Tweety ty łotrze, poczekaj do zlotu! Będziesz w przeciwnej drużynie na paintballu!

Napisano
Użytkownik - wiesz, to jest deweloperka, tutaj nie ma znaczenia aranżacja tak dużego jak przy innych realizacjach. Wizki dla deweloperów to taśmowa masówka.

Pamiętam że już jakiś czas temu robiłeś to samo i też nie wzbudziło to żadnego zachwytu. Więc dla kogo to jest ? Developerzy robią to dla siebie i wkładają do biurka ? Jakieś walory musi to chyba mieć. Pytam bo się nie znam a jestem ciekaw ;)

Napisano
Tweety ty łotrze, poczekaj do zlotu! Będziesz w przeciwnej drużynie na paintballu!

:> A kiedy strzelamy?:D

Napisano
Pamiętam że już jakiś czas temu robiłeś to samo i też nie wzbudziło to żadnego zachwytu. Więc dla kogo to jest ? Developerzy robią to dla siebie i wkładają do biurka ? Jakieś walory musi to chyba mieć. Pytam bo się nie znam a jestem ciekaw ;)

Naprawde zdziwiłbyś się co klientom czasami sie podoba, a co nie. :P

Napisano

W przypadku tego dewelopera to zyla zlota. Lubia zmieniac koncepcje, np wymieniac kwiatki w ogrodkach na inne - i sa swiadomi ze bedzie to kosztowac.

W tym przypadku (interior) stwierdzili, ze male okna za malo pokazuja tego jeziora wiec kazali zmienic na do samej ziemi i przy okazji zmienic aranzacje wg tego co zrobila inna firma dla nich. Idealny przyklad na zlecanie wizualizacji bez przemyslenia "czego oczekujemy".

I tak jak chudy mówi - nie każdy zna sie na designie, aranżacjach etc. Dla nich tego typu wnętrza mogą mieć 10/10. To źle? Nie. Każdy ma swoje gusta. I powiem teraz klasycznie jak w innych watkach z takim tematem: - ja tu tylko sprzątam :)

Napisano

Remanent: pewnie ze jest źle. Ale to wina zdjec ktore mi dostarczono i narzucenia ustawienia kamery.

Kliment: umyje Ci forda-srorda :p

Napisano

Sorry, że się wtrącam ale SWRSC masz coś do Fordów? :D:D

Napisano

Szybki projekt zrobiony przez noc.

Koncepcja domu dla firmy deweloperskiej.

Edytowane przez Bonifatz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.