buczer Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 (edytowane) wymagania pojda szybcienij niz sprzet soft etc jako amator-obserwator wizualizacji uważam, że raczej wymagania idą w stronę umiejętności a nie sprzętu. Redvertex chyba nie mają w folio żadnego znanego klienta. Mistrzostwo to luxigon :) http://luxigon.com/images/a20.jpg. Wiadomo że rynek na słodkie 3d zawsze będzie jak jest na tanią estetykę, wyższa klasa a co za tym idzie oryginalność to raczej nie sprzęt i znajomość softu a bardziej nieprzeciętne umiejętności. ps: arch515: masz już stronę? :) Edytowane 30 Sierpień 2009 przez peter_muler
remanent Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 a tam Morphe, trzeba wsadzać kij w mrowisko, bo przez te elewacje w słońcu wszystkie monitory już nam wyjarało w pracownii :) A w detalu to jesteś akuat dobry więc jeśli chodzi o mrówki, to proponuję do awangardy dodać ujęcia mikroskopowe. Świerszczu święte słowa, faktycznie stawki idą w górę, co wiąże się z tym, że więksi deweloperzy zamawiają coraz lepsze materiały. Coraz więcej jest np. animacji przy, których nie da się pójść na skróty ( chyba że dla nędznej jakości ), i które muszą w związku z tym kosztować. Rynek się więc kształtuje i to jest optymistyczne. Żarty, żartami ale uważam, że mamy wpływ na to jak się ten rynek nasz rozwija, piszę my, bo jest tu kilka osób z większych firm od wizek.
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 wiesz co, jescze nie jest tak zle od tych sloneczek, jeszce jest wiele wizek spotykanych na tym nziszympoziomie, starszym technicznie etc. Co jak co, ale developerow mniejszych jest duzo, duzo biur architektonicznych, ktorzy beda chcieli taniej,. jak sa tacy co chca taniej beda tacy co zrobia, i zawsze bedzie ten podzial. co wiecej nie kazdy chce niewiadomo jakie klimaty jako podstawowa reklame chocby z tego wzgledu, ze nie kazda architektora na to zasluguje :D:D. super klimaty pasuja mi do super architektory. pzoatym licza sie drobne samaczki, wkoncu arch tez zrobil w pelnym sloncu ;) ino ze dodal tornado jesienia :P (zarcik) :) - i to jestmniej wiecej to. ciekawe ujecia ciekawe podejscie. a zreszta mniejsza z tym :P powiem ci ze mi to wisi, wole zrobic wizke w zwylkym sloncu, nzi trafic napier. klienta ktory bedzie chcial cuda wianki wodotrysk i bedize wydziwal tak przy jakims glupim domku ze dostane spazmow...
Loki Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 ... a na koncu zaplaci jak za zwykłą wizkę :)
arch515 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Fajnie.. że wyszła jakaś dyskusja racjonalna..Aczkolwiek temat na zlot i nie jedno bro.:) Na zamkniecie dyskusji tornado 4you..Morphe. ;) peter_muler -Nie ma jeszcze..Rodzi się w Bulach, to jest najdłużej powstająca strona na świecie..:).Problem też tkwi we mnie samym...Prace mi się przejadają i widzę masę błędów, no, ale ma nadzieję ze odpalę ją koniec października..Co prawda prac komercyjnych (wizkowych) tam nie będzie, będą projekty wnętrzarskie i z czasem mała architektura ( mieszkaniówka – jedno rodzinne), nad którymi obecnie pracuje.. junior - sofa palce lizać :)
pressenter Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 arch: ale przy takiej pogodzie bezchmurne niebo? Damn, ależ by tam szare i ciężkofioletowe chmury pasowały. :D A poza tym molto bene. ;)
arev Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 arch514, masz niezłe wiatry :) Szkoda tylko, że modele drzew w ogóle nie oddają klimatu wichury. Przez to ten motion blur wygląda na nich nieco przypadkowo, imo.
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 wolal bym latajace liscie klonu :P, no niezle tornado fakt.. brakuje ino samochodow, krow, o stodoly :D, a wez wyrenderuj bez lisci latajacych, z rpzyjemnoscia zobaczyl bym co sie za nimi kryje. pozatym fajnie sie odbija swiatlo w szybach w tym duzym budynku - mniam. - to jakas hderka?
arch515 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 pressenter To zapraszam nad morze..Wieje a świeci:) i dziękować.. Arev – animowanie 40 mb pliku drzewka … nie na moje warunki sprzętowe :) Morphe Nigdy HDR nie używam..A za Liścami garaż..Z autami..I betonowe słupy z podciągami :) nic pyzatym. w docelowym druku Bendą zauważalne..
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 jak ladnie poporosze, zrobsiz jedna ujecie choc bez lisci ?:P
Vorek Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 arch515 - świetne. Miło zobaczyć powiew (ha!) świeżości wśród nieco już nudnych i oklepanych wizek pokazywanych w tym wątku. Oby tak dalej :)
tob01 Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 (edytowane) Witam, chciałbym przedstawić taki oto renderek i bardzo poznać wasze opinie, co poprawić. kompresja mi to skaszaniła, na dysku w pliku jest jaśniejsze... Edytowane 30 Sierpień 2009 przez tob01
remanent Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Morphe - jasne, że nie ma sensu tuningować ponad przeciętność każdej wizki. To walka z wiatrakami, ale wytyczanie jakichś sensownych standardów za oczywiście odpowiednią cenę ma sens. Wszystko zależy też od tego ile wizek się w miesiącu robi. Jak do portfolio nie ma co wsadzić mimo zrealizowania 10 tematów to coś chyba nie tak :) Loki - jak klient męczy i wymaga, a na końcu placi jak za zwykłą wizkę to już Twój problem :) Temat faktycznie na niejeden browar. arch515 - no teraz to jest git!
JunioR Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 ARCH TO JEST MEGA !! WIESZ CO TO KLIMAT :) pozdr.
Razer Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 To nowe ujęcie lepsze (bo mniej tej trawy widać;) Rozumiem że ten motionblur to w PS jakimś pędzelkiem dorabiany? Ponawiam pytanie o cegłę - bump czy disp? Bo bardzo fajnie wyszła.
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 ja co rpawda nie potrafie robic takiego klimatu jak arch :), ale za to robie cos w sosie wlasnym.... takie testy, nie wime jeszcze jakto ugryzc, teski sa okropne mhm... i mhm.
Vega Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Jak zwykle w swoim stylu i ładnie to wygląda :) Tylko to odbicie po prawej wygląda jak z bajki :) Te chmury takie bajkowe :P Drzewa to pewnie onyxtree ;] Ty dajesz jakąś texturę na te liście? Czy tylko kolor?
grzegerz Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 dżizas arch aleś wichurę tam wpuścił :D Morphe to jest boskie drewno jest bardzo fajne daje troche klimaciku, a mam pytanie na jakim sprzęcie renderujesz?
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 bajkowe odbicie? hmm, odbicie jak odbicie bo ja wiem czy bajkowe :D ja na liscie daje wszystko co sie da dac.... ja renderujem na 2xxeon quad.24gb
Vega Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Może to mi już jest nie dobrze :D Bo koniec wakacji :P Drzewa jak zwykle dopełniają efekt końcowy ;]
Loki Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 jak bys wywalil te 2 drzewa w centrum, bylo by lepiej Morphe, ale i tak jest fajnie.
Wichur Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 dżizas arch aleś wichurę tam wpuścił :D mnie tam nie bylo :D
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 z okazji 1 wrzesnia, jeszce takie liscie na trawie wyszly beznadziejnie.... no ale,jeszce to nieskonczone, w sumie 1 moj test wersji jesiennej... skoro trzeba poszerzac oferte, to trza pocwiczyc... :/
Loki Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 weź wywal te 2 drzewa jak Cię proszę... i daj takieog rendera jeszcze. Długo się to liczy Ci?
Vega Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Chyba nie skoro tak szybko wrzuca nowe prace :D Pisał gdzieś kiedyś, że prace mu liczy w 3h :D Chyba to była ta praca :P http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=57903. Nie widzę tutaj nic o 3h więc pewnie napisał mi to na priv bo gdzieś kojarzę te 3h morphe :P Morphe, ale 1 wrzesień jest jutro!!! Nie skracaj nam tego dnia ;]
_Orion_ Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Albo je zamień takim drzewem jak jest z lewej. Liście super!!!!
Morphe Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 mi pasuja te drzewa,pzoatym na wycinke trzeba miec pozwolenie.... 3h renderowal by sie jakbym puscil na lepszych nastawach w 3500. a to jest jedno 1200 na lipnych nastawach....
pressenter Napisano 30 Sierpień 2009 Napisano 30 Sierpień 2009 Morphe: mapowanie dech... widzisz już gdzie? ;)
Razer Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Miazga, świetne światło i dżefka. I zostaw te dwa na środku, fajnie że coś zasłania widok (nie że jest brzydki ;)
demigod Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) nie normalnei wypasy jezz ludzie miazga jaka poro roku takei rendy :D cukierkowe rendy byly (lato) czas wichur (jesien) ale kliamtyczne za to hmmm zima bedzie chyba wypasna obszronione drzewa zamarzniete szyby i sniego (albo zadymka sniezna) ps. Tak jak pisze Arch 515 fakt w tym Sopocie super pogoda a nagle ja dmuchnie to brrr ale fajen miasto bardzo :] Edytowane 31 Sierpień 2009 przez tweety
Tores Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Morphe jak zwykle dajesz czadu. Jesień super tylko te listki na trawie pojechałeś za ostro albo trawkę zrób też w tych klimatach. Drzewka mi pasują. Dorobił bym im tylko niżej młode gałązeczki lub jakieś pozostałości po starych już odciętych.
Morphe Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 no, mzona docelowo tak zrobic, myslalem o tym, ale potrzebowalemt akie do jedej sceny, a teraz to tlyko taka zabawa... cod o lisci, zle to wyszlo, mszue sie przejsc w teren ;)
arch515 Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 To nowe ujęcie lepsze (bo mniej tej trawy widać;) Rozumiem że ten motionblur to w PS jakimś pędzelkiem dorabiany? Ponawiam pytanie o cegłę - bump czy disp? Bo bardzo fajnie wyszła. Tu wo glee trawy nie widać, tylko ziemię … tak dla odmiany, bo wszędzie widać trawniki ładne;) Przepraszam umknęło mojej uwadze..Nie ma displ na cegle są tylko same mapy, nic skomplikowanego. Poniżej link z materiałem i mapami 4-All ( max2009-v-raySP3a ), jeszcze raz sorki, Razer z zwłokę.. http://rapidshare.com/files/273751014/www.max3d.pl_cegla_v-raySP3a_mat_tex.rar.html
Vega Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Morphe: mapowanie dech... widzisz już gdzie? ;) No fakt mapowanie dech jest dziwne. Dechy idą na skos ;] Do tego są długie w porównaniu do reszty :D
Morphe Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) dechy po 1 wogole nie wygladaja jak dechy, sa *******, ale sie poprawi. Edytowane 31 Sierpień 2009 przez tweety
pressenter Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Morphe: 1. Pisze się przez "ch". xD 2. Dechy są bardzo wporzo, rozchodzi się tylko o mapowanie, tam na skos jest pod tym... tym... tym-jak-to-się-nazywa... A ja jako ciekawostka (i tylko odrobina chwalipięctwa) rzucę zdjęcie kubka, jaki dostałem od kobiety "żebym siedząc po nocach miał w czym kawkę pić"... Czyż on nie jest słodki! xD Edit@down:/ Zaraz tam spamuję, ja tylko podtrzymuję wątek, aby był "na topie". xD Sorry, mój mózg jeszcze jest na wakacjach. ;)
NV Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Press: i znów spamujesz w renderach testowych ;) Kubek ładny :D
Morphe Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 jak mowie ze sa zle, znaczy ze tak jest. a co do kubka, zawsze mozesz powiedzec ze to render testowy....
FF Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Moje mentalowe wypociny, nie renderowałem w tym wcześniej za dużo. Podłoże to taka kupa chwilowa.
Marek G Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) taki tescik saloniku - co byscie poprawili /zmienili??? Edytowane 31 Sierpień 2009 przez Marek G
NV Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) Minimalnie przyjarać widok za oknem i zmienić to coś na tacy, Daniels może zostać :] Bardzo ładnie. edit@down: i kosztuje paskudnie dużo ... Edytowane 31 Sierpień 2009 przez NV
zioło Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Hej, zastanawiam sie czy nie przesadzilem z post pro. screan mojej animki:
Marek G Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 (edytowane) poprawiłem co nieco Edytowane 31 Sierpień 2009 przez Marek G
remanent Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Marek G - fajnie, pojawiło się słoneczko i ściany są lepsze w narożnikach widzę, że szykuje się niezła jesień w wizkach. ja jeszcze letnie dłubię ale chyba niedługo się zacznie :D
voyager Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Freedom Pracuj na Bentleyem. Model widzę że kozak, szkoda żeby się zmarnował. Marek G Dizajn średni. Pokaż lepiej w dobrych ustawieniach, bo coś cieniutko z shadingiem. AO też trochę razi w oczy no i IESy trochę za ostre. pozdrawiam
zgred Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 zioło, screen jak dla mnie super, mam nadzieje ze pokażesz na forum całą animkę jak skończysz, jestem bardzo ciekawy jak wyjdzie.
FF Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Freedom Pracuj na Bentleyem. Model widzę że kozak, szkoda żeby się zmarnował. W tym niestety jestem specjalistą.
kamil.ochel Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Zioło jak dla mnie trochę posta za dużo :) tzn tego niebieskiego
Rekomendowane odpowiedzi