Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Loki, pressenter, pionix, Filip - miło, że wam się podoba

SWRSC - to był taki teścik prosto z maxa. Przy finalnych tak jak i ty korzystam ze wszystkich dobrodziejstw jakie dają Elementsy. Co do twojej animki to ładne światełko. Niebo to HDRI? Jak chcesz jego animację zrobić?

Napisano

Jak coś z tego wyciągnąć ?

Mk_17a_by_Doominus.jpg

Dłubie sie przy tym pół dnia i nic nie chce wyjść :/ Mam głupi problem z materiałem korpusu silnika ma być szary matowy lekki reflex i zadrapania błyszczące.

Poszperałem na necie za tutkami do XSI ale część nic mi nie daje a reszta to starocie których już nie ma.

Napisano

Filip - dla mnie wygląda ok ale masz trochę jednolite tło i kolor lakieru więc może mnie to mylić w ocenie, bo nie widać jak pod dużym kątem odbija się otoczenie.

Napisano (edytowane)
takie plastikowe to audi :)

Coś więcej? Właściwie jak tak teraz patrzę to też takie wrażenie odnoszę, może w innym otoczeniu możliwe że ten lakier wyglądał by bardziej normalnie:D.

Edytowane przez Filip
Napisano

odbicia dają takie wrażenie. Poza tym zgadzam się z Ewertem ;) Mi do audi pasuje najbardziej czarny kolor. W lakierze fajnie się pobawić IORem i planeami z gradientami.

Napisano

Ostatnio kasowniki nie chcą mi kasować biletu-papierk zbyt pomięty hyba więc od 3 miesięcy jadę na gapę i czuje się z tym dobrze.Jak fajnie być zły

Napisano

Loki - kiepsko wyszły te teksturki. Przydały by ci się jakieś w większej rozdziałce do takich zbliżeń, jakieś lekkie odbicie na blacie biurka i klepkach podłogi. Światło nie najlepsze jak dla mnie przez co wygląda biurko jakby nie miało styku z podłożem. Białe wyposażenie sprawia wrażenie niedokończonej sceny.

Napisano

Loki - texturka zajmuje dużo miejsca w kadrze więc powinna być dopracowna, a nie wzięta prosto ze stronki z texturkami, naprawdę warto by było poświecić troche czasu na zrobienie takiej w PS, dodało by to duzo więcej realizmu, reszta jak tores napisał, biel i lewitujace biurko kłują w oczy.

Napisano

SWRSC - jedyne co mnie razi to brak tła za dwoma oknami na srodku i moze te łuki o których juz pisałem, a tak to jak screen z Silent Hill:).

Napisano

ok, zamaluje to, słuszna uwaga. A tak btw to miał być klimat fallout cholero jedna! :p

Zastanawiam się czy nie robić z tego większej sceny w wolnych chwilach...

Napisano
SWRSC - co z tą ławką się stało?? ;P

Klimacik fajny, ale za dużo drzew, żeby do Fallout'a porównać :D

Tam pewnie był Chuck Noris i powyginał drewno na niej:D.

Napisano (edytowane)

Wszystko mi się podoba od ostatniego krawężnika dalej. Wszystko wcześniej jakoś dziwnie powyginane jest jakbyś dał modyfikator noise. Proponuję żebyś nie zastanawiał się czy się tym zająć w wolnych chwilach tylko to zrób ;) zamiast łupać w Quake'a :P

Edytowane przez pionix
Napisano

SWRSC - fajne, ale noise to nienalepszy spsob do robienia "zniszczonych" obiektow :D, lancuch bym jednak poprawil, jak i poprawil kostke brukowa - jest jak karaluch przetrwala wszystko w nienarusalnej formie :D - zorb dispa wywal pare ksotek, wstaw w meijsca piach zmiemie, cos tam, ulice tez bym inacezj zrobil ;) ja chcesz to ci pomoge:P

Napisano

ławka jest eklektyczna mocno fakt i ta ...chyba fontanna tak? ten sam zabieg, czyli nois... do poprawy:P proste rzeczy do wizek ci lepiej wychodza swierszczu :D

proste czyli nie krzywe ;) ( bo prosto zrobic taka wizke jak ty nie jest, zeby nie było! ;)

Napisano

SWRSC w prawym dolnym rogu na ulicy brakuje wiewióry ;) Byłby taki smaczek no i kolor się zgadza. Może być też jakiekolwiek inne zwierze futerkowe małe :).

Napisano

dobre Tweety ! :D:D:D biedna samotna.

Jeszcze dzisiaj wizualizacja...hmmm dosłownie widoku za oknem. Wnętrze to tylko dodatek i do tego wzorowany na refce klienta.

Render 4500px i przy okazji test ustawień: 1h 30min.

interioosmilermin.jpg

Napisano

Użytkownik - wiesz, to jest deweloperka, tutaj nie ma znaczenia aranżacja tak dużego jak przy innych realizacjach. Wizki dla deweloperów to taśmowa masówka.

Napisano
Użytkownik - wiesz, to jest deweloperka, tutaj nie ma znaczenia aranżacja tak dużego jak przy innych realizacjach. Wizki dla deweloperów to taśmowa masówka.

Pamiętam że już jakiś czas temu robiłeś to samo i też nie wzbudziło to żadnego zachwytu. Więc dla kogo to jest ? Developerzy robią to dla siebie i wkładają do biurka ? Jakieś walory musi to chyba mieć. Pytam bo się nie znam a jestem ciekaw ;)

Napisano
Pamiętam że już jakiś czas temu robiłeś to samo i też nie wzbudziło to żadnego zachwytu. Więc dla kogo to jest ? Developerzy robią to dla siebie i wkładają do biurka ? Jakieś walory musi to chyba mieć. Pytam bo się nie znam a jestem ciekaw ;)

Naprawde zdziwiłbyś się co klientom czasami sie podoba, a co nie. :P

Napisano

W przypadku tego dewelopera to zyla zlota. Lubia zmieniac koncepcje, np wymieniac kwiatki w ogrodkach na inne - i sa swiadomi ze bedzie to kosztowac.

W tym przypadku (interior) stwierdzili, ze male okna za malo pokazuja tego jeziora wiec kazali zmienic na do samej ziemi i przy okazji zmienic aranzacje wg tego co zrobila inna firma dla nich. Idealny przyklad na zlecanie wizualizacji bez przemyslenia "czego oczekujemy".

I tak jak chudy mówi - nie każdy zna sie na designie, aranżacjach etc. Dla nich tego typu wnętrza mogą mieć 10/10. To źle? Nie. Każdy ma swoje gusta. I powiem teraz klasycznie jak w innych watkach z takim tematem: - ja tu tylko sprzątam :)

Napisano

Remanent: pewnie ze jest źle. Ale to wina zdjec ktore mi dostarczono i narzucenia ustawienia kamery.

Kliment: umyje Ci forda-srorda :p

Napisano

Sorry, że się wtrącam ale SWRSC masz coś do Fordów? :D:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności